Ge ditt barn en bra start….

{ Reklam }

Ge ditt barn en bra start! Detta är ett väldigt genuint samarbete. Som gav mig en tankeställare. Kanske du också känner så.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Barn behöver i första hand mat, trygghet och värme, kärlek❤️

Men i det längre perspektivet behöver de också pengar. Jag hade ingenting sparat när jag fyllde 18år. Innan du vet ordet av är ungarna flygfärdiga och utflugna. Vid sidan av de grundläggande behoven behöver de plötsligt körkort, utbildning och handpenning på en bostad. Vänta inte tills det händer, ta tag i det nu med detsamma!☺️

Ränta-på-ränta-effekten

Albert Einstein lär ha utopat ränta-på-ränta-effekten till världens åttonde underverk. Vad som menas är att om du sparar pengar med ränta kommer räntan läggas till det ursprungliga kapitalet och i sin tur generera ränta. Ganska snart kommer räntan (och räntan på räntan) att utgöra den största delen av kapitalet även om du fortsätter att göra månatliga insättningar, och ju längre tid du sparar desto större blir effekten.

Det är därför du gör klokt i att börja spara till barnen så fort som möjligt, helst från födseln eller ännu tidigare. För första årets ränta kommer när barnet fyller arton att ha växt till astronomiska summor, och ju längre tid som går desto större blir ränta-på-ränta-effekten.

Tänk långsiktigt…

Många är rädda för att satsa pengar på börsen. Rätt som det är kommer en finanskris eller en IT-krasch och stora delar av värdet på investeringen suddas ut. Det är visserligen sant, och av den anledningen ska man inte spara i aktier om man behöver pengarna inom den närmaste tiden.

Men om du sparar åt ditt barn, exempelvis som grundplåt till en lägenhet om femton år, behöver du inte vara så försiktig. I det långa loppet har börsen varit det bästa stället att få pengar att växa, och även om alla investeringar innebär risker är chansen god att det som gällt de senaste hundra åren också kommer att fungera framöver.

Involvera barnet

Det krävs många komponenter för att bli vuxen. Barn behöver som sagt mat, men så småningom måste de också lära sig varifrån maten kommer och hur man tillreder den. På samma sätt är det med pengar. Även om du sparar så mycket pengar att du praktiskt taget kan hälla pengar över sonen eller dottern är det meningslöst utan att lära barnet pengars värde och hur man hushållar med dem.

Inte från början, men efter några år kan barnet få förfoga över lördagsgodiset och senare över sin egen veckopeng. Därefter studiebidraget. För pengar är inte allt, utan kunskaper är de bara papperslappar som har en kuslig förmåga att aldrig räcka till.

Läs mer HÄR 

IMG_9956

Kram🌸

/My Martens 

24 Komentarer

 1. Det är bara det att på banken man får ingen ränta på sparat kapital, så det blir ingen ränta på ränta. I stället går man back om man sparar eftersom det är en viss inflation varje år och det gör att kapitalet i princip minskar.

 2. Jag håller med. Sparar till alla mina barnbarn regelbundet o tror det är superviktigt. Behöver inte vara en stor summa, för åren är många som man ska spara, utan regelbundheten är viktigast.
  Sen är det jätteviktigt att lära barn att handskas med pengar på ett bra sätt.

 3. Gillar din blogg men har kommit på att det händer så mycket som drar uppmärksamheten till sig ,tex bråk, åtal mm i andra bloggar då blir man nyfiken (iallafall) jag ,, det blir så mycket att läsa att jag blir förvirrad. Där de händer där hänger folk. Skulle aldrig orka blogga. Tror ja ska trappa ner och läsa ”mina ” vanliga rutiner med de bloggar jag egentligen gillar (däribland din )

  • Tack fina du??? Du ska bara sa det som ger energi… inte tvärt om. (Detta var ett tips som en god vän gav mig… som jag själv föröker att lev upp till) kram

 4. Det är bara det att på banken man får ingen ränta på sparat kapital, så det blir ingen ränta på ränta. I stället går man back om man sparar eftersom det är en viss inflation varje år och det gör att kapitalet i princip minskar.

 5. Jag håller med. Sparar till alla mina barnbarn regelbundet o tror det är superviktigt. Behöver inte vara en stor summa, för åren är många som man ska spara, utan regelbundheten är viktigast.
  Sen är det jätteviktigt att lära barn att handskas med pengar på ett bra sätt.

 6. Gillar din blogg men har kommit på att det händer så mycket som drar uppmärksamheten till sig ,tex bråk, åtal mm i andra bloggar då blir man nyfiken (iallafall) jag ,, det blir så mycket att läsa att jag blir förvirrad. Där de händer där hänger folk. Skulle aldrig orka blogga. Tror ja ska trappa ner och läsa ”mina ” vanliga rutiner med de bloggar jag egentligen gillar (däribland din )

  • Tack fina du💖🙏🏻 Du ska bara sa det som ger energi… inte tvärt om. (Detta var ett tips som en god vän gav mig… som jag själv föröker att lev upp till) kram

 7. Det är viktigt att spara men de flesta har INTE råd. Ungarna får väl göra som de flesta föräldrar fått göra , arbeta sig till sina egna pengar
  ( det här inlägget har du väl inte skrivit själv ? )

 8. Det är viktigt att spara men de flesta har INTE råd. Ungarna får väl göra som de flesta föräldrar fått göra , arbeta sig till sina egna pengar
  ( det här inlägget har du väl inte skrivit själv ? )

 9. Skulle också vilja veta vilket företag det är innan jag trycker mig vidare, ingen bank väl?
  Skönt att allt känns bra på Öland så härligt.

 10. Skulle också vilja veta vilket företag det är innan jag trycker mig vidare, ingen bank väl?
  Skönt att allt känns bra på Öland så härligt.

 11. Jag vill veta vilket företag det är du gör reklam för, det ska väl framgå tydligt i inlägget enligt reglerna?
  Sedan vill jag gärna ha länk eller källa till påståendet: ”För första årets ränta kommer när barnet fyller arton att ha växt till astronomiska summor”
  Tack på förhand! ?

 12. Jag vill veta vilket företag det är du gör reklam för, det ska väl framgå tydligt i inlägget enligt reglerna?
  Sedan vill jag gärna ha länk eller källa till påståendet: ”För första årets ränta kommer när barnet fyller arton att ha växt till astronomiska summor”

  Tack på förhand! 😘

Svara

Lämna din kommentar!
Ditt namn här

Om du missat..

Kycklinggryta. Lifesum – Ett steg emot ett hälsosammare liv.

I samarbete med LIFESUM Du får 30% på premium via länken här ?? ...

Rabattkod Bobby Oduncu Sweden

I samarbete med Bobby Oduncu Sweden så har jag fixat en härlig rabattkod My15...