Gonatt… Sweet dreams.

image

Hej fina! ojojoj! Vaknade pĂ„ soffan precis. Heeeeelt slut! Skulle bara vila en stund efter skolan. En stund blev flera timmar 😂😳😮 Nu ska jag borsta tĂ€nderna och krypa ner i sĂ€ngen och somna för natten…

Men först en bildbomb frĂ„n en lĂ€rorik och inspirerande dag. Vi var en hĂ€rlig blandning av PTs, instruktörer, barnmorskor som alla har som mĂ„l att kunna coacha, och trĂ€na gravida kvinnor bĂ„de under och efter graviditet. Men framförallt att sprida budskapet HUR viktigt det faktiskt Ă€r. Vi alla vet att ”det Ă€r bra att trĂ€na”. Men vad har det för positiva effekter igentligen? Hur kan det pĂ„verka förlossningen? Fostret? Kroppen? Framtiden? Det ska jag berĂ€tta. En Annan dag. image image  image image

HĂ€rliga Tess <3 Gravid i v36.

Hon Ă€r ett levande bevis pĂ„ hur positivt det pĂ„verkar 😉 

Men som sagt,  Mer om det en Anna dag. Nu ska jag krama kudden. För klockan ringer nĂ€mligen 05:35 igen…kag vill var pigg och alert nĂ€r jag sĂ€tter mig vid skolbĂ€nken igen 🙂

 hoppas du haft en hÀrlig dag! <3 Stor kram

/My Martens

21 Komentarer

 1. Hej, vi fĂ„r förhoppningsvis köpa en ragdollkattunge som flyttar in om nĂ„gon mĂ„nad. Uppfödaren, nĂ€stan alla, stĂ€ller krav pĂ„ att den har sĂ€llskap nĂ€stan dygnet runt. Vi kommer att fixa det dĂ„ en pluggar och Ă€r hemma vĂ€ldigt mycket sĂ„ det blir bara nĂ„gon timme per dygn. Dock kan det ju hĂ€nda att man behöver vara hemifrĂ„n ibland och vi behöver tips pĂ„ hur man löser det. Jag uppfattar att du ibland Ă€r borta rĂ€tt mycket och t om sover borta. Hur löser du det? Är din katt hos nĂ„gon annan de dagarna eller kommer det hem nĂ„gon till dig? Hur funkar det för katten? Tacksam för tips och för- och nackdelar med olika lösningar. Undrar Ă€ven om du provat promenad i koppel?

  • Hej! Att en katt, detta fall Ragdoll inte skulle klara sig ensam, eller fara illa av det. DET Ă€r en kraftig överdrift ? katter klarar sig alldeles utmĂ€rkt ensamma, dom Ă€r sociala och har ett stort behov av sĂ€llskap, Kjel och nĂ€rhet sĂ„klart ? men att vara hemma som du beskriver det 23h/dygn. DET Ă€r inget mĂ„ste för kattens hĂ€lsa. Det Ă€r precis som för alla individer, djur som mĂ€nniskor, individuellt. Vissa krĂ€ver mer sĂ€llskap Ă€n andra. Vissa katter gosar (som Sture) vissa gör det inte….. LĂ€r kĂ€nna din katt, vĂ€nj henne/honom frĂ„n början med DINA rutiner. Sture Ă€r ensam till och frĂ„n pĂ„ dagarna. Jag har Ă€ven vĂ€nner som kommer och tittar till honom om det Ă€r lĂ„nga stunder. Sture Ă€r vĂ€rldens mest sociala och gosiga kisse ? dĂ€remot ska han fĂ„ en kompis, en liten Stina som kommer snart… Har inte berĂ€ttat det för Lilleman Ă€n, dĂ„ hon Ă€r en julklapp till bĂ„de Sture och Lilleman. Jag Ă€r född och uppvuxen med katt…. Jag har precis som du beskriver hört en massa myter och skrönor. Lyssna inte pĂ„ dom, titta pĂ„ din katt, eran vardag och Planera och utgĂ„ dĂ€refter ? Det Ă€r inte sunt att en katt INTE fĂ„r vara ensam, DET dĂ€remot Ă€r inte sjysst mot katten ? -Stort lycka till! Raggisar Ă€r underbara. Kram

   • Tack för ditt svar. Har haft katt förut och dĂ„ har den varit ensam delar av dagen. Uppfödarna av raggissar stĂ€ller som krav att de har sĂ€llskap. Jag förstĂ„r att de Ă€r lite annorlunda Ă€n andra katter. Vi kan stĂ€lla upp pĂ„ det och skulle inte ljuga om det nĂ€r vi vet att kraven Ă€r sĂ„dana. SĂ„ lĂ€nge en pluggar med bara lite schemalagd undervisning funkar det bra. Kul med en till katt. Lyckatill.

 2. Hej, vi fĂ„r förhoppningsvis köpa en ragdollkattunge som flyttar in om nĂ„gon mĂ„nad. Uppfödaren, nĂ€stan alla, stĂ€ller krav pĂ„ att den har sĂ€llskap nĂ€stan dygnet runt. Vi kommer att fixa det dĂ„ en pluggar och Ă€r hemma vĂ€ldigt mycket sĂ„ det blir bara nĂ„gon timme per dygn. Dock kan det ju hĂ€nda att man behöver vara hemifrĂ„n ibland och vi behöver tips pĂ„ hur man löser det. Jag uppfattar att du ibland Ă€r borta rĂ€tt mycket och t om sover borta. Hur löser du det? Är din katt hos nĂ„gon annan de dagarna eller kommer det hem nĂ„gon till dig? Hur funkar det för katten? Tacksam för tips och för- och nackdelar med olika lösningar. Undrar Ă€ven om du provat promenad i koppel?

  • Hej! Att en katt, detta fall Ragdoll inte skulle klara sig ensam, eller fara illa av det. DET Ă€r en kraftig överdrift 🙂 katter klarar sig alldeles utmĂ€rkt ensamma, dom Ă€r sociala och har ett stort behov av sĂ€llskap, Kjel och nĂ€rhet sĂ„klart 🙂 men att vara hemma som du beskriver det 23h/dygn. DET Ă€r inget mĂ„ste för kattens hĂ€lsa. Det Ă€r precis som för alla individer, djur som mĂ€nniskor, individuellt. Vissa krĂ€ver mer sĂ€llskap Ă€n andra. Vissa katter gosar (som Sture) vissa gör det inte….. LĂ€r kĂ€nna din katt, vĂ€nj henne/honom frĂ„n början med DINA rutiner. Sture Ă€r ensam till och frĂ„n pĂ„ dagarna. Jag har Ă€ven vĂ€nner som kommer och tittar till honom om det Ă€r lĂ„nga stunder. Sture Ă€r vĂ€rldens mest sociala och gosiga kisse 🙂 dĂ€remot ska han fĂ„ en kompis, en liten Stina som kommer snart… Har inte berĂ€ttat det för Lilleman Ă€n, dĂ„ hon Ă€r en julklapp till bĂ„de Sture och Lilleman. Jag Ă€r född och uppvuxen med katt…. Jag har precis som du beskriver hört en massa myter och skrönor. Lyssna inte pĂ„ dom, titta pĂ„ din katt, eran vardag och Planera och utgĂ„ dĂ€refter 🙂 Det Ă€r inte sunt att en katt INTE fĂ„r vara ensam, DET dĂ€remot Ă€r inte sjysst mot katten 🙂 -Stort lycka till! Raggisar Ă€r underbara. Kram

   • Tack för ditt svar. Har haft katt förut och dĂ„ har den varit ensam delar av dagen. Uppfödarna av raggissar stĂ€ller som krav att de har sĂ€llskap. Jag förstĂ„r att de Ă€r lite annorlunda Ă€n andra katter. Vi kan stĂ€lla upp pĂ„ det och skulle inte ljuga om det nĂ€r vi vet att kraven Ă€r sĂ„dana. SĂ„ lĂ€nge en pluggar med bara lite schemalagd undervisning funkar det bra. Kul med en till katt. Lyckatill.

Svara

LĂ€mna din kommentar!
Ditt namn hÀr

Om du missat..

Varför börja dagen med fÀrska citroner

DÀrför har jag börjat dricka ett glas varmt citronvatten varje morgon, cirka tio minuter...

Kan jag sÄ kan du
. Boosta kroppen med vitaminer och nÀringsrik mat

I samarbete med Svensk HĂ€lsokost Älskar nĂ€r Svea Ă€r med mig pĂ„ gymet? ❀ MorgontrĂ€ningen...

NĂ„gra funderingar


Hej ?? klienter pÄ förmiddagarna har blivit min grej ?? i mitt lilla crib...