Träning under och efter graviditet! SAFE Education!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

image

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Godmorgon! Då var det dags igen, tillbaka i SAFE Educations lokaler på södermalm! Så kul att vara tillbaka! 🙂

Utbildning inom ”Träning under och efter graviditet”

 Ett viktigt ämne med en ständigt växande målgrupp och ökad medvetenhet från alla blivande mammor. TACK och LOV är vi idag är så otroligt medvetna om HUR viktigt det är med träning både under och efter graviditet….

Jag själv tränade inte under min graviditet och saknade hel kunskap om  hur jag skulle träna för att ”komma tillbaka” efter graviditeten… Ingen upplyste mig om fördelarna kring detta.

Att vara aktiv och träna när man väntar barn ger SÅ många fördelar. Tex, underlättar förlossning, kortare återhämtning och mycket annat.

Tyvärr så märker man att detta är en kompetens som alldeles för många Personliga tränare saknar…. TROTS att det är 2016 och den absolut största målgruppen just nu.. Jag själv drabbades av diastas, dvs delade magmuskler som i mitt fall inte gick att träna ihop. (Mer om det i ett senare inlägg) 

Men med RÄTT hjälp och träning så kan man stabilisera upp och komma  tillbaka i både kropp och själ.

Att vara stark i alla vardagssysslor så som att bära på sina barn, matkassar, barnvagnar osv….. Stärka upp kroppen inifrån och ut. För trots allt så ska vi ju hänga ihop med kroppen hela livet.

-Jag menar, vem vill inte vara en stark, frisk mamma? 😉

Jag brinner helhjärtat för detta ämnet, och kommer skriva öet om det senare. Men nu är det dags starta igång denna utbildning 🙂

Vid min sida Tess, kollega och vän vars blogg du hittar HÄR 🙂 Vi hörs sen! Kramar /My Martens

image

26 Komentarer

    • Många olika saker. I början regelbundna återbesök. Tillskott, antibiotika och dropp första gången. Sedan kost och stress hantering. Idag, mycket bättre. Men fortfarande som målning ambition att stärka upp mig själv ännu mer… ?

   • Hur är det med din värden vilka värden var dåliga och vad gjorde du för att få upp dom till normal nivå? Hur är de idag? Hur mår du där? kram

    • Många olika saker. I början regelbundna återbesök. Tillskott, antibiotika och dropp första gången. Sedan kost och stress hantering. Idag, mycket bättre. Men fortfarande som målning ambition att stärka upp mig själv ännu mer… 🙂

   • Hur är det med din värden vilka värden var dåliga och vad gjorde du för att få upp dom till normal nivå? Hur är de idag? Hur mår du där? kram

 1. Hej! Vad kul, då gissar jag att du klarat de andra proven. Det är ju jätteskoj! Kan du inte skriva ett inlägg om det? Typ hur mycket tid du la ner på plugg innnan, hur lång tid det tog, hur svårt det var, hur du firade ?
  kram

 2. Vad intressant och bra med en sån inriktning.
  Jag har verkligen saknat den kunskapen och jag sabbade kroppen helt pga tränare + sjukgymnast som hetsade mig till (felaktig) träning.
  Min foglossning var inte ”bara” foglossning utan trasiga SI-leder som jag sedan fick operera.
  Lycka till med studierna och trevlig helg!

 3. Hej! Vad kul, då gissar jag att du klarat de andra proven. Det är ju jätteskoj! Kan du inte skriva ett inlägg om det? Typ hur mycket tid du la ner på plugg innnan, hur lång tid det tog, hur svårt det var, hur du firade 😀

  kram

 4. Vad intressant och bra med en sån inriktning.
  Jag har verkligen saknat den kunskapen och jag sabbade kroppen helt pga tränare + sjukgymnast som hetsade mig till (felaktig) träning.
  Min foglossning var inte ”bara” foglossning utan trasiga SI-leder som jag sedan fick operera.
  Lycka till med studierna och trevlig helg!

Svara

Lämna din kommentar!
Ditt namn här

Om du missat..

Varför börja dagen med färska citroner

Därför har jag börjat dricka ett glas varmt citronvatten varje morgon, cirka tio minuter...

Kan jag så kan du…. Boosta kroppen med vitaminer och näringsrik mat

I samarbete med Svensk Hälsokost Älskar när Svea är med mig på gymet? ❤️ Morgonträningen...

Några funderingar…

Hej ?? klienter på förmiddagarna har blivit min grej ?? i mitt lilla crib...