IMG_9419

“Så här går du ner drygt ett kilo utan att anstränga dig” 😉

jag lutade mig tillbaka, Bobby fixade, allt löshår åkte ur och VIPS så vägde jag drygt 1 kilo mindre! hahahaha! 

IMG_9434

Hej fina du!  Efter en lång skön och ledig dag är jag hemma igen, klockan ringde tidigt imorse. (sova får jag göra i mitt nästa liv) Jag körde hem till Bobby och hämtade honom =)

Tanken var att vi idag skulle bytt ut mitt löshår. Dvs, plockat ur, färgat, satt i och klippt in. En procedur som jag har gjort  i ca 11 år! GALET lång tid!

Jag är löshårsexperternas expert! Men idag var det annorlunda. För jag fick en känsla av att jag kanske skulle vara utan. Bobby tittade på mig skeptiskt,

“Men My, du måste ju spara ut i fyra år om du ska vara nöjd med ditt hår” Vi skojade och diskuterade lite fram och tillbaka. Men när han tvättat och klipp och började föna håret så ändrade han sig… -ja kanske, sa han.

Hans kommentar jag citerade först handlade inte om vad HAN tyckte….. han sa som han gjorde för att han känner mig väl, och vet att jag älskar mitt långa lockiga hårsvall.

Så efter många om och men och en himmelens velande från min sida så klippte vi  dessutom bort allt slitet från mitt egna hår och valde att inte sätta i extensions denna gång. 

Tack vare att jag lyssnat på Bobbys råd. INTE blekt min utväxt, INTE plattat/lockat med för hög värme. Men framförallt för att jag använda Toupema belgal tejp-metod som är mycket mer skonsam för håret! (istället för keratin) 

Men även att jag lyssnade på Bobbys råd och testat och ätit hans Super hair kapslar i ett par månader.

DET har gett resultat. Inte bara för håret utan även mina naglar och fransar har blivit bättre! Jag är fascinerad över att man kan se skillnad på så pass kort tid. Men tack vara detta så är mitt egna hår så pass starkt att jag nu kan köra utan extensions…. Jag ska dock erkänna att jag överdoserar kapslarna något, nu i början…  

-Så vad tycker du om min nya korta “egna” frilla? =)IMG_9412

Efter att vi var klara så gick vi till Fresco för att äta lunch med  Tobbe =) SÅ mysigt!!! Kul när skåningen kommer upp 😉 

IMG_9425 FullSizeRender IMG_9435

 

 Jag får se hur länge jag är utan. Just nu känns det toppen. Men vem vet, jag kanske faller tillbaka i löshårssvängen igen….

Men seriöst, ta en kik på hårkapslarna, DOM ÄR FANTASTISKA! både för män och kvinnor!!!! Du hittar dom HÄR 

Bort med löshåret, in med kapslarna och vips så kan jag ha en “egen” frisyr igen =) 

FullSizeRender

Inte nog med hårförändring. jag erkände innan konkursen att jag börjat röka igen. som en skorsten! Jag skäms men så är det! Jag har rökt i stort sett hela mitt liv, sedan jag var 13 år gammal. Jag är uppvuxen men en mamma och mormor som båda rökte, inomhus. (så gjorde man då) jag har tränat och varit aktiv ändå. Jag har slutat i omgångar. Självklart rökte jag inte inför/under/efter graviditet. Men har fallit tillbaka igen, och igen. SUCK!

Förra året slutade jag i samband med min operation, jag skrev det öppet. jag var stolt och berättade det för. jag blev också stolt ambassadör för Cancerfonden. När jag sedan föll tillbaka vågade jag först inte stå för mitt snedsteg. Ville inte uppmuntra alla ni som hängde på mitt “sluta röka” projekt till att göra samma misstag som jag. Så jag skrev ingenting…

Men ack så fel det blev i allt kaos, och min inner stress så började jag igen. ca 2 paket/dagen. HELT galet!!!! Jag VET! Men nu idag så är det min tredje rökfria dag, igen. jag lovar ingenting mer än att jag ska göra mitt bästa.

Utbildnings på SAFE Education är också en bidragande orsak. Samt att jag diskuterade detta med någon som på ett märkligt sätt fick mig att tänka om. (Tack) Där och då bestämde jag mig.

Jag skämdes över min rökning, jag kunde knappt ta mig själv och min “hälso profil” på alvar.

Jag är dock grinig till och från. jag har abstinens och borde inte umgås med folk. MEN jag ska ta mig igenom detta. Dette är ännu en utveckling och ett kliv mot en annan och ny riktning i mitt liv….  

När vi satte oss vid lunchen tidigare idag så fick Bobby syn på ett paket cigg i väskan “men du hade ju slutat?!” ja, men jag vill ha dom där… ifall, det blir panik! Det gick han inte med på… han filmade när han tog min cigg och kastande dom! haha! (Tack Bobby ) Du kan se den på hans instegar längst upp till vänster HÄR 

Nu ska jag, mitt rökfria jag och min nya frisyr och hårfärg för den delen också….. ägna oss åt att plugga, för imorgon är det skola igen =) SÅ kul!!!!!! 

Vi hörs sen! kramar

/ My Martens

PS “klarar du det, så slutar jag också” sa min bloggkollega och vän Åza precis på en teledejt!  sån u j*klar är jag peppad, inte bara för min egen, Ludvigs och min framtida man skull… utan även för Åzas skull! 😉 hehe! Upp till bevis ÅZA! <3

Posted in: Allmänt
Kommentarer (85)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *