healthy

Godkväll! Hoppas att din helg varit bra =)

Några saker jag tänker mycket på just nu,  –Träna inte för att du hatar din kropp! Träna för att DU älskar din kropp!!!

Några vanligasdiskussionen som jag hör runtomkring mig bland speciellt väninnor…

”vad väger du? jag har gått upp två kilo” ”efter den här helgen väger jag… ”

“Åhhh nu har jag tränat i flera månader men jag väger, ändå ….. ” OSV,  

Poängen är att vi lägger för mycket fokus på vågen!

Du vet väl att muskler väger mer än fett! Glöm inte det!

Kasta ut vågen och ta fram måttbandet! Fokusera på att må bra, för att se vilka resultat du uppnår oavsett vad dina mål är… använd måttbandet i första hand!image

Nu studerar jag på SAFE education på Södermalm ni Stockholm. Att kliva in som elev och plötsligt sitta i skolbänken är en omställning. Jag är van att vara den som leder, planareor och lär ut. Men detta är SÅ nyttigt för mig! Jag ber om ursäkt för dåligt med uppdateringar. Men saken är den att det har bara gått i ett. Klockan ringer 05:20 varje morgon. Jag slutar skolan mellan 17-18. Jag ÄLSKAR’T! I veckan har jag dessutom varit på begravning… träffat min mamma OCH pappa. (stort känslomässigt) Tiden räcker inte till. Nu på kvällskvisten har jag städat, tvättat pluggat. Strax ska jag sova igen. Men jag har börjat landa i det. Imorgon är det reflektionsdag. Jag har planerat upp förmiddagen med lunch och ur/isättning av nytt hår hos friören, min goda vän Bobby =) Det ska bli mysigt <3 Jag behöver få tänka på något annat… Jag behöver dessutom göra något åt barret då jag har århundradets utväxt. men jag har inte brytt mig. Inte sminkat mig sedan konkursen, inte “klätt upp mig”. Så att få bli ompysslad och hoppa ur träningskläderna blir skönt! =) Idag har vi övat lyft, många typer av lyft. Marklyft trodde jag var “enkelt” det är det inte!!! Här kommer en uppdatering ifrån dagen.. Teknik, teknik och mera teknik. För att kunna lära ut rätt så måste man både förstå tekniken och kunna utföra den själv. Detta är någonting som jag kommer att behöva öva på TUSENTALS gånger! 

200816-MyMartens-P8201273-100051Hela tiden repeterar vi, vilka muskler är det vi vill aktivera, vilka muskler jobbar mest. Varför gör vi rörelsen. Vilka leder använder vi, vart ska vi ha tyngdkraften, hur ska man minimera och undvika skador, hur bygger man upp en försvagad muskel, hur instruerar man sin blivande kund. osv…. Tankarna snurrar i ett! Vi varvar praktiska lektioner med teori just nu. DET är kul!

Samtidigt så kommer jag noga att svära högt när jag vaknar. med tanke på alla hundratals lyftman gjort idag, även om det inte varit med särskilt tunga vikter så kommer jag knappt kunna gå imorgon! hehehe!

IMG_9369 IMG_9370 IMG_9371 IMG_9372 IMG_9373 IMG_9374 IMG_9376

 

Några nya konstaterande för min egen del idag. jag är fortfarande svag i bålen (magmusklerna) men på god väg tillbaka. Jag saknar svank helt och hållet? Vart har den tagit vägen? Jag “tappar” ryggen när jag ska hitta mitt dragläge och lyfta… (extremt irriterade) jag har en sjukt hög puls, trots att det “bara” är min pulszon  osv! Hampf! Jag har en HEL DEL att jobba på. Det tänker jag göra också.

-Ingenting kan stoppa mig nu! 😉

IMG_9381 IMG_9383 IMG_9385 IMG_9386 IMG_9387 IMG_9389

 

Många av oss har gått första teori delen tillsammans. Halva klassen har försvunnit, andra inriktningar osv. Men vi som är kvar nu börjar bli riktigt sammansvetsade. Så även om vi är fokuserade och hungriga så förekommer en hel del skratt och bus…. DET går inte beskriva med ord. Det är internt och bara roligt där och då. Men jag kommer ha träningsvärk i skratt musklerna också (nä, läraren, jag VET att det inte heter så på latin ) hehe!

IMG_9405

 

Våran lärare, Marcus gav mig också ett gott skratt när han demonstrerade “katten & kon”, mest för att han gjorde det med en sån extrem inlevelse och för att ha la till nån sjukt underhållande dialekt. Men ack så underskattat rörelseövning! Den kommer jag behöva jobba på varje dag framöver! Nästa gång ska jag filma, för då hade du förstått vad jag menar!  Marcus är lugn, pedagogisk och ödmjuk. Men satan i gatan så disciplinerad! Ingen man retar upp eller inte lyssnar på!  😉 Man “fuskar” inte igenom övningar, man kommer inte försent…. för OM man gör det (inte jag) då ser han till att man inte gör det igen……. 😉 

IMG_9406

Sammanfattning av dagen, intensiv, sjukt rolig, extremt lärorik och samtidigt j*vligt tuff! Så nu är jag typ död! Träningsvärken har börjat smyga sig på… då vet jag av erfarenhet att det är INGENTING mot imorgon och i över morgon!

Imorgon är det måndag, då tar jag “helg” eller iallafall en dag off.  

IMG_9408

Tack för att du finns <3 Kram & Gonatt

/ My Martens

Kommentarer (19)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *