inredacom, inreda.com, heminredning, målarfärg, hobby, my martens, kalk litir, kalk litar färg, hem inredning,

Godmorgon!

i’m hooked! Jag ÄLSKAR Kalklitir! Igår kväll började projekt 1! Soffbord! Bära ut, slipa ner, måla, måla och måla….. I samarbete med inreda.com så har jag fått testa denna fägren =)  Så, upp till bevis 😉

Jag har sedan LÄNGE tröttnat på ek. Jag hade ALLt i ek förut, matbord, tv bänk, soffbord, skåpsluckor osv… Det mesta är utbytt sedan tidigare flytt. Men jag har kvar en tv bänk och ett runt soff bord som är ifrån Mio Möbler. Jag köpte dom efter separationen från Ludvigs pappa. Det är en massiv ekskiva med vitt underrede. Dom kostade skjortan, och nu när ja funderade på att sälja dom insåg jag att man får ute mer än ett par hundra lappar för dom.  För ett par hundra lappar kan jag inte köpa någon ny tv bänk eller ett myt soffbord. Men dom passar inte in i min stil. Inte als! Istället så utmanar jag mig själv i att bli sådär “huslig” som alla andra är 😉

 Igår äntligen fick jag tummen ur att göra tankar till verklighet och har nu gett mig på soffbordet. 

FullSizeRenderJag började med att slipa…. och Ludvig var inte sen med att hoppa på projektet =) Både färg penslar och tillbehör hittar du HÄR IMG_7810IMG_7812IMG_7813Sen började målningen… Jag blev lite smått hysterisk inombords när jag såg hur Ludvig började måla cirklar och konstiga mönster! Men jag lät honom hållas och tog över penseln efter en stund. Han var SÅ stolt över att få hjälpa till <3 FullSizeRenderJag lät sedan bordet stå ute för att torka. jag gick in, fortsatte rensa hemma, gjorde ett storkok med kyckling, slängde in en maskin tvätt, och bara pysslade lite. Jag är på något konstigt rensa-städa-förändra humör!?

Lilleman och jag åt middag och jag läste sen en saga innan han skulle somna… För att sedan ut igen och ge mig på sista lagret med färg. Då precis när jag kom ut så hade grannen ovanför dukat upp för en mysig kväll i trädgården. Vin, tända ljus, tilltugg och hade en riktig myskväll helt enkelt 

Där satt hon tillsammans med familj och vänner. Ut kommer jag med mjukis kläder, ansiktsmask och penseln i högsta hugg!

Guuuud vad pinsamt. Men det roliga och omtänksamma var att hon dukat upp med ett glas till mig också =) SÅ gulligt! Så det slutade med att jag efter min målning satte mig med dom och drack en kopp te…  Spontant, mysigt och jätte trevligt!FullSizeRenderIMG_7822Jag måste ju skrämt livet ur dom när jag dök upp och såg ut som ett spöke!? hehehe! Trevligt var det iallfall. Bordet blev galet snyggt! det ser sådär lagom slitet och “ruff” ut! Det enda som saboterade resultatet var att det landade en skalbagge mitt på bordet, som sedan torkade fast i kalklitir färgen! -SUCK! Ingen bra kombo! Så nu på morgonkvisten har jag målat ett lager till, efter att jag tagit bort baggen  😉

NU ska vi äta frukost, jag Lilleman och Tezz.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vi hörs senare, så ska du få se hur bordet blev =)

Kram / My Martens

Posted in: Allmänt
Kommentarer (11)
 • Madeleine

  Det blir super fint! Duktig du är! Vill bara tipsa om att det finns en ny färg som inte kräver något underarbete, kommer just nu inte på vad den heter… Typiskt! Men googla det om det känns intressant! Kram Madde

 • Katja

  Fint bord, en skalbagge på nymålat bord ojoj haha kram

 • Fredrik

  Testa att slipa ner ett bord, spraylacka med någon metallicfärg och till sist pensla ut klarlack över det. Resultatet blir riktigt nice.
  Har ett bord i lilametallic här 🙂

 • GC

  Va du är duktig. Det är så bra att du och Ludvig bonar i erat hem. Om jag inte visste att du har en sorg inom dig så skulle jag aldrig förstått det. Ni bor så mysigt med tillgång till trädgård. Och va fina grannar ni verkar ha. Blir så glad nu när jag läser din blogg, men på samma gång får jag dåligt samvete för jag vet att du inte mår alldeles 100. Men det går i alla fall åt rätt håll. Kram.

 • Eva

  Nu vill jag oxå måla mina ekmöbler. Så roligt!

 • Lena

  Det går att förändra med små medel. Jag ser det som en förändring i ditt liv. Bli av med det gamla, slänga, rensa o sen ta in nytt. Ett positivt steg ! Du ser ganska rolig ut när du är ute i mörkret o målar i vitt ansikte ha ha 🙂 Spännande o se hur det blev 🙂

 • Julia

  Umgås du aldrig med Magdalena längre? 🙂

 • tess

  Det ser snyggt ut även fast man kanske inte ser helheten men du, är den svår den där färgen att blanda till osv.? Har misslyckats en gång med en färg som jag skulle måla en byrå med så den skulle se “avskavd” ut så till slut tog jag bara vanlig färg och målade över hela skiten, byrån står inte på paradplats direkt utan på vinden (full av saker så den fyller sitt syfte) Men har lite andra småsaker jag skulle vilja måla, ser det ut som sten/kalk då det är klart? måste man lacka efter?

 • Jenny

  Heminredning är kul, speciellt när man målar om och grejar på egen hand. Det blir spännande att få se bordet 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *