My’s Blomsterskola :)

imageGod morgon! Här kommer ett inlägg för alla blomsternördar! 😉

Här ska du få se några av mina favoriter i vårt sortiment, just nu 🙂 Bara kort info, bilder och namn. Jag skulle kunna fördjupa mig hur mycket som helst…. Men tiden räcker inte till just nu… 

imageHortensia på stam, ljuvlig, vacker….. Men törstig 😉

image

Brud-orchidee på båge ( Phalaenopis) men inte vara den ”klassiska”. Denna Orchidea är ifrån modersplantan, den har odlats i 2.5år för att få den ”perfekta” blomningen och utvecklingen på denna bågen…. image

Microkarpa, växtsätt som en Bonzai. Majestätiskt! Pampig. Ingen ungdom…. Precis som ett årgångsvin, blir bara bättre med åren 😉image

Thunbergia, ”Svartöga” . Vi är vana att se en gul/orange svartöga. Denna ör för oss ny för säsong! Galet intensiv och vacker i färgen… Denna blommar till sen hösten om du skämmer bort den med näringsrik jord och glytabfe näring 🙂image

Scaviola ”Fem-tunga” finns både i ampel, i olika storlekar och i färgern blå, rosa och vit som på bilden…imagefjärils hortensia ”hydranige” Trivs bra i skuggan, går inte torka ut. Vinterhärdig i zon 1-4image

Klätterros LOVE <3image

 

Solanum på stam. ”Potatisblomma”  en av alla veckans kampanjvaror för 99:- ( ord 199:-) som kunderna stod i kö för att få ta del av när första lastbilen anlände…. image

Astilbe. Tålig, lättskött, snabbväxande perenn 🙂image Vindruvsrankor. Olika smaker, sorter och åldrar. Våran yngsta planta är en baby-planta på ca 1år. Den äldsta är över 100 år. DET är imponerande 🙂image

Tvåfärgad solanum…  image

Delfinium, eller som vi på svenska säger Riddarsporre 🙂imageDetta är bara en bråkdel av vad vi har hemma… Men jag öppnar butiken om ett par timmar. Blommot ska vattnas, prismornas och ytterliggare en leverans har anlänt! Så jag får vidareutveckla min lilla blomsterskola senare…image

Önskar dig en trevlig helg <3 kramar

/My Martens