Hellerborus skötselråd…

IMG_1437

Helleborus

En favorit i repris från mitt sista år med min fina butik My’s Blommor. 

Denna vackra blomma kallas för julros och heter på latin Helleborus. Den är väldigt fascinerande då den blommar som vackrast när det är som kallast och mörkast… och vi behöver det som bäst =)

Den kan planteras i rabatten, sättas i kruka eller användas som snittblomma. Helleborus har vackra blommor i vanligtvis vita toner, men går även att hitta i färger som svart, rosa, rött och lila. Därutöver har den ett underbart vintergrönt bladverk =)

SKÖTSELRÅD HELLEBORUS/JULROS:

– Håll jämnt fuktig i kruka och placera de så svalt som möjligt

( På en inglasad altan med några plusgrader är perfekt! )
– Plantera ut på våren när marken är frostfri
– Som snittblomma vill den ha rumstempererat vatten och ren snittyta

IMG_1443 2

Kram

/ My Martens 

Posted in: Blomstertips
Kommentarer (6)
 • Monica i Nacka

  God fortsättning till er !
  å kul med blomtips eftersom jag inte har gröna fingrar. Dom ända som lever hos mig er orkidéer å garderobsblomma.. och just julrosen köpte min första julros i år och den blommar underbart jag är jättemalligt, så nästa år kommer jag köra all inn på dom ?????????? kram

 • Lotta Lennartsson

  Helt underbar blomma har en i vitt på trappan nu till jul och nyår allt bra hoppas jag kram❤????

 • Monica i Nacka

  God fortsättning till er !
  å kul med blomtips eftersom jag inte har gröna fingrar. Dom ända som lever hos mig er orkidéer å garderobsblomma.. och just julrosen köpte min första julros i år och den blommar underbart jag är jättemalligt, så nästa år kommer jag köra all inn på dom 🤣👍🏼👍🏼👍🏼😀😀😀 kram

 • Lotta Lennartsson

  Helt underbar blomma har en i vitt på trappan nu till jul och nyår allt bra hoppas jag kram❤💕💞💓💖

 • tant mumman

  Tack för tipset, varje år köper jag mig en julros då jag tycker den är så vacker, men svårt att få den att överleva då jag saknar nåt svalt ställe. Varje vår planterar jag ut nån i trädgården, har blivit många under årens lopp. Några har faktiskt blommat på sommaren!!!! Har också försökt att gräva upp en planta på hösten och tagit in, men det ”bidde” inget. Funderar på att plantera en på kyrkogården, vet att den kan klara några minusgrader och även snö, om inte rådjuren glufsar i sig. Men skam den som ger sig.
  Ölandshälsning
  tant mumman

 • tant mumman

  Tack för tipset, varje år köper jag mig en julros då jag tycker den är så vacker, men svårt att få den att överleva då jag saknar nåt svalt ställe. Varje vår planterar jag ut nån i trädgården, har blivit många under årens lopp. Några har faktiskt blommat på sommaren!!!! Har också försökt att gräva upp en planta på hösten och tagit in, men det ”bidde” inget. Funderar på att plantera en på kyrkogården, vet att den kan klara några minusgrader och även snö, om inte rådjuren glufsar i sig. Men skam den som ger sig.
  Ölandshälsning
  tant mumman

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.