Resultatet drygt ett år efter BUKPLASTIK!

image2

Hej fina! För lite drygt ett år sedan så skrev jag ett personligt och för mig ett väldigt ”naket inlägg” .  Jag satt i flera timmar och kall-svettades av ångest innan jag tillslut vågade trycka publicera. Jag var så rädd för vad ”alla” skulle tycka. Och att man skulle förknippa mig med en ”ytlig” fåfäng tjej. 

Jag hade efter flera år utav ångest, dålig självkänsla tagit till alla medel för att få ordning på min mage. Jag hade gjort en viktresa ner från 101kg.

Att väga 101kg är inte bara jobbigt för självkänslan. Det påverkade hela mitt liv. jag var en nyförlöst trött ensamstående mamma. Jag sov dåligt på nätterna, jag hade ont i min rygg. Jag fick kraftiga blodsockerfall och led utav konstant huvudvärk. Jag var även deprimerad i perioder och väldigt orkeslös. Så det påverkade mig negativt både fysiskt och psykiskt.

Många utav er frågar ”Hur gjorde du för att gå ner i vikt?”  Vilket såklart är en längre historia som kräver sitt egna inlägg. Men först på egen hand, långa promenader, gymträning osv. Jag slet som ett djur. Nyseparerad ensamstående småbarnsmamma, som ändå var målmedveten och villig att göra en drastisk livsförändring. 

Jag tog även mod till mig att skaffa en PT och då  började mitt stora träning och hälsa intresse att växa fram. Jag började att förstå helheten, hur allting faktiskt hänger ihop. För att förstå vad jag skriver om så kan du läsa mitt gamla inlägg  HÄR.

Jag bestämde mig för att göra BUKPLASTIKEN, Jag förespråkar inte plastikoperationer, MEN jag tycker att det är upp till var och en. För min del så har det betytt JÄTTE mycket, och jag ångrar det inte en sekund! Inte bara för ”utseendet” utan även för bukmuskulaturen. Min bukmuskulatur var sprucken 7.5 cm. Det GÅR inte att träna bort, det enda man kan göra för att ”laga” den är att operera. Jag får dagligen mail ifrån kvinnor/mammor som gjort samma sak eller funderar på att göra samma sak. TUSENTALS kvinnor hör av sig till mig angående detta. 

DET var huvudanledningen till att jag efter flera år av velande bestämde mig för att operera  mig. Rehab och träning har varit min huvudsyssla sedan op. Det har gått upp och ner.

Nu här ner i Portugal har jag för första gången på FEM år lyckats att göra ”riktiga” sit-ups! Jag hoppade upp mitt under crossfit passet och skrek av lycka! WOW, jag klarade det!!!!  Mina magmuskler har äntligen 100% kontakt. Alla tittade på mig jätte konstigt, ingen förstod riktigt vad jag menade…. men det gör inget! Jag är så j*vla glad!!! Jag grät av lycka, samtidigt som jag skrattade, och skämdes lite över min spontana reaktion. Återigen INGEN förstod någonting.. Men nu j*klar kan jag ta träningen till den nivå som jag vill =)

”Plötsligt händer det”

Här ser du före och efter bilder…

 

image4Jag hade inte haft modet eller självkänslan att visa mig i bikini på många år…. Det är en underbar känsla att ha fått tillbaka självkänslan igen! Men framförallt styrkan att kunna använda magmusklerna i träningen!

Det är JÄTTE vanligt att magmusklerna spricker vid graviditet. Jag är långt ifrån ensam om detta. Men det har varit så mycket ”hysch hysch” kring dessa typer utav operationer. INGEN skriver eller pratar om det, så när jag själv sökte information innan jag själv bestämde mig, så hittade jag ingenting.

Därför väljer jag att dela med mig utav detta här på bloggen. Självklart får man både ris & ros gällande detta (som med allt annat) Men jag skiter fullständigt i vad andra tycker. Detta har hjälpt mig inifrån och ut, jag har lovat dig en ärlig blogg och det ska du få! Om jag dessutom kan hjälpa andra i denna frågan så är jag mer än glad för det! Vi ska peppa, stötta och lyfta fram varandra! 

En glad osminkad och LYCKLIG tjej med fungerande magmuskler igen!!!!!! 

arm smalxx DSC_5672xx DSC_5732xxDSC_5741xx DSC_5777xx

glipa mellan låten högst uppxmagenxx midja magexx större glipax

 

Foto: Marie Therese Karlberg Bikini Love By Lola Soliga hälsningar! Kramar

/ My Martens 

48 Komentarer

 1. På måndag är det 8 veckor sen min operation hos Tuve! Har mått super hela tiden, har inte haft ont, allt har läkt som det skall! Det enda jag längtar till är att börja träna på ”riktigt”. har börjat med pw men vill springa och börja träna magen, men skyndar försiktigt!

 2. På måndag är det 8 veckor sen min operation hos Tuve! Har mått super hela tiden, har inte haft ont, allt har läkt som det skall! Det enda jag längtar till är att börja träna på ”riktigt”. har börjat med pw men vill springa och börja träna magen, men skyndar försiktigt!

 3. Men oj var det 101 kg!? eller skrev du fel..för innan har du sagt 100 kg o nästan 100 och du har även skrivit förr att du som mest vägde 97 !? Aldrig bra att ändra historier gör ju att man tappar trovärdigheten tyvärr…Men härligt att du kan använda magmusklerna igen! Fina bilder!

  • 97,5 8 veckor efter förlossning…. 101 kg den 5jan 2011. Rubriker som runt 100kg, har publicerats… Men så ligger det till! Ja, det är underbart med kontakt i magmusklerna ?

 4. Men oj var det 101 kg!? eller skrev du fel..för innan har du sagt 100 kg o nästan 100 och du har även skrivit förr att du som mest vägde 97 !? Aldrig bra att ändra historier gör ju att man tappar trovärdigheten tyvärr…Men härligt att du kan använda magmusklerna igen! Fina bilder!

  • 97,5 8 veckor efter förlossning…. 101 kg den 5jan 2011. Rubriker som runt 100kg, har publicerats… Men så ligger det till! Ja, det är underbart med kontakt i magmusklerna 🙂

 5. Såååå fina bilder på en fin tjej!!
  Du har gjort en fantastisk resa och du har gjort den för dig själv!
  Grattis!!!
  Fortsätt njut av livet och gå din egen väg<3
  Stor Kram Christina

 6. Såååå fina bilder på en fin tjej!!
  Du har gjort en fantastisk resa och du har gjort den för dig själv!
  Grattis!!!
  Fortsätt njut av livet och gå din egen väg<3
  Stor Kram Christina

 7. Vad härligt att du vågade och att det blev bra gör dig.
  Jag har också magmuskler som gått isär men efter ett års tränande med appen Mammamage som är övningar som hjälper muskler som inte gått isär för långt att gå ihop igen. Det är lustigt att det finns sjukgymnaster som inte kan det där. Jag fick enorma ryggproblem under min graviditet plus att magmusklerna gick isär rätt mycket. Jag gick till den sjukgymnast som mitt mvc har avtal med och övningarna jag fick är direkt skadliga för magmuskler som gått isär och förvärrar det och de hjälpte inte ett smack för ryggen eftersom de gav mig övningar till helt fel muskelgrupper trots att jag förklarade precis hur det kändes. Fick övningar som läkte min rygg av en hälsocoach plus en sjukgymnast som håller på med redcordträning och så mammamageappen såklart så nu mår musklerna bättre inte helt bra men mycket bättre.
  Jag skulle vilja göra en bulplastik men jag tror det är självkänslan som är mitt stora aber för mina muskler har gått ihop men jag kan inte göra vanliga situps, kan inte göra plankan och så mycket extramys har jag inte så det stör mig. Lite fokus på vad jag äter och rätt träning så blir mitt bra. Otålig och en aning för låg självkänsla.

 8. Vad härligt att du vågade och att det blev bra gör dig.
  Jag har också magmuskler som gått isär men efter ett års tränande med appen Mammamage som är övningar som hjälper muskler som inte gått isär för långt att gå ihop igen. Det är lustigt att det finns sjukgymnaster som inte kan det där. Jag fick enorma ryggproblem under min graviditet plus att magmusklerna gick isär rätt mycket. Jag gick till den sjukgymnast som mitt mvc har avtal med och övningarna jag fick är direkt skadliga för magmuskler som gått isär och förvärrar det och de hjälpte inte ett smack för ryggen eftersom de gav mig övningar till helt fel muskelgrupper trots att jag förklarade precis hur det kändes. Fick övningar som läkte min rygg av en hälsocoach plus en sjukgymnast som håller på med redcordträning och så mammamageappen såklart så nu mår musklerna bättre inte helt bra men mycket bättre.
  Jag skulle vilja göra en bulplastik men jag tror det är självkänslan som är mitt stora aber för mina muskler har gått ihop men jag kan inte göra vanliga situps, kan inte göra plankan och så mycket extramys har jag inte så det stör mig. Lite fokus på vad jag äter och rätt träning så blir mitt bra. Otålig och en aning för låg självkänsla.

 9. Hej,
  Min mage ser likadan ut. Blir det verkligen så bra som det ser ut? Hur blir det med bristningarna? Får de bort dem oxå? /Lotta

  • Detta är mitt resultat, på mig fanan det så pass mycket överflödig hud att man kunde ta bort den… (Lite svårt att se på bild) men bäst, är att göra en konsultation så förklarar läkaren hur din mage skulle kunna se ut ?

 10. Hej,
  Min mage ser likadan ut. Blir det verkligen så bra som det ser ut? Hur blir det med bristningarna? Får de bort dem oxå? /Lotta

  • Detta är mitt resultat, på mig fanan det så pass mycket överflödig hud att man kunde ta bort den… (Lite svårt att se på bild) men bäst, är att göra en konsultation så förklarar läkaren hur din mage skulle kunna se ut 🙂

Svara

Lämna din kommentar!
Ditt namn här

Om du missat..

Varför börja dagen med färska citroner

Därför har jag börjat dricka ett glas varmt citronvatten varje morgon, cirka tio minuter...

Kan jag så kan du…. Boosta kroppen med vitaminer och näringsrik mat

I samarbete med Svensk Hälsokost Älskar när Svea är med mig på gymet? ❤️ Morgonträningen...

Några funderingar…

Hej ?? klienter på förmiddagarna har blivit min grej ?? i mitt lilla crib...