Känslomässigt bakslag! OCH veckans #StyleByMartens

DSC_7193Godmorgon fina du!

Tiiiidig morgon promenad, INNAN det är dags för morgonjogg med dom andra. Jag behöver rensa tankarna, mycket just nu. Företagen, kommande högsäsong. Stora beslut som ska tas!

Min vovve är gammal och har periodvis ont i leder och höfter. Hon är pigg och stark för övrigt. DET är någonting som grämer mig kolossalt! Du vet den där dagen som man fasat för sedan man skaffade hund. Tezz är snart 14 år. Min stöttepelare i ALLT, min räddning i separationen min styrka under en fruktansvärt turbulent och obehaglig period. Tezz är min BÄSTA vän! Nu och för alltid. Jag är så j*vla rädd för vad veterinären ska säga…..

Har hon mer ont än vad hon vill visa mig? Kommer jag behöva ta bort henne? Kan hon få ett år till? Eller åtminstone en sommar? Är det kanske bara en tillfällig sträckning? OM jag bara hade svaret på dessa frågor. Ovissheten driver mig till vansinne! Därför smög jag upp innan dom andra för egentid och en stund för mig själv. Tårarna rinner längs min kind samtidigt som jag skriver. Det bränner bakom ögonen och i halsen av ångest! Jag VET att denna dagen kommer, men jag är inte redo än. Hon måste få lite tid till… men bara om hon är frisk såklart! jag skulle aldrig kunna stå brevid och se på om hon lider. Det är mitt ansvar att helt osjälviskt ta mitt ansvar i denna frågan. Jag ringde Ludvigs pappa och grät igår, ”hej, det är jag. kan jag få prata med dig som matte-husse” Det kunde jag. Han kommer nog aldrig att förlåta mig för att jag tog med mig Tezz ur separationen. Jag hade aldrig förlåtit mig själv om jag INTE gjort det.

Jag vet faktisk inte varför jag skriver om detta. Jag tänkte bara lägga upp mitt  ”veckans #StyleByMartens” Men jag kände faktiskt att jag behövde skriva av mig… för MIN skull.

Tack för att DU  finns <3

 

IMG_4734Från något väldigt tungt och svårt till något väldigt roligt! Nu kommer istället veckans #StyleByMartens.

Som du kanske redan vet är jag även skribent för Hälsa & Fitness Magasin. Där har jag mina egna sidor som Trendspanare. Det är inte bara träningsmode. Det är dom senaste trenderna inom just träning och hälsa…. Ett brett begrepp, kost, träningstrender, kosttillskott, hälsa, träningskläder… jag skulle nog kunna göra listan HUR lång som helst. Men poängen är att jag delar med mig utav dom senaste trenderna inom just hälsa & träning. Jag kan ärligt från hjärtat säga att jag fullkomligt ÄLSKAR mitt jobb!!!  Leo-print är fortfarande populärt och kommer tillbaka starkare än någonsin!

Här ser du Snow Leopard från Stronger. Kvinnligt, sportigt, busigt och RIKTIGT snyggt! Du hittar dom HÄRDSC_7177DSC_7136IMG_6382

 

Nu ska jag skölja av ansiktet i kallt vatten, torka tårarna och ladda om inför morgonjoggen! Vi hörs senare!

 Stor kram / My Martens

PS: middagen från igår kyckling, pepparsås, ris och vetten! Det är vad min middag har bestått utav istort sett hela veckan! 😉 hehe! Jag är liiite enformig ibland! IMG_6379

 

32 Komentarer

 1. Finaste My.
  Jag vet precis vad du går igenom och dina känslor i detta.
  Jag sitter nämligen i samma sits, med 2 hundar, den ena snart 12 år och den andra snart 14 år.
  De är mina bästa vänner och har alltid varit. Men den dagen, den sorgen.
  Man får helt enkelt minnas allt det fina.
  Men förhoppningsvis lever din Tezz ett tag till, och även mina, hoppas jag.
  Önskar dig en fin helg. Vädret är sisådär här i Sigtuna kommun.

  Kramen // A-M

 2. Styrkekram till dig, du kommer att komma igenom det här hur det än går. Känner inte dig personligen men tycker du är så stark i dig själv! <3 Vi hoppas att du ska få en liten tid med vovven ännu 🙂

  Vad härligt att se bilder från resan! Jag har alltid velat åka på träningsresa men har inte hittat pengar till det ännu 😉 En sak jag alltid funderar på när jag ser bilder från träningsresor. Hur funkar det med kläder? Har ni skilda träningskläder för varje dag? Och "finkläder". Jag skulle vilja ha en lista på hur man packar inför en träningsresa ^^,

  Ha en bra dag fina du!

 3. Tack för att du finns My! Fint att du delar med dig av både svåra och goda stunder. Jag tänker på dig och Tess! All kärlek

 4. Åh, vad tråkigt med Tezz. Hoppas att det inte är något allvarligt med henne. Om det är rheumatism, vilket inte är omöjligt eftersom hon är en gammal dam, så finns det ganska bra medicin i dag för hundar. Hoppas att allt går bra. Njut av den sista dagen innan du åker hem.

 5. Läser om dig och Tezz och tårarna rinner ..önskar att ni får en tid till tillsammans .Jag är i samma situation och det är så ledsamt och sorgset så tårarna räcker inte till .Min herre har varit nr 1 sen den dagenhan kom till mig .Vi promenerar , busar , myser och kelar .Han är så klok och förståndig och är hos mig om jag är sjuk lr ledsen .Även jag önskar att vi får sommaren tillsammans med min älskade hund så han får följa med oss ut till stugan där han ligger ute i gröngräset och njuter .
  Den dagen de inte orkar längre tror jag de säger till och då är det inte mycke vi kan göra .Jag ska kremera min vän och bära hans aska i ett smycke om halsen så han alltid är hos mig .
  Kram till dig

 6. Hej My!
  Blir alldeles tårögd av dina rader… Förstår att det känns otroligt jobbigt o att du behövde den där stunden för dig själv. Även om man vet att den dagen o ibland ungefär när så är man aldrig redo… Såklart aldrig redo att släppa någon man älskar. Du skriver så fint om din hund så jag förstår att kärleken är enorm. Din stöttepelare i alla väder! Jag hoppas innerligt att du får ha kvar henne ett bra tag till o att veterinären kommer med bra besked. Du verkar vara en underbar tjej o jag önskar dig allt gott<3 Kram Christina

 7. Läser om dig och din hund och tårarna rinner .Är själv i samma situation och det är så tungt .Min herre är 11 år och har ont i sina leder och börja tackla av sakta men säkert .Han har varit nr 1 sen första dagen han kom till oss .Vi går promenader , busar , kelar och han är hos mig när jag är sjuk lr ledsen .Han är så klok och en stor kärlek i mitt liv .
  Men den dagen kommer när han inte finns mer och jag förstår inte hur jag ska klara av det .
  En liten tröst är att jag ska kremera honom och bära hans aska i ett smycke om halsen så jag alltid har han hos mig .
  Jag önskar att Tezz får leva ett tag till .På nåt sätt tror jag att när tiden är kommen säger hon till och och du märker det .Tänker på er ..kram

 8. Läser om dig och Tezz och tårarna rinner ..önskar att ni får en tid till tillsammans .Jag är i samma situation och det är så ledsamt och sorgset så tårarna räcker inte till .Min herre har varit nr 1 sen den dagenhan kom till mig .Vi promenerar , busar , myser och kelar .Han är så klok och förståndig och är hos mig om jag är sjuk lr ledsen .Även jag önskar att vi får sommaren tillsammans med min älskade hund så han får följa med oss ut till stugan där han ligger ute i gröngräset och njuter .
  Den dagen de inte orkar längre tror jag de säger till och då är det inte mycke vi kan göra .Jag ska kremera min vän och bära hans aska i ett smycke om halsen så han alltid är hos mig .
  Kram till dig

 9. Hej My!
  Blir alldeles tårögd av dina rader… Förstår att det känns otroligt jobbigt o att du behövde den där stunden för dig själv. Även om man vet att den dagen o ibland ungefär när så är man aldrig redo… Såklart aldrig redo att släppa någon man älskar. Du skriver så fint om din hund så jag förstår att kärleken är enorm. Din stöttepelare i alla väder! Jag hoppas innerligt att du får ha kvar henne ett bra tag till o att veterinären kommer med bra besked. Du verkar vara en underbar tjej o jag önskar dig allt gott<3 Kram Christina

 10. Så sorgligt, tårarna rinner på mig med! Hoppas du får ett positivt besked trots allt, å andra sidan är det väl inte helt lätt heller att gå och tänka ”detta är sista sommaren…” ?
  Tänkte på det du skrev om att du tog med dig Tess i separationen. Min reaktion på detta: jamen självklart! För vem fanns där för dig den svåra, jobbiga tiden?? Kan bara gissa hur många tårar som Tess´päls blötts ner med? Du var ensam/själv – med en nyfödd pojke, inte vill man gråta och vara deprimerad inför sitt lilla barn, men ett djur kan verkligen trösta och lindra sorg! Jag blev själv lämnad av min man mitt under graviditeten… jag gjorde mitt bästa för att ta hand om bebis och 5-åring på dagarna, när de somnat på kvällen var det storgråt i duschen för att lätta på trycket ? Önskar så att jag haft en egen Tess då!
  Stor kram till dig och din fantastiskt gulliga Lilleman

 11. Hoppas du känner o förstår att vi är några i den där speciella klubben som har fyrbenta pälsklingarna som vi håller så så kära ❤️
  Jag kan själv inte helt ta in att tiden vi har med dem är så begränsad, att man kommer närmare och närmare det oundvikliga. Dock är jag säker på att den typen av djurägare som vi är, som ser djuren som vår familj, kommer att fatta rätt beslut den dagen vi måste och som ser till att de får vård omsorg och omsyn hela vägen dit.
  Håller alla tummar att du får bra besked av veterinären och mer tid med din bästa vän o trotjänare. Njut av sista delen av resan och tack för att du delar med dig av ditt djurhjärta. Stor kram Anna

 12. Blir tårögd när jag läser det du skriver om Tess. För lite mer än ett år sedan bestämde vi att låta vår hund få somna in. Grynet blev 12 år och kunde knappt gå den sista tiden. Det känns som vi tog det beslutet i rätt tid. Man såg det i hennes ögon att nu ville hon inte längre. Samtidigt som vi visste att det var ett rätt beslut, så är det så jobbigt. Kram

 13. Så sorgligt, tårarna rinner på mig med! Hoppas du får ett positivt besked trots allt, å andra sidan är det väl inte helt lätt heller att gå och tänka ”detta är sista sommaren…” 🙁
  Tänkte på det du skrev om att du tog med dig Tess i separationen. Min reaktion på detta: jamen självklart! För vem fanns där för dig den svåra, jobbiga tiden?? Kan bara gissa hur många tårar som Tess´päls blötts ner med? Du var ensam/själv – med en nyfödd pojke, inte vill man gråta och vara deprimerad inför sitt lilla barn, men ett djur kan verkligen trösta och lindra sorg! Jag blev själv lämnad av min man mitt under graviditeten… jag gjorde mitt bästa för att ta hand om bebis och 5-åring på dagarna, när de somnat på kvällen var det storgråt i duschen för att lätta på trycket 🙁 Önskar så att jag haft en egen Tess då!
  Stor kram till dig och din fantastiskt gulliga Lilleman

 14. Hoppas du känner o förstår att vi är några i den där speciella klubben som har fyrbenta pälsklingarna som vi håller så så kära ❤️
  Jag kan själv inte helt ta in att tiden vi har med dem är så begränsad, att man kommer närmare och närmare det oundvikliga. Dock är jag säker på att den typen av djurägare som vi är, som ser djuren som vår familj, kommer att fatta rätt beslut den dagen vi måste och som ser till att de får vård omsorg och omsyn hela vägen dit.
  Håller alla tummar att du får bra besked av veterinären och mer tid med din bästa vän o trotjänare. Njut av sista delen av resan och tack för att du delar med dig av ditt djurhjärta. Stor kram Anna

 15. Blir tårögd när jag läser det du skriver om Tess. För lite mer än ett år sedan bestämde vi att låta vår hund få somna in. Grynet blev 12 år och kunde knappt gå den sista tiden. Det känns som vi tog det beslutet i rätt tid. Man såg det i hennes ögon att nu ville hon inte längre. Samtidigt som vi visste att det var ett rätt beslut, så är det så jobbigt. Kram

 16. Hej fina fina My
  Först…du är så vacker!
  Läser ditt inlägg angående din fyrbenta älskling, blir tagen och känner igen mig själv. Har en 11-årig golden som jag är rädd förlora för tidigt. Vill ju ha kvar honom länge än.
  Det jag vill tipsa om är djävulsklo. Min kille fick så ont i sina leder och fick medicin av veterinären. Det blev lite bättre. Upptäckte djävulsklo som är en växt med stark antiinflammatorisk och smärtstillande effekt. Började ge honom det och redan efter några dagar såg jag att han gick lite bättre. Detta var för 6 månader sedan och min kille springer nu runt som en 3-4 åring. Leker och går gärna längre promenader än innan. 2 tsk fick han först i ett par tre månader men nu får han 1 tsk samt Senior pulver. Även det örter och växter samt musslor. Djävulsklo kan du läsa om och köpa här timotejandersen.se sök på djävulsklo. Seniorpulver kan man köpa på bl a svenskadjurapoteket.se
  Ha det fint så hoppas jag innerligt att du får njuta av din fyrbenta älskling ett bra tag till.
  Kram

 17. Hej fina fina My
  Först…du är så vacker!
  Läser ditt inlägg angående din fyrbenta älskling, blir tagen och känner igen mig själv. Har en 11-årig golden som jag är rädd förlora för tidigt. Vill ju ha kvar honom länge än.
  Det jag vill tipsa om är djävulsklo. Min kille fick så ont i sina leder och fick medicin av veterinären. Det blev lite bättre. Upptäckte djävulsklo som är en växt med stark antiinflammatorisk och smärtstillande effekt. Började ge honom det och redan efter några dagar såg jag att han gick lite bättre. Detta var för 6 månader sedan och min kille springer nu runt som en 3-4 åring. Leker och går gärna längre promenader än innan. 2 tsk fick han först i ett par tre månader men nu får han 1 tsk samt Senior pulver. Även det örter och växter samt musslor. Djävulsklo kan du läsa om och köpa här timotejandersen.se sök på djävulsklo. Seniorpulver kan man köpa på bl a svenskadjurapoteket.se
  Ha det fint så hoppas jag innerligt att du får njuta av din fyrbenta älskling ett bra tag till.
  Kram

Svara

Lämna din kommentar!
Ditt namn här

Om du missat..

Trevlig helg!

En rosa dröm ifrån Zetterberg Couture  💞🌟🙌🏻 En av många vackra klänningar.... -Älskar Zetterberg!  -Trevlig...

Elly pistol outfit!

I samarbete med ELLY PISTOL  Foto: Lisa Höök   Godmorgon!  Detta är bara en av alla coola oufit...

Kärlek vid första ögonkastet!

Style By Martens ✨ -jag säger bara WOW! Röhnisch har gjort det igen. Släppt en...