Behöver träning verkligen vara roligt?


Behöver träningen vara roligt? 
Ja… och nej. 

Jag tror inte att någon av oss alltid tycker att träning är roligt. vad är för övrigt träning för dig? ☺️

Jag tror att många av oss inklusive mig själv ibland känner att det är motigt att ta sig iväg till gymmet, ut på promenaden, eller löpturen.

MEN, jag rekommenderar dig att testa dig fram. Prova olika träningsupplägg. 

Alltifrån crossfit, styrketräning, paddel, löpning, cirkelpass, hemma träning, boxning, ocr, eller vad just du tror kan vara ”din grej” .

Det behöver såklart inte bara vara en sak. Men ska man bli riktigt bra på någonting så behöver man öva på det??

Det viktigaste är att du hittar ”DIN” typ av träning/aktivitet som du faktiskt tycker är kul ?

Jag tex, jag har aldrig tyckt om löpning. Jag försöker gång på gång. Testar olika metoder. Med en podcast, med musik, sällskap eller kanske bara naturen. Olika miljöer för att inspirera mig själv. 

Det är fortfarande SVIN tråkigt? ( ursäkta språket ?)

Därför har jag hittat andra metoder för att underhålla kondition och ändå jobba upp uthållighet och flås.Tex, intervaller på band, Assault bike, roddmaskin, cykel bla. Om jag inte tycker att löpning är roligt, eller ”min” grej…. Då ska jag inte prioritera det och slösa bort för mycket energi??‍♀️

Istället försöker jag att hitta träningsformer som ÄR roliga. Som jag tycker om och får mig att må bra ??☺️Sen kan det fortfarande vara motigt ibland. Kännas tungt att ta sig iväg när motivationen sviktar. 

Men då får man koppla på disciplin och vilja! Påminn dig om hur du mår efter ditt pass istället för hur motigt det är?

Jag tex, älskar att köra styrketräning, crossfit, Wood, och andra roliga aktiviteter iform av funktionell styrka som gör att man blir mångsidig och stark?? 

Ser det ut som att jag njuter på bilden? ? Nej, knappast ! HAHAHA ?

Men känslan av att få upp den där otympliga bollen och öka i vikt, ( minns inte om det var 40 eller 50kg på bilden) är helt oslagbar! ?????

Så, med detta sagt… hitta ”DIN” typ av träning för att hålla motivationen vid liv! 

Vad tycker du om att träna?
/ My Martens

3 Komentarer

 1. Pallar inte heller löpning, så gör inte. Promenerar inte heller bara ”för att”, då får jag samma stress som när jag försöker yoga, tankarna flyger iväg o jag kommer på så mycket annat jag skulle gjort, men inte kan göra just då utan måste anteckna mentalt för att komma ihåg sen. Om jag går ska det vara för att jag ska nånstans i så fall, men bor på landet så oftast ska vi rätt långt så det blir bil. Men ibland går vi på upptäcktsfärd med pic nic o liknande. Men jag behöver inte hålla på o hetsa för att samla steg, rör mig fullt tillräckligt o mer därtill i jobbet.
  Styrketräning o crosfit-lik träning är mer min melodi. Men vad är wood? Som du skriver att du också gillar, är det nåt liknande? Som jag borde prova?

  • Först och främst så har jag såklart stavat fel i vanlig ordning? FÖRLÅT ?
   Det finns mängder med förkortningar och udda ord inom crossfit, när man börjar är det rena grekiskan och många förstår ingenting ??
   Kommer man ifrån tyngdlyftning kan man känna igen vissa ord men inom crossfit kan definitionen vara en annan?
   Det viktigaste ordet är just WOD.
   WOD är egentligen det mest logiska ( med rätt stavning ???‍♀️)
   WOD står för Workout Of the Day och är kort och gott dagens pass/träning.
   Är det flera WOD:ar samma dag så kommer samtliga ha samma pass/programmering. Detta innebär att du kan välja pass efter en tid som passar dig och inte vilket pass du önskar gå på. 
   När man släpper dagens WOD är olika för olika boxar, en del släpper samtliga veckans pass redan i början av veckan andra samma dag som passet är.
   Finns inget rätt eller fel mer än en känsla eller anpassning till boxens medlemmar. 
   Oftast består en WOD av en uppmäkrningsdel, en styrke eller teknikdel samt en kortare flåsdel. Vissa gånger kan också vara ett långt pass med tex EMOM eller bara kondition.
   WOD:arna kan antingen vara random, dvs man kör inte efter någon programmering så passen blir “lika” varje vecka. ELler så kan man köra en programmering i WOD ??☺️

   • Jasså WOD, ja men det vet jag precis vad det är, men tack för din långa fina beskrivning, finns säkert nån som blev lite klokare av den.? Men det är ju inte en särskild träningsform, såsom styrketräning och crossfit som du skrev det ihop med, utan mer ett upplägg inom crossfit. Så jag tänkte att wood kanske var nåt nytt spännande.?

Svara

Lämna din kommentar!
Ditt namn här

Om du missat..

www.mymartens.se

Bloggen går över till egna plattformar. www.mymartens.se   Hej! Mycket hundar här inne nu ?? Valpperioden...

Fulladdad med energi efter mysig helg

Fulladdad med Energi efter mysig helg  Hej hopp! Vaknade pigg och utvilad efter en solig...

Vardag och valp uppdatering

 Här kommer en liten valp uppdatering. Vi övar på att gå i koppel ??Jag tycker...