Hjälpinsats med direktbuss från Karlaplan till Warszawa

Frivillig hjälpinsats ??❤️ ( Ej reklam)

Godmorgon ❤️

Ni som följer mig på Instagram. Ni vet vad jag höll på med igår.

Johan Petrè har slagit ihop sig med fler organisationer. Johan är på plats i Polon, i Warszawa tillsammans med fler frivilliga.

Det hela började med att dom lyckades finansiera en buss. En buss körde då ner till Polen där man skulle hjälpa ukrainska flyktingar vid gränsen. Bussen fylldes med kläder, mar, vatten, medicinska nödvändigheter, första hjälpen material m.m

Johan delar detta via sin Instagram kanal och Facebook.
Väl på plats har som ny byggt upp ett hjälpcenter. På bara några dagar har fler frivilliga anslutit, och fler bussar har kunnat lämna Karlaplan.


Idag står dom på Karlaplan mellan kl 09:00 – 11:00 för att fulla bussen som kom igår. Igår kom alltså 37 ukrainska kvinnor, barn och äldre till Stockholm. Dess har man redan ordnat boende till ??

På plats vid gränsen så hjälper våra fanatiska svenska vänner flyktingarna i säkerhet. Johan med sällskap har betalat för ett hotell där dom får komma in, ta del av mat, vatten, dusch och en plats för andrum efter dagar av vandring och kö i ca 2-3 grader.
Dessa människor har stort utomhus och kämpas sig över till Polen ?? ??

När man igår på nyheterna sa att det är pengar som man behöver, och inte mer kläder. Så stämmer det delvis. Alla ekonomiska bidrag behövs, stora som små ??

Men skillnaden är att när man skickar ner kläder via vissa organisation där man på plats saknar resursperson att ta emot och ta hand om det som skickas ner. Då ger ser inte den hjälp som man önskar.

Men i Warszawa, där Johan med team är på plats.. så tar man hand om allting som kommer med våra svenska bussar. Där finns det resurser som ser till att hundratals människor får ta del av kläder, skor, mat och vatten??

Om det blir stopp på att samla in kläder så kommer vi att få veta det. Fram tills dess så kör vi på enligt den info som vi har att förhålla oss till just nu.


( en av mina PT klienter var här och lämnade jätte mycket kläder. Henens 5 åriga dotter ville skicka med några av sina gosedjur ? så att barnen som var ledsna kunde bli tröstade ❤️)
Dom som kommer över gränsen får en chans att byta om till rena, varma kläder. Vissa barn får ett par nya ombyten att ta med sig vidare i kampen om att hitta en tillfällig bostad. Vissa hamnar i Sverige andra stannar i Polen.

Så. Kläder och andra förnödenheter uppskattas, och vi som skänker kan se dom lastas på bussarna på Karlaplan, och tas emot i Polen. Vissa kläder stannar även i Sverige och delas ut till dom som kommer hit ❤️

Då många kanske inte orkar, kan, eller har möjlighet att åka in till Karlaplan under dessa två timmar. Så öppnade jag upp min dörr hemma för att ta emot, men också åka iväg och hämta upp kläder i omnejd av Täby, Danderyd, Djursholm m.m

Jag har fått en fanatisk respons, och har fått generösa gåvor som jag strax ska köra in till stan för att lämna av vid bussen.

Rena, fräscha knappt använda kläder. Varma jackor, Skalkläder till barn. Kängor, skor , varma koftor, mössor, halsdukar och SÅ bra saker!

Fråm hjärtat TACK till alla er som kom hem till mig igår, och tidigt idag på morgonen ??? TACK till er som öppnade dörren hem till er och låt mig komma och hämta upp gåvor som nu ska skickas iväg ❤️?? TACK!

Även Ludvig har fått hjälpa till att bära, vika och packa iordning ?? Han tog fram några av sina underställ och packade ner dom…. Viktigt att barnen lär sig att dela med sig och hjälpa till i stunder som dessa …


För er som bor i omnejd och har möjlighet att direkt till Karlaplan, snälla gör det ??

Följ Johan på Instagram ( @johanpetre ) där han uppdatera kring vad som händer och vad dom behöver hjälp med.

Nu mot Karlaplan. Dubbla bilar blev det, då det inte fick plats i min ?

När vi vet mer om nästa buss, och vad behovet är inför den avgången så säger jag till. Jag öppnar då upp PT studion vid Hägernässtrand så att man får komma förbi och lämna av det man kan tänka sig att dela med sig utav ?? Mer om det, när jag vet mer VAD som kan tänkas behövas, och när det bli aktuellt för nästa insats.

Lansering imorgon

Efter att jag lämnat av allting så ska jag åka till kontoret. Där vi ska testköra allt det nya inför lanseringen av Strong Mamas imorgon.Jag är helt upp i lanseringen ? Så nu är det många bollar i luften. Men dessa inlägg kommer jag helt att separera ifrån allting som har med den frivilliga hjälpinsatsen att göra ??

Kram kram

/ My Martens5 Komentarer

Svara

Lämna din kommentar!
Ditt namn här

Om du missat..

www.mymartens.se

Bloggen går över till egna plattformar. www.mymartens.se   Hej! Mycket hundar här inne nu ?? Valpperioden...

Fulladdad med energi efter mysig helg

Fulladdad med Energi efter mysig helg  Hej hopp! Vaknade pigg och utvilad efter en solig...

Vardag och valp uppdatering

 Här kommer en liten valp uppdatering. Vi övar på att gå i koppel ??Jag tycker...