Leva på som vanligt….


Svea min Svea ?❤️ Vid min sida i alla lägen.

Der är oroliga tider i världen. Jag personligen känner en oro. Samtidigt som jag påminner mig om att man ändå uppmanas att ”leva som vanligt” .
Men att man även följa nyhetsuppdateringar. Vara källkritisk mot saker som sprids på sociala medier

Jag väljer att lägga upp dessa två bilder. Då både försvarsmakten och Tunga transport kompaniet har bett om att man ska dela dessa bilder med tillhörande budskap….
Det är lite blandade känslor kring att ”leva på som vanligt”. Vi har precis tagit oss igenom 2 års global pandemi. Nu tar nästa oro med tillhörande ovisshet ett stadigt grepp om mina känslor iallafall.

Jag lyssnade noga på vad våran statsminister sa vid den extra insatta presskonferensen. Det är också anledningen till att jag fortfarande är vaken?

Min inställning är jag försöker att hålla mig till inplanerade aktiviteter och vardagsbestyr. Jobb, möten, läkarbesök. Fotbolls träningar och fotbolls matcher osv. Hålla mig till mina rutiner och ändå låta vardagen fortsätta…..

Jag följer flitigt nyhets uppdateringar så som nyheterna och presskonferenserna. Jag är lyhörd inför förändringar, och vi håller hemma hos oss en öppen dialog kring det. Men. Jag begränsar nyhetsuppdateringarna till ovanstående kanaler. Jag lyssnar varken på radio eller läser tidningarna. Jag undviker att scrolla runt för mycket. Just för att inte påverkas och undvika att skrämma upp mig själv.


På hemma fronten så roar jag mig med att organisera upp här hemma. Då vi fortfarande håller på att ”boa in oss” , så har vissa saker fått ta sin tid. Vi flyttade in i slutet av oktober, följt av 2 rundor med Corona och influensa. ( vi hade det i omgångar)
Men nu börjar jag successivt byta ut provisoriska lösningar till smarta, permanenta lösningar .

Bla håller jag på att rensar ur både kyl, frys och skafferi. ( vilket hade behövts göras för länge, länge sen) . Vi har bara en halv kyl/ frys. Så det gäller att planera ??‍♀️

Jag har storhandlar inför en ny kostplan. Produkter som jag alltid äter.
Tex havregryn, ris, ägg, mandelmjölk /havremjölk, kyckling, torsk, nötfärs m.m
Nu har jag precis börjat på en ny kostplan då jag äntligen kan börja träna mer. Eftersom att min man och jag sällan äter samma sak, så behöver jag verkligen planera mina inköp och ”paxa” mina hyllor i kyl och frys ?

Men när jag kom till affären möttes jag av tomma hyllor ? Ris verkar vara populärt
( lånade min väninna Camillas bild)

Precis som när pandemin bröt ut så har det redan börjat bunkrats. Ris verkar vara populärt ?
När jag möts av hyllor som dessa så blir jag lite stressad trots allt. Min första tanke instinktivt är att kasta mig över resterande ris….. min nästa tanke är LUGN?? För om vi alla börjar bunkra som galning så halkar vi ju efter med allt igen…

Jag tycker att det är en självklarhet att man kan ha mat hemma så att man klarar sig en period framåt. Det har man väl alltid tänker jag. Men kanske inte en hel årsförbrukning av ris tex ?!
Nu får vi hjälpas åt att inte sprida panik!

Men för att summera hela min inställning till situationen med Ukraina, och oroligheterna för oss alla just nu.
Jag kommer att försöka leva på som vanlig. Precis som jag skrev ovan.

Det kommer även att publiceras kampanjer och vara en hel del aktiviteter på mina sociala media plattformar. Jag står inför lanseringen av Strong Mamas, andra träningsevent till både öland och Åre ska snart bli bokningsbara ☺️
Så vardagen rullar på… tills myndigheterna uppmanar om något annat.

Igår flög Lilleman till sin pappa ❤️
Han ska spendera sportlovet där.

Dagarna innan så var han har vi klippte sig. Han ville ha mittbena . Vilket alla små-killar verkar vilja ha just nu…. ☺️


Han hade på sig sina nya byxor som han fick av hans bästis i födelsedagspresent ☺️ Han kanske sig så cool och fin med ny frilla och coola kläder ?

Nu…. Sova. Suttit uppe förlänge med mobilen. Då jag brukar lägga mig betydligt tidigare än såhär ?- Natti natti!

/ My Martens


4 Komentarer

 1. Folk köper blandannat ris pga att de redan har höjt och kommer att höja priserna på det iom höjda transportkostnader då ris inte är något vi själva kan odla i Sverige. Bara en liten notis om varför just ris är slut i många affärer. Jag lever också på mitt liv, men har faktiskt börjat handla lite mer, alltid se till att ha full tank osv. Jag är rädd för vad den där galningen kan ställa till med.

 2. ”i dagsläget ser vi inget ökat hot mot Sverige”är dumt att publicera om du lyssnat på Magdalena Andersson under tisdagskvällen.

 3. Vi ska i möjligaste mån leva som vanligt. Vi vet alla vad som pågår och det behöver vi inte läsa om i alla inlägg som görs.
  Ni kan fortsätta blogga och Insta men nämn inte kriget i samband med era inlägg / reklam. För det är då det är risk det blir fel och då kommer kritiken.
  Kör på som innan bara.
  Självklart känner vi alla en oro inför vad som kan komma men vi får inte låta livet stanna för det.
  Sen att folk bunkrar är så fel, vi behöver inte göra det för affärer kommer fortsatt få sina leveranser.
  Lite varor för nån dag är inte fel men vi behöver inte lägga upp lager med vare sig det ena eller det andra.

 4. rekommenderar Svenskt havreris, klimatsmart från frebaco kvarn. Kan användas även till gröt. Skippa riset som genomgått många processer och därför behöver sköljas många gånger. Betydligt nyttigare med havreris.

Svara

Lämna din kommentar!
Ditt namn här

Om du missat..

www.mymartens.se

Bloggen går över till egna plattformar. www.mymartens.se   Hej! Mycket hundar här inne nu ?? Valpperioden...

Fulladdad med energi efter mysig helg

Fulladdad med Energi efter mysig helg  Hej hopp! Vaknade pigg och utvilad efter en solig...

Vardag och valp uppdatering

 Här kommer en liten valp uppdatering. Vi övar på att gå i koppel ??Jag tycker...