Projekt att ”piffa utsidan” påbörjad…

Hej på er ☺️

Hej ?? Idag har jag gjort Browlift.

Jag är SÅ nöjd! Om ni bara bortser från mitt bleka ansikte, mitt otvättade hår…. Och den röda rodnande runt brynen ? Det kommer att bli så snyggt om en dag eller två!

Jag är en av er som tappat min utsida ordentligt under pandemin. Jag har fastnat i bekvämligheter. Men jag har också under två årstid utsatta för extrema prövningar. Ludvigs sjukhusperiod när pandemin bröt ut. Rädslan, isoleringen och allt vad det innebar. Flytten, byta ev skolan. Katastrofen på nya skolan. Flytten igen. Letande efter både skola och bostad. Ovissheten, stressen. Velandet om jag skulle sälja min PT studio i stan. Letande efter en ny lokal för att bygga upp ny PT studio.

Mellan landning mellan flytt. Min egen hälsoresa, alla sjukhusbesök och alla turer för att hitta rätt, och ställa in medicin. ( mardröm! ) . Jag har haft det så svårt med min trötthet som inte släpper taget om mig…. Energin har försvunnit i samma takt som sköldkörteln blivit sämre… ja, detta är långt ifrån allt ?? Men jag är som ni vet, väldigt positiv av mig ?❤️??

Men jag ljuger om jag säger att det inte tärt på mig. Jag möter min blick i spegeln ibland. ”Vem är hon”, tänker jag? ??‍♀️ Jag känner inte helt igen mig. Mina ”trötta” dagar, så är blicken tom… läskigt faktiskt! Jag är svullen och vätskefylld . Ska få medicin för det nu. Min förlovningen sitter nästan stasad vissa dagar. Jag får märken runt fotleden från både tights och strumpor ? Biverkning av medicinen säger dom…. Jag börjar undra vad medicinen egentligen gör. Om det goda väger upp för det onda ?

Nåväl. Nu är det grått och trist ute, även om det går åt ljusare tider? Jag har därför lovat mig själv att ”piffa utsidan” lika mycket som jag tar hand om insidan. Brynen fixade jag alltså idag. Håret häromdagen. Pedikyr och massage inbokat. Naglar ska jag göra på lördag. Sen lite spraytan på det ?? Jag ska nog göra iordning fransarna också. Vet dock inte om jag orkar med Fransförlängning just nu. Det är dock väldigt bekvämt när man inte sminkar sig till vardags och tränar mycket ?? Men jag tror nog att jag bara färgar dom till att börja med ….. Ja, ni hör. Projekt ”piff utsidan” är påbörjad ?

Idag var det kaos i studion när jag kom dit. Men så fint det blir! ??

Imorgon ska jag släppa in snickare. Elektriker och montör . Stuckaturen ska upp. Lampor ska tas emot, och sättas upp i den avlånga delen. Det är SÅ fint !!!! Jag är så glad att det ändå blev denna lokalen tillslut…. Fastän jag av bekvämlighet nästan tackade nej ? Den är ljus, med fantastisk takhöjd och en bra planering med större träningsytor ??

Sååå nu ska jag gå och lägga mig. 20:45 . Japp, som sagt, jag tar verkligen hand om min insida ?? Prio -återhämtning och balans ???? kolla handen som jag håller mobilen i, ser ni hur svullen den är?! ? Helt sjukt!!!

Nu säger jag… Gonatt ?

8 Komentarer

 1. Hej!!
  Läste i ett tidigare inlägg här om att det va längesedan du gjorde podd. Hade inte du och Åza en podd? Längesedan jag såg eller läste något om henne här inne. Umgås ni inte längre?

  • Hej =)
   Nej… Det är något år sedan som jag kände att jag ville ha en ”paus” . När en relation tar mer energi än vad den ger så är det i min situation viktigt att bromsa och stoppa.
   Just för att min egen energi inte räcker till. Något jag i min egen rehablitering lovat mig själv. Det är långt ifrån lätt. Det svider att behöva ta vissa beslut. Men för min egna hälsa så finns det inga allternativ än att prioritera mig själv. Vara mer egoistisk än vad jag någonsin har varit. Så får det vara just nu, sen vet man aldrig vad framtiden bär med sig.
   Åza är toppen på många sätt. Vi har många år av vänskap, bus och minnen. Inget fel på henne. Det finns heller inget ”drama” emellan oss. Åza kommer alltid att ha en speciell plats i mitt hjärta, oavsett om vi ”hittar tillbaka” till varandra eller inte…
   ibland kommer livet helt enkelt i emellan =)

 2. Har du gjort som jag, klippt dig själv ?
  Skämt åsido, det är inget fel men jag ångrade mig efter kort tid för det var så tröttsamt hålla på med håret. Mycket enklare med det längre så nu får det växa igen eller så blir det till att klippa helt kort för jag står i alla fall inte ut med den längden.
  Men oavsett så passar du i det.

 3. Hej.
  Jag har en sak jag funderat på nu ett tag. Jag är precis som du, gillar inte alls grönsaker. XP Behöver gå ned 10-15 kg och har kollat runt lite på tips osv. Men överallt står det att man ska dra ned på ris/potatis/pasta och fylla upp tallriken med grönsaker så att man blir mätt. Problemet blir ju då att jag inte tycker om och äter inte upp det, så blir inte mätt och faller tillbaka till att ta en macka efter maten eller chips på kvällen.
  Du har skrivit flera gånger om att du inte gillar grönsaker och att du har dem i smoothies, att du dricker dina grönsaker. Men hur gör du då när du ska äta, äter du mer pasta/ris/potatis eller äter du mindre portioner och blir ändå mätt?
  Hoppas du förstår min fråga, för jag vet inte alls hur jag ska truga i mig broccoli och bönor för att bli mätt…
  Mvh Annika

  • Hej Annika!
   Det finns inget svar som är rätt eller fel. Inte heller en lösning som passar alla.
   Här måste man testa sig fram.
   Sötsug och mättnad hängt även ihop med sömn. Återhämtning, vila, vätskeintag , stress m.m
   När jag gör min grönsaks juice ( gröna jäkeln) du hittar receptet om du söker på det..
   Så skulle jag säga att det är väldigt mättande.
   Gällande fördelningen på dina macros dvs, protein, kolhydrater, fett ( och fiber) . Så beror det ju helt på syfte, vardags aktivitet, träning och målsättning.
   Utan att veta hur din del skulle se ut så skulle jag kunna ge dig ett generellt råd att kika närmare på de oanvända faktorerna du nämner. Dricka mer vatten, ca 1.5-2 /liter dagen är en rekommendation.
   Ät mer av proteinet. Välj ”bra proteiner” som innehåller mycket protein men där du kan äta mer volym än vissa andra proteinkällor. ( tänker att volymen hjälper dig att bli mätt ?)
   Bra protein källor. Kyckling, kalkon, nötfärs, torsk, lax, tonfisk tex.
   Om du jämför tex kotlett med kyckling så kan du äta MYCKET mer kyckling än kotlett men ändå ligga på samma kcal. ( energi) . = mer mättnad.
   om jag skulle coach dig och ha full insyn i allt jag behöver veta så hade jag kunnat ge dig en konkret plan.
   Men rent generellt. Ät mer protein än kolhydrater. Välj protein och kolhydrats källor där du kan äta än större volym. ( tex potatis ? mer än ? pasta. ) dvs snabba / långsamma kolhydrater.
   Du kan äta större volym av långsamma kolhydrater än av snabba kolhydrater tex. Men ändå landa på samma kcal intag.
   Lycka till ??

Svara

Lämna din kommentar!
Ditt namn här

Om du missat..

www.mymartens.se

Bloggen går över till egna plattformar. www.mymartens.se   Hej! Mycket hundar här inne nu ?? Valpperioden...

Fulladdad med energi efter mysig helg

Fulladdad med Energi efter mysig helg  Hej hopp! Vaknade pigg och utvilad efter en solig...

Vardag och valp uppdatering

 Här kommer en liten valp uppdatering. Vi övar på att gå i koppel ??Jag tycker...