Tolka signalerna för psykiskt ohälsa i tid. Bespara år av onödigt lidande genom ökad medvetenhet…

Tolka signalerna för psykiskt ohälsa i tid. Bespara år av onödigt lidande genom ökad medvetenhet…

Jag skrev ett Instagram inlägg… något kortare än det jag skriker här då jag inte fick plats på IG.

Men hallå ??
Det var längesen jag poddade nu ??Blir så glad när jag får kommentarer om att ni saknar podden.

Då och då blir jag lite sugen på att starta upp igen, då jag tyckte att det var väldigt kul ? Det gav mig energi.

Spontant skulle jag vilja prata, träning, hälsa, livet, psykisk ohälsa, personutveckling och helhets balans.

Dels för att jag jobbar med det, och dagligen hjälper kvinnor/ mammor som är både friska och sjuka, till en mer balanserad vardag, där kost, träning och mental träning gör underverk ❤️??

Men också för att jag har personligt erfarenhet av att leva med en kronisk sjukdomsbild. Men också som nära anhörig till personer med liknande sjukdomsbild.

Jag tampas dagligen med olika utmaningar som jag jag har fått lära mig att hitta en acceptans i att jag aldrig kommer att bli frisk ifrån. Men som jag kan lära mig att hantera bättre genom att skapa de absolut bästa förutsättningarna som bara går. Både mentalt och fysiskt.

Det finns ingen som någonsin blir ”fullärd” eller ”färdig” då man som människa fortsätter att utvecklas med åren. Men varje individ gör såklart ett eget val i hur man vill utvecklas, I självmedvetenhet och öka självinsikt. Man gör aktiva val i hur och vem man vill vara.

Jag får påminna mig om att jag ändå kommer att leva ett bra, lycklig och relativt balanserat liv, trots sjukdomsbild.

Därför ligger dessa ämnen mig varmt om hjärtat, då jag brinner för att hjälpa andra, och ge en generell ökad förståelse till både drabbad och anhörig❤️

Jag som coach har en större och bredare förståelse än vad en frisk person som saknar erfarenhet har. Man kan inte studera sig till att kunna relatera till en situation och upplevelse som man inte har erfarenhet ifrån. Även om man kan studera sig till de studier som finns baserat på forskning, behandling och eventuell medicin.

Livet är inte alltid lätt, långt ifrån?

Då är det också viktigt att komma ihåg att man inte är ensam, och att det efter mörka depressioner/ tuffa perioder kommer ljusare och lättare perioder ??

Precis som efter regn kommer solsken ☀️??‍♀️
Det behöver nödvändigtvis inte handla om en djup depression, eller en kronisk sjukdom. Man kanske försöker resa sig ur en jobbig separation, eller ut en allmän livskris , det är tungt nog även det ??‍♀️?

Jag tror att min eventuella podcast skulle göra att vissa känner sig lite mindre ensamma. Samt att man inte behöver skämmas över att man inte alltid mår så bra ❤️‍? Vi har kommit en bra bit med att ta bort ”skammen” kring psykisk ohälsa. Men vi kan också göra det tabubelagda ämnet betydligt mer accepterat!

För att inte tala om att en ökad medvetenhet kan göra att man fångar upp ”varnings signalerna” innan man går in i väggen… Eller att man genom ökad medvetenheten som förälder kanske kan se signaler medan barnen är små eller påväg upp i tonåren och då ”fånga” upp dom i tid.

Man kanske kan lyckas bespara sina barn en onödigt lång outhärdlig period i livet av onödigt mycket smärta, ovisshet och även kopplar till handlingar som får konsekvenser när man inte alltid förstår varför man reagerar som man gör.

Det handlar inte alltid nödvändigtvis om medicin. Man kan komma väldigt långt med vårdplanering iform av tex kbt och att man lär sig att tyda sina signaler och istället agera utifrån dem.

Jag hade önskat hjälp långt tidigare än vad jag fick. Det hade besparat mig, men också mina närstående extremt mycket smärta.

Att slippa genomlida många år av onödig psykisk ohälsa för att man inte ”vågar” eller har förmågan att be om hjälp… Eller att ens mamma eller pappa inte såg/tolkade signalerna och såg till att man fick hjälp ??

Det är en av mina anledningar till varför jag öka medvetenhet kring psykisk ohälsa❤️‍?

Lite tanke från mig till dig?

Vad tror ni? Kan man få be om en reflektion?

”Då skrev en gullig följare sådär ???

Mitt svar: ( något längre i blogg än på IG då tecken inte räcker till)

Tack för din feedback… ? Detta är precis vad jag skulle vilja göra till ett eget ämne.
För, jag har min balans. Sedan länge. Alltifrån fysisk aktivitet, uteslutet alkohol, jobbat bort trauman, PTSD. M.m Landat i en acceptans och förståelse i min sjukdomsbild.

Jag har redan gjort min stora ”livsstils förändring” sedan flera år tillbaka….. landat i en för mig balans. trots det, ”faller” jag ibland.
Får ett bakslag eller har en tyngre period. Vilket är helt naturligt och alltid kommer vara en del av min vardag, … och många andras vardag.

Jag kommer alltså aldrig att bli ”klar” eller ”frisk”. Det finns ingen slutdestination där jag är ”färdig balanserad”. Det blir en aktiv kamp i att bibehålla och fånga upp signaler/symtom och på så vis minska/minimera ett ”fall” eller ett bakslag… ( man kan kalla och beskriva det på många olika sätt ☺️) Som såklart blir lättare med en bra, stabil grundbalans.

Grundbalansen tog mig många år att landa i. Skillnaden är enorm om man jämför med hur jag mådde innan och hur jag mår idag. Mitt liv är betydligt enklare för mig att förhålla mig till. ÄVEN, om jag aldrig kan utesluta ”fall/ bakslag” helt.

Som människa utvecklas man såklart alltid. ( oavsett frisk eller sjuk☺️) . Man blir äldre, lär sig av erfarenhet såväl som misstag. Det är upp till var och en hur man väljer att ta vara på det….

Mina erfarenhet är breda. 19 år odiagnostiserad och felbehandlad. 19 år av försök att ”hjälpa mig själv” , söka efter svar och logiska förklaringar….

Så grundjobbet med att hitta min balans, och göra den livsstilsförändring som jag behövde göra.

Den var redan genomför innan jag tex fick min diagnos och äntligen förstod hela mitt liv på ett helt annat sätt ?? Vilket gav mig ett försprång gentemot många andra som ska börja med att göra en livsstilsförändring i samband med diagnoseringen. En för mig lång resa. Med tillhörande oändligt många terapi, kbt, läkarbesök, självmedicinering ( kost/träning/sömn) osv…

Återigen, jag är samma person innan diagnos, som efter. Men med en bredare förståelse på varför jag har mått och ibland mår så som jag gör. Med ett starkt läkarteam omkring mig som hjälper mig med det jag inte kan påverka själv.

Så… tack för att du tar upp detta. SÅ viktigt att lyfta även ur mitt perspektiv. Jag tror att du är långt ifrån ensam att resonera som du gör ?”

Det är så svårt att skriva om ämnen som dessa. Jag skriver snabbt, slarvigt, och lite bak-och-fram när tankarna rusar och jag får ett flow i det jag vill förmedla. Jag försöker att korr-läsa mina inlägg men ser inte felen ändå… text, meningar och bokstäver grötar ihop sig, och tålamodet sinar….

Så just därför hade en podd många gånger känts lättare än en blogg ???‍♀️

Ännu värre är det på Instagram, när texten blir för lång och jag ska börja redigera i texten och kapa/ta bort ord och tecken ?? Det kan bli riktigt, riktig knas ibland…

Ha en fin kväll ❤️

/ My Martens

18 Komentarer

 1. Förstår inte hur du kan kalla sömn, kost och träning för självmedicinering? Du kan ju inte podda om psykisk ohälsa utan att själv våga prata om din diagnos. Är det du som skäms?

  • Jag skrev självmedicinering för att förmedla en känsla och ett budskap. För att ni skulle förstå vad jag menar…. Det är att ta hand om sig?? Det är en av dom viktigaste ”medicinerna” man kan ta dig själv.
   Sen vet vi alla ett medicin iform av substansen såklart inte är detsamma som en dos av träning. Men med en sund livsstil så kan man påverka mycket mer än vad man många gånger förstår ?
   Rutiner och sömn kan vara avgörande för vissa typer av sjukdomsbilder. Tex, adhd, bipolaritet, borderline m.f
   Får man tex inte den sömn man behöver så kommer skoven och sjukdomsbilden förvärras. Gäller både vuxen och barn.
   Precis som för en person som gått ”in i väggen” ( utmattningsdepression) . Där sömnen, hälsosam livsstil och varierad kost i kombination motion/träning -anpassat efter utgångspunkt! ( viktigt! ) kan göra underverk…. Det lägger ribban för hur du ska må i framtiden, och undvika att hamna där igen.
   Nu pratar vi om en hälsan balans.
   Jag möter dagligen klienter som över tid, (I samråd med läkaren ) Tagit bort delar eller all medicin, tex vissa antidepressiva läkemedel. Detta är ingenting jag eller någon annan coach ska diskutera. Här måste man hänvisa personen till sin läkare såklart.
   Men det finns underliggande studier där man tydligt visar att en livsstilsförändring kan leda till att man kan ta bort vissa mediciner, bla antidepressiva, blodtrycksmedicin m.f
   Det gäller inte alla medicineringar såklart. Men det förutsätter jag att vi all förstår. Vissa mediciner får man leva med livet ut. Men man kan fortfarande ge sin kropp bättre förutsättningar genom en sund och balanserad livsstil.
   Podden skulle inte handla enbart om psykisk ohälsa.
   Det skulle snarare vara en Hälso-podd, med fokus på träning, kost, vardagsmotion och allt som ordet ”hälsa” kan innebära? MEN, med en tråd i att även kunna lyfta psykisk ohälsa på ett naturligt sätt…..
   Vilket man inte gör i dom flesta ”tränings poddarna” . Men däremot finns det många renodlade ”pyssel ohälsa” poddar.
   Från mitt håll tänkte jag en kombination. Där psykisk ohälsa kan tas upp då och då men under ett ”lättare” format. Där man kanske då når en målgrupp som hade ”skrämts iväg” och inte lyssnat på en renodlad podd om psykisk ohälsa….
   Lite så tänker jag ?
   Gällande min sjukdomsbild så skäms jag inte alls. Men den är inte relevant, jag belyser hälsa och psykisk ohälsa ur ett bredare perspektiv. Jag personligen kan relatera till mina privata egna erfarenheter…. Där ångest, panikångest, depression, utmattning och trötthet är några symptom som ingår .
   Dessa begrepp är också begrepp som är lättare för den stora massan att förstå , att kunna ”ta på” . Människor utan personlig erfarenhet har ändå lärt sig att förstå lite grann av innebörden, eller åtminstone kunna tolk det lite bättre ☺️
   Så vad eller vilka sjukdomsbilder som jag har diagnosers är ingenting som gör varken från eller till….
   Det är någonting jag kommer att dela med mig av, när och OM jag vill ?
   Långt svar…. Nu morgonkaffe ☕️
   Önskar dig en fin dag A !

   • Det är ju dock inte alls vad begreppet självmedicinering betyder…?
    ”Självmedicinering är en term som inom sjukvården används för att beskriva användandet av läkemedel utan att konsultera en läkare, eller att en person sköter sin läkemedelsbehandling eller delar av sin läkemedelsbehandling själv. Termen kan även användas för att beskriva en persons användande av droger (inklusive alkohol) för att behandla upplevda, men ofta odiagnosticerade psykiska besvär, som stress och ångest[1], inklusive psykiska sjukdomar och psykiska trauma.[2][3][4]”

    • Jag vet att denna term använda inom sjukvården. Det är också någonting sjukvården förmedlar till patienter för att både förhindra och uppmuntra till olika allternativ . Då det blir mycket, mycket enklare om man kan mötas i en term som alla förstår ?
     Jag är ingen läkare. Jag pratar utifrån mig själv och mina upplevelser och erfarenheter.
     Denna ”term” använda lika flitigt utanför den professionella yrkesgruppen, som hos vanliga drabbade och anhöriga till drabbade ☺️Vilket är väldigt fint tycker jag❤️
     Att man kan kommunicera med en term som förmedlar och gör det lättare att förstå att man tex genom små som stora handlingar kan hjälpa dig själv på traven. Via sin egen handling och det vi kan påverka.
     Vilket vi inte kan göra med mediciner medicinering. Med det sagt så utesluter inte det varandra. Man ska ALDRIG ta bort en medvind utan samråd med läkare!
     Men återigen, det är ett fantastiskt komplement till läkemedels medicinering.
     Gällande termen ”själv medicinering” från alkohols och drog missbrukade så är den nog ännu vanligare.
     Jag själv är uppvuxen med en pappa som använt samma term med alkohol som substans.
     Ingenting jag står bakom. Någonting som satt djupa spår i mig. Vilket också Lett till att jag själv haft en stor respekt och försiktighet med alkohol, innan jag för ett par år sedan valde att ta bort det helt. Pga av konsekvenser av hur jag mådde de gånger jag drack.
     Utöver det har jag nolltoleransen för alla typer av droger. Nu hade inte det med saken att göra , men vill passa på att skriva det också ?

   • Förstår precis vad Du menar att med att självmedicinera med hälsa ? ❤️ Förstår inte hur det kan vara oklart ? Heja Dig! Nu ska jag självmedicinera med en kopp varmt te innan sängdags. Kram Sarah

    • Vad skönt att höra ❤️ Det var ju inte min mening att förvirra någon…. Jag försökte bara förklara min syn och upplevelse

 2. Jättebra idé att lyfta psykisk ohälsa och att våga prata om den. Du skriver klokt, men du pratar bara om din diagnos, inte vilken diagnos. Det känns som det fortfarande är lite tabu kring din diagnos. Olika diagnoser – olika sätt att hantera/behandla det dom. Det är inget konstigt med psykisk ohälsa idag, men det känns konstigt att du inte berättar vad din diagnos är. Jag tror nämligen att det finns dom som läser din blogg och har samma diagnos, skulle känna en trygghet i att prata om sina diagnoser.

  • Tack för din feedback☺️
   Jag försöker dock att belysa att psykisk ohälsa kan komma genom många olika saker. För att ta några exempel ☺️
   Tex om man utsatts för någon form av trauma. En stor sorg. Eller en livsstil av många år av stress , för lite sömn och en destruktiv livsstil av olik anordning.
   Men psykisk ohälsa kan också komma via en medfödd kroniska sjukdom…
   Jag pratar inte ”bara” om min diagnos. Jag lyfter olika källor till psykisk ohälsa, och skriver att jag personligen kan relatera till min egen erfarenhet.
   Vad jag har för sjukdomsbild är inte relevant. Det är någonting jag berättar om när jag vill. OM jag vill .
   Man kan relegera ändå. Psykisk ohälsa är brett, och på ett sätt mer accepterat idag. Vi har mer kunskap och medvetenhet än för bara 10 år sedan.
   Men det kan bli ännu bättre. Vi kan genom att fånga upp signaler/ symptom/tecken i tid …. Förekomma onödigt lidande, man kan få hjälp i tid. I vissa fall även rädda liv… ??
   Jag hör vad du säger ❤️ Men här
   ligger inte fokuset på att diskutera min sjukdomsbild, utan bredare än så ?
   Ha en fin dag ☺️

 3. Många läkare avråder influensers, bloggare och poddare från att råda människor med psykisk ohälsa, det har dom inte utbildning till.
  Att man har egen erfarenhet räcker inte när man handskas med sköra människor.
  Du kan skriva om just ”din” upplevelse, men inte hur andra reagerar. Snarare kan ditt liv i ett mycket högt tempo skada andra, vi får bara en mycket liten del av ditt liv och mående och jämförelsen blir felaktig.

  • Hej Mille =)
   Tack för att du tar dig tiden att skriva till mig och dela med div av dina åsikter och tankar.
   Här ser vi på saken helt olika. Vilket både läkare och annan vårdpersonal inom psykriatrin gör. Tvärt om så har jag möts av olika yrkesmänniskor som ger mig beröm just för att jag vågat kliva fram så pass ärligt som jag har gjort. Trot satt jag ar en integritet . Att vi delat i en gemensam åsikt om att fler behöver lyfta det fortfarande ganska tabubelagda ämnen. Att människor ska våga lyssna, förstå och känna en samhörighet. Inte skämmas, våga söka hjälp. Som anhörig kanske be om hjälp för att bli ett bättre stöd och även kanske klandra sig själv mindre. osv. Jag kan ge många fler exempel på fördelar med just det.
   MEN. En sak vi alla kna vara överens om. Det är att man altid ska hänvisa till vården. Att man alltid ska påminna om att det är MINA upplevelser. Jag skriver detta återupprepat och påminner även om att det är otroligt olika , och individuellt vilket då betyder att man inte ska jämföra sig med någon annan än sig själv.
   Det konkreta tips och råd som jag gör. Det är baserat på MIN yrkesutbildning och yrkeserfarenhet. Dvs att ta hand om sig själv och lyssna på sin kropp. Att vara observant på signaler som är stress relaterade. Att prioritera sig själv, sin sömn och allting som får en själv att må bättre. Sänka kraven, vara snäll emot sig själv. Tillåtas sig själv att ”bara vara” ibland. Ta hand om sin kropp och sin själ. Ge kroppen de bästa förutsättningar, genom vardags motion, träning, rehab, rörelseglädje enligt de förutsättningar som man har. ( individuellt även här) .
   Det jag skriver ovanför är bara några få exempel som man kan göra för sig själv för att må bättre. Jag är en hälso coach. En hälso inspiratör. Jag är inte en läkare eller psykolog. Men även mina utbildningar, kurser och tentor har innefattat ,mycket om psykisk ohälsa.
   Då mycket av det vi pratar om ovan, hänger ihop. Att man via motion, träning, sund varierad kost, rutiner och i vissa fall en stor livsstilsförändring är avgörande för att ”komma tillbaka”, må bra och undvika att hamna ”där” igen tex vid en utmattningsdepression ( Folkmun: ”gå in i väggen” ) .
   Men återigen. Jag har och kommer aldrig att gå in i detaljfrågor som hör till läkare och vårdpersonal. Jag har aldrig kommenterat olika medicineringar eller lagt någon som helst åsikt kring detta .
   Jag hoppas att jag med mitt långa och väldigt personliga svar kanske ar gett dig en annan syn på mig. På varför jag gör som jag gör de gånger som jag valt att öppna mig. Men framförallt förstå att jag, mer än många andra vet mina gränser kring rådgivning. Jag har bloggat proffesionellt i snart tio år. Jag har lärt mig under tiden. Studerat, praktiserat, upplevt och utvecklats.
   Med det sagt så är det lika självklart för mig att veta mina gränser kring ovanstående ämne, som att en läkare följer sin tystnadsplikt…
   Önskar dig en fin dag!
   Anledningen till sent svar beror på att bloggen flyttats och legat tillfälligt nera.
   Med vänlig hälsning, My Martens

  • Hej Bettan =)
   men det behlöver du såklart intye göra ❤️
   Det fina med att vara läsare/ följare är att du kan välja det själv…
   ha en fin dag! Kramar My

 4. Men hjälpen att få finns knappt. Massa människor blir nekade vård. Du har ditt team men hur många har det. Och det är inte ok att bara skita i människor som söker hjälp. Men tyvärr så är verkligheten i s k moderna tider i Sverige.

  • Jag håller med dig till 100 % ??? Det är så troligts att vården är underbemannad, samtidigt som psykisk ohälsa ökar.
   När man är som sjukast så har man heller inte kraften, förmågan eller orkar att ”stå upp för sig” , och kämpa för sin rätt till vård när man inte får det.
   Jag talar av egen erfarenhet. Jag blev nekad vård under många års tid.
   Jag har suttit och gråtit på vårdcentraler bett om hjälp. Ringt olika hjälp centralt. Försökt att bli tagen på allvar…. Men sen orkar man inte. Trots att jag åkt in och ut på sjukhus.
   Jag sökte hjälp provat via KBT, psykologer, trauma behandling, böcker, podcast… allt jag kunde komma på. Men det räckte inte. Jag höll på att förlora min kamp.
   Men en dag. Då vände det. En köket såg mig. Fångade upp mig ?? ( jag blir rörd och tårögd bara av att tänka på det) . Han såg mig och vidtog åtgärder. Han fångade upp mig och fick in mig i ”systemet”. Plötsligt värre jag prioriterad, sedd och man lyssnade för första gången på mig. Jag blev t.om prioriterad pga av mitt psykiska och fysiska tillstånd var så pass illa som det var.
   Jag ska inte säga att det blev enkelt. Det tog också lång tid för mig att bog lita på dom olika människor jag mött inom vården.
   Jag är fortfarande rädd idag för att förlora min huvudläktare. ”Tänk om” han slutar. ”Tänk om” han blir sjuk… osv. Jag är rädd att falla ur systemet och hamna mellan stolarna igen.
   Jag vet inte vad du kämpar för. Men jag ber dig att inte ge upp. Be om hjälp av närstående som kanske kan hjälpa dig att stå upp för sig när din energi inte räcker till ??
   Stort lycka till ❤️‍?

 5. Tycker absolut att du skall podda! Och nej, din sjukdomsbild har inget med att göra huruvida du poddar generelt om psykisk ohälsa. De flesta av oss i dagens samhälle har en historia om psykiskisk ohälsa vare sig det är för egen del eller en närstående.
  Lycka till med vad du än väljer ?

 6. Jag lyssnar jättemycket på poddar när jag är ute på PW eller joggar, och även såna om kvinnors hälsa, klimakteriepodden osv. Men även intervjupoddar om människor som gått igenom nåt svårt eller på annat sätt t ex Framgångspodden. Jag tror många håller med mig i att det är allra bäst när den som pratar eller intervjuas har substans bakom vad dom säger och mest trovärdigt när dom relaterar till egna uppleverlser ibland. Särskilt om det är allmänt känt att dom har egna upplevelser. Så om du skulle podda skulle jag verkigen INTE föreslå psykisk hälsa/ohälsa om du inte är beredd att relatera det till dig själv eftersom många som lyssnar skulle veta om din podd och där läsa alla dina många inlägg om hur du är dödligt sjuk, har psykisk sjukdom, varit inlagd många gånger pga av detta osv. Om du inte relaterar till dig själv alls – förutom att säga att OK jag tränar det hjälper mig – men inte vad din sjukdomsbild och dina problem är (mer än trötthet, utbrändhet) så blir det inte trovärdigt utan bara ytligt. Då lyssnar man hellre på nån annan. Sen behöver du ju inte berätta utifrån egna erfarenheter hela tiden, men det blir dåligt content om dina gäster ska dela med sig av sina problem (vilket jag misstänker är tanken) men att du aldrig berättar vilken psykisk och dödlig sjukdom du har. En ”allmän” träningspodd kanske i så fall är bättre men det finns väldigt många såna redan.

  • Min podcast skulle inte handla om bara mig. Långtifrån.
   Utan en podcast, om träning, hälsa men också psykiskt ohälsa.
   Ämnen där många gånger det ena kan behöva det andra.
   Jag ser ingen som helst anledning till att behöva berätta eller förklara om min sjukdomsbild för att driva en podd.
   Jag kan ändå berätta om symptom, ångest, depression, panikångest, stress symptom, sjukhus besök, medicinering, anhörigas reaktioner. Hur det har påverkat mig till olika beslut som tagits för att ge mig själv dom bästa förutsättningarna.
   Dessa symptom kan många relatera till. Min sjukdoms bild kan ytterst få relatera till.
   Symptomen jag beskriver ovan ingår i så många ha olika typer av psykisk ohälsa… att hitta en förståelse och ett band mellan olika människor som delar lindande erfarenheter är fanatiskt ??
   Det kan hjälpa människor att känna sig mindre ensamma. Våga söka hjälp, förstår att det är helt okay att kunna prata om. Kanske även anhöriga kan lyssna och finna förståelse eller våga be en anhörig stöd….
   Tex.
   Men min eventuella podcast ska inte bli en ”tung” podcast.
   Den ska vara lättsam, varm, inbjudande men där man också kan ta upp dom är känsliga och lite tabu belagda ämnena.
   Återigen, träning och hälsa är huvudämnet. Det inkluderar allt möjligt trender, kost, dieter , motivation, inspiration osv. Allting inom Wellness begreppet är väldigt brett ☺️
   Att kunna använda en plattform som min, som mår ut till väldigt , väldigt många människor och sprida både inspiration men också gå in på oanvända ämnen. ( på ett strukturerat sätt) det tror inte jag är helt fel ?
   Det är en podcast som jag själv skulle velat lyssna på… ?
   Så nej. Jag känner i dagläget inte att jag behöver dela med mig av min sjukdomsbild.
   Jag uppskattar din långa feedback. Men tycker inte att du på ett rättvist sätt beskriver det jag tidigare delat med mig av du skriver ”mer än trötthet och utbrändhet) .
   Det kan vara nog så illa ändå om du frågar den stora massan ❤️‍?
   Jag säger inte heller ”ok jag tränar , det hjälper mig” . För det är långt, långt ifrån dom hälsosamma livsstilsförändringar jag har fått göra för att kunna hjälpa mig själv…
   Det blir lite tokigt när du citerar mig, felaktigt och taget ur sitt sammanhang. Det sista jag vill är just att vara missvisande….
   I mina podcast har jag alltid bjudit in gäster. Så även i denna, om jag väljer att de igång igen ? Mina gäster behöver inte heller dela med sig av sina sjukdomsbilder. Dom behöver inte heller nödvändigtvis komma för att prata just psykisk ohälsa…
   Det bästa när man är ”följare” är att valet är helt fritt. Du väljer vem du vill lyssna på, vems blogg du vill läsa, vilka IG du följer osv ☺️
   Så… om du vill lyssna på min eller inte. Är helt upp till dig ?

Svara

Lämna din kommentar!
Ditt namn här

Om du missat..

www.mymartens.se

Bloggen går över till egna plattformar. www.mymartens.se   Hej! Mycket hundar här inne nu ?? Valpperioden...

Fulladdad med energi efter mysig helg

Fulladdad med Energi efter mysig helg  Hej hopp! Vaknade pigg och utvilad efter en solig...

Vardag och valp uppdatering

 Här kommer en liten valp uppdatering. Vi övar på att gå i koppel ??Jag tycker...