Corona update! Ludvig bättre jag samma / lika.

Hej!

Wow vilken dimma vi befinner oss i. Ludvig och jag är fortfarande sjuka??. Ludvig är tack och lov piggare än jag ??

Jag har varit så rädd att han skulle bli lik sjuk som sist. Minnet av känslorna kring all turer in och ut på sjukhus sköljde över mig som en våg . Ludvig fick skyhög feber första dygnet. Då var han utslagen, sov mycket, åt ingenting osv. Men nu är han piggare, med lite feber på kvällen/natten. Men han har färg i ansiktet, äter bra, dricker…. Men absolut bäst, han har fått humor och buset tillbaka ???

Jag däremot. Jag är helt upp och ner. Jag har feber med ett par timmars mellanrum. Sover halva dagen. Samma värk i kropp, yrsel när jag går.

Men, det positiva är att jag inte får lika hög feber, så det ser jag som ett framsteg ?? Jag har kvar både smak på och lukt. vilket varken min väninnas son, eller dom vi tror att vi blev smittade av har.

Det är så konstigt att all symptom är olika . Att alla register på olika sätt. Mitt mamma hjärta är enorm tacksam över att Ludvig klarar sig lindrigt ❤️‍???

Jag är fascinerad över att jonas klarat sig hittills. Han är fortfarande negativ vid covid testen. Han testas med snabbtest, OCH det där som taxi lämnar vi dörren, och sedan tar med sig?? Kanske har han tur och dubbel vaccination håller emot… hoppas, hoppas, hoppas det ??

Hur vi gör här hemma för att få det att fungera

Mycket advents/julpynt har det inte blivit. Då vi är isolerade och mår som vi gör ? Men. Ett av mina guldfat, i kombination med röda ljus min väninna köpte på rusta och lönande utanför dörren ? Blev ganska fint, även om det fattas mossa och övriga dekorationer ?. Så jag förste göra en mysig advents frukost till killarna. Vi åt kl 12:15 som först. Så ingen kom upp innan. Även Svea har vänt på dygnet och sover så länge ?

Jag försöker att vädra flera gånger /dagen. Det står sprit på matbord, köket och badrummet. Jag byter varje dag allas handdukar i badrummet. vi försöker att undvika att ta i varandras saker. Sängkläderna byta med några dagars mellanrum. Jag tvättar/torktumlar och jonas bäddar ( jag orkar verkligen inte) . Att starta maskinerna är en bedrift.

Jonas sover på övervåningen i Ludvigs rum. Jag och Ludvig i vårat sovrum. Ganska mysigt ändå ? Snart är det ett minns blott, även om man skulle bli sjuk ? Hehe!

Fler i skolan testats, många elever är hemma. Det verkar sprida sig som en löpeld sedan några veckor tillbaka runtomkring alla skolorna.

-Hur är det där du bor? Många sjuka i covid?

Jag vågar inte tänka på julen ännu. Då vi pratat med flera i umgänget som blivit sjuka länge…. Det är 24 dagar till julafton och jag hoppas verkligen att detta är över då ????

En sak som varit positivt med detta. Det är att jag för ovanligheternas skull nästan är klar med alla julklappar, långt för jul.

Jag har beställt allt möjligt online. Vissa ordrar har jag fått avboka när man kommer till kassan. Då det inte fungerar med hemkörning. Men dom andra har funkat hur bra som helst…. Jag har gjort foto-kollage, nyckelringar med foto. Kläder och praktiska saker som behövs till Lilleman. Jonas är klar. Svea får något gott. Mamma och svärföräldrarna klara. Jonas syskonbarn klara ☺️ Känner mig ganska nöjd! PLUS att jag gjort personliga julkort till familjen❤️ Det har typ aldrig hänt innan ☺️ så nu lämnar Budbee utanför dörren hela tiden, jag godkänner i appen utan att ens öppna dörren , SÅ smidigt! ??

Det enda jag är nervös för är att paket kommer bort och inte kommer alls ? Men jag får försöka hålla koll.

Svea är med överallt ❤️? Även på natten när jag kallsvettas och mår som sämst.

Nu ska jag föröka få i mig något. En skål med flingor är det jag levt på. ? helt ologiskt! Jag har inte ätit flingor sedan jag var barn…… Men brukade äta det när jag var sjuk .

Var rädda om varandra där ute nu, detta viruset är ett otäckt virus, vilket vi vet sen innan. Men det tål att upprepas ☺️

Om ni vill ha ett super smarrigt recept. Spana in mitt förra inlägg ? Återkoppla gärna när kibtestat det, OM ni gör det ?

Ha en fin kväll ?

13 Komentarer

 1. Det är mycket barn sjuka i mina barns klasser, men flera är testade och det har inte varit covid, så gissningsvis vanlig i influensa.. men har någon bekant som fått covid nyligen..

 2. ”Sprit står på bordet” ? Ja man ska väl försöka ha lite kul om man ändå är sjuk ?? Nej, skämt-o-sido så klart! Hoppas ni kryar på er ❤ Vi har klarat oss från smitta än så länge ?

 3. Skönt att höra att det blir bättre sakta men säkert. Filmjölk, cornflakes, socker – SÅ gott! ? Det äter jag också när jag är sjuk haha. Åt det som barn och skulle normalt sett inte äta cornflakes ens och definitivt inte med socker haha men när man är sjuk får man göra såna avsteg från matplanen. Hoppas du kan få vaccinera dig när du blir frisk! Har precis fått tredje sprutan/booster här – vi bor i USA där får alla över 18 ta den nu. Jonas är nog inte ”dubbel vaccinerad” utan bara vaccinerad, eller hur? Covidvaccinet har 2 doser för att få fullt skydd, då är man vaccinerad helt enkelt. Precis som tbc och andra, 2 doser krävs för att uppnå fullt skydd. Man är inte dubbelvaccinerad utan bara vaccinerad helt enkelt. Tänkte det kan vara bra att veta om du missförstått det. Krya på er!

  • Vad skönt att höra att ni är så trygga med vaccinet i usa. Min bästis bror bor där… så vi pratade om det så sent om idag ☺️
   Jonas har fått två sprutor.
   Jag trodde att alla sa ”dubbel vaccinerad” här hemma. Det är ett uttryck jag hör hela tiden… och tagit efter ?
   Flingor är gott! ? När man är sjuk…. Men jag har bytt ut socker emot Stevie, även för Ludvig ☺️ Godare och inte i närheten av socker ??
   Tack tack ??

   • Bra tips med Stevia – har testat det en gång men fick nog för mycket (?) för det smakade konstigt liksom kemiskt. Min dotter sa sen att man ska ta mindre mängd haha än socker.
    OK – det är nog jag som inte har koll på hur man säger i Sverige kanske med vaccinationerna. Men jag tror dom flesta tar båda doserna annars är man inte fullvaccinerad, även här. Men det finns ju många anti-vaccare här i usa också (i Europa med såklart men kanske fler här jag vet inte). Jag tog tredje sprutan härom dagen blev rejält febrig men det gick över efter 2 dagar så helt OK jämfört med vad ni får gå igenom. Krya på er.

    • Stevia blir ”väldigt mycket” . Man behöver oftast mindre än vad man tror ☺️
     Skönt att det gick över så fort efter vaccination ☺️
     Tack tack ??

 4. Min systerdotter m.m har gjort covid-19 test idag. Hon kom hem från pappan med 39,5 i temp, kräktes, har huvudvärk och mår skit. Sovit hela dagen idag. Hoppas på negativt svar. Du är bäst, stark och helt magisk glöm aldrig detta ❤❤

  • Åhhhh! Krya på dig hälsningar till din syster dotter ❤️‍?
   Tack snälla du…. Vad glad jag blir för dina fina , varma ord ???❤️
   Kram

 5. Hej! Så glad jag är för er skull. Skönt at Ludvig klarat sig bra denna gång❤️Håller tummarna att Jonas håller sig Negativ. Ibland är det positivt att vara negativ. Skönt att du mår bättre, sakta men säkert. Svea håller koll på dig❤️Massa styrke kramizar

 6. Kära My, har inte varit inne på din sida på en vecka tror jag. Det gör mig ont att höra att du och Ludvig blivit sjuka. Förstår att du blir rädd efter förra gången. Krya på er. Varma kramar Maria e

Svara

Lämna din kommentar!
Ditt namn här

Om du missat..

www.mymartens.se

Bloggen går över till egna plattformar. www.mymartens.se   Hej! Mycket hundar här inne nu ?? Valpperioden...

Fulladdad med energi efter mysig helg

Fulladdad med Energi efter mysig helg  Hej hopp! Vaknade pigg och utvilad efter en solig...

Vardag och valp uppdatering

 Här kommer en liten valp uppdatering. Vi övar på att gå i koppel ??Jag tycker...