Gardinprover, hybrid bilar, öppet hus

Den här bilden säger mer än allt just nu!

Ludvig har äntligen fått känna gemenskap. Han känner sig trygg i skolan. Han är glad när han går dit. Han trivs i fotbollslaget ⚽️ Ännu bättre…. Han har fått nya fina vänner ❤️?? Mitt mamma-hjärta gråter av lycka ?

Efter många förtvivlade nätter med tårar och mardrömmar så har det äntligen vänt ! Han har funnit flera nya vänner och dom där 3 mini-huliganerna som ni ser på bilden ❤️ Det är dom han umgås mest med. Trots att vi vara bort här hemma i 3-4 veckor snart. Så är det redan fullt av killar här. Skratt & bus ?! Precis så som det ska vara ?

Så vad det gäller den sociala biten så ser det mer än ljust ut för framtiden ….. ??

Läxläsning, kryp i benen och liknande. Det är en annan historia ? ? Om jag så ska bli gråhårig på kuppen så ger jag mig inte på dessa punkter!

Idag har städerskan varit här??? Syns på bäddningen direkt! När man renoverat och flyttat in så blir allting extremt dammigt… jag är dessutom pedant, så jag blir galen av dammet! ? Jag dammtorkar VARJE dag just nu…. Plus att jag snabb-torkar golven då och då! Min städerska skrattat åt mig och säger, ge mig en heldag. Sedan ger du det ett par veckor så är det borta ? så sant… så sant.

Mellan jobb och läxor så pysslar jag här hemma. Dess två tavlor ska få likadana ramar. Det lutar åt svarta ramar. Men lite tjockare…. Eller, tjockare låter fel ? Ska visa när jag hittat vad jag menar. Jag har beställt en brons/rök -färgad spegel som jag måttbeställt och ska få utskuren till mig… samma person ska fixa ramarna ?? Så att det matchar ? Min PT Klient , som blivit min vän… som tipsat . Tack J ??❤️

Min gula pärla har varit underbar att köra ? ”Gula faran” och jag har haft kul ihop ? Mercedes A200 bensin.

För att beskriva den.Det är en liten kompakt merca som är lätt att parkera, får plats på liten yta, och är som en go-cart att köra + sviiin kul! Jag älskar den gula färgen och tycker att den är snygg ???? Stoet plus i kanten just för att den är snygg!!

Men några nackdelar??‍♀️ Extremt litet baksäte. Väldigt litet lastutrymme. Många gånger när jag kör på träningsevent så är bagaget fullastat, halva baksätet där även Svea sitter i sin bur ? = omöjligt med medpassagerare och begränsat med plats. Fotograf har skickats med tåg ibland ?

Vissa dagar skjutsar jag Ludvig på fotboll ⚽️ med två kompisar…. Då är det trångt vill jag lova ? Om ens alla får plats beroende på om hunden är med eller ej.

Nu funderar jag på att göra slut med ”Gula faran” och istället köpa en större bil, gärna en SUV.

En El -hybrid ( diesel eller bensin). Alltså INTE ren elbil för ser klarar jag mig inte på med mina långresor till Åre & Öland bla.

Har ni några bra tips på halvstor SUV ? Skriv gärna vad du tycker …. ???

På torsdag kommer elektrikern. Då ska jag få hjälp att fixa detta. Samt dra bort en massa kablar, för att ”gömma” så många kablar som möjligt ☺️ ( Hatar kablar ?) Målarna råkade paja den där kontakten i sovrummet. Så han ska få laga den . Samtidigt som han lagt kontakten, ”gömmer” kablar… så ska han få sätta upp min hall-lampa

En söt liten kristall plafond som jag haft länge ?

Gardin företaget var en riktig flopp! Jag som längtat efter att få hjälp av riktiga proffs och hitta mina drömgardiner ? Jag har aldrig unnat mig något likande förut….. så när Jonas av omtanke frågade hur det hade gått… och jag endast morrade till svar. Då förstod han att jag inte var nöjd ? Dom hade minimalt utbud. Rekommenderade helt knasigt och gav mig 2 beiga allternativ till sovrummet…. 1 benvit som snarare var nikotin-gul. Eller en bajsbrun … ingenting däremellan… ingen mullvad, grå/beige, sand eller liknande… så nu ska jag fundera på om dom får komma till vardagsrum /kök och sätta upp vita eller sand färgade linne gardiner och kanske vara sätta upp en skena i talet i sovrummet ?

När han åkte vidare med sin minimala pärm med provtyger så åkte jag raka vägen till Mio Möbler. Jag köpte samma som jag haft innan . Mullvad ?? Billiga, sviiin-snygga! ,ägor 599:- minus 25% rabatt! Hur bra är inte det?! Istället för deras fula 2500:- /längden gardiner ?

Nu ser Mio gardinerna ganska mycket mörkar ut på bilden. Än vad som är i verkligheten. Ny bild i dagsljus kommer …

Men som sagt, skena och linnegardinerna kanske jag beställer. Om jag nu inte avbokar allt och betalar för det helt värdelösa hembesöket …. Fortsättning följer.

Men något måste göras asap, för nu sover vi över ett upplyst rum på nätterna då vi har en stor fet Mc Donalds skylt utanför ? Så jag längtar efter att mina mörkläggningsgardiner från Mio kommer upp!

Smoothie till killarna ☺️

Jag älskar den här ”öppet hus” känslan det blivit här hemma….. Hoppas att det håller i sig ✊?

Själv är jag ganska trött och sliten… ? Men det verkar vara mitt standard mood på senaste tiden ? Skämt å sido…. Jag är låg på energi. Men hanterar det riktigt bra ändå! Men förutom jobb, träning och familj. Så finns det inte mycket att ta av just nu ?

Hörs snart igen ??

25 Komentarer

 1. Jag har jätte fina linnegardiner i mörkbeige som jag köpt av Hans Mikael (vet ej om han fortfarande säljer dessa) men så nöjd! Både Mio och Hemtex har oxå fina sammetsgardiner.
  Blev så glad när jag läste om Ludvig❤️

 2. Vi är inne på vår andra Volvo XC60 med batteri och bensin. Jättenöjda och väldigt trevlig bil att köra. Batteri räcker ungefär 7 mil beroende på hur du kör och sedan resten på bensin. Rekommenderar Volvon varmt. Tittade på BMW och Audi men tyckte vi fick mer för pengarna på Volvon. De har även din Volvo on call som vi tycker är bra där men kan ringa SOS och löser en airbag så ringer bilen själv SOS. Lycka till i biljakten.

 3. Kan tipsa dig om Nissan qashqai, finns dock inte i hybrid. Jag har en diesel och älskar den! Gott om plats inne, ganska stort bagage, lätt att köra och parkera och drar lite diesel, så billig i drift. Rekommenderar modellen som har panoramatak och 360 kamera ?

 4. Åh, vad härligt att höra om Ludvig ?. Förstår att en stor sten har fallit från ditt mammahjärta ❤️.
  Vad skönt för er att börja komma iordning. Snart är det ju dags för julpynt också ?.

  • Va? Nej, de suvar jag tittat på har ju ca 1.5 gånger mer utrymme än kombi i samma märke ? Men det är ju säkert olika från märke till märke ☺️

 5. Nästan så jag med gråter av lycka för Ludvigs å er skull ❤❤❤ Det gjorde du bra ? Du missa ena pojkens ansikte med hjärtat på sista bilden ?

 6. Vilken Lyckokänsla jag får när jag ser hur otroligt bra alla bitar faller på plats! Nu finns kvittot på att Du/Ni gjorde helt rätt! Du har så stark energi och tillåt dig i bland då att låta energin gå ner lite!
  Du hör att jag jublar 40 mil norrut och ropar Lycka till!

 7. Hej.
  Jag bara måste fråga vad du menar med att du inte klarar dig på en elbil ?
  Vi har 2 st Teslor och har gjort en del resor med dessa. Laddstationer finns det gott om i Sverige och ännu bättre utanför Sverige. Det är billigare att ladda än att tanka. Ska du dessutom köpa dig en SUV så är priset för en sådan liknande en elbil. Fast det är billigare att ladda.
  Laddstationer finns för alla bilmärken och det tar inte lång tid att ladda upp en elbil heller ( som långa tror )
  Man ska inte räkna bort en elbil utan fakta !

  • Jo. Jag menar det att jag kan inte spendera 1 miljon och uppåt på en Tesla tex.
   Jag åker från södra till norra Sverige på träningsevent. ( även om det varit färre event under pandemin såklart) .
   Det är ytterst sällan dessa laddatolpar täcker alla regioner.
   Jag och säljaren har suttit och gått igenom områdena där jag rör mig mest. Även pratat med några av leverantören.
   Jag vet att detta såklart kommer att bli bättre för varje år som går ??
   Men. Då det är som så att jag behöver invänta att min son ska sluta skolan på en fredag då jag ska till Öland.
   Han ska åka med mig för att slippa flyga och samtidigt spara på miljön och hans pappas plånbok.
   Då har jag begränsats tid ner, då jag är den som öppnar eventet och hälsar deltagare välkomna. Bara här kör jag 4/år. Sen har vi Åre 3-4 /år.
   Jag kan inte avsätta 40-60 min och ladda längs med vägen. Ibland finns det något snabbare uppladdning … men det beror helt på bil och modell.
   Så med mitt yrke. Mina långkörningar så har jag landat i detta beslut. Jag vill ha en el/diesel hybrid. Jag klarar mig finfint på el i vardagen.
   Så kära Choklad 21.
   Här har det forskats, med hjälp av olika säljare och elleverantörer som jobbar med just laddatolpar och alla de allternativ som finns. I över en vecka flera timmar i stöten då och då.
   Men jag känner mig oerhört trygg i mitt beslut, och tvekar inte en sekund.
   Men om några år, när Sverige är redo med fler laddatationer och regeringen har bestämt sig i samma sakfråga. Då som först får du över mig på 100% el.
   Så , ”Du ska inte döma , utan att veta vilken fakta som serverats på mitt bord ” ?

 8. Tesla finns ju för ca 550-600 tusen så du behöver inte betala 1 mkr! Sen kan man ju leasa en bil också så slipper man den stora utgiften direkt. Min laddhybrid SUV (Volvo XC40) kostar dryga 5000 kr per månad och då ingår sommar- och vinterdäck, däckskifte och förvaring, service och försäkring.

  • 5000:- månaden för en bil är mycket pengar tycker jag.
   Min gula köpte jag kontant och har 0:- / månaden.
   Nu när jag ritar på olika hybrider kombi/ suv så kommer jag att få lägga till ett litet billån.
   Men jag vill inte behöva binda upp mig på leasing osv, då jag vet att mycket kan förändras.
   Jag är beredd att ta ett billån, efter att jag gått in med X- antal hund tusen.
   Men vill känna mig fri att kunna sälja bilen när jag vill osv ☺️
   Jag letar demobilar just nu. Du vet, knappt använda med ca 500-1500 mil. Uttagna i trafik 2021 . Lättare sagt än gjort ?
   Jag är ingen Tesla specialist, men det är väääldigt begagnade bilar jag hittar runt 550-600k . Jag kan titta fel, jag vet inte skillnaderna på modellerna ?.
   Men som jag hittat har fått många mil, och passerat 3 år. Dvs så blir försäkringen väldigt dyr. Plus att service/underhåll ökar och nybilsgarantin slutar gälla ?
   Men vad vet jag…. Det går aldrig att gå plus på en bilaffär iallfall ?

 9. Det är med ren omtanke jag skriver detta. Om nu sonen hittat kompisar och äntligen landat så är det dags att sluta lägga ut han och hans liv på din blogg. Låt honom nu få vara sig själv och få vara ifred med sina aktiviteter och sina kompisar. Vi som läsare är nöjda med att läsa om din vardag och dina tips och råd.

 10. Varför inte titta på KIA. Dom har superallt som en bil behöver och kostar inte en förmögenhet. Finns laddhybrider i olika stl. Jag hatar Suvar. Svär varenda gång jag parkerar och en SUV har parkerat bredvid.
  Tesla, volvo, bara töntigt att lägga ut så mycket skrytpengar.

Svara

Lämna din kommentar!
Ditt namn här

Om du missat..

www.mymartens.se

Bloggen går över till egna plattformar. www.mymartens.se   Hej! Mycket hundar här inne nu ?? Valpperioden...

Fulladdad med energi efter mysig helg

Fulladdad med Energi efter mysig helg  Hej hopp! Vaknade pigg och utvilad efter en solig...

Vardag och valp uppdatering

 Här kommer en liten valp uppdatering. Vi övar på att gå i koppel ??Jag tycker...