I’m back

Hej!

Ledsen att det blivit lite glest mellan inläggen. Dagarna flyter ihop som i en dimma…. Vi har bott här i sex dagar nu. Sakta men säkert börjar vi få ordning. Jag behöver verkligen ha ordning och reda ( på gränsen till pedant ??‍♀️) hemma. För att vara tillfreds och få ro i kroppen. – Någon som känner igen sig? .

Vi har nästan fått Ludvigs rum helt klart. Här nere ser ni Jonas med Ludvigs nya soffa. Jag hittade både en soffa, tv bänk och en byrå till Ludvig på Jysk. Billigt från början, plus att jag hade en 10% på ett helt köp??‍♀️

Ni ska få se bilder när jag tagit foton i dagsljus imorgon. Jag jagar förvaring på alla sätt för att få undan, och plats. Ikea är banne mig bäst på det!!

Just nu när jag skriver sitter jag vid matbordet. Jonas sitter vid datorn. Min bästa vän Kin ( som ej vill vara med på bild ?) sitter bredvid mig och pratat i telefon. All gör sitt men umgås ändå❤️ Städerskan åkte för några timmar sedan. Hon har varit hos mig halva dagen. Hjälper mig att organisera, så vi jobbar sida vid sida. Hon påpekar hur dålig jag är på att vila emellanåt ?. Men vi är ett bra team och det blir ordning och reda med långa skratt…..

Jag har fått för mig att måla om. Allt! På bilderna och när vi var på visning så såg det ut som om jag inte behövde det…. Men när alla möbler var ute och stylingen var borta, så insåg jag att jag verkligen behövde göra om??‍♀️. Jonas tyckte inte att det var så farligt. Han vad mig att vänta, och menar att allt inte behöver göras på en gång. MEN. Jag känner mig själv, och jag vill verkligen få det gjort. Snabbast möjligt! ??‍♀️

Sagt och gjort. Jag sitter och tar in offerter från flera olika företag. Ser vem som kan göra snabbast osv. Det jag har beslutat mig för att göra är följande: Måla om ALLA väggar, förutom Ludvigs rum. Slipa och spackla igen ALLA hål! Jämna till alla golv och taklister. Måla om alla fönsterkarmar.

Egentligen handlar det mer om att ändra 5 nyanser av olika vitt ??‍♀️ Till en mer enhetlig färg.

När jag ändå är igång så ska jag passa på att slipa ner och måla om trappan också ??‍♀️ sovrummet är värst av allt är , då det är stora hål och märken överallt. Först tänkte jag ta det säkra kortet och måla hela rummet i vitt. Det är ett ganska litet sovrum. En av väggarna är en platsbyggd garderob, med hälften speglar. MEN. Efter att jag var i målar affären ”Täby färg och butik” , som ligger vägg i vägg med Mio Möbler så tänkte jag om.

När jag möttes av alla tok-snygga tapeter så kände jag att jag måste kliva ur min comfortzone med ”allting i vitt” . Så nu vill jag skapa en riktig hotell känsla i sovrummet. Utmaningen är vi har begränsat med plats. Så vi saknar förvarings utrymme för alla våra kläder ? Först stirrade jag mig blind på dessa två, i en kombination.

Men sen…. Fick jag syn på dessa ??? Jag blev helt hooked ! Tyget ni ser i mitten är ett typprov som jag hämtade inne på Mio. ( sååå smidigt att dom ligger precis intill) Det är nämligen färgen på min sång. Varm mullvad ☺️ Det skiftar såklart i ljuset… Jag ska ha den guldiga som fondvägg , och den andra får räcka övriga ytor. – Vad tror ni, kan det bli fint?

Nu är det smått kaos i sovrummet ? jag tog bilden nu, i märker. Med vidvinkel på mobilen för att du skall kunna se så mycket som möjligt ??‍♀️ När ser är såhär liten yta. Genomgående i hela våningen. Så ska jag försöka att bli mer minimalistisk än jag någonsin varit. Därför tänker jag efter noggrant. Känner in, planerar och komprimerar . Jag har slängt SÅ mycket saker som jag envists med att flytta med år in, och år ut. Kläder som inte använt på länge som jag ändå tycker om , och haft svårt att slita mig ifrån.

Men denna veckan har jag packat ner Alling i en kartong och lämnade hos Kvinnojouren. Det känns bra i hjärtat för mig att göra så. Jag har själv levt i relation där jag blivit utsatt för våld. Både fysik och psykisk misshandel ❤️‍? Med resultat som ärr för livet. Många kvinnor lämnar hemmet i panik, rädda för sitt liv. Utan en enda sak förutom det dom har på sig, och möjligen sitt/sina barn. Så lite kläder kan kännas som en liten sak. Men det kan göra STOR skillnad.

Ludvigs nya tv-bänk . Vi varvar sysslorna med att packa upp, slänga ut ? Mitt fokus just nu är två saker. Mina online klienter och att få ordning här hemma. Allt annat har kommit i andra hand. Förutom Ludvig läxor kom jag på ?

Kin fyllde år. Så onsdags tog jag en paus och åt födelsedag lunch med henne och Anna ❤️ ?

Sushi till dom… ? och kyckling till mig ☺️

Alla mina rutiner har försvunnit tillfällig. Inte en enda morgon promenad. Inget gym. Knappt lagat mat, utan gjort snabblösningar och levt på knäckebröd ??‍♀️ Men ibland får det vara så. Jag sätter denna vecka inom parentes. Lägger fokus på online klinterna. Jobbar hemifrån och röjer järnet ?? Men. På söndag, handling, matlagning för prepp av matlådor . Måndag tillbaka i rutiner. Morgon PW , gym, tidigare läggning. Bättre rutiner på när jag äter. Osv, osv. Jag ska helt enkelt ta tillbaka kontrollen över min vardag igen. Målet är att vara såpass i ordning att jag kan slappna av och ”bara vara” . Innan månarna kommer ?. Men vi har en bra plan för det…. Då vi ska vara hemma när jobbet utförs.

Tycker ni att vi är lika? ??‍♀️❤️ Alltså lilla söta busunge!!!

Detta skrivbordet finns hemma hos mig. Knappt använt . Jag köpte det, och trodde att det skulle få plats…. Men icke ? Jag säljer det för 1000:- ord pris 1700:- . Skicka ett DM på Instagram om du vill köpa. Finns att hämta i Täby.

Nu, sova ☺️ Natti natti

19 Komentarer

 1. Vill inte lägga mig i, men om du ska måla och tapetsera, har du tänkt på om taken inte också behöver målas då. Och varför plocka upp allt, möbler mm om de ändå ska dit och målas? Då blir det ju rörigt igen.
  Men du gör helt rätt i att välja annat än vitt, för nu är det ju faktiskt lite färg sin trendar, det blir lite mer ombonat och hemtrevligt också.
  Sen måste jag få fråga också, städerska skriver du, vad städar hon i flyttstöket?
  Lycka till i alla fall med allt och kom ihåg att andas

  • Taket är redan nymålat ??‍♀️
   Vi måste packa upp, och få in möblerna. Det finns nämligen inga alternativ ? Sakerna som ska vara i möblerna, behöver en plats omgående. majoriteten av möblerna kom från tidigare boende. Ingen möjlighet att förvara dom någon annanstans.
   När flyttlasset kom hit visste vi inte att vi skulle måla om. Men det är enkelt att plasta över säger målaren. Jag kommer dessutom att vara hemma stora delar av dagarna när dom gör det ☺️
   Städerska gör ALLT hjälper mig att organisera och strukturera upp. Igår spenderade vi en halvdag i sovrummet för garderober och förvaring under säng tex …
   Sen en snabb städning överallt då det blir mycket skräp när många springer in/ut. Kartongerna som packats upp, grejer som flyttas från förrådet eller till förrådet ?
   Så nog har hon att göra…. Eller snarare vi. Vi jobbar sida vid sida och hon stöttar mig så att allt ska bli klart ??‍♀️
   Sen blir det veckostäd igen …

    • Haha! ? Jag önskade mig det i många år, nu när jag hade det så önskar jag att alla hade min underbar ******* ?? Hon är varm, snäll, sååå duktig, och har blivit lite av en vän till familjen ??‍♀️ Svea ? älskar henne❤️
     Tack tack ☺️

 2. Glädjande att nu är ni på plats! Det blir så bra med målare! Personlig prägel för då trivs man! När juleljusen brinner då råder frid och harmoni/ fortsatt Lycka till och en Kram!

  • Ja men eller hur ?☺️
   Det kommer verkligen att bli SÅ fint ?? ( eller jag hoppas/tror det iallafall ?)
   Det ska bli lite spännande att vara hemma när dom gör det… för det har jag inte varit med om tidigare ? kram kram ?

 3. Håller nog med Jonas där, ska ni inte avvakta lite, andas, vila efter en jobbig och hektisk period ? Ren omtanke från min sida, det blir ju jätterörigt å jobbigt mest för dig som redan är trött å slut å som dessutom ska va hemma i det ? Ni hinner ju sen, när ni landat ?❤ kramar ? himla fint har ni det redan ??

  • Jag tänker ju då precis tvärt om…. Som ni kanske förstår, efter som att jag redan bokat detta ???‍♀️
   Men alla är olika, och jag resonerar så att det är skönare att få det gjort. Så att man kan slappna av sen…. Annars hade det stressar ihjäl mig ?
   Plus att man kan sätta upp det man vill ha på väggarna när det är klart, och slippa ha tavlor ståendes överallt ?
   Kram kram ?
   Men alla är vi olika

 4. Hej, tycker båda tapeterna är fina men jag skulle istället välja fondtapeten och sen måla övrigt och då välja en utav färgerna i den andra tapeten. Är absolut ingen expert och har svårt att visualisera men tror att det blir för mycket med två mönstrade tapeter även fast det är ”mjuka”färger. Tycker att du och Ludvig verkligen är jättelika och jättesöta på korten ?.

  • Vi var inne på det också….. Super svårt att välja ???‍♀️
   Men tillslut landade jag i denna kombination, så får vi se hur det blir….sovrummet är väldigt litet, plus att ena långväggen är platsbyggd garderob ?
   Så om man vill byta ut eller måla över om några år, så är det inte stor yta det handlar om ☺️
   Ja… första gången som jag själv ser hur lika vi är under hissa perioder ?

 5. Du får en del kritik på Bloggbevakning mm nu, har varit flera poster sista tiden. Vad tänker du om det? Mig hade det inte bara runnit av när så många reflekterar över samma saker.
  Och nej, jag betackar mig för ett spydigt svar. Är bara nyfiken på hur/om det påverkar dig.

  • Påverkar mig inte alls ??‍♀️
   För det första visste jag inte om det förrän du nu skrev det… ?
   För det andra så går jag ändå inte in och läser ??‍♀️
   För det tredje så läge jag mig för många år sedan att den digitala ganska så ”smutsiga” värld som jag delvis jobbar med….
   Inte är den samma som den riktiga världen som jag faktiskt lever i ?

Svara

Lämna din kommentar!
Ditt namn här

Om du missat..

www.mymartens.se

Bloggen går över till egna plattformar. www.mymartens.se   Hej! Mycket hundar här inne nu ?? Valpperioden...

Fulladdad med energi efter mysig helg

Fulladdad med Energi efter mysig helg  Hej hopp! Vaknade pigg och utvilad efter en solig...

Vardag och valp uppdatering

 Här kommer en liten valp uppdatering. Vi övar på att gå i koppel ??Jag tycker...