Kaosens mamma

Hej!

Idag började jag som kaosens mamma ?‍♀️

Mina egna rutiner är just nu KAOS ! Tappat det helt. Sista veckan har mina PW funkat. Några gånger på gym under hela flytt perioden!!? Bättre än inget, men långt ifrån som jag vill och mår bra av!! Jag längtar efter att sätta rutinerna igen. Samma tid , PW. Samma tider GYM. Jag är verkligen fyrkantig! Men sån är jag ??‍♀️

Så snart jag flyttat in och fått några dagar på att ” Boa in mig” , så ska rutiner sitta igen ??

Idag trodde jag att det var måndag. På måndagar börjar Ludvig skolan 09:00 . Men det är ju tisdag ??. Så idag blev det ingen långfrukost. Riskaka och smoothie i farten. Jag skjutsade istället för att låta honom gå….. Han var påklädd, borstat tänderna, frukost i bilen på ca 8 minuter . Det är INTE illa ??

Även om det var mitt fel att vi gick upp för sent. Så kände jag mig som en super-morsa när jag ändå fick dit honom i tid?‍♀️ Plus att vi skrattade hela vägen dit, så det var ingen dålig stämning, trots stress!

Igårkväll var det fotbollsträning fotbollsträning ⚽️ Ludvig börjar verkligen känna sig ”hemma” . Han trivs i laget, vi har precis köpt nya fotbolls kläder. Röda fina med Viggan logga på ☺️

Han har även haft en riktig dunder-kul helg! På fredagen var det skoldisko med halloween ? tema. Han klädde ut sig till Zombie ? Jag hade sååå kul när jag sminkade honom ?

Han älskar att vara utklädd! ?‍♀️?‍♀️?‍♀️ Det såg ännu bättre ut i märker på discot. ?

Han tog sällskap dit med en annan kille från klassen. Samma kille och några till hängde även efter skolan förra veckan. Fotbollskillar hela högen ⚽️??

Vi sparade allt smink som vi köpt. La ihop kostymen och hoppas på ett till partaj i år, så han får använda den en gång till ? Nästa gång ska jag hitta grå/vit-svart hårfärg som man sprayar på ( tvättas bort på 1 tvätt) . Så blir det galet bra ?

Svea hänger med på fotbollsträningarna ?❤️ även hon börjat känna sig ”hemma” nu. Våra rundor vi går nu, kommer hon även att gå mår vi flyttat in…

Nu är det bara3.5 dag tills vi flyttar in, jag kan knappt fatta det ???

Så jävla sköt att fåll landa. Att bo i en resväska , på hotell, tillfälligt i Jonas lägenhet. Det är extremt påfrestande vill jag lova. Samtidigt som Ludvig börjat ny skola, ny klubb = Galet långa nya rutiner, kontakt personer, SchoolSoft , tider osv att hålla koll på ? Pendlingwn i början knäckte oss alla!

Men nu. Nu är vi snart i mål ?? Även om det såklart innebär att det även kommer att ta några veckor innan vi fått ordning… Några månader att känna sig ”hemma” ??

Igår åkte jag över hela stan, för att komma till Sickla. Där har jag nämligen hittat en begagnad cykel till Ludvig . Tror ni han blev överraskad när han kom hem ifrån skolan och hittad den där ??

Jag är SÅ nöjd! 2000:- för en cykel som kostat nästan 7000:- . Den är i bra skick och knappt använd ☺️

Vad tycker ni om att handla begagnat? Behöver man skämmas för det? ?

Det ligger väldigt många lite ”finare” områden här med villor för 8-15 miljoner. Fina bilar, bra jobb osv. Inte alla såklart. Men väldigt många ? Men jag tycker att det är win-win från alla håll. Det är mer ekonomiskt. Någon annan får in pengar på något som knappt använda och istället får Ludvig en jätte fin cykel som kommer att användas varje dag ☺️ Jag spar pengar och alla blir glada ?‍♀️ Eller … ?

Nu är han kittad med grejer med hans initialer på. Nya skolväskan ersatt snabbt den andra ?

Jag vet att jag bloggar mycket om våran vardag just nu. Om Ludvig, skola och fotboll! Men jag är Såååååå glad över hur utvecklingen sker just nu. Lek efter skolan. Sällskap till disco där resten väntade. På lördagen hade han sleep over hos en kompis ☺️?? Jag är så glad att jag grinade här om dagen. Jonas kramade mig och jag började stor grina ? Han blev rädd och undrade vad som stod på. Varpå jag svarar… Jag är så GLAD, och TRÖTT på samma gång …. ?

Hörs senare ??

41 Komentarer

 1. Vad skönt att allt börjar ordna upp sig och att Ludvig trivs och börjar få kompisar, måste ju vara en lättnad för er alla. Snart har ni landat och kan andas ut lite.❤️

 2. Heja er heja dig! Nu är ni snart i mål! Och kan landa på en fin plats. Lugn och ro väntar. Belöningen för all din slit. Tänk-
  jul i Täby och nya boendet ??vad mysigt Ni ska ha.
  Kram

 3. Bor i Viggbyholm själv och älskar att köpa begagnat och även att sälja vidare. Klimatfrågan är stark i Täby och jag hänger gärna på.

 4. Vad roligt att läsa om Ludvig och att han trivs med fotbollen och nya kompisarna! Snart får ni flytta in i lägenheten, bara några dagar kvar. Förstår att du längtar! Kram ❤️

 5. Nu syns det hägrande målet och jag kan riktigt känna hur förhoppningsfulla ni är! Bra att köpa den fina cykeln! Lycka till nu med allt jobb och Lycka till med att finna ro när ni ”landar”!
  Heja, heja!

 6. Så klart det är okej att handla begagnade saker!! I dessa tider är det ju det bästa alternativet för alla och absolut inte något att skämmas för. Det är win-win för både den egna plånboken och miljön och jag har absolut inte något problem att köpa både kläder, möbler och massa andra saker som inte någon annan behöver eller har lust att ha kvar..

 7. Fick han inte nyss en ny cykel?
  För att slippa stress kan ju Ludvig börja ställa väckarklockan själv på mobilen. Låt honom ta eget ansvar, han ät ju så stor nu.

  • Den blev stulen…
   Vi bor ju väldigt, väldigt litet just nu…. Alla mobiler på samma laddningsstation.
   Så det var just att del tid var inställt ? Eftersom att jag misstog mig på en hel dag ?

   • Blev även den andra cykeln stulen för minns att du skrev att han fick en ny efter att den första blev stulen. Att handla second hand tycker jag är toppen. Särskilt när det gäller idrottssaker, cyklar och annat som de växer ur. Försöker även se till att våra gamla saker kommer till användning igen.

  • Nej! Inte mobilen som väckarklocka. Mobilen ska inte vara i sovrummet. Varken hos barn eller vuxna.
   Men en vanlig enkel väckarklocka är ju bra om han har i sitt egna rum sen.
   Det där med olika tider olika dagar är tokigt, mycket bättre med samma rutin hela veckan.

 8. Åh, blir så glad för er så mina ögon tåras med ? Absolut inte ska man skämmas för å köpa begagnat ? Jag har fått trolla med knäna ibland ?? Men de har haft bra kläder, cyklar å allt därtill, det sitter inte i pengarna, grejerna, det är kärleken å att de blir sedda som är viktigt ❤ Båda våra pojkar flytta till oss på heltid kring 12, fast ekonomin var bättre på annat håll ? Det du just gjort för Ludvig med flytt å skolbyte å allt annat är mer värt än alla pengar å grejer i världen ? Det glömmer han aldrig ? Kram på er ❤

 9. Hej My?köpa begagnat är så bra riktig win win, och lite i tiden ligger det att köpa begagnat nu, mycket
  bra !
  Vad fint att allt börjar ordna sig för Ludvig, jag blir glad över att läsa det❤️
  Och din fina etagelägenhet där tror jag att ni landar och att allt blir bra för er ?
  Solstrålar från Norr☀️

  • Jo, men jag har inte tid att sitta här inne och godkänna …. Vill du söka det jobbet?
   Admin tar bort skräp , elakheter och troll ?

   • Trevligast vore om kommentarsfältet kunde vara öppet.
    Om folk kunde tänka till innan de skriver.
    Men jag måste få fråga en sak, är det inte skillnad på kill och tjejcyklar nuförtiden? Eller är de unisex ?
    Jag handlar begagnat och säljer själv en del grejer ibland så det är helt rätt.

    • Har aldrig haft en assisten. Jag har en Kordinator…
     Jag vill ta hand om det själv för att kunna svara själv.
     Men dom grövre, elaka eller mindre lämpliga som sorterar någon annans bort ..

 10. Så underbart att läsa om Ludwigs glädje. Det här kommer bli bra ska du se? Köpa begagnat borde fler göra i detta konsumtionsamhälle, härligt att göra klipp ju!! Varm kram

 11. Hej My, jag tycker att du ska tänka tvärtom när det gäller att handla begagnat- vi bör alla känna stolthet över att göra det, det måste bli det normala och skam, ska man nödvändigtvis känna det så är det om man inte ens överväger eller försöker hitta det man behöver begagnat. Underbart för övrigt att läsa om hur bra det går för din son, vet av egen erfarenhet hur fruktansvärt det är när ens barn inte har vänner eller till och med blir mobbade.

 12. Hoppas att L blir glad fast det är en tjejmodell. Det gör ju inget, bara bättre att slippa slänga över benet.
  Nu har han snart ett eget stort rum och kan ladda sin mobil och alarm där.

 13. Vad skönt att det börjar lösa sig med allt och att flytten är nära! Nu kan det bara bli bättre! Vi har alltid köpt begagnat. Sista cykeln när de vuxit klart har fått bli en ny (fast ingen svindyr) Skidor, skridskor, spel, möbler och t.o.m. kläder har vi köpt begagnade. Har andra åsikter om det, så synd för dom. Människovärdet sitter inte i status och prylar, tänker jag. Har mer och mer börjat tänka på miljön och att ta mitt ansvar och dra ner på konsumtionen.
  Vi hade ett köpfritt år 2020 och det fick hur bra som helst. Sparade 90 000.
  Men det är en sjuk värld vi lever i. Märkeskläder redan i förskolan och en köphets utan dess like.
  Vi själva väljer ju om vi vill vara med och bidra till detta eller inte.

 14. Heja dig! Du är fantastisk och en riktig krigare! Var stolt över dig och din fina familj och låt ingen trampa på dig. Kul att höra att Ludwig trivs med både skola och med fotbollslaget. Så skönt att ni snart får flytta in i ert nya boende.? Och självklart kan man köpa begagnat, bra för miljön, hållbart och framförallt allt att saker kommer till användning. Kram och lycka till med flytt fina My. ❤️

 15. Vad fasiken har det med saken att göra att det finns ”finare områden med villor” däromkring och att köpa begagnad? Alltså wtf det dummaste jag läst. Att köpa begagnad är smart oavsett inkomst.

 16. Så skönt för er att snart få flytta in!
  Gällande trappan, jag hade ”byggt igen” den … dels för Sveas skull men mest för att skiten kommer flyga ner under och ni sitter ju och äter där. Där förstår jag inte hur man har tänkt alls. Sen hade jag limmat en matta för trappor så att inte Svea halkar. En olycka är så lätt framme! Hur mår katterna? Som fick komma till ett annat hem, hade varit kul om du berättade om det.

  • Hej ?? verkligen skönt …. ???
   Trappen kommer jag inte att bygga in. Det har bort den ljusa känslan.
   Trappstegen har en grå matta på vare steg. ( helt ny) .
   Matbordet står inte under trappen, så ingenting faller ner på det …
   Katterna mår bra hos sin nya familj .

Svara

Lämna din kommentar!
Ditt namn här

Om du missat..

www.mymartens.se

Bloggen går över till egna plattformar. www.mymartens.se   Hej! Mycket hundar här inne nu ?? Valpperioden...

Fulladdad med energi efter mysig helg

Fulladdad med Energi efter mysig helg  Hej hopp! Vaknade pigg och utvilad efter en solig...

Vardag och valp uppdatering

 Här kommer en liten valp uppdatering. Vi övar på att gå i koppel ??Jag tycker...