Hur behandlar jag min rosacea? Med hjälp av Rosenserien

 

I stolt samarbete med Rosenserien

 

 

 

 

Hej mina vänner!

 

 

Nu avslutar vi året på topp med de. Grymmaste kampanjen ever! Du får hela 20% rabatt hos mina vänner på Rosenserien

 

 

Nu är det dags att fylla på med hudvårdsprodukter! Med koden my20 får du 20%på hela Rosenseien sortiment. Detta inägg blir med fokus på rosacea och ”känslig” ju. Men Rosenseien har såklart hudvård för alla.

 

 

Body Butter Shaping är en favorit. Men inte bara för mig, utan denna har vunnit stora priser för sina fantastiska resultat! ( Du hör det på namnet) Den gör underverk för hud som blivit tunnare . Tex ”skrynkliga mamma -magar” , insida lår, bristningar osv ☺️ Du hittar den HÄR

 

 

 

 

Deodoranten är både alkohol och parebenfri kan jag inte leva utan!!! Livsfarligt med alla ”skräpdeo” som skickar rent gift rakt in i lymfkörtlarna?. Du hittar den HÄR

 

 

I perioder får jag många förfrågningar gällande rosacea. Detta för att om man googlar rosacea hamnar man på min blogg ? Då jag skrivit om detta många, många gånger. Intervjuer i olika magasin , som i sin tur länder tillbaka till min blogg.

 

 

Rosacea är en vanlig hudsjukdom som många har utan att egentligen vara medveten om den. Rosace är en kronisk sjukdom som ofta drabbar centrala delar av ansiktet. Det uppstår vanligtvis runt 30-års åldern och drabbar fler kvinnor än män (män får dock oftare värre symptom på rosacean). Jag fick min rosacea betydligt tidigare, redan vid 20 års åldern.

 

 

Min Rosaceahistoria kortfattat.

 

 

Det tog många år innan jag fick rätt diagnos. Jag fick stå på mig ordentligt inom sjukvården innan jag fick hjälp över huvudtaget. Så mitt tips till dig som känner igen dig…. -STÅ PÅ DIG! ??❤️

 

 

Det som har hjälpt mig är att få reda på vad jag har. Så att jag vet vad jag ”dealar” med. Min självkänsla sitter i min hy, då det blir väldigt påtagligt just i ansiktet. ( ni anar inte hur många gånger jag gråtit och önskar exen i knävecken istället ?) Här kommer min personliga tips kring saker du bör tänka på ombud misstänker att du har Rosacea, eller har Rosacea.

 

 

Sjukvård :

 

 

Som sagt. Det tog lång tid innan jag fick ”rätt hjälp” . Man skickade hem mig med olika krämer som inte hjälpte. Men tillslut fick jag hjälp. Jag har sedan dess genomgått två olika långtidsbehandlingar med olika antibiotika. Dessa var på ca 2-6 månader respektive.

 

 

Renlighet :

 

 

Du borde tänka på att ha en egen handduk i badrummet. Även att byta påslakan OFTA! Undvika att pilla i ansiktet mer än absolut nödvändigast. ( OBS! Rena fingrar )

 

 

Smink :

 

 

När du har ett skov och mycket sår, rodnad, torrhet osv. Undvik smink så mycket som du kan ?? OM du ändå vill/måste sminka dig. Använd smink som andas. Tex mineralpuder…..

 

 

Rengöring / hudvård:

 

 

Använd INGA ”aktiva” produkter. Det triggar huden och gör många gånger mer skada än nytta för oss med Rosacea. Innan jag själv fick lära mig det så använda jag en del starka och aktiva produkter. Det framkallade skov, när huden var i balans. Det blev katastrof, och tåg nästan 2 månader att bli bra ifrån.

 

 

Kost Rosacea är en inflammatorisk hudsjukdom och därför är det viktigt med en antiinflammatorisk kost, i den mån som det går ☺️ Tex, Lax, grönsaker, baljväxter och nötter är några exempel. Detta kan ni diskutera med era läkare ?? Rosacea kan orsaka mycket lidande, både fysiskt och psykiskt. Det kan ju inte botas, bara lindras och bromsas. Just därför är det viktigt att få tillståndet bekräftat och behandlat i god tid. Så återigen, sök hjälp inom vården, och stå på dig!!

 

 

Rosacea är individuellt. Rosacea symptomen varierar från person till person. Likaså behandling, skov och reaktion. MEN, en sak ska vi slå fast!

 

 

Ge inte upp – Stå på dig!

 

 

Det finns hjälp att få ??Du måste lära känna dig själv och din rosacea. För mig tex är den bättre i sol och värme. Hos mina väninna precis tvärt om ?.

 

 

Återigen det är verkligen individuellt. Andra saker som påverkar enformigt är just stress och kost! Värt att repetera? Även alkohol kan påverka negativt…

 

 

 

 

Detta kommer inte att ta bort din rosacean. Men det har gjort underverk för min hy. Både under pågående skov men också när huden är i balans ??Detta är två produkter som jag kombinerar. Båda är lugnande, antiinflammatoriska, vårdande och stärker upp inifrån.

 

 

Jojoba-oil ( HÄR ) och antiredness ( HÄR )

 

 

Som sagt. Allting är individuellt. Detta är mina tips och råd baserat på erfarenhet och vad som fungerat bäst för mig ☺️

 

 

Många av mina läsare/ följare är stammisar hos Rosenserien, så känna er fria att shoppa för 20% rabatt ! Kod: my20% ! Passa på att fylla på i badrumsskåpen igen ☺️

 

 

In och shoppa HÄR ??

 

 

 

8 Komentarer

 1. Hej My!
  Jag har använt Rosenserien i säkert minst 20 år. Fungerar bäst på min hud. Jag sviker inte dessa produkter ??
  Ha en fin kväll!!
  Kram Malin

 2. Fint att du delar med dig ?
  Min rosacea föredrar oxå sol o värme men tyvärr så är jag nästan aldrig helt besvärsfri trots omfattande behandling av olika krämer/salvor, antibiotika, laser o isotretinoin.
  Mitt bästa råd till alla där ute är att be om att få ett litet prov på krämen (om det är möjligt) så man kan testa hemma för att se om huden reagerar negativt, rosaceahy är superkänslig.
  Hoppas fler vill dela med sig ?

 3. Wow! Du strålar på bilderna! Och åter igen – du ser så fräsch och vältränad ut mitt i allt ni går igenom så håller du i detta med mat och vikt. Imponerande deluxe. Vet att man ej ska kommentera vikt men du ser smal ut. Du är fin hursomhelst men som sagt- imponerande

  • Läs på….
   Man där inte av alkoholen, men precis så som socker triggar cancer gener, ( OM man har det)
   Så är det samma sak med deon men gifterna i parabener, alkohol och något mer som jag inte kommer ihåg ?
   Jag är inte expert så att jag ska förklara detta i detalj. Men jag var inbjuden på en produkt utbildning kring ämnet.
   Samt att Cancerfonden också lyft ämnet. Du kan ta del avförts olika artiklar, om du vill.
   Detta ur en studio baserat på just bröstcancerpatienter som har en direkt koppling till dessa 3 ämnen i den ”vanliga” billiga skräp deon full med… gift.

 4. Hej. Jag har mest troligt rosacea och mitt börja vid 20 års åldern. Inte hittat något som riktigt funkar på mig. Nu har min 11 åriga dotter fått rosacea med. Läkaren som berätta att hennes akne problem som inte var akne problem utan just rosacea. Detta är en stor djungel. Dottern mår dåligt för hur hon ser ut i ansiktet.

Svara

Lämna din kommentar!
Ditt namn här

Om du missat..

www.mymartens.se

Bloggen går över till egna plattformar. www.mymartens.se   Hej! Mycket hundar här inne nu ?? Valpperioden...

Fulladdad med energi efter mysig helg

Fulladdad med Energi efter mysig helg  Hej hopp! Vaknade pigg och utvilad efter en solig...

Vardag och valp uppdatering

 Här kommer en liten valp uppdatering. Vi övar på att gå i koppel ??Jag tycker...