Fortsättning följer…

Hej ??

Nu har jag äntligen satt mig ner för att skriva några rader till er. Först och främst, TACK ??❤️ Tack för eran positiva respons gällande våran nya bostad ??❤️ Många frågor kring varför jag skriver ”min” , och om Jonas flyttar med. Svaret på det är enkelt, jag har köpt lägenheten själv. Jonas kommer flytta med oss såklart ☺️. Anledningen till att Jonas inte sålt sin egen lägenhet är flera. Egentligen ingenting som jag känner att jag behöver förklara för er ?

Nu var det alltså dags igen…. Vi hade sån extrem tur ??? Jonas lägenhet blev ledig några veckor, preciiiis dom veckor ( och lite till) som vi behöver ?? Så därför packade vi ut allt ifrån lägenhetshotellet och körde 4 gånger fram och tillbaka med både min och Jonas bil ? Resten av flytten är välorganiserad med uppmärkta kartonger. Men här har vi påsar, ikea kassar några växter och resväskor ?? Så svårtransporterat! Jag lekte Tetris när jag packade!? Ni hade skrattat tillsamman med mig om ni sett hur detta gick till ?

Så nu när vi kom hel hit till Jonas lägenhet så kändes det verkligen som ”hemma” ☺️

Ni ska få lite roligare bilder härifrån… Har bara glömt bort att ta det i dagsljuset…

Men det är en ljus, fin 2:a med stora ytor och bra förvaring. En liten balkong, och mängder av gröna naturytor☺️ Jag älskar området här utanför. Promenadstråket längsmed Hägernäs strand. Alla mina/våra gamla möbler står kvar här. ( alltså inte gamla, som i gamla. Utan dom som vi bytte ut Jonas möbler mot ☺️

Jag flyttade härifrån 2019 , då Ludvig skulle bo heltid med mig. Under tiden som jag/vi bodde här så pendlade vi till öland hela tiden. ( extremt jobbigt) . Men när det bestämdas att Ludvig skulle flytta upp, så sa jag upp bostaden på Öland, lämnade kvar de möbler som vi anpassat hit till Jonas lägenhet…. ( I samband med renoveringen vi också gjorde)

Efter att jag lämnade lägenheten 2019, flyttade jag in till Vasastan. Till en mini 3:a på Birkagatan precis intill Rörstrandsgatan. En riktigt ”fin” adress. Lite lugnare…. Men ändå nära till allt. Fantastisk sekelskifte lägenhet. Kakelugn, riktigt hög takhöjd. Det enda man egentligen saknade var en balkong, annars perfekt ??. Nära skolan och nära allt vad stockholmcity har att erbjuda.

När Ludvig sen blev sjuk i covid-19 och åkte in ut på sjukhus ? under en lång period. Så hände någonting med mig. Jag har nog aldrig varit så rädd. Så trött och makalös i hela mitt liv. Den magiskt bra adressen, och allt som ”citylivet” har att erbjuda blev precis tvärt om. Jag fick nästan klaustrofobi. Många jag har pratat med i efterhand sa precis samma sak. Att dom flyttade från stan under/efter pandemin pga av likande känslor och andra perspektiv.

För min del så växte sig denna känsla fram ju sjukare Ludvig blev. Ludvig hade världens bästa läkare som varvades under tiden. Men det var under extrema omständigheter. Pandemin hade precis startat. Stockholmarna sprang med skithus papper och inne på sjukhuset var det total-kaos. Paniken spred sig mellan patienterna. Man byggde du skiljeväggar inne på Astrid Lindgrens barnsjukhus där vi befann oss, där inne hade man problem och försökte strukturera upp med en sluss in, så ingen bara kunde komma in. Väktare utanför dörren. Tält började byggas på på utanför. Precis sida vid sida för barnakuten ligger också en ingång till cancer behandlings avdelningen ( vet inte vad det heter , men nu förstår nog vad jag menar) .

Även om pandemin var i uppstarten, och ingen egentligen visste någonting. Så förstod man att cancerpatienterna INTE under några som helst omständigheter får blandas med covid patienter. Allt var riktigt kaos. Personella var skräckslagen och fick nya direktiv varje dag. Regeringen kommunicerade och skräcken spred sig över allmänheten mer och mer. Dock tvådelade läger. De som lyssnade och anpassade sig. De som inte förstod eller inte ville förstå…

Men för oss som såg det inifrån, precis i det skedet när ovissheten satte sig som en riktig skräck. Så var det annorlunda. Jag kommer någon gång att skriva ett separat inägg kring detta. Men mer gällande vinklingen att kring de tvådelade upplevelserna. Kring skräcken/paniken över ovissheten i hel situationer.

Men varför jag kom in på det idag. Jo, för att det var för att det var just denna situation som gjorde att jag tog beslutet att flytta utanför stan.

Pga av den känslan över att vi varit totalisolerad under så lång tid. Att jag kände hur svårt det var att inte kunna känna sig fri och rörlig.

Jag menar… om man är sjuk även i vanliga fall. I en ”vanlig” influensa, Förkylning, magsjuka eller vad som. Bor man då i en bostad med uteplats så känner man sig sååå fri. Sitter man isolerad pga av covid men ändå orkar gå /promenera så är det busenkelt att bara kunna ut, och promenera runt i naturen ändå ☺️, UTAN att riskera att stöta in i någon annan. På Birkagatan gick inte det. Inte ens när det var som minst folk ute , pga av pandemin .

Pandemin har verkligen haft stor påverkan på våran lilla familj. Som för så många andra också såklart ❤️ Vi flyttade till Slottsbyn, och bodde tyvärr bara där 1.5 år. Anledningen vet ni redan.

Men nu börjar ett nytt kapitel i Täby.

Täby är omgivet av natur, badplatser. Även om det är närmare stan, så känns det mer ”lantligt” ändå ☺️

När vi skulle lämna hotellet, så var det riktigt tufft ? Vi slet med bärandet och packade. Sprang upp och ner i trappor… Svetten rann, och jag blev full i skratt när jag insåg på riktigt att vi kom tillbaka till Jona lägenhet igen ?

Jag har nämligen i hetare diskussioner innan jag flyttade ut år 2019 , sagt att jag minsann aldrig mer skulle sätta min fot där igen ? ( Då vi gick från sambo till särbo ?)

Men nu blev det annorlunda och jag blev överlycklig när jag kom ”hem” och kände mig genast trygg i att mellanlanda i hans lägenhet ??

Mysigt lägenhet ändå ☺️ Jag ska köpa doftljus på Ica senare… och kanske någon färsk blomma. Sen känner jag mig helt som hemma ? Konstigt på ett sätt att flera år senare mellanlanda i något som varit mitt hem.

Nu har det blivit mycket ”äta ute mat” . Matkontot har skenat, och jag har svårt att hålla kosten som jag vill ? Jag och Jonas sprang in på Bastard Burger . När man väl ska äta hamburgare så är det DÄR man ska äta burgare! Så gott! Men, istället för att ta en full meny så beställde jag en barnburgare, utan pommes med vatten . Den var sååå god !!?

Men som sagt, med små medvetna val… som att ta bort pommes, dressing och ost . Så blir det inget överskott utav kcal, utan en god burgare UTAN att hamna på kaloriöverskott.

All dessa dagar bara flyter ihop ? Jag minns knappt vad jag berättar för er och inte ? Men det går framåt. Vi har landat i Täby, det går ingen nöd på oss…. Och vi kan andas ut här tills vi får tillträde??

Vill ni att jag delar receptet på våran frukost idag? Det är ingen ren Acaibowl utan en smoothie som är busenkel att göra?? Ni vet att jag älskar Acai. I alla dess former. Bara fantasin sätter gränserna på hur många varianter som man kan få fram ?

Ibland äter jag det som mitt ”lördagsgodis” för att det är så gott! ?

Acai pulvret är ganska dyrt generellt. Men Svensk hälsokost ligger riktigt bra till prismässigt….. utan att tulla på kvaliteten ?? Spana in hela deras sortiment HÄR ☺️

Nu ska jag logga ut. Andas ut. Sedan ägna hela helgen åt att ladda upp batterierna. Fylla på med energi och åka till mitt gamla ”hemma gym” ??☺️

Trevlig helg ☺️

2 Komentarer

    • BMP – vilken onödig kommentar. Förstår att du inte vet mycket om barn. Det går ingen nöd på Ludvig, han har ju sin mamma och Jonas som flyttar med honom, det är det viktigaste.

Svara

Lämna din kommentar!
Ditt namn här

Om du missat..

www.mymartens.se

Bloggen går över till egna plattformar. www.mymartens.se   Hej! Mycket hundar här inne nu ?? Valpperioden...

Fulladdad med energi efter mysig helg

Fulladdad med Energi efter mysig helg  Hej hopp! Vaknade pigg och utvilad efter en solig...

Vardag och valp uppdatering

 Här kommer en liten valp uppdatering. Vi övar på att gå i koppel ??Jag tycker...