Min nya lägenhet….

Bildrättigheter MOHV Täby.

Godkväll☺️

Jag ligger utslagen i sängen. Min energi är ganska låg. Men jag har haft en super härlig dag. Jobbar med online klinterna på ett fantastiskt Cafe intill vattnet. ( lite tråkigt på hotellrummet) .

Imorgon är det den sista, och helt oväntat så kan vi flytta in i Jonas lägenhet!! ??? Alltså ni fattar inte känslan !! SÅ skönt! Lägenhets hotellet är också jätte bra! Men på tok för litet för oss alla. Vi har bott här i 10-11 dagar. Vi ska inte klaga, fräscha fina rum. Nära vatten och natur. Allt man behöver. Men att inte kunna stänga dörren mellan oss gör mig galen ?

Så imorgon hoppar vi in i Jonas lägenhet. Därifrån kan Ludvig börja gå till skolan. ( jag kommer att gå med honom ett par veckor ) . Påvägen till skolan kommer vi att passera min nya lägenhet, som jag längtar efter att få flytta in i ?? 22/10 då j*klar ska vi komma HEM.

Då många varit extremt dryg emot mig för att jag inte lagt upp bilder, och svarat på alla frågor kring min nya bostadsrätt. Så tänkte jag, äsch! Jag skiter i att lägga upp den, och ignorerar ALLA frågor ?.

Sen fick jag dåligt samvete… Då majoriteten av er är hur snälla som helst ? Så här får ni en första glimt.

Detta är en etagelägenhet. Vi har egen ingång direkt utifrån, genom att ta en trappa upp. vi är bara 4 lägenheter / hus. Det är en liten privat förening. Alla har en egen liten uteplats, och det känns nästan som lite ”radhus känsla” , fastän det inte är det…

Välkommen in i hallen…. Ljust och fräscht med golvvärme ☺️

Egentligen vill jag verkligen ha ett radhus. Men det går inte i Täby. Priserna är så sjukt höga. Radhusen är ca 6.5 och uppåt. ( om det inte är ett renoveringsobjekt ) Vi var på många olika visningar. Både i Sigtuna och Täby som ni vet. Fokus på Ludvigs skola. Vi har bott på båda ställena och känner oss lite ”hemma” på båda ställena. Har våra favorit restauranger, badställen, vänner osv. Men när jag höll på att ge upp så dök denna upp som ”kommande objekt” . Det såg jag i bilen, påväg hem ifrån en visning… samtidigt som jag förlorade en annan budgivning.

När vi såg adressen, och inser att det är området bredvid Jonas lägenhet , skrattade vi ? Den hög takhöjden gjorde mig SÅ glad! Jag visste direkt att ”Det är den här lägenheten” jag vill ha! ?

Matsal / allrum beroende på möblering ☺️ Det roliga är att säljaren har samma matbord som vi. Våra stilar är väldigt lika….. Det ska bli så kul att få inreda och ”boa” in oss snart…

Från allrum/matsal kommer dintill vårat sovrum och kök.

Lite speciell färg i sovrummet. Jag vet inte om jag tycker om den eller inte ?

hmm…. Men jag har bestämt mig för att låta den vara kvar, så hinner jag känna efter. Min nya säng och sittbänk, puff osv, är i ljusbeige sammet. Tillsammans med guld/mässings detaljer. Så det ska bli väldigt spännande att se hur det blir!

Köket är litet, charmigt och ljust. Renoverat för ca 2 år sedan. SÅ skönt med alla garantier för vitvaror osv.

Först var jag tveksam till storleken på köket. Men med tanke på att det ligger precis intill matbordet och det är där vi kommer att sitta… Så kändes det ändå bra ☺️

Här ser ni det ovanifrån. Jag ÄLSKAR det mörka golvet. Mitt vanliga lite ”fega” jag när det kommer till inredning hade gått på , ljust och vitt. Men detta är SÅ jag! Den lilla balkongen ligger precis intill… Där ska alla mina växter bo ?

Badrummet är sååååå fint! Kombinerad tvätt/torktumlare är också skönt ☺️

Tv-rum ? på ovan våningen . ( Jonas funderar även på att ha den nere…. men det tror inte jag blir bra ?) Observera takfönstret som mina växter kommer älska! ?

Ludvigs rum….. betydligt större nu!

Ena hållet….

Andra håller ☺️ Han har en ny grå säng som väntar på honom….. Jag ska försöka göra detta rum sååå fint ( och coolt såklart ?)

Detta är våran uteplats…. sandlådan och möbler år borttagen. Den är liten, men kul för Svea att kunna gå lös ?. Vi kan ha en lite grill, och vårat matbord ( utan iläggas skiva ) . Så jag är väldigt tacksam att vi ens har en uteplats att vara på ??☺️

Täby är betydligt närmare stan. Men är fullt av naturområden ☺️. ( Det gillar ju småstad tjejen inom mig)

Närheten till våran gamla badplats, Hägernässtrand. Närheten till min gamla PW runda, till Ica Stop, till SATS m.m .

Motorvägen ligger nära så hemifrån oss tar det ca 15 min in till Stockholm city.

Lägenheten är ljus, fin, personlig med fantastisk takhöjd och karaktär. Det finns allt vi behöver, och bäst av allt…. Lilleman kan gå till båda fotboll ⚽️ och skolan ? ❤️ Han kan ta med sig kompisar hem utan att det ska behövas skjutsas osv☺️ Det är det jag älskar mest med lägenheten!!

En annan sak…. Är det någon som vet vems denna lokal är? ??( Sjöflygvägen )

Jag tänker att den skulle kunna vara ganska perfekt som PT studio…. Så om någon vet, hör av er ???

Hmmm…. Klockan är strax 20:00. Jag ska rasta Svea, sen är det bums i säng ☺️

Såhär ser det ut när jag rastar Svea ? Jonas är påklädd och jag har morgonrock ?

67 Komentarer

 1. Det kommer bli perfekt där för er alla! Och välkomna till Täby. Nu tror jag ni har det bästa framför er och kan lämna allt tungt. Massor av kramar till er. Och vilket fint boende. Kram!

 2. Mycket fräsch och mysig lägenhet. Hoppas att ni komnmer att trivas bra där.
  Stort och härligt rum för Ludvig att kunna ta hem och umgås med sina blivande kompisar.
  Ni har inte funderat på att Jonas använder sin lägenhet som kontor / studio så kan han få sprida ut sina musik prylar och så behändigt nära? Då blir det lättare hålla ordning hemma där ni ska bo och du kan jobba där med dina adimjobb och sammarbeten, tidigare har ni haft kostnader för två boenden som verkar ha funkat.

  • Hahahaha?? Det var kul! Jag älskar idén!
   Men… inte låter man en lägenhet stå tom, när det är extrem bostadsbrist och bra betalt när man hyr ut ?
   Jonas har enbeten musikstudio med både kontor och inspelningarna ( tillsamman med sin kompanjon) . I Djursholm.
   Men en musiker får för sig att sitta med sånt om nätterna…. Då har jag nu sagt att han får hålla sig i sin studio 10-12 min bort ?

   • Okey , va bra då funkar allt. Trodde bara orsaken till att ni köpte ett större radhus i första skedet var för att Jonas behövde mera utrymme och ett eget space. Men då fanns det redan att tillgå, svårt att veta då jag bara har läst och kommenterat utifrån det du delat.

    • Jag har inte råd att köpa större här . Lägenheten kostar en hal miljon mer än det större nybyggda radhuset .
     Anledningen till flytt. Ludvigs skolsituation .
     Skillnaden för Jonas är ser hans musikstudio och kontor ligger 10 min bort här i täby . = mindre produktions saker hemma

 3. Så fint!! Där kommer ni säkert att trivas,, ser så fräscht ut. Sedan Det här med storleken på barnens rum, ju äldre de blir ju mindre yta kräver de ju när det inte leks på samma vis längre. Stor kram och lycka till?

 4. Åh så fint, älskar viggan det är så otroligt mysigt och som du skriver ändå så nära city. Uppväxt där och förstår verkligen att du fastnat för området ?
  Hoppas ni ska trivas!

 5. Wow?! Så fin lägenhet ?. Är uteplatsen helt inhägnad? Det är ju i så fall helt perfekt när man har hund??. Tack för att du bjöd på bilder, älskar att få se hur andra bor så jag får lite inspiration ✨

  • Tack snälla du ☺️???
   Dom som bodde där innan dom som bor där nu… dom hade hund ☺️ Jag behovet bara sätt upp några kompostgaller , sen kan hon springa fritt ☺️❤️?

 6. Jättefint. Toppenlägenhet. Så fräsch. Uteplatsen räcker gott i storlek. Så mysigt att sitta där. Njut, nu. Grattis bra ordnat av dig för din familj ❤️❤️❤️❤️

 7. Så fin lägenhet. ?
  Blir ni sambos igen eller bor ni var för sig ? Har för mig att ni flyttade ihop i förra radhuset.
  Lycka till med allt!

  • Många turer senare ?
   Vi har ju pga av Ludvig situationen med öland , pendlat åt all håll ??
   Men också varor sambos där emellan…
   Vi har varit sambo sedan jag köpte radhuset , och det ska vi vara nu också…
   Tack snälla ???

 8. Så fint! Går förbi där ofta, jag bor i en omgjord butik i hörnet Järnvägsallén/värtavägen på samma gata som Viggbyskolan. Ert lägenhetshus är så fint!

 9. Ser mysigt ut med den lilla uteplatsen tror säkert att det blir bra för er. Mycket ljus med takfönster och högt i tak gör att det verkar större än vad det är.. Lycka till

 10. Verkligen jättefin o mysig bostad? Hoppas av hela hjärtat att det blir bra, ffa för Ludvig, men även för hela familjen❤ Nu är ni värda lugn och ro, tack för att du ville visa bostaden?

 11. Oj så fint. Fräscht och renoverat. Kommer bli så fint för er. Nu vänder det My. Lite tur ska ni väl ändå ha. Bra m Jonas lägenhet bra m ert fina nya hem.
  Kram

 12. Tack för visningen ?!
  Ser verkligen jättefint ut ??. Både uteplats och balkong, perfekt ju.
  Hoppas att ni kommer att trivas och att Ludvig har det bra i skolan.
  Ni är så värda att äntligen få rota er ordentligt.
  Lycka till med allt ?

 13. Wow, otroligt fin lägenhet. Den är liten men naggande god, så fint renoverad och hello? Badrummet? Så jäkla fint! Och JA jag instämmer med dig, det blir nog inte bra att ha tv-rum där nere pga planlösningen.
  Det bästa av allt är att nu tror jag allt vänder för er.
  Jonas får bo i ett område han trivs i. Ludvig kommer få det bra, på alla plan och jag tror att du kommer hitta en fin lokal till din PT verksamhet, om nu nästan alla dina kunder är från Täby så kommer väl detta glädja dem också.
  Allt har säkert en mening och nu är snart cirkeln sluten och ni får landa äntligen.
  Oj, glömde ju lilla sötnosen Svea – hon får en liten mysig trädgård, det kommer vara skönt för er på sommaren att kunna grilla, äta och sola där ute. GRATTIS till allt. ♥

 14. Riktigt fint och tack för att du delade med dig av fotona!
  Bara ett litet tips i all välmening. Ludvigs rum skulle få mer möbleringsmöjligheter om dörren tas bort och ersätts med en vikdörr, då frigörs en vägg till.
  Allt gott till dig och din familj : )

 15. Jag skulle ha tv både uppe och nere. Ludwig blir större och då kan han se film och spela xbox med kompisar på ovanvåningen medans ni vuxna kan sitta nere och kolla film. Att ha ett extra tvrum är kung då barnen blir större. Det är mina erfarenheter iaf av haft flera tonåringar och nu även en 13 årig kille.

  • Det finns gott om utrymme på hans rum för både tv, och game gärna☺️
   Så i början blir det ingen tv på botten våningen. Där vill jag umgås, äta mat, fika, spela spel… och inte hamna framför tvn ☺️
   Men vem vet med åren…

 16. 15 minuter in till stan bygger på att det inte är några andra bilar på E18 och att du i så fall längre in än Norrtull.
  Har själv bott i Täby i 15 år så jag har erfarenhet.

  • Ja precis. Min man har ju bott här 40 år, så han är ingen nykomling han heller ?
   Jag har bara några års erfarenhet av Täby. Bott där och jobbat i stan.
   Jag undviker att åka i rusningstrafik, så det gör jag i stort sett aldrig ?
   15 minuter in till Stockholm city är ju naturligtvis utanför rusningstrafik, olyckor och vägbyggen.
   Vilket jag antar att du förstod om du nu är härifrån? ?

Svara

Lämna din kommentar!
Ditt namn här

Om du missat..

www.mymartens.se

Bloggen går över till egna plattformar. www.mymartens.se   Hej! Mycket hundar här inne nu ?? Valpperioden...

Fulladdad med energi efter mysig helg

Fulladdad med Energi efter mysig helg  Hej hopp! Vaknade pigg och utvilad efter en solig...

Vardag och valp uppdatering

 Här kommer en liten valp uppdatering. Vi övar på att gå i koppel ??Jag tycker...