Separationsångest, stats- skräck och annat smått och gott…

Separationsångest.

Nu går tiden fasligt snabbt. Jag insåg idag att det är ca 17-20 dagar kvar tills vi flyttat ut. Vet inte exakt då flyttstädningen, packning osv ska planeras in.

Vi har hyrt en liten lastbil och ska köra upp Ludvigs studsmatta, våran bäddsoffa och lite småsaker till Jonas mamma och pappa i Skärplinge. På så vis känns det ändå kul att Lilleman ( som inte är liten längre, jag VET ?) ändå kan känna att han har kvar den. Plus att han tillsamman med sina bonus-kusiner kommer att ha väldigt roligt i den ☺️

Jag säljer av saker här hemma. Möbler, säng, cyklar, kläder, och allt jag kan tänkas göra mig av med. Skönt att rensa, men jobbigt att flytta. Jag har grov separationsångest just nu…. Jag ogillar verkligen förädlingar, fastän jag borde ha vanan inne för det kan man tycka…. ?

I över en vecka så har jag tänkt att jag ska visa er bilder från våran nya bostad. Men jag har inte fått ihop det ? Finns inget att skylla på, utan det har bara fått prioriteras bort i listan

Jag behöver egentligen bara sätta mig ner och ladda upp bilder som jag fått av mäklaren. Flytta över dom och publicera…. Jag ska verkligen försöka få till det inom dom närmaste dagarna ??☺️

Vi äter frukost ute så ofta vi kan. Njuter av solen ☀️ Vi har ett litet bord på framsidan. Samt ett stort bord för 10 personer på baksidan. Det stora bordet går att göra mindre, så detta ska vi ändå ha på våran nya uteplats, när vi krympt det , haha!

Jag har köpt en etage lägenhet, med en liten balkong ( där hopas jag att detta cafébord kan stå) .

Men sen är det en tillhörande uteplats som vi har ensam nyttjanderätt. Jag tror att vi får plats med en liten grill, matbordet utan inläggs-skiva OCH våran soffgrupp ?

Det kan bli tight, men innan jag ger upp så ska vi försöka. Jag älskar mina utemöbler, och hoppas sååå mycket på att det ska fungera.

På den nya uteplatsen kan även Svea springa runt och leka ☺️ Hon är en riktig soldyrkare så det är ett måste för hennes del ❤️ ? Det kommer officiellt vara Sveas uteplats …

Denna flytt känns konstigt. Jag är ledsen inombords. Känner mig tom.

Varje gång jag blir det så tänker jag på anledningen. Att det är för Ludvigs bästa och att han ska få dom bästa förutsättningarna i en skola han känner sig trygg i ❤️??

Men ändå tar det emot lite… Jag älskar verkligen Steninge Slottsby. Jag känner mig ”hemma”, vilket är väldigt svårt för min rotlösa själ. Men här har vi landat. Omgivningen, miljön, närheten till badplatser, skog osv. Det gör mig lugn…. Tillfreds.

Avståndet till stan är bara skönt. 25-30 min är egentligen ingenting här uppe i sthlms -områdena.

Vissa pratar om att vi flyttade långt från stan, och att det blir ett jobbigt avstånd. Jag känner precis tvärt om. Jag uppskattar avståndet och distansen till stan.

Jag kan ju enkelt välja att kliva in i stats pulsen/ miljon när jag vill. Men också enkelt kliva ut och åka hem till lugnet när jag vill.

Jag undviker stan om det inte är nödvändigt…. Självklart kör jag mina PT klienter i studion. Den ligger precis intill Vasaparken. Där är det lite lugnare .

Stockholm är charmigt på många sätt. Men just nu är jag lite feed up , på det ytliga ”kind pussas” klimatet där inne. Ytligheten av falska influenserna /media profiler som vänder kappan efter vinden. Sårar varandra medvetet, skriker högst för att få ”synas & höras” med en eventuell mingelbild i någon av dom kända magasinen. Blääääää?? ( OBS!! Det finns såklart undantag och genuina människor även i dessa kretsar… även om dom är i kraftig minoritet )

Just nu, och en bra tid tillbaka så står ”det där” klimatet mig upp i halsen. Falska leenden, kindpussar och skitsnack bakom ryggen är jag inte ett dugg intresse av.

Återigen, finns naturligtvis undantag. Det finns många av dessa ”profiler” som är mina genuina vänner ❤️

Det finns också jätte trevliga journalister som ringer då och då för att skriva några artiklar. Senaste månaderna har dom ringt mig ganska flitigt.

Jag har inget emot det, utan svarar gärna på frågor. Exponeringen är inte heller fel, utan uppskattas även av mig , Sålänge det är sjysst journalistik☺️

Men att lägga all den tiden, på att springa omkring på olika event med människor man inte tycker om och som heller inte tycker om en själv. Det känns såååå onödigt! ?

Pandemin har varit en riktig ”ögon öppnare” för mig. Jag uppskattar distansen till stan mer och mer. Tiden för mig själv för mig gott….

Sen ligger ju stan nära, och visst kommer jag att åka in på vissa event då och då ?? Jag ska inte tappa bort mig helt ? Men lite mer på MINA villkor. När vi flyttar till Täby, är det bara 15 min in till stan, medan även Täby är omgiven av fantastisk natur ??

Sedan jag landade i min sjukdomsbild det och började äta medicin så har det varit tufft. Min energi går verkligen upp och ner. Det är nog också en stor bidragande orsak till varför jag är så trött på ”det där” som jag beskriver ovan…. Jag uppskattar lugnet, tryggheten och egentiden mer ?? Just nu iallafall…

Ludvig ger mig energi. Bara genom att finnas till ? Haha! Älskar bilden på honom här… själv fick jag något i ögat, strax därefter kittel-krig ??

Han är en busig kille med galet mycket energi!

Jag tvingar även Jonas att dricka morgonkaffe med mig utomhus. Han är frusen av sig ( ?) .

Men när jag sveper in honom i filtar, stannar han en stund ?

Svea följer pågående byggarbete runtomkring oss… Slottsbyn kommer att bli SÅ fin när den är klar ??

Mitt citron ? och Kumquat träd ska jag ta med mig. Dom bara måste få plats ☺️ Men jag har en plan…. Tror jag. Sen har jag två stora olivträd, ett pachira, samt lite andra små växter ? Dessa måste flytta med till lägenhets hotellet vi ska bo på. Vilket oroar Jonas .

– My, det kommer att bli an djungel.

Jag- Jag vet ???

Hatthyllan /skohylla har jag också sålt till mina köpare . Istället för att lämna en massa hål i väggen, så kom vi överens om det ? Win-win för båda☺️

Det är just vid dessa tillfällen som jag blir sentimental. Jag är så otroligt fäst vid området, husen , GRANNARNA❤️ Både Jörgen och Per mitt emot. Samt Sophie och Stig i samma länga. Dessa två par har blivit vänner på riktigt…. Relationer vi ska måna om att ha kvar??❤️

Sången är också såld. Hämtas dagen vi flyttat ut. Så den överenskommelsen blev perfekt ??

Vi befinner oss fortfarande i sorg. Det är också därför jag inte uppdaterat så mycket här inne. Utan släppt ut mina tidsinställda kampanj-inägg. Jag ska försöka bli mer aktiv igen. Men det är lite mycket nu. Dödsfall ? , flytt , min bottenlösa energibrist.

Men men…. En stund i taget, och fokus på de bra sakerna ☺️

Tack för att DU finns ??

10 Komentarer

 1. Du fina en sak I taget även om det är mycket skriv på papper för minnets skull och återhämtning I vila natur eller bara sitta tyst så blir de bra du är stark??❤
  Vill ändå säja beklagar sorg??
  Kram Sanna

 2. Får man fråga, ska ni inte sova i nya lägenheten eller är det för trångt för sängen?
  Kommer Jonas bo med er?
  Hoppas det går bra för killen i skolan.

  • Vi ska ju magasinera alla möbler i en dryg månad. ( kan skilja några dagar hit och dit)
   Därför har jag valt att sälja av det jag inte vill ha, eller som passar för det nya boendet. Mycket är ju anpassar hit…
   Ja, Jonas kommer bo med oss. Vi är ju sambo, och flyttar gemensamt.
   Tack, Ludvig har fått en bra start hittills ??✊?

 3. Förstår din separationsångest, synd då ni verkligen verkar trivas, men så får det ju bli.
  Du skriver jämt att du köper dina boende, är ni inte två om era bo köp?
  Ludvig är verkligen en kopia av dig, ni är slående lika ?

 4. Vilka fina bilder. Du och familjen din. Och måste också säga wow- Mitt i allt detta med flytt och sorg etc lyckas du gå ner i vikt! Banta när saker e kaosigt e inte lätt. Du är så duktig! Ser smal ut.

 5. Får man fråga var du säljer dina saker/möbler? Håller också på att flytta och har ingen aning om hur jag ska göra mig av med alla möbler som inte kommer att få plats i det nya boendet.

Svara

Lämna din kommentar!
Ditt namn här

Om du missat..

www.mymartens.se

Bloggen går över till egna plattformar. www.mymartens.se   Hej! Mycket hundar här inne nu ?? Valpperioden...

Fulladdad med energi efter mysig helg

Fulladdad med Energi efter mysig helg  Hej hopp! Vaknade pigg och utvilad efter en solig...

Vardag och valp uppdatering

 Här kommer en liten valp uppdatering. Vi övar på att gå i koppel ??Jag tycker...