En frustrerad mamma. Tre alternativ och många parametrar att ta hänsyn till…

Hej mina vänner!

Här sitter jag på en sten i Täby ? Guuuud vad jag har mycket att berätta för er. Men jag kan inte ge er alla detaljer ännu. Detta är inte en ”cliffhanger “. Utan detta är ett inägg från en extremt stressad/frustrerad och målmedveten mamma som krigar för Ludvigs skol- situation ?

Det är inte så enkelt som man kan tro. Det är så extremt många parametrar som måste klaffa. Avstånd, bostad, försäljning, köp, ekonomi, garanti på BRA skola som i sin tur ger BRA förutsättningar.

Att jag sålt mitt hus, och redan köpt ett nytt gör INTE saken bättre! Det nya huset innan vi förstod hur illa Ludvigs skolsituation faktiskt var.

OM Ludvig ska byta skola, så krävs en flytt. Ni behöver inte ställa några följdfrågor på detta. Jag har vänt på varenda sten för att undvika det. Vårat nybyggda radhus som vi väntat på så länge ….. Är snart klart. Vi skulle flytta in i slutet av september.

Jag älskar verkligen Steninge slottsby ? Men mitt mammahjärtat prioriterar Ludvig och hans skolgång långt före allt annat. Ludvig kom tillbaka från sin pappa och gråter och ber om att få slippa börja på hans gamla skola. Vi har försökt allt. Få honom att tro på en bättring utifrån skolans kommande insats. Men Ludvig har gett upp, och haj mår uppriktigt riktigt dåligt.

Vi har varit på huuuur många visningar som helst. På de två ställen som vi bott på. Sigtuna och Täby. Båda ställena har riktigt bea skolor. Båda två år naturnära, med skog, sjö och badplatser. Båda ställena erbjuder allt och lite till för ungdomarna. Båda ställena är en säker investering rent ekonomiskt …… Nu handlar det bara om att hitta ett objekt som känns bra. Ett objekt som fungerar rent ekonomiskt. Ett objekt som matchar med tillträde relativt bra innan vi ska lämna huset här i slottsbyn.

Jag kommer att få köra Ludvig till skolan första 1-2 månader oavsett om det blir Täby eller Sigtuna.

Jag har fullkomligt terrasserat min stackars bankman som hjälpt till på alla plan. Godkänna olika objekt, överväga alla alternativ ??

Samtidigt som jag har haft kontakt med 12-15 mäklare. Bett om förhandsvisningar, gett mig in i budgivningar, gått på visning , flera gånger på samma objekt ibland. Bollat idéer , budgeterat, åkt mellan Sigtuna-täby så många gånger att jag tappat räkningen ? Krupit omkring i buskarna och utforskat alla olika skolor och områden i just Täby…..

Jag hittade ett friköpt radhus, ett fullkomligt renoveringsobjekt ? Men jag älskade det! Sent 60-tals hus, med enormt mycket potential , men alla i min närhet skrek -Neeej! ? Då alla inklusive mig själv vet att det inte gynnar min hälsa….. När jag insåg att taket och innertaket behövde bytas pga av mögel så värt jag ihop, och gav upp. Jag blev ledsen….. ? Alla andra lättade…

Varje gång jag hitta ett objekt så har jag kollat upp ALLT. Skolor, idrottsförening, gått igenom vad alla andra objekt på samma adress/område har sålts för senaste åren. Budgeterat om. Bokat visning. Hört mig för av andra föräldrar vad dom tycker om skolan. Bett banken om godkännande ( varje objekt måste godkännas) . M.m.

Detta har nästan varit som ett helhetsjobb, sedan jag kom hem ifrån Spanien…. Detta är allt annat än vad jag behöver just nu. Samtidigt som jag försöker att hålla i kost och träning. Samtidigt som jag låter Ludvig njuta av sommarlovet och inte dra in honom förrän jag har en bostad hit skola att presentera.

Jag är såååååå trött ? Jag vänder verkligen ut och in på både mig och situationen för att läsa detta på bästa sätt för Ludvig ( och övrig familj, Jonas, Svea mig själv) . Jonas är ett ENORMT stöd. Likaså hans familj som varit väldigt engagerade och även dom varit led på visning…..

Jag mår inte så bra. Stressen och den tunga Sten jag har på axlar och över bröstet sliter på mig…

Mina värden har försämrats igen…. Både sköldkörtel och blodvärden.

Min energi har då också minskats. Så nu blir det tätare kontroller och justering i medicin. Min läkare har dessutom satt in extra besökstid imorgon. Det känns faktiskt skönt ??

Meeeen. Rent viktmässigt så går jag inte ner lika mycket som jag borde med tanke på mitt kaloriunderskott och att jag ändå både tränar och promenerar dagligen.

Men det hänger ihop med medicinen och det bakslag jag befinner mig i. Så ärligt talat är jag glad Sålänge jag inte börjar gå upp igen…. Och är det ett minus så är jag mer än nöjd, även om det är pyttesmå framsteg ??

Här gick Jonas i skolan, i Ella Gårdsskolan som ligger i Täby. När jag snabbt räknade ut att det är ca 35 år sedan han gick där? Så fick vi oss ett gott skratt då vi insåg att jag inte var född då ? skönt med skrattanfall i en sådan pressad situation som vi befinner oss i?

Igår var Ludvig på sin första fotbolls träning efter sommaruppehåll ⚽️ riktigt kul!

Vi var även på bio på Gröna Ladan. Världens charmigaste och mysigaste lilla biograf mitt i Sigtuna ☺️

Vi såg denna:

The rock är en av mina favorit skådisar ? En riktigt rolig familjefilm som alla tyckte var bra! Har du inte sett den så kan jag varmt rekommendera dig att göra det ☺️

Jag älskar verkligen Sigtuna☺️ Men tycker också om Täby. Jag är sååååå kluven. Täby ligger mycket närmare stan, och min träningsstudio. Ser tar bara 15 min. Men från sigtuna ca 40 min. Det är en klar fördel. Mina vänner är utspridda på båda ställena. Men jag som är född och uppvuxen i Vasstena kan känna mig mer hemma i småstaden ?

( En gång bonde, alltid bonde ?)

När Jonas var på gig i Finland så passade Ludvig på att sova i min säng…. Mysigt. Vi somnade till en film☺️

Svea ligger alltid nära mig. Såååå mysig ?

Jag är så glad att musikbranchen vaknat till liv ? Hela deras bransch har slagits omkull totalt . Nu hoppas vi att den inte behöver stoppas igen ??

Långt inägg mycket information. Men långt ifrån alla detaljer ”om och men” . Pallar inga följdfrågor, behöver bara pepp just nu ? Jag ordagrant går på knäna och energinivån lyser rött…

Jag har en grej på gång. En lösning på hela situationen. Nu håller jag tummar och tår för att den ska gå igenom så att jag kan börja andas igen ??? Jag vet alltså inte om jag kommer lyckas. Kanske måste han börja damm skola igen och ge den en chans. Då flyttar vi in i det nya huset jag redan har köpt. Eller…. Så flyttar vi till sigtuna och börjar skolan där ? Eller… Så blir det Täby, med tillhörande skola där ?

Jag längtar efter att berätta för Ludvig om en komplett lösning. En skola, en bostad som gör skolan möjlig… och sedan ge honom den bästa starten som jag bara kan ❤️ så snälla du, håll tummarna för oss ??

Vill bara tillägga en sak…. Ludvigs pappa är involverad, han är ett bollplank och stöttar mina beslut??

Nu sova. Imorgon tidigt läkarbesök. Hoppas ni kan förstå varför jag är/varit lite disträ och frånvarande på senaste tiden.

Kram och gonatt

39 Komentarer

 1. Jag håller alla tummar och tår för er? du är en kämpe och det kommer gå bra för er. Man gör allt för sina barn och det gör verkligen du. Kram

 2. Fy vad jobbigt med Ludvigs skol problem, det värsta som finns när barnen far illa…hemskolning är ett alternativ så han får slappna av, annars är Engelska Skolan något där mobbning inte tillåts.
  Han är så söt och rar och hoppas ni hittar en lösning …en nära vän till mig hade sitt barn som hemskolning ett år och hon blev som ny och är nu vuxen och har toppen jobb…kram

  • Hemskolning är inte ett alternativ i Svensk skola då vi har skolplikt som kräver närvaro på plats. De elever som blir hemma under en längre tid har ofta stora svårigheter som kräver många insatser från både vårdnadshavare, skola, socialtjänst och BUP. Om man som förälder ”väljer” att hålla sitt barn hemma kontaktar skolan alltid socialtjänsten och gör även en anmälan till huvudman som kan utdela vite för att vårdnadshavare inte fullföljer sitt ansvar att få sitt barn till skolan.
   Man kan tycka vad man vill om detta, men så funkar det…

 3. Nää usch vad jag tycker synd om dig o Ludvig ? Nu måste det räcka med stress och oro? Blir så ledsen att läsa om den hemska skolsituationen! Har själv en son som är ett år äldre än Ludvig, han är INTE taggad på att börja skolan efter sommarlovet, men bara tanken på att han skulle vara förtvivlat ledsen och BE om att få slippa skolan…??? My, du är fantastisk som gör allt för din son, önskar att du slapp, m tanke på din egna sits med sjukdom❤ Önskar SÅ att ni hittar en fungerande lösning!

 4. My, my fina my!
  Lugn.
  Ställ dig upp.
  Andas.
  Du är en fantastisk mor, de flesta hade inte ens funderat på att sälja ett hus de snart ska flytta in i.!?
  Andas igen.
  Det kommer bli bra! Man kan byta skola under termin om flytt blir först i höst/vinter.
  Tro på dig o din förmåga! Glöm inte att du måste må bra i allt.. kanske all stress som påverkar vikten?
  Oavsett är du en fin o fab kvinna o mor. Kämpa men be om hjälp-du o de dina är värda att må bra ❤️

 5. Skrev en kommentar som försvann, men tänk område och ifall ni inte hittar boende. Bestäm område o kör Ludvig till den skolan. Alternativt köp ett mindre billigare boende i det område o våga vänta ut ett bättre boende. Kram!

 6. Håller tummarna att allt löser sig till det bästa inom snar framtid ❤️. Mycket du har att fundera på. Skönt att du har en fin man vid din sida!

 7. Kämpare du är ♥️! Och kom till Täby. Vi har allt, massor av skolor, natur osv och Vaxholm kan du åka till på helgerna som är en liten stad som är som Sigtuna.

 8. Vet inte om du redan har kollat på ett gult radhus i Gribbylund? Annars husen bakom Arninge nya Hägerneholm?Finns ju skolor på bägge ställen.Lycka till i jakten

 9. Förstår hur det känns i mammahjärtat. ? Barnens mående är prio ett. Heja dig! Heja er! Du är fantastisk! En dag i taget, det måste lösa sig. Håller tummar och tår! Fortsätt kämpa. ?❤️?

 10. Vilken jobbig situation. Hoppas verkligen att allt löser sig. Som jag skrev för länge sedan. Man går bara i skolan en gång. Det är inte värt att chansa. Övertygad om att du fattar bäst beslut för er. Lycka till

 11. Åh förstår hur du slits itu av alla beslut och att Ludvigs skolgång prioriteras. Behöver det vara ett hus du ska flytta till? Täby har många fina områden med lägenheter med uteplats. Hört mycket fint om Hägerneholmsskolan i nya området och mina barn har gått i Täby friskola, Gribbylund är också ett fint område med prisvärda radhus.
  Lycka till

 12. Jag håller tummarna för er! Det måste bli bra. Du måste få lugn och ro och få må bra och lilleman måste få vara trygg. Det kommer att bli bra. Lita på det! All lycka till! Vilket stöd ni har! Kram

 13. Kämpigt men den kontroll du gör av skola, fritidsaktiviteter osv är den som vi föräldrar gör varje gång vi byter boende. Förstår att det stressar extra när det ligger så nära i tid. Mitt råd är att välja skola och sedan flytta in i det hus ni redan köpt och skjutsa till och från skolan. Ni verkar ha rätt fritt arbete så det borde funka. Gör det i ett par månader och kolla under den tiden på nytt boende. Det kommer att funka även om ni inte hinner hitta ett nytt hus i september. Jag känner många som skjutsat barn både i förskole- och skolåldern i väntan på att hus ska byggas/köpas och det har fungerat bra. Fler än ett barn och utan egen bil. En sak i taget och prioritera skola. Resten löser sig.

 14. Nu är det mycket…alldeles för mycket för Dig! Bra att Jonas laddar batterierna med ”gig”! Du har många som stöttar och tänker på Dig och jag är en av dessa och vill inte ge råd…men den skolan kan inte göra under och därför inget bra alternativ. Det går inte att förändra världen så jag tror på en flytt!

 15. Det är befriande för en som också lider av problem med mental hälsa att få följa dig. Tack för att du delar med dig My. Verkligen!
  Och det kommer att lösa sig till det bästa för dig.
  Kram!

 16. Hej. Jag har själv haft en son med skolproblematik *har ordnat upp sig hyffsat nu i gymnasiet* och själv jobbar jag som skolkurator inom gymnasiet. Har tidigare jobbat som lärare i många år och tyvärr kan man väl säga så förstår jag både din och din grabbs frustration. Men vilken jävla tur att han har dig, sin pappa och alla runt som fightas och letar lösning. Du är verkligen en lejonmamma. Hoppas bara att du får små ögonblick där du kan andas och försöka återhämta dig. Har själv haft både viktproblem och en utmattning och det är lätt att man bränner sig med enbart det.
  Var rädd om dig, din son behöver ju dig så du får leta efter lite balans.
  Tror det är fler med mig som önskar att vi kunde hjälpa dig.

 17. ✊✊❤️❣️
  Förstår din stress och frustration, men allt för sitt barn ❤️❣️ Det kommer att bli jättebra tillslut. Kramar!!

 18. Åh, vad jobbigt du har det nu…… Hoppas Verkligen att allt löser sig nu med både boende och skola.
  Vad du kämpar!!! Håller båda tummarna på att det ska lösa sig nu.

 19. Jag önskar er lycka till.
  Det
  Viktigaste är ju killens skolgång och det gör ont i hjärtat att han inte vill till skolan.
  Men ( om jag får fråga) måste det vara Sigtuna eller Täby?
  Skolan han gick i funkade ju inte men kanske finns det fler skolor i er närhet?
  Hursomhelst, stort lycka till med boende men främst till en lösning för killen.
  Kramar

 20. Förstår att det är jobbigt nu, men det kommer att vara värt det, jag lovar ??Man får bara en chans till en bra skolgång så du gör helt rätt som prioriterar detta. Kämpa My, kämpa ???

 21. Wow så ni kämpar på My! Som mamma gör man allt för sitt barn. Du är verkligen en fin kärleksfull & modig mamma! Såklart Ludvig ska ha en bra skola att gå i. Trygghet & snälla kompisar samt lärare är en självklarhet.
  Har ni tittat på Knivsta kommun ? Såg någon annan skrev det som förslag , Knivsta är typ som Sigtuna & här bor det många barnfamiljer, finns natur sjön valloxen bad skolor simhall CIK bra pendlarlösningar till Stockholm & Sigtuna ligger 15 min bort m bil. Jag bor här sen 2014. Är även uppvuxen här i Knivsta 1983 -1998 . Alltså älskar denna kommun . Fina hus villor radhus lgh mm nära till allt. Skolorna här är så bra . Kan varmt rekommendera er att flytta till Knivsta !
  Men hur ni än gör så är ni en fin familj som håller ihop . Ludvig kommer få en bra skola att gå i , du som hans mamma är grym !
  All kärlek all styrka all pepp ???

 22. Kommenterar inte MY.s situation.
  Det är inte många skolor i vårt underbara Sverige som är bra längre. Det finns inga pengar, det ska dras in, både personal och allt runtom. Om ni tror det blir bättre kommer jag göra er alla besvikna. Det kommer bara bli värre. Om några år kommer det vara knivar, pistoler, slagsmål, hot och våld dagligen i varenda skola. Ge det några år. Färre vuxna och bara barn som gör som dom vill.
  Vems fel? Ja, klandrar lite er/dom som bara tänker på sina egna pengar med en massa skattelättnader för höginkomsttagare och övremedelklass. Själv har jag fostrats av föräldrar med extremt god ekonomi att man ska dela med sig och trots att dom tjänat mycket pengar har dom velat vara med och bidra till SKOLA, VÅRD och omsorg men fler och fler och ännu fler tänker bara på sig själva för att tjäna pengar. Pengar pengar pengar. Tror NI att skolan kommer fungera utan pengar? Utan vuxna?

 23. Kan Ludvig inte bo hos sin pappa och umgås med dig så som han nu gör med pappan. Vet inte men gissar att han då skulle vara hos dig varannan helg och på lov.
  Hos pappan har han ju en trygg miljö och syskon och kanske en bra skola där han skulle trivas.
  Kanske kan han längre fram i tiden flytta till dig igen. Just nu verkar han ha det väldigt jobbigt, fina Ludvig.

  • Det är inte möjligt. Anledningen till att jag har honom heltid är för att det inte fungerade. Vilket vid båda familjer enats om. Med socialtjänsten som hjälp

 24. Du är den största dramaqueen ever! Inte konstigt du mår som du gör med ditt flackande hit o dit! Du gillar att ha det så här. Och ändå har du offerkoftan på….usch, ska inte läsa din blogg mer

 25. Du är en fantastisk mamma, kommer lösa sig till det bästa för er tror jag ❤️ Vi bor i Norrland men var på besök i Sigtuna igår, skulle kunna flytta dit direkt för vilken fantastisk liten stad. Jag skulle leta efter en skola med trygghet, där folk är jordnära och alla får vara den de är. Där Ludvig kan gå till skolan och vara med kompisar på fritiden. Då är det lättare att kunna styra sin egen arbetstid om man vet att det funkar hemma ändå. Lycka till med ert nya ??

Svara

Lämna din kommentar!
Ditt namn här

Om du missat..

www.mymartens.se

Bloggen går över till egna plattformar. www.mymartens.se   Hej! Mycket hundar här inne nu ?? Valpperioden...

Fulladdad med energi efter mysig helg

Fulladdad med Energi efter mysig helg  Hej hopp! Vaknade pigg och utvilad efter en solig...

Vardag och valp uppdatering

 Här kommer en liten valp uppdatering. Vi övar på att gå i koppel ??Jag tycker...