Träning på recept…. Hundar i varma bilar

Hej mina vänner!

Nu känns det som om sommaren är här☀️?? Jag njuter maximalt och försöker att vara ute hela tiden… För i vårat svenska klimat kan det ju som ni vet svänga snabbt ? Igår hade jag en reparatör i studion som fick hjälpa mig att fixa några saker… Jag fnissade för mig själv. Fastän studion är så liten, så kräver den mycket mer underhåll än jag kunnat tro! ?

Jag har inga utemöbler utanför ( får inte ha det) Så jag satte mig mot huskanten och åt min lunch i solen ändå ?

Sen vidare mot min coach….

Rehabträningen går riktigt bra. Jag är trött, har långtifrån den styrkan jag brukar ha. Men det går framåt och jag mår psykiskt väldigt mycket bägge av träna ?? Jag har sagt det innan, och säger det Ingen. Man borde i många fall kunna få träning på recept. Psykisk ohälsa också! Inte bara ”klassisk” rehab. För det är sååå många människor där ute som mår extremt dåligt. Men samtidigt inte har kunskapen om träningen, och vad fysisk aktivitet gör för psyket. Men ofta är ses människor sjukskrivna och har begränsad ekonomi. Därför önskar jag att man kunder få hjälp av vården och slippa betala på något sätt? Genom tex landstinget….. eller något. Jag vet inte hur det där fungerar… Men ni fattar nog min poäng ☺️

Magdödarens magdödare ?

Jag åkte sedan till min väninna som är mitt i en flytt….. jag tvingade henne att ta en kort paus, och fika med mig ☺️

Acai Bowl, full med antioxidanter ???

Säger kan det se ut i verkligheten ?

Sen hen till Lilleman. Som hängde med Antonio , och Jonas☺️

Jag lånade en bild av min portal, Må Bra !

Detta är såååååå viktigt ! Mitt hjärta går sönder av alla människor som inte fattar detta, eller tänker sig för! Min egen sambo, Jonas är en av dom! Vi bråkar om detta nästan varje år ?. Jag påminner ( tjatar tycker han ?) . Han svarar, näää så funkar det inte. Det blir inte Såå mycket varmare inne än ute!

Varav jag blir provocerad , idiotförklarar honom och sen är bråket igång ? Vill dock tillägga att han inte skulle lämna Svea i bilen…. ?❤️ Nu mot flygplatsen och lämna Lilleman…. flyg ✈️

10 Komentarer

 1. Låt Jonas sitta i bilen ett tag så förstår han nog ? detta tips ger min hund klubb till alla som tycker hunden kan vara i bilen en stund ?

 2. Träning på recept finns ? FaR står för fysisk aktivitet på recept och kan ordineras både mot psykiska och fysiska besvär.
  Känner folk som fått det utskrivet, heller vad man ska kalla det ?, när de varit sjukskrivna för bla utmattning ??

  • Önskar att det vore så lätt ”att bara be om det” . Oftast erbjuda kontakt med sjukgymnast. Men allt för få , får ens det tyvärr….
   För få resurser. För hög problematik …. ☺️

   • Då har de du pratat med inte koll. Husläkare och läkare inom psykiatrin i Sthlm skriver recept på träning om man ber dem. Det ger inte gratis träning varsomhelst, men väldigt många gym och andra träningsanläggningar erbjuder rabatterade priser för de med recept från sin läkare.

    • Absolut… men många av de klienter jag möter. Har inte råd/möjlighet då dom är långtidssjukskrivna och låginkomstagare pga avvlångtidssjukdom osv.
     Jag säger inte att det finns noll hjälp. Men jag hävdar å det bestämdaste att det är långtifrån tillräcklig tyvärr.

Svara

Lämna din kommentar!
Ditt namn här

Om du missat..

www.mymartens.se

Bloggen går över till egna plattformar. www.mymartens.se   Hej! Mycket hundar här inne nu ?? Valpperioden...

Fulladdad med energi efter mysig helg

Fulladdad med Energi efter mysig helg  Hej hopp! Vaknade pigg och utvilad efter en solig...

Vardag och valp uppdatering

 Här kommer en liten valp uppdatering. Vi övar på att gå i koppel ??Jag tycker...