Acai bowl, sommartid och återhämtning

Stannar du upp och reflekterar ibland?

Jag är en tänkare ibland. Jag brukar fundera och analysera. Att stanna upp och reflektera. Det är nyttigt. Någonting jag för ett par år sedan började att göra. Att stanna upp och reflektera är superviktigt… Just för att inte bara fastna i ”ekorrhjulet” och köra på.

När jag stannar upp så passar jag på att analysera vad jag har. Påminner mig om att vara tacksam. Även tacksam över saker som man lätt tar för givet…. Jag reflekterat också över saker som inte ger mig energi. Sånt där som bara tar energi. Det kan vara situationer, men också människor.

När man är trött och matt, som jag själv är, så är det ännu viktigare att få bort det som tar energi. För när man är trött, utmattad, och inte mår bra… Så har man inte resurser som räcker till, för energi tjyvar och sådant som tar för mycket energi.

Du måste prioritera dig själv först

Du vet, syrgaseffekten. Du tar på dig syrgasmasken, innan du kan hjälpa ditt barn. Att prioritera sig själv, och sin hälsa är detsamma som att prioriterar ditt barn ❤️

Det tål att upprepas i ett samhälle där allting snurrar i 180, och man ständigt påverkas av media, sociala medier och alla intryck som det medför det tar på energin. Så därför vill jag slå ett slag för att stanna upp lite oftare och ”bara vara” i nuet en stund ?

Idag var jag först på plats för att få ta blodprov. Jag åker oftast till Sigtuna läkarhus då jag känner mig ”hemma där”. Ibland om jag är i min PT-studio så går jag till Sabbatsbergs sjukhus som ligger bredvid. Men jag känner mig mer hemma ute i Sigtuna ?

Jag börjar vänja mig vid nålarna nu ? Tur är väl det. I början tyckte jag det var väldigt läskigt! Mina värden är usla och jag har inte hälsan med mig just nu. Men jag envisades med att uppmuntra mig med att det kommer bättre tider , det måste det göra!

Jag mötte upp min väninna, Kalmar-frun igen. Hon är kvar i stan ett par dagar till då hennes man jobbar här ibland. ☺️

Vi gick till ett av mina favvo-ställen som ligger på den extremt långa gatan, Sveavägen. Vi tog en sen lunch strax efter 13:00, för att jag hoppades på att det skulle vara mindre folk då. Men det blev över förväntan. Vi var nämligen HELT ensamma. ????

Jag åt en Acai bowl och Sara en sallad ☺️

Hon hade otur dock ? tonfisken var slut, mangon fick hon aldrig och inte nötterna heller ??. Det brukar vara jättebra där, men idag var det inte riktigt som vanligt…..

Sist jag var där, var precis innan pandemin slog till. Jag hade mitt sista fysiska möte där med en av mina rese samarbetspartner La Point. Mycket har hänt sen dess ….

Jag älskar verkligen acai bowls ???

Nu… Strax efter 19:15, ska jag duscha. Sen sova! ( även om klockan är tidigt) Så blir det ibland ☺️ Jag är tröttare just nu. Då behövs det mer sömn ☺️ Plus och minus…. En balans mellan aktivitet och vila ?? Dessutom har sommartiden stulit en hel timme ? /

My Martens

1 Kommentar

  1. Håller med dig om att man måste prioritera sig själv och sin egen hälsa. Själv har jag varit väldigt dålig på det tills för ett par år sedan då jag till slut efter att under hela mitt liv haft energitjuvar (dessvärre mina föräldrar och ett syskon) kring mig gav upp mina försök att ha en bra och hälsosam relation med de. Allt var bara på deras villkor hela tiden, väldigt egoistiska, de trycker ner och kränker, bryr sig inte om mina barn (deras barnbarn) och det har jag mått otroligt dåligt över men samtidigt är det mina föräldrar och syskon och man vill ju att det ska fungera. Till slut orkade jag helt enkelt inte längre och nu när vi knappt har någon kontakt mår jag så mycket bättre.
    Hoppas du snart kommer må bättre.

Svara

Lämna din kommentar!
Ditt namn här

Om du missat..

www.mymartens.se

Bloggen går över till egna plattformar. www.mymartens.se   Hej! Mycket hundar här inne nu ?? Valpperioden...

Fulladdad med energi efter mysig helg

Fulladdad med Energi efter mysig helg  Hej hopp! Vaknade pigg och utvilad efter en solig...

Vardag och valp uppdatering

 Här kommer en liten valp uppdatering. Vi övar på att gå i koppel ??Jag tycker...