TACK snälla alla er…. Fredagsmys efter fredagsfys !

Hej på er! Vill passa på att säga TACK❤️🙏🏻 Så otroligt många människor som skickat både omtanke, kärlekshälsningar och pepp❤️

Samtidigt som jätte många har delat med sig av sina egna erfarenheter och modigt berätta kring det ❤️ TACK! Jag tror att det är SÅ viktigt att man fortsätter att göra det. Att man visar varandra respekt, och förståelse. Peppar och stöttar så gott man kan🙏🏻

Vi ska ta en kommentar som exempel . Vill inte hänga ut ”hen” utan bara skriva några rader kring denna… 👇🏻

Det är just precis det där som kan bli så tokigt. För att omge sig av sina närstående/vänner kan vara precis rätt där och då. Många gånger tar det emot innan man tar sig dit, men att få ”glömma bort” och fokusera på något helt annat kan vara enormt befriande ❤️

Att få skratta åt ytliga saker, få känna omtanken och få var precis som man är. Jag har några FÅ människor runtomkring mig som vet och verkligen får se hur jag mår även bakom fasaden. Anna Book & Kin H är två av dom. Som häromdagen, jag skulle åka hem och lägga mig, men dom ”tjatade” dit mig. På ett område pinsamt sätt så lyfter dom mig när jag behöver det ❤️🙏🏻. Det tog emot men jag körde dit. Jag var svullen, rödgråten, trött och riktigt låg. I pyjamas och otvättat hår. Jag möttes avvek stor kram, och funkat frukostbord.

Men efter en stund då skrattade vi och vi satt i Anna kök några timmar och allting kändes lite bättre❤️

Att jag satta mig på Mellquist häromdagen. Efter min provtagning där jag lämnat blod. Det var också skönt…. Jag satt där nästan helt ensam, med Svea. Jag såg fil, människor som gick förbi, stannad och handlade osv. Jag iakttog människor och tyckte att det var ganska tillfredställande. Kände mig lite mindre ensam i mitt mående. Ringde sen upp min mamma. Pratade ganska länge. Fällde några tårar men var samtidigt tillfreds. Detta blev en mysig morgon trots provtagning, ( blod & urin) , så kändes förmiddagen okay. Så denna dagen kände jag att jag hade ”gjort någonting” .

Detta är väldigt individuellt. Men att komma ut, utomhus, se/höra folk. Att träffa åtminstone några av sina vänner… Är JÄTTE viktigt vid både ångest och depression.

ÄVEN om man är sjuk i någon form av psykisk ohälsa, utmattningsdepression, ångest, depression osv…. Så ska man aldrig behöva ber om ursäkt för sina BRA stunder, man ska inte skämmas över att man skrattar en stund och faktiskt mår bra en stund. För det läskiga med min situation tex kan vara att jag kan dala ner väldigt, väldigt snabbt ner i det svarta hålet där allting känns mörkt.

Att omge sig med människoson som förstår, utan att döma. Som finns där, även om man kanske bara sitter tyst bredvid. Ibland tex så kan jag lägg mig på soffan och sova hos min väninna, och det kan kännas tryggare/skönare med bara vetskapen om att tex Anna är där ❤️

Så om NåGON ifrågasätter att ”hur kan du som är sjuk” orka dricka en kaffe på ett café trots att du är deprimerad. –Skaka av dig det!!!

En del i rehabiliteringen som ingår i KBT, stress/ utmattnings rehabilitering är att exponera sig utomhus bland folk ÄVEN när det tar emot. Det ingår att emellanåt kliva utanför sin comfortzone och träffa vänner, gå till affären, eller som jag gjorde på Mellquist sitta och iaktta människor samtidigt som jag fick vara helt ensam ❤️

Nu hade jag 2 dagars som jag tog som ett exempel. Mellquist, och förmiddagen med Anna & Kin. Utöver det har jag jobbat 2 halvdagar fram tills efter lunch. Sen har jag haft 2 dagar där jag inte klivit upp alls. Lämnat i skolan, gått igenom mina online klienter…. sedan sovit.

Så… vad vill jag ha sagt med detta? Generellt en BRA vecka! ☺️💪🏻

Men som sagt, Döm inte människor som kämpar med sig själva och sin ångest! ❤️ peppa , stötta och respektera.

Ångesten försvinner inte om man blir serverad en kaffe av sin vän, eller på ett café. Men det kanske känns liiite bättre för en stund 🙏🏻 En dag i taget, ofta en stund i taget….

Fredagsfys , före fredagsmys 💪🏻🍿

Gud vad jag är redo för helg nu. Minimalt på schemat. Att ”bara vara” och förhoppningvis få njuta ännu mera sol i vårat vackra vinterland 👌🏻

Dagens pass:

🍑 Box Squat ( skivstång , vinter och gummiband )

🍑 Raka marklyft

🍑 Hip thrusters

🍑 Step up på box. ( Med hantlar )

5 varv, 8-12 repa beroende på övning. 7-8 min uppvärmning på cykel. Avslutningsvis 👇🏻

😝 Intervaller cykel

Vill passa på att önska dig en riktigt trevlig helg ☺️

/ My Martens

58 Komentarer

 1. My ?
  Min vän eller ej!!!
  DET hade INTE spelat någon roll för mig.
  För ingen ska någonsin behöva förklara sig så som du nu så fint, modigt och känslosamt gör.
  DET SMÄRTAR MIG enormt och hade så gjort även om jag inte hade känt dig.
  Gråter ? för att du som ständigt GER GER GER till fullständiga främlingar som INTE exmerar dig gör fan ont….och för att jag förstår dig så väl genom mina egna erfarenheter.
  Nu är jag 17 år äldre än dig, så påhoppen och åsikterna har varit många och de har pågått i 36 år på olika sätt.
  Men klimatet blir bara hårdare och hårdare i och med internet, som är så fantastiskt på flera sätt. Men skrämmande nog vidrigt och hemskt på flera andra…
  Jag kommer försvinna en dag och jag kommer dra mig tillbaka, lika så du när du också kommer upp i åldern för det ?
  DÅ kommer DU lämna ett tomrum efter dig hos många som alltid uppskattat dig, tänk på det ?
  Jag KÄNNER dig och jag säger här och nu oavsett framtiden och livets framtida vägar och svängar… för dem vet ingen av oss så mycket om,
  att du är MODIG, du är SNÄLL, DU är en KÄMPE, du är ROLIG, du är FÖRETAGSAM och jag älskar dig som VÄN ???
  Du vet det du behöver veta!
  Jag vet det jag behöver veta!
  Finns här för dig öppet eller i det tysta – VI vet ?
  Fortsätter att säga – kör ditt race, lev ditt liv och följ dina drömmar – och Keep on ???????
  Kram, din vän
  Anna.

 2. Men du orkar ju jättemycket. Är ute och går en mil. Många som har svåra besvär orkar ej gå till affären eller apoteket. Så att fika och gå en mil kan ju inte jämföras. Tur du har lätt att få tag på läkare m m. Är ju oftast nånga väntetider.Du måste känna dej glad över det att du har så många omkring som kan hjälpa dej. Det är långt ifrån alla som har. Särskilt äldre personer som tyvärr är isolerade och utsatta.

  • Jag är väldigt tacksam….
   Men du, ”orkar gå en mil” . Ja då och då.
   Sen precis som jag skrivit innan, det är långt ifrån varje dag, eller ens varje vecka…. Dagsformen styr.

 3. My 💞

  Min vän eller ej!!!
  DET hade INTE spelat någon roll för mig.
  För ingen ska någonsin behöva förklara sig så som du nu så fint, modigt och känslosamt gör.
  DET SMÄRTAR MIG enormt och hade så gjort även om jag inte hade känt dig.
  Gråter 🥺 för att du som ständigt GER GER GER till fullständiga främlingar som INTE exmerar dig gör fan ont….och för att jag förstår dig så väl genom mina egna erfarenheter.

  Nu är jag 17 år äldre än dig, så påhoppen och åsikterna har varit många och de har pågått i 36 år på olika sätt.
  Men klimatet blir bara hårdare och hårdare i och med internet, som är så fantastiskt på flera sätt. Men skrämmande nog vidrigt och hemskt på flera andra…
  Jag kommer försvinna en dag och jag kommer dra mig tillbaka, lika så du när du också kommer upp i åldern för det 😉
  DÅ kommer DU lämna ett tomrum efter dig hos många som alltid uppskattat dig, tänk på det 💞

  Jag KÄNNER dig och jag säger här och nu oavsett framtiden och livets framtida vägar och svängar… för dem vet ingen av oss så mycket om,
  att du är MODIG, du är SNÄLL, DU är en KÄMPE, du är ROLIG, du är FÖRETAGSAM och jag älskar dig som VÄN 💞💞💞
  Du vet det du behöver veta!
  Jag vet det jag behöver veta!
  Finns här för dig öppet eller i det tysta – VI vet 💞

  Fortsätter att säga – kör ditt race, lev ditt liv och följ dina drömmar – och Keep on 🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥

  Kram, din vän
  Anna.

 4. Men du orkar ju jättemycket. Är ute och går en mil. Många som har svåra besvär orkar ej gå till affären eller apoteket. Så att fika och gå en mil kan ju inte jämföras. Tur du har lätt att få tag på läkare m m. Är ju oftast nånga väntetider.Du måste känna dej glad över det att du har så många omkring som kan hjälpa dej. Det är långt ifrån alla som har. Särskilt äldre personer som tyvärr är isolerade och utsatta.

  • Jag är väldigt tacksam….

   Men du, ”orkar gå en mil” . Ja då och då.

   Sen precis som jag skrivit innan, det är långt ifrån varje dag, eller ens varje vecka…. Dagsformen styr.

 5. Ta hjälp av indianen.?Han ska städa tvätta och laga din mat( tex ta ut granen) lika förhållanden mellan könen eller kör han slut på dig…?
  Han är nog permitterad nästan 100?

 6. Ta hjälp av indianen.😡Han ska städa tvätta och laga din mat( tex ta ut granen) lika förhållanden mellan könen eller kör han slut på dig…🔔

  Han är nog permitterad nästan 100👎

  • Ofta är en ganska kraftig överdrift ? i november/december körde jag milen 2-3 dagar veckan. Sedan mitten av dec till nu, mitten av februari 2-3 gånger på flera månader…
   Men visst, du kanske tycker att det är ofta ?
   Men det tycker inte jag.
   Däremot försöker jag att komma ut dagligen om så bara gör korta stunder, beroende på energin…

 7. Jag tycker inte att du ska bry dig även om vi alla påverkas av andras åsikter. Ingen kan tala om för dig hur du mår, vilka aktiviteter som får dig att må bra/dåligt eller något om din situation. Du vet bäst. Det är inget negativt att du klarar av att gå en mil ibland men det säger inget om ditt välmående mer än att du kämpar på.
  Det finns jättemånga människor som jobbar mycket eller tränar mycket för att slippa tänka på hur de mår, det betyder inte att de mår bra!
  För att andra människor mår dåligt ska du inte behöva må dåligt.

  • Ofta är en ganska kraftig överdrift 😅 i november/december körde jag milen 2-3 dagar veckan. Sedan mitten av dec till nu, mitten av februari 2-3 gånger på flera månader…

   Men visst, du kanske tycker att det är ofta 😅

   Men det tycker inte jag.

   Däremot försöker jag att komma ut dagligen om så bara gör korta stunder, beroende på energin…

 8. Varför är det så svårt att förstå att folk är olika; både när de mår bra och när de inte mår bra? En del kanske inte vill träffa någon när de inte mår bra medan andra i vart fall en del dagar vill känna att de är en del av världen runt omkring. Om att sätta sig på ett kafé och känna sig som en del av gemenskapen om än bara för en stund bidrar till att man mår bättre så ska man naturligtvis göra det.
  Jag tycker att du är modig som delar med dig av hur du mår.

 9. Jag tycker inte att du ska bry dig även om vi alla påverkas av andras åsikter. Ingen kan tala om för dig hur du mår, vilka aktiviteter som får dig att må bra/dåligt eller något om din situation. Du vet bäst. Det är inget negativt att du klarar av att gå en mil ibland men det säger inget om ditt välmående mer än att du kämpar på.

  Det finns jättemånga människor som jobbar mycket eller tränar mycket för att slippa tänka på hur de mår, det betyder inte att de mår bra!

  För att andra människor mår dåligt ska du inte behöva må dåligt.

 10. Varför är det så svårt att förstå att folk är olika; både när de mår bra och när de inte mår bra? En del kanske inte vill träffa någon när de inte mår bra medan andra i vart fall en del dagar vill känna att de är en del av världen runt omkring. Om att sätta sig på ett kafé och känna sig som en del av gemenskapen om än bara för en stund bidrar till att man mår bättre så ska man naturligtvis göra det.

  Jag tycker att du är modig som delar med dig av hur du mår.

  • Tack Anna🙏🏻❤️ visst är det så. Människor är olika, dagsformen är olika…. man ska aldrig jämföra med någon annan.

 11. Men var är din indian ? Han om någon borde måste ju hjälpa dig med alla dina göromål när du inte är ditt rätta jag. I nöd o Lust. Känns som han flyr när man läser dina inlägg istället för att stå vid din sida. Må så gott det går. Trevlig helg.

 12. Men var är din indian ? Han om någon borde måste ju hjälpa dig med alla dina göromål när du inte är ditt rätta jag. I nöd o Lust. Känns som han flyr när man läser dina inlägg istället för att stå vid din sida. Må så gott det går. Trevlig helg.

 13. Hej! Tänker att upplevelser som påverkat din hälsa under flera år medför att återhämtningen tar tid.
  Du kämpar för att få balans i livet och ger inte upp när vardagen tar emot.
  Det krävs mod att våga vara svag. Du visar dig svag i dina inlägg och hur din hälsa/mående åker upp o ner som i en bergochdalbana.
  Dra lite i bromsen (jag vet det är svårt) och tillåt din resa tar tid. Du är en grym kämpe och värd hälsa, lycka och framgång! ❤
  Kram

 14. Hej! Tänker att upplevelser som påverkat din hälsa under flera år medför att återhämtningen tar tid.
  Du kämpar för att få balans i livet och ger inte upp när vardagen tar emot.
  Det krävs mod att våga vara svag. Du visar dig svag i dina inlägg och hur din hälsa/mående åker upp o ner som i en bergochdalbana.
  Dra lite i bromsen (jag vet det är svårt) och tillåt din resa tar tid. Du är en grym kämpe och värd hälsa, lycka och framgång! ❤
  Kram

Svara

Lämna din kommentar!
Ditt namn här

Om du missat..

www.mymartens.se

Bloggen går över till egna plattformar. www.mymartens.se   Hej! Mycket hundar här inne nu ?? Valpperioden...

Fulladdad med energi efter mysig helg

Fulladdad med Energi efter mysig helg  Hej hopp! Vaknade pigg och utvilad efter en solig...

Vardag och valp uppdatering

 Här kommer en liten valp uppdatering. Vi övar på att gå i koppel ??Jag tycker...