Ruskigt tidig start på dagen

God morgon!

Idag ringde klockan ruskigt tidigt! 04:15 🙈 Då var det dessutom – 17 grader hemma hos oss i slottsby 🥶. Men vid denna tiden när jag kom iväg strax innan 05:00 så var det ingen tragik på vägarna ☺️ Däremot fick jag en chock när jag kom in till stan och muttcgarahe var stängt 🙈 Öppnar tydligen 06:00 . Så jag fick leta parkering på gatan innan jag kunde gå in. Sen fick jag hängt efter min förra klient och köra in bilen i garaget! 😝 Men men… nu vet jag det till nästa gång…

Anledningen är att jag lagt in och en kund från 06:00 för att få till det i både hennes och mitt egna schema. Jag är näst intill fullbokad som fysisk PT. Jag har Max 1 plats kvar. Så därför är det viktigt att planera tiden noga ☺️

Med fullbokad så innebär det att jag har satt en gräns på hur många fysiska klyver jag vill/kan ta emot då jag gör allt annat med online coachningen ( HÄR ) , sociala medier så som blogg, IG och kampanjer.

Som ni även vet så jobbar jag inte så mycket som jag brukar göra. Jag har gått ner i arbetstid för att avlasta mig själv och må bättre🙏🏻 Så just därför är det svårt att få en PT plats hos mig. Vissa klienter vill träna 1 gång/ veckan, andra 2. Men då och då öppnas en plats upp, då någon slutar, eller minskar i tid…. Så frågan kan man såklart alltid ställa ☺️

Svea var INTE pigg imorse 😂 Min lilla tjej är en riktig sjusovare. Men då Jonas också ska iväg idag så fick hon följa med mig iallafall….

Nu sitter jag på mitt favvo ställe, Mellquist ☕️. Jag har kört min förra Klient. Sedan körde jag ett kort men intensivt pass själv. Innan jag promenerade genom Vasaparken med Svea för att äta frukost på Mellquist.

Jag brukar ha med mig både mat och frukost/ mellis in till stan. Men idag bestämde jag mig för att unna mig en frukost på plats ☺️

Jag är i stort sett ensam här. ( med Svea då ❤️🐾) Men med filtar, fårskinn och värmare så är det helt okay att sitta här.

Jag tycker att det är mysigt att sitta och titta på folk. Påminner mig om när jag bodde i England som tonåring ☺️

Chiapudding, bär och en havrelattè 😍👌🏻

Svea är väl inbäddad intill mig…. ☺️

Här ska jag sitta en timme i lugn och ro innan jag ska ta emot nästa klient ☺️

Hoppas att du får en riktig härlig dag!

/ My Martens

36 Komentarer

 1. Du har verkligen ett märkligt läkarteam runt dig som låter dig träna så mycket och gå på diet när du inte är frisk. Du riskerar din hälsa när du fortsätter som du gör, eller är det inte så allvarligt som du försöker framställa här på bloggen.
  Vi är många som har de problem du säger dig ha som får helt andra förhållningsregler, det känns bara inte så trovärdigt…

  • Du ”anonym” . Du har verkligen ingen aning om vad du pratar om.
   Någon diet går jag då inte på ? tränar mycket… ja det beror ju på vad man jämför med.
   Man ska alltid jämföra med sig själv, och ingen annan.
   Jag har minskat min träning med kanske 60-70 % utöver det så har jag haft träningsförbud i 3 månader ca. Sen om vi djupdyker på min intensitet så är det långt ifrån mitt friska starka jag.
   MEN jag håller i så gott jag kan. Det främjar min hälsa på alla plan.
   Att du säger att mitt läkarteam skulle vara konstiga , helt utan mål som helst insikt i sjukdomsbild, värden, rehabilitering osv… det säger nog mer om dig än om dom?
   Jag saknar helt omtanke ifrån dina inlägg, men anar bitterhet, ifrågasättande och förstår ganska snabbt att du själv inte mår så bra ❤️??
   Önskar dig att få må bättre , och det tål att upprepas, . Jämför aldrig med någon annan än just dig själv.
   Vi har olika förutsättningar. Mer komplicerat än så är det inte. Kroppen och människan är individuell, vi reagerar olika på olika saker.
   Jag har skrivit SÅ många gånger om att jag INTE är på diet utan tvärt om , fokus på bra mat, bra energi och regelbundenhet☺️ Jag försöker boosta mig själv med så näringsrik mat som möjligt. Anpassade utifrån MIG, baserat på vilka värden som är höga eller låga tex.
   Läs gärna mina tidigare inägg för att hänga med gällande sen saken.
   Sen kan du göra oss båda en tjänst, och sluta kommentera på det sätt som du så ofta gör ??
   Allt gott! ☺️

 2. Hej!
  har precis börjar läsa din blogg. Men, det är ibland svårt att förstå vad du skriver då du har så mycket stavfel och fel ord, antar att du skriver med autocorrect. Kan du inte läsa igenom och rätta så det blir mycket enklare att läsa för dina läsare?
  MVH

  • Åh! Tyvärr… det blir mycket stavfel. Jag har dyslexi och autokorr gör inte saken bättre… snarare tvärt om ?
   Jag korr läser varje inlägg förra gånger men tyvärr ser jag inte mina fel ☺️
   Det gör dyslexin till…

 3. Du har verkligen ett märkligt läkarteam runt dig som låter dig träna så mycket och gå på diet när du inte är frisk. Du riskerar din hälsa när du fortsätter som du gör, eller är det inte så allvarligt som du försöker framställa här på bloggen.
  Vi är många som har de problem du säger dig ha som får helt andra förhållningsregler, det känns bara inte så trovärdigt…

  • Du ”anonym” . Du har verkligen ingen aning om vad du pratar om.

   Någon diet går jag då inte på 😉 tränar mycket… ja det beror ju på vad man jämför med.

   Man ska alltid jämföra med sig själv, och ingen annan.

   Jag har minskat min träning med kanske 60-70 % utöver det så har jag haft träningsförbud i 3 månader ca. Sen om vi djupdyker på min intensitet så är det långt ifrån mitt friska starka jag.

   MEN jag håller i så gott jag kan. Det främjar min hälsa på alla plan.

   Att du säger att mitt läkarteam skulle vara konstiga , helt utan mål som helst insikt i sjukdomsbild, värden, rehabilitering osv… det säger nog mer om dig än om dom🙈

   Jag saknar helt omtanke ifrån dina inlägg, men anar bitterhet, ifrågasättande och förstår ganska snabbt att du själv inte mår så bra ❤️🙏🏻

   Önskar dig att få må bättre , och det tål att upprepas, . Jämför aldrig med någon annan än just dig själv.

   Vi har olika förutsättningar. Mer komplicerat än så är det inte. Kroppen och människan är individuell, vi reagerar olika på olika saker.

   Jag har skrivit SÅ många gånger om att jag INTE är på diet utan tvärt om , fokus på bra mat, bra energi och regelbundenhet☺️ Jag försöker boosta mig själv med så näringsrik mat som möjligt. Anpassade utifrån MIG, baserat på vilka värden som är höga eller låga tex.

   Läs gärna mina tidigare inägg för att hänga med gällande sen saken.

   Sen kan du göra oss båda en tjänst, och sluta kommentera på det sätt som du så ofta gör 🙏🏻

   Allt gott! ☺️

 4. Hej!

  har precis börjar läsa din blogg. Men, det är ibland svårt att förstå vad du skriver då du har så mycket stavfel och fel ord, antar att du skriver med autocorrect. Kan du inte läsa igenom och rätta så det blir mycket enklare att läsa för dina läsare?

  MVH

  • Åh! Tyvärr… det blir mycket stavfel. Jag har dyslexi och autokorr gör inte saken bättre… snarare tvärt om 😅

   Jag korr läser varje inlägg förra gånger men tyvärr ser jag inte mina fel ☺️
   Det gör dyslexin till…

  • ”Hononym”
   Om det nu är så du känner…. VARFÖR är du då här inne och läser vad jag skriver ?
   Det säger nog mer om mig, än om dig ?

 5. @My
  ”Så ofta som du gör”
  Jag har skrivit till dig en handfull gånger.
  Du känner inte mig och ändå antar du att jag mår dåligt, jag känner inte dig heller mer än genom det du själv skriver och berättar. Det är en hel del information du faktiskt lämnar ut om dig själv, och där skriver du om både diet och hård träning och milslånga promenader.
  Hur tolkar du att jag är bitter?
  Jag har själv varit väldigt sjuk i Graves och vet bara att så som du ser ut att leva så kommer du att riskera din hälsa, det kallar jag för omtanke men du ser bitterhet…det säger nog mer om dig än mig.
  Jag antar att detta svar inte kommer att publiceras, men du läser det ändå antar jag.
  Jag önskar dig allt gott också, och alla som skriver till dig med frågor och råd vill dig inte alltid illa som du tror.

  • Nej nej… nu lägger du ord i munnen på mig.
   Jag föreläser om att INTE gå på diet , utan att man ska hitta en hållbar kosthållning , utan förbud med en bra balans osv…
   Så det där är en ren lögn!
   Jag utelämnar ca 20 % om mig själv. ( 80% behåller jag för mig själv) Det är en liten, liten del som du får ta del av via mina plattformar.
   Ändå vrider du och vänder på det för att skapa nya vinklingar utifrån dina skeva tolkningar! ?
   Här sätter jag vänligt, men bestämt ner foten och säger STOPP ? ✋??
   Självklart publicerar jag ditt svar eftersom att jag har svarat på din förra kommentar och därmed bjudit in till en dialog. Rättvis är jag ?
   Att gå en mils promenad i lugnt tempo är ingenting mot det jag är van vid.
   Men ett stort kliv framåt från att inte ens orkat gå nån kilometer.
   Jag har min egen yrkeskompetens och erfarenhet i grunden. Där känner jag mig trygg i mig själv. Utöver det så har jag ett team omkring mig som känner till min sjukdomsbild, mina värden och helheten.
   Alltså inte så du, som ser några rader, lägger in dina egna värdering /tolkning och påstår saker som inte är i närheten av en verkligen……
   Ha nu en fin dag ??

  • ”Hononym”

   Om det nu är så du känner…. VARFÖR är du då här inne och läser vad jag skriver 😅

   Det säger nog mer om mig, än om dig 🤣

 6. @My
  ”Så ofta som du gör”
  Jag har skrivit till dig en handfull gånger.

  Du känner inte mig och ändå antar du att jag mår dåligt, jag känner inte dig heller mer än genom det du själv skriver och berättar. Det är en hel del information du faktiskt lämnar ut om dig själv, och där skriver du om både diet och hård träning och milslånga promenader.
  Hur tolkar du att jag är bitter?
  Jag har själv varit väldigt sjuk i Graves och vet bara att så som du ser ut att leva så kommer du att riskera din hälsa, det kallar jag för omtanke men du ser bitterhet…det säger nog mer om dig än mig.

  Jag antar att detta svar inte kommer att publiceras, men du läser det ändå antar jag.

  Jag önskar dig allt gott också, och alla som skriver till dig med frågor och råd vill dig inte alltid illa som du tror.

  • Nej nej… nu lägger du ord i munnen på mig.

   Jag föreläser om att INTE gå på diet , utan att man ska hitta en hållbar kosthållning , utan förbud med en bra balans osv…

   Så det där är en ren lögn!

   Jag utelämnar ca 20 % om mig själv. ( 80% behåller jag för mig själv) Det är en liten, liten del som du får ta del av via mina plattformar.

   Ändå vrider du och vänder på det för att skapa nya vinklingar utifrån dina skeva tolkningar! 😅

   Här sätter jag vänligt, men bestämt ner foten och säger STOPP 🛑 ✋🏻😉

   Självklart publicerar jag ditt svar eftersom att jag har svarat på din förra kommentar och därmed bjudit in till en dialog. Rättvis är jag 😉

   Att gå en mils promenad i lugnt tempo är ingenting mot det jag är van vid.

   Men ett stort kliv framåt från att inte ens orkat gå nån kilometer.

   Jag har min egen yrkeskompetens och erfarenhet i grunden. Där känner jag mig trygg i mig själv. Utöver det så har jag ett team omkring mig som känner till min sjukdomsbild, mina värden och helheten.

   Alltså inte så du, som ser några rader, lägger in dina egna värdering /tolkning och påstår saker som inte är i närheten av en verkligen……

   Ha nu en fin dag 🙏🏻

 7. Mysigt att äta frukost på cafe skönt man kan sitta ute. Jag tror att vissa tycker det ser ut som ”diet” för att dom inte knappt vet vad Chia frön är t.ex och kanske inte heller går på gym och då känns det kanske tufft och annorlunda för dom ? Jag tycker du är en stor inspirationskälla och uppskattar det du skriver, det verkar ärligt. Testade thaigrytan igår den blev mkt poppis här hemma förutom att maken inte gillar cocosmjölk (kräsen jobbig typ ? ) har du testat med nån annan mjölk…?

 8. Mysigt att äta frukost på cafe skönt man kan sitta ute. Jag tror att vissa tycker det ser ut som ”diet” för att dom inte knappt vet vad Chia frön är t.ex och kanske inte heller går på gym och då känns det kanske tufft och annorlunda för dom 🙂 Jag tycker du är en stor inspirationskälla och uppskattar det du skriver, det verkar ärligt. Testade thaigrytan igår den blev mkt poppis här hemma förutom att maken inte gillar cocosmjölk (kräsen jobbig typ 🙂 ) har du testat med nån annan mjölk…?

 9. Hej My! Läser din blogg ofta och kan inte annat än instämma i det anonym skriver. Du borde ta till dig att man kanske vill dig väl. Jobbar inom psykiatrin och som du säger alla är olika….men var snäll mot dig själv och den hets som även jag upplever du utsätter dig för känns inte hälsosam. Glöm inte att du duger som du är <3

  • Jag förstår att man kan ”vilja mig väl” ??❤️
   Det uppskattas. Det även helt okay att tycka olika och att fråga om saker man kanske funderar över…
   Men att anklaga, fabricera och påstå saker. Det är inte okay.
   Jag utsätter mig inte för någon hets.
   Det tillåtet jag inte mig själv, eller min coach, min läkare, min arbetsterapeut m.f. eller mina närstående ….
   Men jag skriver inte alltid om de dagarna som jag inte rest mig. Då kommer det ut tidsinställa ”allmänna ” inägg med tex ett recept.
   Jag jobbar enormt mycket med förberedda inägg för de dagar jag inte orkar.
   Jag har delar upp mitt jobb på ett sätt som ger mig tid för återhämtning tex.
   Kanske är det så att jag skall vara ännu mera öppen om detta?
   Ska jag understryka hur risigt skick jag är i?
   Ska jag behöva göra det för att slippa ta emot den skit jag tar emot?
   Eller tror du…. att det kanske skulle bli ännu värre. Svår balansgång det där. Att vara öppen och ärlig men ändå bibehålla en integritet.
   Att behöva prata om mina diagnoser, min rehabilitering och alla turer inom psykmottagningen och min resa tillbaka från utbrändheten… svårt…
   Jag uppskattar iallafall din kommentar. Den känns genuin och omtänksam ??❤️

 10. Hej My! Läser din blogg ofta och kan inte annat än instämma i det anonym skriver. Du borde ta till dig att man kanske vill dig väl. Jobbar inom psykiatrin och som du säger alla är olika….men var snäll mot dig själv och den hets som även jag upplever du utsätter dig för känns inte hälsosam. Glöm inte att du duger som du är <3

  • Jag förstår att man kan ”vilja mig väl” 🙏🏻❤️

   Det uppskattas. Det även helt okay att tycka olika och att fråga om saker man kanske funderar över…

   Men att anklaga, fabricera och påstå saker. Det är inte okay.

   Jag utsätter mig inte för någon hets.
   Det tillåtet jag inte mig själv, eller min coach, min läkare, min arbetsterapeut m.f. eller mina närstående ….

   Men jag skriver inte alltid om de dagarna som jag inte rest mig. Då kommer det ut tidsinställa ”allmänna ” inägg med tex ett recept.

   Jag jobbar enormt mycket med förberedda inägg för de dagar jag inte orkar.

   Jag har delar upp mitt jobb på ett sätt som ger mig tid för återhämtning tex.

   Kanske är det så att jag skall vara ännu mera öppen om detta?

   Ska jag understryka hur risigt skick jag är i?

   Ska jag behöva göra det för att slippa ta emot den skit jag tar emot?

   Eller tror du…. att det kanske skulle bli ännu värre. Svår balansgång det där. Att vara öppen och ärlig men ändå bibehålla en integritet.

   Att behöva prata om mina diagnoser, min rehabilitering och alla turer inom psykmottagningen och min resa tillbaka från utbrändheten… svårt…

   Jag uppskattar iallafall din kommentar. Den känns genuin och omtänksam 🙏🏻❤️

 11. Tror vi alla som varit ordentligt utbrända känner det som ett hån när du har ett team runt dig trots att din fysiska kapacitet tillåter daglig styrketräning och milslånga promenader.. Då bör du inte belasta vården mer utan låta de som verkligen är i behov av hjälp få den. För det är svårt att få hjälp! Inte konstigt att du är trött om du går en mil per dag och styrketräning och det ändå bara är 30% mot vad du brukar träna.. Tror du kört kroppen i botten pga det! Överträning är inte hälsosamt och det finns diagnoser för det. Vilket en psykolog lätt kan tyda.
  Ang kost så skriver du själv att du är på diet olika perioder om och om igen. Det stressar kroppen med kaloriunderskott (vilket du själv skrivit att du har) och det finns ingen vettig psykolog som godkänner det. Är du utbränd ska kroppen inte stressas punkt. Kan du inte släppa fokus på kosten/dieten har du snarare en ätstörningsproblematik som du behöver jobba med.
  Du hade ju även problem med foten men ändå håller den för daglig belastning? Varför belasta sjukvården med vidare undersökning på den också om du skiter i att vila den? En mils promenad om dagen är långt ifrån det normala för människor.
  Varför fokus på just så långt? Får du ont i foten får du kanske nöja dig med 15 min. Det är så det funkar när det gör ont!
  Du tycker såklart att jag är bitter men det är jag inte! Bara jäkligt erfaren av problematiken och kan lätt se ditt beteeendemönster. För din egen skull bör du fundera på om det inte är så att du stressar din kropp! Tror inte du kommer vidare innan du får bättre insikt! ♥️

  • ”Alla vi som varit utbrända”
   Det har tagit mig FEM år sedan kraschen att ta mig hit..
   Orkar inte ens kommentera på ditt meddelande i övrigt. Förutom EN sak.
   Det är naturligtvis inte ett hån emot någon . Jag delar med mig relativt öppet för att ta bort skammen kring psykisk ohälsa. Att man ska våga be om hjälp och att det inte är någonting man behöver skämmas över.
   Du fokuserar på fel saker kring mig. VARFÖR blev jag utbränd från första början?
   Vad har jag för sjukdomsbild som tog mig dit???
   Det är lätt att sitta och drömma. Ligger jag ner då är jag en gnällspik.
   Tränar jag, då är det ett hon och jag är inte sjuk.
   Ligger jag inlagd på sjukhus. ( tror det hänt 9-10 gånger ) då är jag inbillningssjuk.
   Vet du. Det kommer alltid finnas de människor som precis som du, dämmer, analyserar, lägger in egna värderingar och tolkningar…
   Du skriver att jag går en mil varje dag och styrketränar varje dag. Lögn.
   ”Problem med foten” jag antar att du hänvisar till en grov stukning i oktober, ( den har iof blivit stukad som tonåring i handboll.) Men nu har det gått 4.5 månad ca och den fungerar att belasta. Det är forfarande en töjning på ledbanden.
   Belasta sjukvården? Vad menar du med det? ? för att jag fick den röntgad och en krycka? Jag ville utesluta en spricka /benbrott . Jag är ju trots alls svensk medborgare och skattebetalare så visst borde jag efter en olycka kunna uppsöka sjukvård? ☺️
   Kosten, återigen . INGEN diet. Jag fattar om ni som inte arbetar inom kost och näringslära inte förstår de olika begreppen. Men för mig som gör det så blir det väldigt missvisande ?
   Kanske borde jag bjuda in till en digital föreläsning, där vi pratat lite mer kring ämnet? Är du intresserad?
   Då kanske polletten kan trilla ner och jag på ett mycket pedagogiskt sätt kan förklara skillnaden ? ? så slipper du och dina troll kompisar sitta och analysera om mina ätstörningar, överträning och vad nu nu hittat på….
   Vet du…. jag skulle kunna kommunicera med dig hur länge som helst. Men jag känner såhär. Jag har nu svarat vänligt, konkret och så utförligt som jag kan. Gång på gång.
   Ändå möts jag av samma sak. Anklagande toner, elaka påståenden att jag ”hånar” ”såna som” . Om du blir provocerad av att läsa min blogg och få kika in lite i min vardag. Då tycker jag att du ska sluta med det… istället borde du fokusera på något som GER dig energi istället för tvärt om ☺️
   Jag kommer inte att svara dig mer. Inte heller publicera dina kommentarer…
   Med vänlig hälsning, My Martens
   Varför skriver du inte om de dagar jag inte reser mig upp? De dagar som är så mörka att jag inte tar mig upp?
   Kort och gott. Din lilla hälsning innehåller dumheter från början till slut.

 12. Tror vi alla som varit ordentligt utbrända känner det som ett hån när du har ett team runt dig trots att din fysiska kapacitet tillåter daglig styrketräning och milslånga promenader.. Då bör du inte belasta vården mer utan låta de som verkligen är i behov av hjälp få den. För det är svårt att få hjälp! Inte konstigt att du är trött om du går en mil per dag och styrketräning och det ändå bara är 30% mot vad du brukar träna.. Tror du kört kroppen i botten pga det! Överträning är inte hälsosamt och det finns diagnoser för det. Vilket en psykolog lätt kan tyda.
  Ang kost så skriver du själv att du är på diet olika perioder om och om igen. Det stressar kroppen med kaloriunderskott (vilket du själv skrivit att du har) och det finns ingen vettig psykolog som godkänner det. Är du utbränd ska kroppen inte stressas punkt. Kan du inte släppa fokus på kosten/dieten har du snarare en ätstörningsproblematik som du behöver jobba med.
  Du hade ju även problem med foten men ändå håller den för daglig belastning? Varför belasta sjukvården med vidare undersökning på den också om du skiter i att vila den? En mils promenad om dagen är långt ifrån det normala för människor.
  Varför fokus på just så långt? Får du ont i foten får du kanske nöja dig med 15 min. Det är så det funkar när det gör ont!
  Du tycker såklart att jag är bitter men det är jag inte! Bara jäkligt erfaren av problematiken och kan lätt se ditt beteeendemönster. För din egen skull bör du fundera på om det inte är så att du stressar din kropp! Tror inte du kommer vidare innan du får bättre insikt! ♥️

  • ”Alla vi som varit utbrända”

   Det har tagit mig FEM år sedan kraschen att ta mig hit..

   Orkar inte ens kommentera på ditt meddelande i övrigt. Förutom EN sak.

   Det är naturligtvis inte ett hån emot någon . Jag delar med mig relativt öppet för att ta bort skammen kring psykisk ohälsa. Att man ska våga be om hjälp och att det inte är någonting man behöver skämmas över.

   Du fokuserar på fel saker kring mig. VARFÖR blev jag utbränd från första början?

   Vad har jag för sjukdomsbild som tog mig dit???

   Det är lätt att sitta och drömma. Ligger jag ner då är jag en gnällspik.

   Tränar jag, då är det ett hon och jag är inte sjuk.

   Ligger jag inlagd på sjukhus. ( tror det hänt 9-10 gånger ) då är jag inbillningssjuk.

   Vet du. Det kommer alltid finnas de människor som precis som du, dämmer, analyserar, lägger in egna värderingar och tolkningar…

   Du skriver att jag går en mil varje dag och styrketränar varje dag. Lögn.

   ”Problem med foten” jag antar att du hänvisar till en grov stukning i oktober, ( den har iof blivit stukad som tonåring i handboll.) Men nu har det gått 4.5 månad ca och den fungerar att belasta. Det är forfarande en töjning på ledbanden.

   Belasta sjukvården? Vad menar du med det? 😅 för att jag fick den röntgad och en krycka? Jag ville utesluta en spricka /benbrott . Jag är ju trots alls svensk medborgare och skattebetalare så visst borde jag efter en olycka kunna uppsöka sjukvård? ☺️

   Kosten, återigen . INGEN diet. Jag fattar om ni som inte arbetar inom kost och näringslära inte förstår de olika begreppen. Men för mig som gör det så blir det väldigt missvisande 😅

   Kanske borde jag bjuda in till en digital föreläsning, där vi pratat lite mer kring ämnet? Är du intresserad?

   Då kanske polletten kan trilla ner och jag på ett mycket pedagogiskt sätt kan förklara skillnaden ? 😉 så slipper du och dina troll kompisar sitta och analysera om mina ätstörningar, överträning och vad nu nu hittat på….

   Vet du…. jag skulle kunna kommunicera med dig hur länge som helst. Men jag känner såhär. Jag har nu svarat vänligt, konkret och så utförligt som jag kan. Gång på gång.

   Ändå möts jag av samma sak. Anklagande toner, elaka påståenden att jag ”hånar” ”såna som” . Om du blir provocerad av att läsa min blogg och få kika in lite i min vardag. Då tycker jag att du ska sluta med det… istället borde du fokusera på något som GER dig energi istället för tvärt om ☺️

   Jag kommer inte att svara dig mer. Inte heller publicera dina kommentarer…

   Med vänlig hälsning, My Martens

   Varför skriver du inte om de dagar jag inte reser mig upp? De dagar som är så mörka att jag inte tar mig upp?

   Kort och gott. Din lilla hälsning innehåller dumheter från början till slut.

 13. Ja du väljer att tolka allt hur du vill! Grunden är av omtanke. Jag har erfarenhet av precis allt detta och ser mönstret. Har följt dig till och från länge och det är inte långa perioder du varit utan träning och långa promenader. Trots ”krasch” har du kört på. Kostupplägg är såklart bra näringsmässigt men det ger också en stress. Har du någon gång pratat med en psykolog med kunskap om ätstörning så vet du.
  Såklart det finns orsaker till någons psykiska mående och krasch – alla bär vi på en ryggsäck. En del med trauman eller obehandlade diagnoser osv.
  Foten skulle du undersöka igen men du kanske glömt bort att du skrivit det. Fortsätter man belasta så fortsätter man ju skada så enkelt är det. Därför tycker jag man kan skita i fler undersökningar /röntgen. Punkt!
  Som sagt välmening och jag ser mönstret. Har egen erfarenhet!
  Ämnet är känsligt det förstår jag men backa innan du kraschar igen. Jag vet att det är det balansgång med myrsteg och din kropp signalerar att den behöver Vila!

  • Okay, M.
   Jag tackar för din omtanke. Men sitta utanför i din situation där du inte känner mig. Inte vet vad jag lider av. Inte vet hur jag mår i vardagen, inte ser mig, känner till helheten och utan att ha någon som helst insikt ger dig inte rätte att sitta med ”Pekoinnar” och säga vad jag ska göra och inte göra.
   Foten är ju vara ett exempel, den är redan undersökt igen….. Det var ett av mina inre ledband som släpade. Fortsatt rehab, och belastning är ok! Full beskattning dessutom. Men rehabinsatser gör jag VARJE dag!
   Mitt kostupplägg innebär inte stress. Det skulle man aldrig sätta mig på, och jag skulle heller inte lägga mig på det. Stress är lixom en av de saker jag minimerar på alla plan!
   Återigen. Du är inte insatt i min situation och ser inte hela situationen.
   Backa innan jag kraschar? ?
   Det du inte märkt, trots att du ”ser mönstret” , är just att jag har kraschat. För länge sen… när Ludvig blev sjuk, mitt bakslag slog undan fötterna på mig.
   Men denna gången ser man en koppling, och jag förstår varför. Jag tar emot hjälpen och fortsätter min dagliga kamp mot ångest, depression och att energin försvinner helt.
   Från glad och lycklig, till tom och helt orkeslös!
   MEN, att lägga sig platt under en filt och vänta på bättre tider gör inte heller saken bättre.. det kan även göra saken VÄRRE.
   Det är en balansgång, där jag behöver utmana mig i att ändå vara aktiv. Tex, att träffa läkaren, att ha ett fåtal nära vänner som man orkar prata med, och att klara av att jobba deltid….
   En utmaning att inte ha dåligt samvete att jag inte jobbat heltid sedan i februari/ mars . Att tacka nej till jobb/ uppdrag på löpande band. En utmaning som jag börjat bli riktigt, riktigt bra på… Att sätta mig själv och hälsan först.
   Det som däremot tar energi är dialoger med människor som du. Där jag behöver förklara, om och om igen. Försvara mig, och helt enkelt kommunicera med människor som inte känner mig, eller har någonting med mig eller min situation att göra.
   Därför kommer jag att sluta med det igen. Jag brukar ju då och då avskärma mig från kommentarer. Då går min Kordinator in, rensar, slänger och sorterar….
   Nu är det dags för det igen ☺️ För MIN skull ❤️
   Men återigen, tack för din omtanke, även om jag fortfarande har svårt att se den….. jag uppskattar att du menar väl ☺️??

 14. Ja du väljer att tolka allt hur du vill! Grunden är av omtanke. Jag har erfarenhet av precis allt detta och ser mönstret. Har följt dig till och från länge och det är inte långa perioder du varit utan träning och långa promenader. Trots ”krasch” har du kört på. Kostupplägg är såklart bra näringsmässigt men det ger också en stress. Har du någon gång pratat med en psykolog med kunskap om ätstörning så vet du.
  Såklart det finns orsaker till någons psykiska mående och krasch – alla bär vi på en ryggsäck. En del med trauman eller obehandlade diagnoser osv.
  Foten skulle du undersöka igen men du kanske glömt bort att du skrivit det. Fortsätter man belasta så fortsätter man ju skada så enkelt är det. Därför tycker jag man kan skita i fler undersökningar /röntgen. Punkt!
  Som sagt välmening och jag ser mönstret. Har egen erfarenhet!
  Ämnet är känsligt det förstår jag men backa innan du kraschar igen. Jag vet att det är det balansgång med myrsteg och din kropp signalerar att den behöver Vila!

  • Okay, M.

   Jag tackar för din omtanke. Men sitta utanför i din situation där du inte känner mig. Inte vet vad jag lider av. Inte vet hur jag mår i vardagen, inte ser mig, känner till helheten och utan att ha någon som helst insikt ger dig inte rätte att sitta med ”Pekoinnar” och säga vad jag ska göra och inte göra.

   Foten är ju vara ett exempel, den är redan undersökt igen….. Det var ett av mina inre ledband som släpade. Fortsatt rehab, och belastning är ok! Full beskattning dessutom. Men rehabinsatser gör jag VARJE dag!

   Mitt kostupplägg innebär inte stress. Det skulle man aldrig sätta mig på, och jag skulle heller inte lägga mig på det. Stress är lixom en av de saker jag minimerar på alla plan!

   Återigen. Du är inte insatt i min situation och ser inte hela situationen.

   Backa innan jag kraschar? 😅

   Det du inte märkt, trots att du ”ser mönstret” , är just att jag har kraschat. För länge sen… när Ludvig blev sjuk, mitt bakslag slog undan fötterna på mig.

   Men denna gången ser man en koppling, och jag förstår varför. Jag tar emot hjälpen och fortsätter min dagliga kamp mot ångest, depression och att energin försvinner helt.

   Från glad och lycklig, till tom och helt orkeslös!

   MEN, att lägga sig platt under en filt och vänta på bättre tider gör inte heller saken bättre.. det kan även göra saken VÄRRE.

   Det är en balansgång, där jag behöver utmana mig i att ändå vara aktiv. Tex, att träffa läkaren, att ha ett fåtal nära vänner som man orkar prata med, och att klara av att jobba deltid….

   En utmaning att inte ha dåligt samvete att jag inte jobbat heltid sedan i februari/ mars . Att tacka nej till jobb/ uppdrag på löpande band. En utmaning som jag börjat bli riktigt, riktigt bra på… Att sätta mig själv och hälsan först.

   Det som däremot tar energi är dialoger med människor som du. Där jag behöver förklara, om och om igen. Försvara mig, och helt enkelt kommunicera med människor som inte känner mig, eller har någonting med mig eller min situation att göra.

   Därför kommer jag att sluta med det igen. Jag brukar ju då och då avskärma mig från kommentarer. Då går min Kordinator in, rensar, slänger och sorterar….

   Nu är det dags för det igen ☺️ För MIN skull ❤️

   Men återigen, tack för din omtanke, även om jag fortfarande har svårt att se den….. jag uppskattar att du menar väl ☺️🙏🏻

 15. Välj att ta det av omtanke! Att vi läsare tolkar saker på ett visst sätt beror också på hur du själv vinklar det. Du själv skriver exempelvis att du dagligen går en mil. Vilket vi tror på.. Men är så inte fallet så är det lättare att förstå. Blir nog tyvärr så att bilden vi får med dina bilder, kommentarer osv speglar en verklighet som inte stämmer. Men BRA ändå att det är så, då förstår vi bättre! Du kommer lösa det här du har en vilja och styrka och vet vart du vill. Känns som sista inlägget förtydligar att den komplexa problematiken. Bra att du ger medicin en chans. kämpa vidare och fokusera på dem som vill dig väl, jag är en av dom!

 16. Välj att ta det av omtanke! Att vi läsare tolkar saker på ett visst sätt beror också på hur du själv vinklar det. Du själv skriver exempelvis att du dagligen går en mil. Vilket vi tror på.. Men är så inte fallet så är det lättare att förstå. Blir nog tyvärr så att bilden vi får med dina bilder, kommentarer osv speglar en verklighet som inte stämmer. Men BRA ändå att det är så, då förstår vi bättre! Du kommer lösa det här du har en vilja och styrka och vet vart du vill. Känns som sista inlägget förtydligar att den komplexa problematiken. Bra att du ger medicin en chans. kämpa vidare och fokusera på dem som vill dig väl, jag är en av dom!

 17. Snälla My,jag fattar inte hur du orkar att fortsätta med detta och kommentera dessutom.
  Det måste ta all din kraft och energi! Jag skulle aldrig i mitt liv utsätta mig för detta.
  Att du i nästan alla inlägg ska försvara dig spär ju bara på mer för dom som skriver och nedvärderar dig!
  Jag säger bara lägg ner för ett tag framöver och tänk på dig själv och din lilla familj. Kram på dig.

 18. Snälla My,jag fattar inte hur du orkar att fortsätta med detta och kommentera dessutom.
  Det måste ta all din kraft och energi! Jag skulle aldrig i mitt liv utsätta mig för detta.
  Att du i nästan alla inlägg ska försvara dig spär ju bara på mer för dom som skriver och nedvärderar dig!
  Jag säger bara lägg ner för ett tag framöver och tänk på dig själv och din lilla familj. Kram på dig.

Svara

Lämna din kommentar!
Ditt namn här

Om du missat..

www.mymartens.se

Bloggen går över till egna plattformar. www.mymartens.se   Hej! Mycket hundar här inne nu ?? Valpperioden...

Fulladdad med energi efter mysig helg

Fulladdad med Energi efter mysig helg  Hej hopp! Vaknade pigg och utvilad efter en solig...

Vardag och valp uppdatering

 Här kommer en liten valp uppdatering. Vi övar på att gå i koppel ??Jag tycker...