Att bli redo för en ny hund, efter att man sagt adjö till sin bästa vän. 3 år tog det för mig…

Att bli redo för en ny hund, efter att man sagt adjö till sin bästa vän. 3 år tog det för mig… Men det går ärligt talat inte 1 dag utan att jag tänker på henne. Lilleman pratar om Tezz ofta. Vi har en förstoring på henne i hallen som alltid kommer finns med…. Denna bilden jag vi som tavla

Svea min ”nya” partner in crime 🐾 ❤️Alltid nyfiken, och glad ☺️ Meeen… ca 9 månader gammal så blev detta först snön för henne ⛄️ ❄️ Hon älskade den! Sprang, hoppade, lekte! Men sen blev lite för kallt om tassarna tyckte hon… Busade och lekte en stund, sedan upp o famnen 😅 så därför har vi nu klickat hem skor, så får vi se vad hon tycker om dessa!🙈 Detta ska bli SÅ spännande!

Jag minns när jag skrev här inne att jag funderar på att skaffa en hund igen. I våras. Jag frågade mina läsare om just mindre raser. Då skrev ”BB” ( Bloggbevakning ) ett ganska elakt inlägg om mitt inlägg. Så istället för att jag fick ta del av mina läsares erfarenheter kring mindre raser osv. Så fick jag sååå mycket hat kommenterar att jag fick stänga ner kommentarsfältet istället 😂🙈

Det BB och hennes läsare missat och förmodligen inte kände till var just att jag haft hund i hela mitt liv🐕 🐶 Den där bloggen har en tendens till att vrida på sanningen, insinuera och fara med både osanning och dumheter! 🤦‍♀️

Min förra hund var en stor hund , Tezz ❤️ ( Bordercollie blandis, med lite schäfer i sig) Hon var ute året runt, varje dag i flera timmar. Reagerade inte på kylan. Hon hade inga kläder… möjligtvis en filt/pläd att ligga på utanför dörren hemma eller i min dåvarande butik My’s Blommor☺️

Världens finaste Tezz ❤️🐾 Ni ska få se några av min favorit bilder på henne. Bildbomb:

Älskade Tezz ❤️

Jag saknar henne SÅ mycket! 😭 så speciell tjej! Hon blev nästan 14 år. Sista året blev hon sjuk och fick bo dom sista månaderna hos min extra pappa när hon inte kunde vara med mig på SATS , där jag jobbade bla 2016. Det blev för långa dagar ensam hemma. Det kändes fel, då hon var van vid att alltid kunna vara med mig. Jag avvaktade två månader med att börja på sats för att jag inte ville lämna bort henne 😭

Min lilla krigarprinsessa hade redan vunnit över en cancerform innan. Då fick hon 3 friska år till , piggare än någonsin! ( Tack veterinär Satu på Öland som gav oss dess år ❤️🙏🏻)

Men detta året vinter 2016/2017 så började hon att bli sämre igen… åldern började ta ut sin rätt, och tillslut fick hon en annan tumör 💔

Det kändes så hemsk, om man jämför med den livsstil hon var van vid. Att behöva vara själv hemma dagtid långa stunder, då hon gått vid min sida VARJE dag i alla år! ( fatta drömlivet att få springa lös på Mys blommor året runt. Hon vallade både personal och kunder😅)

hon har haft det riktigt, riktigt bra…. ❤️🙏🏻 Bortskämd av både personal och stamkunder. Överöst med kärlek och uppmärksamhet! Så med facit i hand är jag glad att hon fick några fina månader hos min extra pappa. Vi hälsade på så ofta vi kunde och hon åldrades snabbt på slutet . Hennes Så starka personlighet blev också förändrad…

Fler bilder på våran älskade Tezz.

Älskade Tezz ❤️ grinar även när jag ser dessa bilder 😭❤️💔

Men sist månaderna var hon inte med mig. Det gjorde SÅ ont 💔

Men jag tänkte att hon fick några månader till med min extra pappa som hon kände väl, och med honom kunde hon få vara utomhus hela dagarna och lunka omkring i hans trädgård.. Jag åkte ner till henne när hon blev sämre. Tog några dagar med henne, innan jag var tvungen att ta bort henne. Det svåraste jag någonsin gjort! 💔😭 Hon låg i min famn. Var redo att ”gå vidare” . Hon pussade på mig, gav mig en speciell blick. Sedan somnade hon nästan av sig själv, innan hon fick sprutan och fick somna in.

Den kvällen….. den känslan. Så fruktansvärt smärtsamt. Jag jag alltid haft svårt för farväl. Tezz var med mig när jag startade Mys blommor, under hela resan… graviditeten. När jag blev lämnad av Ludvigs pappa och Lilleman med var ca 12 veckor. Då var hon där. Min stöttepelare ❤️ Hon har varit med mig genom dom största prövningarna. Konkursen…. som verkligen sabbade även hennes vardag. Det blev efter den ett annorlunda liv för Tezz när jag skulle gå i skola , jobba och pussla för att hon skulle kunna vara med😅 Men vi löste det också! Tills hon blev sjuk…,

Jag svor på att aldrig, aldrig mer ha en hund! För att det kändes omöjligt att ”släppa in” någon hund igen. Jag ville heller inte utsätta mig för den smärtan när jag förlorade henne…..

Jag har aldrig haft liten hund innan. Är uppvuxen med schäfer hos min pappa. Så därför har jag aldrig tänkt på dessa saker som kläder skor till hundar! 😅 Jag blev uppriktigt förvånad att dom faktiskt fryser utan varma kläder. Att det inte ”bara” var en fånig storstads strand som jag trott innan ( Ber om ursäkt och tar tillbaka min förutfattade mening 💁‍♀️😂)

Det tog mig över 3 år att bli ”redo” för en ny hund. Jag kommer alltid att älska Tezz, och hon har en speciell plats i mitt hjärta ❤️

Men Svea kom helt rätt i tiden. Jag var sååå tveksam till en ”liten” hund. Men med tanke på hur vardag och livet ser ut idag. Så blev det bäst så. Svea är en Boston terrier med SÅ mycket personlighet. Hon är en otroligt glad, omtänksam, busig och lekfull! Vi älskar henne villkorslöst redan! Fastän hon bara är 9 månader och bott med oss i ca 7 månader 🐾❤️

Det vore kul och få veta lite mer om er. Om ni har haft hund/hundar? Berätta lite gärna om det 🙏🏻 Ras? Vad dom heter, hur dom är osv ☺️

Eller om husdjur generellt… behöver ju nödvändigtvis inte vara bara hund. Skriv gärna om ditt/dina husdjur i kommentarerna 🙏🏻

Jag tex har ju två katter också . Ragdoll. Stina & Sture 🐾

Just nu ligger hon under täcket i min säng… mellan mina ben 😂 jag bloggar ifrån sängen just nu. Jag ska precis gå upp och göra mig en morgon kaffe ☕️ och sätta mig med mina online klinter en stund…. 👩‍💻

Jag hade egentligen inte tänkte att skriva såhär mycket om Tezz. Suttit och laddat upp bilder till er i nästan 1h, men jag fick feeling! 😅

Idag är en relativt lugn dag. Träning, promenader, göra matlådor… Beställa lite nu utrustning till gymmet. Behöver kompletta med några vikter och Kettlebell. Försöker att vara lite halvledig även dessa ”mellandagar”. Så jag ska även unna mig en film /Netflix serie mitt på dagen☺️

– Vad ska ni göra?

/ My Martens

40 Komentarer

 1. Vackra bilder,att säga adjö till sin bästa vän är hemskt och jag lär mig aldrig,den sorgen som jag haft med mina hundar är värre än en anhörig går bort.min 15 åriga kille fick somna in i mitt knä i år.han var trött och gammal fanns ingen livsglädje kvar och då är det dags att säga adjö❤?

 2. Hej My !
  Min mamma hade hund en golden retriever som hette Kasper. Jag är mer katt människa .Har haft tre kissar En Norskskogkatt som var blandning med helig brima och Maincoon som hette Fluff och en renrasig Ragdoll som hette Lessie som gick bort förra året efter hon hade blivit hastigt sjuk. Memo som är min son fick flytta med honom när han flyttade hemifrån. Jag är inte redo för att skaffa nåt djur än.Jag håller på att kurera mig från Covid just nu så det har blivit flim och serie den här julen ./Eva

  • Men åh villan härliga raser du har haft ❤️
   Ta hand om dig?? När du är redo så vet du det… och det kan vara något att se fram emot ☺️❤️

 3. Vackra bilder,att säga adjö till sin bästa vän är hemskt och jag lär mig aldrig,den sorgen som jag haft med mina hundar är värre än en anhörig går bort.min 15 åriga kille fick somna in i mitt knä i år.han var trött och gammal fanns ingen livsglädje kvar och då är det dags att säga adjö❤🦋

 4. Hej My !
  Min mamma hade hund en golden retriever som hette Kasper. Jag är mer katt människa .Har haft tre kissar En Norskskogkatt som var blandning med helig brima och Maincoon som hette Fluff och en renrasig Ragdoll som hette Lessie som gick bort förra året efter hon hade blivit hastigt sjuk. Memo som är min son fick flytta med honom när han flyttade hemifrån. Jag är inte redo för att skaffa nåt djur än.Jag håller på att kurera mig från Covid just nu så det har blivit flim och serie den här julen ./Eva

  • Men åh villan härliga raser du har haft ❤️

   Ta hand om dig🙏🏻 När du är redo så vet du det… och det kan vara något att se fram emot ☺️❤️

 5. Jag har haft en Boxertik som hette Pyret. Så himla go å glad. En underbar hund!
  Nu har jag istället en papegoja. Han är social och rolig. Pratar jättemycket. Bra sällskap.

 6. Jag har haft en Boxertik som hette Pyret. Så himla go å glad. En underbar hund!
  Nu har jag istället en papegoja. Han är social och rolig. Pratar jättemycket. Bra sällskap.

 7. Fina bilder på dina älskade hundar och katter. Husdjur ger så mycket kärlek och finns alltid vid ens sida♥️. Har haft 3 st cairnterrier min senaste lilla Nova är snart 9 mån? Köpte henne 7 mån efter att min 14-årigia vovve Wilma blev svårt biten av en lös springande hund och fick somna in?. Nova blev vår terapi i all smärta♥️??.
  .

 8. Du passade otroligt bra i rött hår! Wow.
  Fin i blont hår också, men få passar så bra i rött.
  Min Boston terrier Mia fick somna in för några månader sen. Hon blev knappt 9 år. Den smärtan var obeskrivlig. Saknar henne varje dag.

 9. Fina bilder på dina älskade hundar och katter. Husdjur ger så mycket kärlek och finns alltid vid ens sida♥️. Har haft 3 st cairnterrier min senaste lilla Nova är snart 9 mån💖 Köpte henne 7 mån efter att min 14-årigia vovve Wilma blev svårt biten av en lös springande hund och fick somna in😢. Nova blev vår terapi i all smärta♥️🐶🐾.

  .

 10. Du passade otroligt bra i rött hår! Wow.
  Fin i blont hår också, men få passar så bra i rött.
  Min Boston terrier Mia fick somna in för några månader sen. Hon blev knappt 9 år. Den smärtan var obeskrivlig. Saknar henne varje dag.

 11. Vår äldsta tjej gick bort för 2,5 v sedan och jag har aldrig gråtit och sörjt någon så mycket . Jag trodde på fullaste allvar att jag behövde bli inlagd av psykiska problem . Det blev så svart ….
  Idag väljer jag bort minnena av henne ,för dom är så färska och gör så ont . Men det kommer att ljusna ??

 12. Min sambo tjatade om hund och vi skaffade en Bouvier des flandres. En belgisk vallhund som hette Swinto. Jag ville inte ha någon hund. En superfin hane som jag gillade jättemycket. Efter ca 3 år blev min sambo sjuk i lungcancer och vi kunde inte ha kvar honom. Han fick ett nytt hem i Grillom. Trodde aldrig att jag skulle bli så fäst vid honom, men det var så ledsamt att lämna bort honom.

 13. Vår äldsta tjej gick bort för 2,5 v sedan och jag har aldrig gråtit och sörjt någon så mycket . Jag trodde på fullaste allvar att jag behövde bli inlagd av psykiska problem . Det blev så svart ….
  Idag väljer jag bort minnena av henne ,för dom är så färska och gör så ont . Men det kommer att ljusna 🙏🐶

 14. Min sambo tjatade om hund och vi skaffade en Bouvier des flandres. En belgisk vallhund som hette Swinto. Jag ville inte ha någon hund. En superfin hane som jag gillade jättemycket. Efter ca 3 år blev min sambo sjuk i lungcancer och vi kunde inte ha kvar honom. Han fick ett nytt hem i Grillom. Trodde aldrig att jag skulle bli så fäst vid honom, men det var så ledsamt att lämna bort honom.

 15. Blir så rörd när kag läser om din stora hund .. jag själv hade en golden retriever som var mig genom mina tuffa år 8 år till 14 , helt fantastisk . Jag hämtade han hos ett äldre par varje dag efter skolan och han var med mig överallt och han var min trygghet när inte nägon annan fanns där .
  Var jour hem åt en långhårig schäfer några månader, som jag tyvärr inte kom så nära för jag visste att hon skulle flytta från mig ..
  Jakthundar/ taxar / gråhund , rottweiler , golden , jackrussel hae funnits i mitt liv i olika hem jag bott i .
  Men när jag var 18 hittade jag min Troja för 2000 på blocket . Jag jobbade / gick i skolan , men hon kunde vara med på jobbet ibland . Alla fasade för just denna rasen och jag själv tänkte vad jag gett mig in på , men der var de bästa jag gjort ! Hon är verkligen som en människa , det går inte beskriva . Den bästa rasen jag någonsin haft och så otroligt stabil i psyket . Så snäll emot barn och lojal . Hon låg på rygg i sängen med mig , man var tvungen att pussa henne när man gjort något så hon vart sur , annars kunde hon vända ansiktet bort hela dagen från dig .
  Nu är hon tant och 10 år , hon fick stanna på landet hos min sons pappa och dom gör allt ihop om dagarna och hob springer lös . Men jag hälsar på henne ofta. Och min son kan inte tänka sig en bättre syster .
  Nu i sommtas skaffade jag en american bully , en underbar tjej med stor muskulös kropp men korta ben . Så det är mycket hund i liten kropp . Väldigt stort bagage bakom sig för att bara vara 2 , men bara på dessa månader så har hon blivit trygg och stabil och också en helt otroligr personlighet. Men fryser nu på vintern så behöver täcke och skor . Haha

  • Men åhhhh! Tack för att du delar med dig ❤️❤️❤️ Åh vad mysigt som tant-vovve ❤️ snällt av dig att lämna hos sonens pappa… men skönt att ni kan träffas ofta! Stor kram

 16. Blir så rörd när kag läser om din stora hund .. jag själv hade en golden retriever som var mig genom mina tuffa år 8 år till 14 , helt fantastisk . Jag hämtade han hos ett äldre par varje dag efter skolan och han var med mig överallt och han var min trygghet när inte nägon annan fanns där .

  Var jour hem åt en långhårig schäfer några månader, som jag tyvärr inte kom så nära för jag visste att hon skulle flytta från mig ..

  Jakthundar/ taxar / gråhund , rottweiler , golden , jackrussel hae funnits i mitt liv i olika hem jag bott i .

  Men när jag var 18 hittade jag min Troja för 2000 på blocket . Jag jobbade / gick i skolan , men hon kunde vara med på jobbet ibland . Alla fasade för just denna rasen och jag själv tänkte vad jag gett mig in på , men der var de bästa jag gjort ! Hon är verkligen som en människa , det går inte beskriva . Den bästa rasen jag någonsin haft och så otroligt stabil i psyket . Så snäll emot barn och lojal . Hon låg på rygg i sängen med mig , man var tvungen att pussa henne när man gjort något så hon vart sur , annars kunde hon vända ansiktet bort hela dagen från dig .
  Nu är hon tant och 10 år , hon fick stanna på landet hos min sons pappa och dom gör allt ihop om dagarna och hob springer lös . Men jag hälsar på henne ofta. Och min son kan inte tänka sig en bättre syster .

  Nu i sommtas skaffade jag en american bully , en underbar tjej med stor muskulös kropp men korta ben . Så det är mycket hund i liten kropp . Väldigt stort bagage bakom sig för att bara vara 2 , men bara på dessa månader så har hon blivit trygg och stabil och också en helt otroligr personlighet. Men fryser nu på vintern så behöver täcke och skor . Haha

  • Men åhhhh! Tack för att du delar med dig ❤️❤️❤️ Åh vad mysigt som tant-vovve ❤️ snällt av dig att lämna hos sonens pappa… men skönt att ni kan träffas ofta! Stor kram

 17. Nu är jag inte negativ utan berättar bara om mig och mitt.
  Har haft hund/hundar i snart 50 år och hade det inte varit för att de tjänat ett syfte skulle jag ärligt talat aldrig skaffat hund.
  De är och har alla varit älskade som barn nästan och man sörjer på samma sätt som när man mist en kär människa.
  Men man blir bunden, man kan inte åka som man vill och man kan faktiskt inte ta med hund överallt.
  Varma somrar är det ju ett elände för det är svårt med svalka för djuren om man t ev måste åka nånstans.
  Jättesvårt att hitta hundvakt om man skulle vilja resa utan djur. Till pensionat skulle jag aldrig lämna mina fyrbenta.
  Så jag tror ärligt man ska tänka både en och två och tre gånger innan man skaffar djur.
  Inte alla har möjlighet att ha hundarna med sig överallt och man bör inte heller ha det.
  Ett trevligt sällskap är de men man blir ledsen när de ska bort.
  Hoppas den här boomen med att så många skaffat hund nu under Corona inte tar ett slut med att det kommer bli en massa hundar till salu när allt återgår till det normala.
  Tro mig, jag är inte negativ till vare sig hundar eller katter utan tvärtom, men jag är realist och tänker på djurens bästa.

 18. Nu är jag inte negativ utan berättar bara om mig och mitt.
  Har haft hund/hundar i snart 50 år och hade det inte varit för att de tjänat ett syfte skulle jag ärligt talat aldrig skaffat hund.
  De är och har alla varit älskade som barn nästan och man sörjer på samma sätt som när man mist en kär människa.
  Men man blir bunden, man kan inte åka som man vill och man kan faktiskt inte ta med hund överallt.
  Varma somrar är det ju ett elände för det är svårt med svalka för djuren om man t ev måste åka nånstans.
  Jättesvårt att hitta hundvakt om man skulle vilja resa utan djur. Till pensionat skulle jag aldrig lämna mina fyrbenta.
  Så jag tror ärligt man ska tänka både en och två och tre gånger innan man skaffar djur.
  Inte alla har möjlighet att ha hundarna med sig överallt och man bör inte heller ha det.
  Ett trevligt sällskap är de men man blir ledsen när de ska bort.
  Hoppas den här boomen med att så många skaffat hund nu under Corona inte tar ett slut med att det kommer bli en massa hundar till salu när allt återgår till det normala.
  Tro mig, jag är inte negativ till vare sig hundar eller katter utan tvärtom, men jag är realist och tänker på djurens bästa.

 19. Vi har en shitzu Lhasa apso tjej på 3 år.
  Hela familjens kelgris?
  Bland det bästa beslutet vi fattat när vi skaffade henne!
  Vågar inte ens tänka tanken på den dagen hon inte längre finns med oss, så jag förstår din känsla ?
  Blir verkligen ens allra bästa vän, har t om svårt att sova om hon inte ligger vid mina fötter❤️

 20. Någon hundmänniska är jag inte. De är så klart trevliga och mysiga, men skulle aldrig orka med passandet. Har inte ett jobb där jag kan ta med hunden.
  3 katter bor det däremot hos oss. En Ragdoll, en bondkatt och en blandning med norskskogskatt. Alla tre får komma och gå som de vill genom kattluckan. Passar oss perfekt.
  Dottern har även två utekaniner. Skulle gärna ha lite höns också.

 21. Vi har en shitzu Lhasa apso tjej på 3 år.
  Hela familjens kelgris😍
  Bland det bästa beslutet vi fattat när vi skaffade henne!
  Vågar inte ens tänka tanken på den dagen hon inte längre finns med oss, så jag förstår din känsla 😢
  Blir verkligen ens allra bästa vän, har t om svårt att sova om hon inte ligger vid mina fötter❤️

 22. Någon hundmänniska är jag inte. De är så klart trevliga och mysiga, men skulle aldrig orka med passandet. Har inte ett jobb där jag kan ta med hunden.
  3 katter bor det däremot hos oss. En Ragdoll, en bondkatt och en blandning med norskskogskatt. Alla tre får komma och gå som de vill genom kattluckan. Passar oss perfekt.
  Dottern har även två utekaniner. Skulle gärna ha lite höns också.

Svara

Lämna din kommentar!
Ditt namn här

Om du missat..

www.mymartens.se

Bloggen går över till egna plattformar. www.mymartens.se   Hej! Mycket hundar här inne nu ?? Valpperioden...

Fulladdad med energi efter mysig helg

Fulladdad med Energi efter mysig helg  Hej hopp! Vaknade pigg och utvilad efter en solig...

Vardag och valp uppdatering

 Här kommer en liten valp uppdatering. Vi övar på att gå i koppel ??Jag tycker...