Att bli redo för en ny hund, efter att man sagt adjö till sin bästa vän. 3 år tog det för mig… Men det går ärligt talat inte 1 dag utan att jag tänker på henne. Lilleman pratar om Tezz ofta. Vi har en förstoring på henne i hallen som alltid kommer finns med…. Denna bilden jag vi som tavla

Svea min ”nya” partner in crime 🐾 ❤️Alltid nyfiken, och glad ☺️ Meeen… ca 9 månader gammal så blev detta först snön för henne ⛄️ ❄️ Hon älskade den! Sprang, hoppade, lekte! Men sen blev lite för kallt om tassarna tyckte hon… Busade och lekte en stund, sedan upp o famnen 😅 så därför har vi nu klickat hem skor, så får vi se vad hon tycker om dessa!🙈 Detta ska bli SÅ spännande!

Jag minns när jag skrev här inne att jag funderar på att skaffa en hund igen. I våras. Jag frågade mina läsare om just mindre raser. Då skrev ”BB” ( Bloggbevakning ) ett ganska elakt inlägg om mitt inlägg. Så istället för att jag fick ta del av mina läsares erfarenheter kring mindre raser osv. Så fick jag sååå mycket hat kommenterar att jag fick stänga ner kommentarsfältet istället 😂🙈

Det BB och hennes läsare missat och förmodligen inte kände till var just att jag haft hund i hela mitt liv🐕 🐶 Den där bloggen har en tendens till att vrida på sanningen, insinuera och fara med både osanning och dumheter! 🤦‍♀️

Min förra hund var en stor hund , Tezz ❤️ ( Bordercollie blandis, med lite schäfer i sig) Hon var ute året runt, varje dag i flera timmar. Reagerade inte på kylan. Hon hade inga kläder… möjligtvis en filt/pläd att ligga på utanför dörren hemma eller i min dåvarande butik My’s Blommor☺️

Världens finaste Tezz ❤️🐾 Ni ska få se några av min favorit bilder på henne. Bildbomb:

Älskade Tezz ❤️

Jag saknar henne SÅ mycket! 😭 så speciell tjej! Hon blev nästan 14 år. Sista året blev hon sjuk och fick bo dom sista månaderna hos min extra pappa när hon inte kunde vara med mig på SATS , där jag jobbade bla 2016. Det blev för långa dagar ensam hemma. Det kändes fel, då hon var van vid att alltid kunna vara med mig. Jag avvaktade två månader med att börja på sats för att jag inte ville lämna bort henne 😭

Min lilla krigarprinsessa hade redan vunnit över en cancerform innan. Då fick hon 3 friska år till , piggare än någonsin! ( Tack veterinär Satu på Öland som gav oss dess år ❤️🙏🏻)

Men detta året vinter 2016/2017 så började hon att bli sämre igen… åldern började ta ut sin rätt, och tillslut fick hon en annan tumör 💔

Det kändes så hemsk, om man jämför med den livsstil hon var van vid. Att behöva vara själv hemma dagtid långa stunder, då hon gått vid min sida VARJE dag i alla år! ( fatta drömlivet att få springa lös på Mys blommor året runt. Hon vallade både personal och kunder😅)

hon har haft det riktigt, riktigt bra…. ❤️🙏🏻 Bortskämd av både personal och stamkunder. Överöst med kärlek och uppmärksamhet! Så med facit i hand är jag glad att hon fick några fina månader hos min extra pappa. Vi hälsade på så ofta vi kunde och hon åldrades snabbt på slutet . Hennes Så starka personlighet blev också förändrad…

Fler bilder på våran älskade Tezz.

Älskade Tezz ❤️ grinar även när jag ser dessa bilder 😭❤️💔

Men sist månaderna var hon inte med mig. Det gjorde SÅ ont 💔

Men jag tänkte att hon fick några månader till med min extra pappa som hon kände väl, och med honom kunde hon få vara utomhus hela dagarna och lunka omkring i hans trädgård.. Jag åkte ner till henne när hon blev sämre. Tog några dagar med henne, innan jag var tvungen att ta bort henne. Det svåraste jag någonsin gjort! 💔😭 Hon låg i min famn. Var redo att ”gå vidare” . Hon pussade på mig, gav mig en speciell blick. Sedan somnade hon nästan av sig själv, innan hon fick sprutan och fick somna in.

Den kvällen….. den känslan. Så fruktansvärt smärtsamt. Jag jag alltid haft svårt för farväl. Tezz var med mig när jag startade Mys blommor, under hela resan… graviditeten. När jag blev lämnad av Ludvigs pappa och Lilleman med var ca 12 veckor. Då var hon där. Min stöttepelare ❤️ Hon har varit med mig genom dom största prövningarna. Konkursen…. som verkligen sabbade även hennes vardag. Det blev efter den ett annorlunda liv för Tezz när jag skulle gå i skola , jobba och pussla för att hon skulle kunna vara med😅 Men vi löste det också! Tills hon blev sjuk…,

Jag svor på att aldrig, aldrig mer ha en hund! För att det kändes omöjligt att ”släppa in” någon hund igen. Jag ville heller inte utsätta mig för den smärtan när jag förlorade henne…..

Jag har aldrig haft liten hund innan. Är uppvuxen med schäfer hos min pappa. Så därför har jag aldrig tänkt på dessa saker som kläder skor till hundar! 😅 Jag blev uppriktigt förvånad att dom faktiskt fryser utan varma kläder. Att det inte ”bara” var en fånig storstads strand som jag trott innan ( Ber om ursäkt och tar tillbaka min förutfattade mening 💁‍♀️😂)

Det tog mig över 3 år att bli ”redo” för en ny hund. Jag kommer alltid att älska Tezz, och hon har en speciell plats i mitt hjärta ❤️

Men Svea kom helt rätt i tiden. Jag var sååå tveksam till en ”liten” hund. Men med tanke på hur vardag och livet ser ut idag. Så blev det bäst så. Svea är en Boston terrier med SÅ mycket personlighet. Hon är en otroligt glad, omtänksam, busig och lekfull! Vi älskar henne villkorslöst redan! Fastän hon bara är 9 månader och bott med oss i ca 7 månader 🐾❤️

Det vore kul och få veta lite mer om er. Om ni har haft hund/hundar? Berätta lite gärna om det 🙏🏻 Ras? Vad dom heter, hur dom är osv ☺️

Eller om husdjur generellt… behöver ju nödvändigtvis inte vara bara hund. Skriv gärna om ditt/dina husdjur i kommentarerna 🙏🏻

Jag tex har ju två katter också . Ragdoll. Stina & Sture 🐾

Just nu ligger hon under täcket i min säng… mellan mina ben 😂 jag bloggar ifrån sängen just nu. Jag ska precis gå upp och göra mig en morgon kaffe ☕️ och sätta mig med mina online klinter en stund…. 👩‍💻

Jag hade egentligen inte tänkte att skriva såhär mycket om Tezz. Suttit och laddat upp bilder till er i nästan 1h, men jag fick feeling! 😅

Idag är en relativt lugn dag. Träning, promenader, göra matlådor… Beställa lite nu utrustning till gymmet. Behöver kompletta med några vikter och Kettlebell. Försöker att vara lite halvledig även dessa ”mellandagar”. Så jag ska även unna mig en film /Netflix serie mitt på dagen☺️

– Vad ska ni göra?

/ My Martens