Astrid Lindgren är min idol…

En av mina stora idoler är Astrid Lindgren…. av flera anledningar, en favoritkaraktär är Pippi Långstrump ☺️

Jag lånar ett av hennes citats gällande vandringen:

“ Det har jag aldrig provat tidigare så det klarar jag helt säkert.” 💫💪🏻

/ My Martens

36 Komentarer

 1. Ja den brukar jag också anamma ?
  Även denna är klockren
  “Ge barnen kärlek, mera kärlek och ännu mera kärlek, så kommer folkvettet av sig själv.”
  Vilken kanske många av dina läsare har fått för lite av ? folkvett alltså
  ???

  • Ja, jag kan relatera mycket till henne genom mina år av barndom…. kommer alltid att tycka om henne, och fler av dom andra av Astrids karaktärer… ❤️
   Var det omtänksam eller sarkasm du delade med sig av idag ”m” ?

 2. Precis, M! Och sådana barn vimlar det av hos AL. Bo Vilhelm Olsson (=Mio), Bertil (Nils Karlsson Pyssling) och Lillebror (Karlsson på taket) är ytterligare några.
  Din kommentar var verkligen på pricken, M! ?

 3. Näe, Vare sig Astrid L eller Pippi har sagt det.
  Men tillskrivs citatet på massor med ställen.
  Spelar det nån roll om man nu skulle tro det ?
  Näe, tycker inte det
  Ett bra citat är det i vilket fall oavsett vems mun det kom ur först

 4. Ja den brukar jag också anamma 😉
  Även denna är klockren
  “Ge barnen kärlek, mera kärlek och ännu mera kärlek, så kommer folkvettet av sig själv.”

  Vilken kanske många av dina läsare har fått för lite av 😉 folkvett alltså
  🙈🙈🙈

 5. Tyvärr, Helena, så har du fel.
  ”På internet cirkulerar en rad citat som felaktigt tillskrivs Astrid Lindgren. Här är de vanligaste felcitaten:
  ”Det har jag aldrig provat förut, så det klarar jag helt säkert!”
  Citatet är vida spritt och påstås vara ett Pippi Långstrump-citat men det är inte Astrid Lindgren som har skrivit det. Däremot säger Pippi så här, när Tommy ifrågasätter om hon kan spela piano: ”Hur ska jag kunna veta det, när jag aldrig har försökt?” Martin Jørgensen på Hjørring Bibliotekerne i Danmark har skrivit om det falska citatet här.
  ”Be crazy, wild and wonderful” / ”Sei frech, wild und wunderbar”
  Detta citat är tyskt från början och härrör från ett vykort som föreställer ett litet barn utklätt till Pippi. Upphovsmannen anges på kortet som Jochen Mariss. Många tror att detta är något som Astrid Lindgren har sagt men det stämmer alltså inte.
  ”I am the sea and nobody owns me”
  Citatet kommer från den kanadensiska animerade tv-serien om Pippi Långstrump och är inget originalcitat av Astrid Lindgren.
  Astrid Lindgren Aktiebolag får många frågor om användning av dessa felcitat, men svarar alltid nej till att låta citaten användas sammankopplade med Astrid Lindgren eller Pippi Långstrump.”
  Mitt citat ovan kommer från denna hemsida: https://www.astridlindgren.com/sv/vanliga-fragor-och-svar
  Om du klickar på ”Felaktiga citat” så hittar du texten ovan.

  • Ja, jag kan relatera mycket till henne genom mina år av barndom…. kommer alltid att tycka om henne, och fler av dom andra av Astrids karaktärer… ❤️

   Var det omtänksam eller sarkasm du delade med sig av idag ”m” ?

 6. Precis, M! Och sådana barn vimlar det av hos AL. Bo Vilhelm Olsson (=Mio), Bertil (Nils Karlsson Pyssling) och Lillebror (Karlsson på taket) är ytterligare några.

  Din kommentar var verkligen på pricken, M! 🤗

 7. Näe, Vare sig Astrid L eller Pippi har sagt det.
  Men tillskrivs citatet på massor med ställen.
  Spelar det nån roll om man nu skulle tro det ?
  Näe, tycker inte det
  Ett bra citat är det i vilket fall oavsett vems mun det kom ur först

 8. Fina My! Hoppas du mår bra i foten, tanden ok och Lilleman nöjd! Indianen verkar vara en klippa – precis vad du behöver❤️. Du har fixat ett event trots lite ”skit” i maskineriet! Starkt!

 9. Tyvärr, Helena, så har du fel.

  ”På internet cirkulerar en rad citat som felaktigt tillskrivs Astrid Lindgren. Här är de vanligaste felcitaten:
  ”Det har jag aldrig provat förut, så det klarar jag helt säkert!”
  Citatet är vida spritt och påstås vara ett Pippi Långstrump-citat men det är inte Astrid Lindgren som har skrivit det. Däremot säger Pippi så här, när Tommy ifrågasätter om hon kan spela piano: ”Hur ska jag kunna veta det, när jag aldrig har försökt?” Martin Jørgensen på Hjørring Bibliotekerne i Danmark har skrivit om det falska citatet här.
  ”Be crazy, wild and wonderful” / ”Sei frech, wild und wunderbar”
  Detta citat är tyskt från början och härrör från ett vykort som föreställer ett litet barn utklätt till Pippi. Upphovsmannen anges på kortet som Jochen Mariss. Många tror att detta är något som Astrid Lindgren har sagt men det stämmer alltså inte.
  ”I am the sea and nobody owns me”
  Citatet kommer från den kanadensiska animerade tv-serien om Pippi Långstrump och är inget originalcitat av Astrid Lindgren.
  Astrid Lindgren Aktiebolag får många frågor om användning av dessa felcitat, men svarar alltid nej till att låta citaten användas sammankopplade med Astrid Lindgren eller Pippi Långstrump.”

  Mitt citat ovan kommer från denna hemsida: https://www.astridlindgren.com/sv/vanliga-fragor-och-svar

  Om du klickar på ”Felaktiga citat” så hittar du texten ovan.

 10. Fina My! Hoppas du mår bra i foten, tanden ok och Lilleman nöjd! Indianen verkar vara en klippa – precis vad du behöver❤️. Du har fixat ett event trots lite ”skit” i maskineriet! Starkt!

 11. Va? Jag har aldrig skrivit något sarkastisk till dig. Snarare tvärtom de få gånger jag skriver något.
  Vad trist att du läser på det sättet

 12. Va? Jag har aldrig skrivit något sarkastisk till dig. Snarare tvärtom de få gånger jag skriver något.
  Vad trist att du läser på det sättet

 13. Om jag skriver en pjäs eller manus till en film med Pippi som huvudperson och så låter jag henne säga ”Jag önskar att fler människor vore rasister!” – tycker du då att även det är något som skall tillskrivas Astrid Lindgren eller HENNES Pippigestalt?
  Bra försök igen My, men återigen fel. Fel, fel, fel (Fem myror är fler än fyra elefanter).
  Jag kan ingenting om kost och träning, så jag respekterar – och kommenterar inte – det du skriver om detta. Däremot har jag doktorerat i litteraturvetenskap med inriktning barn- och ungdomslitteratur. Skulle du kunna tänka dig att respektera mina kunskaper inom det området?

 14. Om jag skriver en pjäs eller manus till en film med Pippi som huvudperson och så låter jag henne säga ”Jag önskar att fler människor vore rasister!” – tycker du då att även det är något som skall tillskrivas Astrid Lindgren eller HENNES Pippigestalt?

  Bra försök igen My, men återigen fel. Fel, fel, fel (Fem myror är fler än fyra elefanter).

  Jag kan ingenting om kost och träning, så jag respekterar – och kommenterar inte – det du skriver om detta. Däremot har jag doktorerat i litteraturvetenskap med inriktning barn- och ungdomslitteratur. Skulle du kunna tänka dig att respektera mina kunskaper inom det området?

Svara

Lämna din kommentar!
Ditt namn här

Om du missat..

www.mymartens.se

Bloggen går över till egna plattformar. www.mymartens.se   Hej! Mycket hundar här inne nu ?? Valpperioden...

Fulladdad med energi efter mysig helg

Fulladdad med Energi efter mysig helg  Hej hopp! Vaknade pigg och utvilad efter en solig...

Vardag och valp uppdatering

 Här kommer en liten valp uppdatering. Vi övar på att gå i koppel ??Jag tycker...