WOW 💫🙏🏻 Finner inga ord! Men ska försöka att sätta ord på gårdagen. Jag ligger fortfarande kvar i sängen… ska skriva till er. Sen upp och packa ihop lite. Sista dagen idag. Lång bilresa hem. Men så bra vi har haft det ❤️🙏🏻

Men nu tillbaka till gårdagens…. Vi började dagen med sovmorgon 🙏🏻 Många av deltagarna har barn hemma, så att få möjligheten att sova ut, ”bara vara” och komma ner till ett uppdukat frukostbord är ju kvalitetstid deluxe ☺️

Så…. sovmorgon Följt av fantastisk frukost, innan dagens första träningspass. Vi tränade utomhus i snöstorm 💪🏻🌨

För sen… efter lunch så skulle vi vandra. Jag har vandrat utomlands några gånger. Det går inte att jämföra med dethär 😅 Men vi var väl förberedda med packlista, och guiden som skulle vara med var förbi oss dagen innan för ytterligare information , med bra tips och råd ⛰🙏🏻


Vi tog oss ut på vandring.… drygt 4 timmar upp och ner… 💪🏻 Första biten var värst, när vi gick rakt uppåt för en backe. Nästan lite blodsmak i minnen faktiskt. Men sen. En kvart 20 minuter senare så kom jag in i det, och det blev riktigt kul!

Åre fortsätter att leverera 4 årstider ☀️ ⛰💨❄️☔️🌧 . Dvs extremt växlande väder. Ena stunden snöstorm , nästa stund sol 😅.

Vi har vandrat i berg och dalar, tagit oss över bäckar och forsar…. För mig som är nybörjare inom vandring så har jag tragglat mig fram med ett leende på läpparna 🙏🏻😌 Vädret växlar minst var 10 minut! Snöstorm, varvat med sol 😅!

Vi har som sagt var,

Vi har inte irrat omkring själva, utan vi har haft My som guide från outdoorbuddies🙏🏻 Inte varje dag det är två My i samma grupp 😅

Vi har njutit av utsikten, och jag kommer leva länge på denna energi jag känner inom mig 💫🙏🏻

Vid det där vindskyddet kröp vi in och tog skydd, satte och ner och fikade en stund. Varmt kaffe satt fint då vill jag lova 😅 ☕️

Så galet kul!!!!!! 🧡⛰ Under tiden som vi vandrade så kom årets första snö ⛄️ ( vilket också kändes 🤣💨🌨 ) Så nu är det ett vitt, ring litet täcke som ligger över Buustamon och Åre ☺️

Posted in: My Martens
Kommentarer (54)
 • Monica

  Ser riktigt härligt ut, My ??? Vi fick också snö inatt! Halt på E14 men det ger sig ut över dagen?? Kör försiktigt sen ?

 • Jobejto

  Redan slängt kryckorna? Eller dom kommer fortsätta användas som rekvisita när du åker hem igen?

 • Monica

  Ser riktigt härligt ut, My 😍👍🏼 Vi fick också snö inatt! Halt på E14 men det ger sig ut över dagen🙏🏽 Kör försiktigt sen 😘

 • lindad

  inlägget innan står MY på tå.dagen innan lindad och på kryckor jag fattar ingenting kan någon förklara detta fenomen.

 • Majsan

  Vilken tur att du hann bli så bra i foten sedan i torsdags så du kunde ut i den här terrängen dessutom inte den lättaste. Hoppas tanden är bra också och det håller i sig när du kommer hem.

 • Jobejto

  Redan slängt kryckorna? Eller dom kommer fortsätta användas som rekvisita när du åker hem igen?

 • lindad

  inlägget innan står MY på tå.dagen innan lindad och på kryckor jag fattar ingenting kan någon förklara detta fenomen.

 • Majsan

  Vilken tur att du hann bli så bra i foten sedan i torsdags så du kunde ut i den här terrängen dessutom inte den lättaste. Hoppas tanden är bra också och det håller i sig när du kommer hem.

 • A

  Ja jag ställer mig också frågande till hur det är möjligt att vandra fyra timmar i terräng så snart efter ren rejäl stukning. Skadan uppstod ju för bara ett par veckor sedan och du behlvde kryckor så sent som härom dagen. Tar gärna emot tips om hur du har fått skadan att läka så fort. När jag stukar foten så tar det vanligtvis nån månad eller snarare ett par månader innan foten klarar en sådan belastning som exempelvis vandring på ojämnt underlag. Som sagt, vad har du för mirakelkur?

 • A-C

  Ja fantastiskt att kunna gå så långt på steniga stigar och hoppa över små vattendrag med din fot imponerande.

 • Therese

  Jag vandrar mycket i fjällen och det är för mig ett mysterium att du klarade av det med en stukad fot med tanke på terrängen, vad är hemligheten eller tricket? Ibland får man känslan av att du överdriver eller råkar ut för saker bara för att få bekräftelse eller för att du ska ha något att skriva om. Men det ser fantastiskt fint ut och härligt att ni fick lite snö!

  • My Martens

   Tricket är inte annat än att det gått drygt 2 veckor, med rätt ompysslande ….
   Jag har en ledbands skada i grunden. Spelar handboll som ung. Då sprang man med tejpad fot 2-3 dagar efter…
   Vandringen gick ringt bra. Tejp, linda, och em stödstrumpa från apoteket…
   Fattar inte grejen här? Ingen av er som kommenterat gällande min fot har ju någon koll??
   Belastning i styrketräning lär dick ta någon vecka till ? det tar emot för mig….
   Men som jag skrev innan… det är ju en baggis i det stora hela ?

 • C

  Det är nog alla vitaminer och shakes som gör att plågan i foten gav med sig så fort ???

  • My Martens

   Du C , foten gör fortfarande ont… jag får nog vänta 1-1.5 vecka med att kunna belasta i styrketräningen igen… lång tid i min värd. Men en baggis i det stora hela.
   Men sen så ??

 • A

  Ja jag ställer mig också frågande till hur det är möjligt att vandra fyra timmar i terräng så snart efter ren rejäl stukning. Skadan uppstod ju för bara ett par veckor sedan och du behlvde kryckor så sent som härom dagen. Tar gärna emot tips om hur du har fått skadan att läka så fort. När jag stukar foten så tar det vanligtvis nån månad eller snarare ett par månader innan foten klarar en sådan belastning som exempelvis vandring på ojämnt underlag. Som sagt, vad har du för mirakelkur?

 • Johanna

  Hon stukade foten, bröt inte den!! Ni är bara för mycket! Ni såg väl hur foten såg ut när hon visade den? Låter ju på er som om det aldrig hänt? Nu klarar hon uppenbarligen att göra de hon gör OCH det gjorde jag oxå när jag stukade min fot en gång i tiden. Gnäll kärringar!!

 • A-C

  Ja fantastiskt att kunna gå så långt på steniga stigar och hoppa över små vattendrag med din fot imponerande.

 • A

  Johanna, ingen ifrågasätter ATT hon stukat foten. Frågan är ju hur det är möjligt, ett par dagar efter hon gick med kryckor, att skadan läkt så fort som det verkar med tanke på att det framstått som en rejäl stukning. Så pass illa i torsdags att hon behövde kryckor och så pass läkt i lördags att fyra timmar vandring i terräng var genomförbart. Mirakelläkning eller tidigare överdrift. Historiskt sett så har My uppenbart överdrivit och uppenbart ridit på skade/sjukdomsvågen för att skapa content till sina socialamedier. Inte konstigt att läsare undrar hur det egentligen ligger till med foten.

 • Mollan

  Jag gjorde det inte när jag stukade min och den var inte lika svullen som My’s än gång. Vilken tur du hade Johanna att kunna fjällvandra efteråt så härligt.

 • Johanna

  Gud så fina bilder o vad lycklig du ser ut my. Stor kram. Vilken härlig luft kan jag tänka mig ❤️

 • Therese

  Jag vandrar mycket i fjällen och det är för mig ett mysterium att du klarade av det med en stukad fot med tanke på terrängen, vad är hemligheten eller tricket? Ibland får man känslan av att du överdriver eller råkar ut för saker bara för att få bekräftelse eller för att du ska ha något att skriva om. Men det ser fantastiskt fint ut och härligt att ni fick lite snö!

  • My Martens

   Tricket är inte annat än att det gått drygt 2 veckor, med rätt ompysslande ….

   Jag har en ledbands skada i grunden. Spelar handboll som ung. Då sprang man med tejpad fot 2-3 dagar efter…

   Vandringen gick ringt bra. Tejp, linda, och em stödstrumpa från apoteket…

   Fattar inte grejen här? Ingen av er som kommenterat gällande min fot har ju någon koll😂🙈

   Belastning i styrketräning lär dick ta någon vecka till 😫 det tar emot för mig….

   Men som jag skrev innan… det är ju en baggis i det stora hela 😉

 • C

  Det är nog alla vitaminer och shakes som gör att plågan i foten gav med sig så fort 🤣🤣🤣

  • My Martens

   Du C , foten gör fortfarande ont… jag får nog vänta 1-1.5 vecka med att kunna belasta i styrketräningen igen… lång tid i min värd. Men en baggis i det stora hela.

   Men sen så 💪🏻

 • Johanna

  Hon stukade foten, bröt inte den!! Ni är bara för mycket! Ni såg väl hur foten såg ut när hon visade den? Låter ju på er som om det aldrig hänt? Nu klarar hon uppenbarligen att göra de hon gör OCH det gjorde jag oxå när jag stukade min fot en gång i tiden. Gnäll kärringar!!

 • A

  Johanna, ingen ifrågasätter ATT hon stukat foten. Frågan är ju hur det är möjligt, ett par dagar efter hon gick med kryckor, att skadan läkt så fort som det verkar med tanke på att det framstått som en rejäl stukning. Så pass illa i torsdags att hon behövde kryckor och så pass läkt i lördags att fyra timmar vandring i terräng var genomförbart. Mirakelläkning eller tidigare överdrift. Historiskt sett så har My uppenbart överdrivit och uppenbart ridit på skade/sjukdomsvågen för att skapa content till sina socialamedier. Inte konstigt att läsare undrar hur det egentligen ligger till med foten.

 • Mollan

  Jag gjorde det inte när jag stukade min och den var inte lika svullen som My’s än gång. Vilken tur du hade Johanna att kunna fjällvandra efteråt så härligt.

 • Johanna

  Gud så fina bilder o vad lycklig du ser ut my. Stor kram. Vilken härlig luft kan jag tänka mig ❤️

 • Annp

  Jag tvivlar inte heller på att foten var stukad men att gå från att ha kryckor på torsdagen till att vandra i den här terrängen och hoppa på hala stenar 2 dagar senare ? Det tycker jag också verkar lite strange och vågat om inte annat skulle själv vara jätterädd att slå upp det igen och speciellt när man inte är en van vandrare innan heller.

 • Annp

  Jag tvivlar inte heller på att foten var stukad men att gå från att ha kryckor på torsdagen till att vandra i den här terrängen och hoppa på hala stenar 2 dagar senare 😮 Det tycker jag också verkar lite strange och vågat om inte annat skulle själv vara jätterädd att slå upp det igen och speciellt när man inte är en van vandrare innan heller.

 • Birgith

  Jag är faktiskt också förundrad att My klarade av den här strapatsen. Men så läser jag bloggen mest i ”studiesyfte”. Extrem åt endera eller andra hållet.

 • Charlotte

  Wow, ser jobbigt ut, men såklart en natur upplevelse. En stukning kan gå över väldigt fort, så olika från person till person. Och vem har påstått att du inte har känningar än? Skulle inte förvåna mig om du har lite ont o är öm men att du struntar i de pga att du är en fighter ?

 • Birgith

  Jag är faktiskt också förundrad att My klarade av den här strapatsen. Men så läser jag bloggen mest i ”studiesyfte”. Extrem åt endera eller andra hållet.

 • Charlotte

  Wow, ser jobbigt ut, men såklart en natur upplevelse. En stukning kan gå över väldigt fort, så olika från person till person. Och vem har påstått att du inte har känningar än? Skulle inte förvåna mig om du har lite ont o är öm men att du struntar i de pga att du är en fighter 🤗

 • Anna

  Åå vad kul med första snön. Stod på expressen snön börjat komma i norra Sverige nu och att de väntar 30 cm snö om en vecka. Sen ska snön dra neråt men stannar vid Uppsala, Stockholm får fint men kallare väder ☺️ Fram med varma kläder och vinterjacka ?

 • Anna

  Åå vad kul med första snön. Stod på expressen snön börjat komma i norra Sverige nu och att de väntar 30 cm snö om en vecka. Sen ska snön dra neråt men stannar vid Uppsala, Stockholm får fint men kallare väder ☺️ Fram med varma kläder och vinterjacka 😃

 • Flisan

  Att du stukat foten är det ingen tvekan om. Men att åka in på akuten, röntga och ta upp sjukvårdens resurser i kärva tider som dessa bara för content och sympatier känns oerhört märkligt. Märks hur gemene man, även den lägsta gemensamma nämnaren som brukar hylla oavsett inlägg, börjat lista ut vad som egentligen försiggår. Väntar med spänning inför nästa ihopkokade krämpa och åkomma, har på känn att det kommer en snart nämligen.

  • My Martens

   Flisan… du var mig en knasig lite trollmor??
   Om man ska röntgas eller inte, det bestämmer doktorn. Jag har en ledbandsskada i grunden och var ganska säker på att jag gjort en rejäl stukning. Doktorn sa annat. Jag lyssnar, följer och för precis som jag ska.
   1 vecka med krukor, en halv med krycka och en halv vecka utan… innan eventet..
   Inget konstigt. Jag kan fortfarande inte köra crossfit, eller belasta i styrketräning tex. Inget konstigt det heller ?
   Min förhoppning är att kunna göra lite marklyft, knäböj i slutet på denna eller, nästa ??
   Men hur mår DU?
   Vart klämmer skon? Är du arbetslös? Deprimerad? Ledsen?
   Eller vad är det som gör att du sitter inne på MIN blogg, lägger tiden på MIN fot… analyserar, tar dig tiden att kommentera och vara både dryg, otrevlig och rent av ointelligent ??
   Sluta nu…. vänd blad och gå vidare. Här inne tror inte jag att du mår bra av att vara…. stor varm kram ?

 • Flisan

  Att du stukat foten är det ingen tvekan om. Men att åka in på akuten, röntga och ta upp sjukvårdens resurser i kärva tider som dessa bara för content och sympatier känns oerhört märkligt. Märks hur gemene man, även den lägsta gemensamma nämnaren som brukar hylla oavsett inlägg, börjat lista ut vad som egentligen försiggår. Väntar med spänning inför nästa ihopkokade krämpa och åkomma, har på känn att det kommer en snart nämligen.

  • My Martens

   Flisan… du var mig en knasig lite trollmor😅🙈

   Om man ska röntgas eller inte, det bestämmer doktorn. Jag har en ledbandsskada i grunden och var ganska säker på att jag gjort en rejäl stukning. Doktorn sa annat. Jag lyssnar, följer och för precis som jag ska.

   1 vecka med krukor, en halv med krycka och en halv vecka utan… innan eventet..
   Inget konstigt. Jag kan fortfarande inte köra crossfit, eller belasta i styrketräning tex. Inget konstigt det heller 😅

   Min förhoppning är att kunna göra lite marklyft, knäböj i slutet på denna eller, nästa 💪🏻

   Men hur mår DU?
   Vart klämmer skon? Är du arbetslös? Deprimerad? Ledsen?

   Eller vad är det som gör att du sitter inne på MIN blogg, lägger tiden på MIN fot… analyserar, tar dig tiden att kommentera och vara både dryg, otrevlig och rent av ointelligent 😅🙈

   Sluta nu…. vänd blad och gå vidare. Här inne tror inte jag att du mår bra av att vara…. stor varm kram 🧡

 • Carro

  Men nu får ni väl ge er! Om jag hade haft en inplanerad träningsresa med fjällvandring inom kort och gjort illa fotleden hade jag också velat kolla om det var en fraktur samt velat belasta väldigt försiktigt (läs: med två och senare bara en krycka) för att leden ska kunna palla när det väl gäller. Jag förstår inte hur ni orkar med er själva.
  Och du som undrade varför My hukar bredvid en deltagare – så gör tränare ofta för att kolla vinklar, aktivering i benen och kanske justera tekniken hos deltagaren.

 • Carro

  Men nu får ni väl ge er! Om jag hade haft en inplanerad träningsresa med fjällvandring inom kort och gjort illa fotleden hade jag också velat kolla om det var en fraktur samt velat belasta väldigt försiktigt (läs: med två och senare bara en krycka) för att leden ska kunna palla när det väl gäller. Jag förstår inte hur ni orkar med er själva.
  Och du som undrade varför My hukar bredvid en deltagare – så gör tränare ofta för att kolla vinklar, aktivering i benen och kanske justera tekniken hos deltagaren.

 • PT-Vera

  Ja ibland undrar man My.
  Undrar när du ska sluta ljuga om stort som smått, när du ska sluta söka sympatier för minsta lilla åkomma för content och när du ska tysta alla dessa så kallade troll genom att en gång för alla visa ditt certifikat som PT. Feedback är bra, ta åt dig istället för att luta dig tillbaka på alla ja-sägare som blir sekundärkränkta här i kommentarerna.

 • PT-Vera

  Ja ibland undrar man My.
  Undrar när du ska sluta ljuga om stort som smått, när du ska sluta söka sympatier för minsta lilla åkomma för content och när du ska tysta alla dessa så kallade troll genom att en gång för alla visa ditt certifikat som PT. Feedback är bra, ta åt dig istället för att luta dig tillbaka på alla ja-sägare som blir sekundärkränkta här i kommentarerna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.