-5.2 kg. Kroppen svarar, energin är bättre och jag är påväg tillbaka!

Foten i högläge…. loggar in för att säga hej en snabbis.

Jag vägde in mig idag. -5.2 kg. Trots 13 dagar sjuk ( nu vet samtidigt som Ludvig) , trots stukad fot och halvdan kost på träningseventet.

Jag känner mig NÖJD! Delmål uppnådda. Kroppen svarat. Jag KAN träna igen. Sömnen är bättre, stresspåslag lägre, energin generellt bättre.

Jag tragglar fotografen med rehab-upplägg. Både i träning och mentalt. Jag Kan tex, inte träna högintensivt tex. Utan tränat tungt men med lägre puls och längre vila. Jag Varvar det med MYCKET vila och återhämtning 🙏🏻 Meditation varje dag…

Nu tränar jag med stukad fot. Överkropp med mycket mage 💪🏻

Jag letar efter extra aktivitet i vardagen. Somnar JÄTTE tidigt, förstört fånga dagsljus och sol så mycket som det bara går 🙏🏻 ( förbereder mig för den långa mörka höst/vintern) . Tar mina vitaminer, dricker mycket vatten. Sköter min kost relativt bra. Fokus på antiinflammatorisk kost. Em jämn fördelning och ett kaloriunderskott.

Idag både PT kunder och egen träning klar 💪🏻

Ni…. lunch med Jossan ❤️

Hörs sen!

/My Martens

82 Komentarer

 1. Men snälla, den där lindan hjälper NOLL mot en stukad fot/ankel. Läkarna du besökt eller någon av dina PT/träningsvänner borde ha lindat din stukning ordentligt för att det skulle ha gjort någon som helst nytta. Nu är den ju inte stabiliserad alls utan bara en knölig linda om underbenet.

  • Men lilla Sessan.
   Varför frågar du inte varför jag jag lindan istället ? ? istället för att lite nedvärderande , antyda och påstå? ?
   Jag jag lindorna ( som plural = flera) NÄR jag ska träna själv, köra PT kunder eller gå längre.
   Detta för att stabilisera upp och kunna belasta liite mer, och minska skaderisken liite mer.
   I övrigt så är den tunna lindan under. Mot huden.
   Jag klarar med bravur av att Linda både mig själv och andra… som ett proffs ?
   Då foten inte går ner i skon ännu. Så lägger jag ytterligare en Linda upp på benet … för att inte bli kall och för att slippa frysa ☺️
   Måste man vara som du är nu? Sådär lite dryg, nedvärderande och faktisk dum.
   När man lindar en stukad fotled direkt vid stukning så stasar man ca 20 min. Släpper efter och sedan samma sak igen. För att stoppa blödning, minska svullnad och korta ner återhämtningen…. och upp med foten i högläge. Ca 25-30 cm över hjärtat minst.
   Nu stöttat jag upp vid belastning. Inte samma teknik alls.

  • När jag har foten lindad är det för att jag ska gå längre, träna eller köra pt kund ?
   Då tar jag den vita lindan på insidan, mot huden. Och den grövre på utsidan över tightsen men under strumpan.
   Jag för inte i foten i skon… så jag blir kall annars ?☺️

 2. Kämpa på! En stukad fot fixar du lätt! Kanske svårare med promenaderna med din hund. Hoppas du får lite assistans med det:-).

 3. Men snälla, den där lindan hjälper NOLL mot en stukad fot/ankel. Läkarna du besökt eller någon av dina PT/träningsvänner borde ha lindat din stukning ordentligt för att det skulle ha gjort någon som helst nytta. Nu är den ju inte stabiliserad alls utan bara en knölig linda om underbenet.

  • Men lilla Sessan.

   Varför frågar du inte varför jag jag lindan istället ? 😅 istället för att lite nedvärderande , antyda och påstå? 🙈

   Jag jag lindorna ( som plural = flera) NÄR jag ska träna själv, köra PT kunder eller gå längre.

   Detta för att stabilisera upp och kunna belasta liite mer, och minska skaderisken liite mer.

   I övrigt så är den tunna lindan under. Mot huden.

   Jag klarar med bravur av att Linda både mig själv och andra… som ett proffs 😉

   Då foten inte går ner i skon ännu. Så lägger jag ytterligare en Linda upp på benet … för att inte bli kall och för att slippa frysa ☺️

   Måste man vara som du är nu? Sådär lite dryg, nedvärderande och faktisk dum.

   När man lindar en stukad fotled direkt vid stukning så stasar man ca 20 min. Släpper efter och sedan samma sak igen. För att stoppa blödning, minska svullnad och korta ner återhämtningen…. och upp med foten i högläge. Ca 25-30 cm över hjärtat minst.

   Nu stöttat jag upp vid belastning. Inte samma teknik alls.

  • När jag har foten lindad är det för att jag ska gå längre, träna eller köra pt kund 🙂

   Då tar jag den vita lindan på insidan, mot huden. Och den grövre på utsidan över tightsen men under strumpan.

   Jag för inte i foten i skon… så jag blir kall annars 😅☺️

  • Precis så ☺️ tränar mellan kunder. En ”raggar dusch” på det, och lunch ute…
   Välkommen till träningsbranachen ?

 4. Kämpa på! En stukad fot fixar du lätt! Kanske svårare med promenaderna med din hund. Hoppas du får lite assistans med det:-).

 5. Den där lindningen ger inget stöd överhuvudtaget.? Fyller ingen funktion alls. Och dessutom på utsidan av kläderna
  Ledsen My men Nä tror det där bara är ”for show”

  • Precis så ☺️ tränar mellan kunder. En ”raggar dusch” på det, och lunch ute…

   Välkommen till träningsbranachen 😉

 6. Hann inte skriva klart.
  Hoppas du kan ta min förra kommentar med en liten glimt för det är så jag skrev
  Men, du skriver att det var halvdan kost på träningseventet?
  Borde det inte varit helbra kost där?
  Det var vad jag undrade över

  • Det jag menar med halvdan kost på träningeventet är att jag åkte 120 mil Tor retur vilka gör att jag rubbar min balans ☺️
   På plats serverar vi vegetariskt, vilket inte är jätte lätt för mig som inte äter grönsaker… utan dricker det när jag pressar det som juice.
   Utöver det, en halvdag på akuten och röntgen ?
   Långa dagar med jobb och för mig som blir ”Skalman” ( mat och sov – klocka ) så blir det en utmaning…
   Men det gick bra. Jag är quorn och smugglade in lite kyckling ?☺️

 7. Jag tycker det ser ut som att foten är lindad under strumpan. Eller tror ni att Mys ena fot är så mycket større än den andra? Förstår dock inte själva lindan över fotleden men har inget behov av att leta fel hos My. Kanske bra/skönt med lite extra värme? Ingen kan väl tvivla på att foten är stukad.

 8. Du ljuger som en häst travar och det har en handfull människor förstått sen en lång tid tillbaka, därför du blir konfronterad med ditt skitsnack med jämna mellanrum.
  Du är oseriös, håller dig inte till sanningen och spelar konstant martyr för att folk ska ska stryka dig medhårs.
  Min personliga åsikt är att du är pinsam, ingen eller inget kan ändra den uppfattningen och jag läser här enbart för att göra en sammanställning av ditt konstanta ljugande.

 9. Den där lindningen ger inget stöd överhuvudtaget.😆 Fyller ingen funktion alls. Och dessutom på utsidan av kläderna
  Ledsen My men Nä tror det där bara är ”for show”

 10. Jag kan linda stukade fötter, fotbollstränare och fotbollsmamma i många år, och det du visar på bilderna är INTE hur man stabiliserar en stukad fot. Vet allt om/när/hur man skall kyla/linda. hårt/ släppa/ankartejpa mm mm Tolka inte mitt inlägg som ifrågasättande av din stukning, varför skulle jag?!?

 11. Hann inte skriva klart.
  Hoppas du kan ta min förra kommentar med en liten glimt för det är så jag skrev
  Men, du skriver att det var halvdan kost på träningseventet?
  Borde det inte varit helbra kost där?
  Det var vad jag undrade över

  • Det jag menar med halvdan kost på träningeventet är att jag åkte 120 mil Tor retur vilka gör att jag rubbar min balans ☺️

   På plats serverar vi vegetariskt, vilket inte är jätte lätt för mig som inte äter grönsaker… utan dricker det när jag pressar det som juice.

   Utöver det, en halvdag på akuten och röntgen 😅

   Långa dagar med jobb och för mig som blir ”Skalman” ( mat och sov – klocka ) så blir det en utmaning…

   Men det gick bra. Jag är quorn och smugglade in lite kyckling 😅☺️

 12. Jisses Moukie…Förstår att det måste vara jobbigt att vara ett fult troll…orkar inte ens skriva en till kommentar, utan kopierar sin egen från tidigare inlägg ???

 13. Jag tycker det ser ut som att foten är lindad under strumpan. Eller tror ni att Mys ena fot är så mycket større än den andra? Förstår dock inte själva lindan över fotleden men har inget behov av att leta fel hos My. Kanske bra/skönt med lite extra värme? Ingen kan väl tvivla på att foten är stukad.

 14. Du ljuger som en häst travar och det har en handfull människor förstått sen en lång tid tillbaka, därför du blir konfronterad med ditt skitsnack med jämna mellanrum.
  Du är oseriös, håller dig inte till sanningen och spelar konstant martyr för att folk ska ska stryka dig medhårs.
  Min personliga åsikt är att du är pinsam, ingen eller inget kan ändra den uppfattningen och jag läser här enbart för att göra en sammanställning av ditt konstanta ljugande.

 15. Jag kan linda stukade fötter, fotbollstränare och fotbollsmamma i många år, och det du visar på bilderna är INTE hur man stabiliserar en stukad fot. Vet allt om/när/hur man skall kyla/linda. hårt/ släppa/ankartejpa mm mm Tolka inte mitt inlägg som ifrågasättande av din stukning, varför skulle jag?!?

 16. Grattis My till minus 5,2 kg. Skulle själv gärna gå ned 5 kg, men det är f-n tufft och är inte ens på 2 kg ner än. Stress, småbarn, jobbet osv. Men ska försöka börja med dagliga promenader.

 17. Jisses Moukie…Förstår att det måste vara jobbigt att vara ett fult troll…orkar inte ens skriva en till kommentar, utan kopierar sin egen från tidigare inlägg 😂😂😂

 18. Grattis My till minus 5,2 kg. Skulle själv gärna gå ned 5 kg, men det är f-n tufft och är inte ens på 2 kg ner än. Stress, småbarn, jobbet osv. Men ska försöka börja med dagliga promenader.

 19. Oj Moukie, det här är visst personligt… Du tycker illa om My och då måste alla andra göra det också. Du samla material till en sammanställning av Mys ljugande så du kan visa alla att du minsann har rätt! Undrar vad My har gjort dig.

 20. Oj Moukie, det här är visst personligt… Du tycker illa om My och då måste alla andra göra det också. Du samla material till en sammanställning av Mys ljugande så du kan visa alla att du minsann har rätt! Undrar vad My har gjort dig.

 21. Härligt, grattis, du inspirerar! Vill man inte köpa ditt koncept gör man inte det, jag väljer att ”plocka” från flera inspiratörer vad gäller träning & hälsa & i de delar jag väljer att följa dig för tycker jag att du är toppen! Fortsätt köra din grej! Älskar din gröna fleecetröja, var har du hittat den?

 22. Härligt, grattis, du inspirerar! Vill man inte köpa ditt koncept gör man inte det, jag väljer att ”plocka” från flera inspiratörer vad gäller träning & hälsa & i de delar jag väljer att följa dig för tycker jag att du är toppen! Fortsätt köra din grej! Älskar din gröna fleecetröja, var har du hittat den?

 23. Anna Anna Anna …
  Med lismare som dig behöver My Mytoman inga fiender.
  Stryk medhårs, ge tomma komplimanger och fråga efter recept på all form av sörja hon häller i sig för att sen beklaga sig över att hon inte kan hålla vikten.
  Kvinnan ljuger så hon knappt kan hålla koll på lögnerna längre så sammanställningen är för oss som olikt dig ställer oss kritiska till individer som Fröken Martens som sprider lögner och hetsar till ideal och levnadssätt hon själv inte efterlever. Kommer snart till en blogg nära dig ?

 24. Anna Anna Anna …
  Med lismare som dig behöver My Mytoman inga fiender.
  Stryk medhårs, ge tomma komplimanger och fråga efter recept på all form av sörja hon häller i sig för att sen beklaga sig över att hon inte kan hålla vikten.
  Kvinnan ljuger så hon knappt kan hålla koll på lögnerna längre så sammanställningen är för oss som olikt dig ställer oss kritiska till individer som Fröken Martens som sprider lögner och hetsar till ideal och levnadssätt hon själv inte efterlever. Kommer snart till en blogg nära dig 😉

 25. Håller med dig Moukie!
  My bara vräker ur sig saker i all hast och glömmer vad hon ljugit om föregående vecka. Denna blogg och hennes utläggningar är lika ihåliga som ett durkslag. My får vatten på sin kvarn när folk konfronterar hennes lögnande då hon ofta glömmer vad hon ljugit om och viiips så är alla som ifrågasätter sanningshalten ”små troll”. Nästa steg brukar ofta bli självömkan, martyrskap och substanslösa utlägg där hon söker bekräftelse och medhåll.
  Allt för sympatier – precis som när hon bokstavligen tigger likes på sociala medier. Mysan, det är inte svårt att ljuga, desto svårare att hålla reda på alla lögner.

 26. Håller med dig Moukie!

  My bara vräker ur sig saker i all hast och glömmer vad hon ljugit om föregående vecka. Denna blogg och hennes utläggningar är lika ihåliga som ett durkslag. My får vatten på sin kvarn när folk konfronterar hennes lögnande då hon ofta glömmer vad hon ljugit om och viiips så är alla som ifrågasätter sanningshalten ”små troll”. Nästa steg brukar ofta bli självömkan, martyrskap och substanslösa utlägg där hon söker bekräftelse och medhåll.
  Allt för sympatier – precis som när hon bokstavligen tigger likes på sociala medier. Mysan, det är inte svårt att ljuga, desto svårare att hålla reda på alla lögner.

 27. Ett tag sedan jag kommenterat nu. Läser din blogg my pga att jag känt igen mig mycket i dig. Jag tar verkligen åt mig av dina inlägg.
  Kör hårt och sluta INTE att tro på dig själv , trots elaka själar , ❤️

 28. Så fint att höra My. Vilken jäkla otur med foten!
  Jag träffade dig samma dag det hände och några dagar efter det. Du hade verkligen en ordentlig stukning, rejält ont, men du är tuff som ändå höll modet och din energi uppe. Du har en kämparglöd mer än många andra ( inkl mig själv)!
  Tror det är tack vare ditt driv du klarar det så bra- du vägrar ge upp!
  Du peppade oss andra, med ett glatt humör och kryckor vevandes och hejandes?
  Så skönt att du hittat tillbaks, att du får resultat igen.
  Skit i alla puckon som är experter på lindor, stukningar o gud vet vad! De njuter av att kasta skit för att de själva inte ens orkar ta sig ut och gå/ träna och våga glädjas åt andras lyckanden ❤️?

 29. Ett tag sedan jag kommenterat nu. Läser din blogg my pga att jag känt igen mig mycket i dig. Jag tar verkligen åt mig av dina inlägg.

  Kör hårt och sluta INTE att tro på dig själv , trots elaka själar , ❤️

 30. Så fint att höra My. Vilken jäkla otur med foten!
  Jag träffade dig samma dag det hände och några dagar efter det. Du hade verkligen en ordentlig stukning, rejält ont, men du är tuff som ändå höll modet och din energi uppe. Du har en kämparglöd mer än många andra ( inkl mig själv)!
  Tror det är tack vare ditt driv du klarar det så bra- du vägrar ge upp!
  Du peppade oss andra, med ett glatt humör och kryckor vevandes och hejandes😃
  Så skönt att du hittat tillbaks, att du får resultat igen.
  Skit i alla puckon som är experter på lindor, stukningar o gud vet vad! De njuter av att kasta skit för att de själva inte ens orkar ta sig ut och gå/ träna och våga glädjas åt andras lyckanden ❤️😍

 31. MYCKET PENGAR trillar in i lilla my mammas kassa nu! Fortsätt att ? berätta mer om henne !!! Vad har hon gjort? Är hon inte ihop med Jonas längre? Ger hon inte lilleman mat på utflykter? Får katterna mat? Är katterna alltid ensamma när my är borta? Har hon en bull fi..a ?
  Berätta berätta berätta ….
  Tian , mollan , st och många många andra . Ni har nu givit= kolla pengarna ?

 32. MYCKET PENGAR trillar in i lilla my mammas kassa nu! Fortsätt att 🤢 berätta mer om henne !!! Vad har hon gjort? Är hon inte ihop med Jonas längre? Ger hon inte lilleman mat på utflykter? Får katterna mat? Är katterna alltid ensamma när my är borta? Har hon en bull fi..a ?
  Berätta berätta berätta ….

  Tian , mollan , st och många många andra . Ni har nu givit= kolla pengarna 💰

 33. My, du säger att du inte får på dig skon, du har ju den på bilden. Jag förstår inte ett dugg. Sen tyvärr har dom flesta rätt.
  Den där lindan ovanpå hjälper överhuvudtaget inte. Du kan lika gärna dra på dig ett par strumpor och klippa av foten.
  Den ger ingen som helst stabilitet vid träning sen är den definitivt inte rätt lindad.

 34. Vuxna människor levererar ondska ist för komplimanger som du är värd,men du vet vem du är och va du står för och det irriterar..lättare att läsa om ngn som mår sämre än en själv du strålar trygghet snygghet och värme?

 35. My, du säger att du inte får på dig skon, du har ju den på bilden. Jag förstår inte ett dugg. Sen tyvärr har dom flesta rätt.

  Den där lindan ovanpå hjälper överhuvudtaget inte. Du kan lika gärna dra på dig ett par strumpor och klippa av foten.
  Den ger ingen som helst stabilitet vid träning sen är den definitivt inte rätt lindad.

 36. Lyllis som tappat 5,2 kg. Efter 45 är det fan nästintill omöjligt?
  Har 8 kg att tappa. Sitter fasen fast.
  Tränar iaf 4 ggr i veckan och har ett rörligt stående jobb. Men sen finns i te tid med två barn som båda tränar sitt minst 3 ggr i veckan. Sen läxor, deras kompisar, matsäckar, skolutflykter mm så är tiden slut.
  Men största boven är nog kosten. Den är väl 80% av en viktnedgång.
  Får väl testa ägg och smoothies.
  Fortsätt inspirera! Jag blir pepp när andra lyckas!

  • Allting går! Lovar ???
   Ja, största delen är såklart kosten. Men man får inte glömma helheten. Träningen är sååå viktig på så många sätt. Imminförsvar, rörlighet, för att inte tala om må-bra – hormonerna osv ?

 37. Tina, att säga att den lindan inte gör ett dugg för Mys fot, vari ligger hat och hets och ondska i det? Det är ett konstaterande. Inget elakt i det. Skor har hon på sig på flera bilder, det är heller inte hat, hets, ondska och avundsjuka eller nått. Förstår inte var du får det ifrån

 38. Vuxna människor levererar ondska ist för komplimanger som du är värd,men du vet vem du är och va du står för och det irriterar..lättare att läsa om ngn som mår sämre än en själv du strålar trygghet snygghet och värme😉

 39. Lyllis som tappat 5,2 kg. Efter 45 är det fan nästintill omöjligt🙈

  Har 8 kg att tappa. Sitter fasen fast.
  Tränar iaf 4 ggr i veckan och har ett rörligt stående jobb. Men sen finns i te tid med två barn som båda tränar sitt minst 3 ggr i veckan. Sen läxor, deras kompisar, matsäckar, skolutflykter mm så är tiden slut.

  Men största boven är nog kosten. Den är väl 80% av en viktnedgång.

  Får väl testa ägg och smoothies.

  Fortsätt inspirera! Jag blir pepp när andra lyckas!

  • Allting går! Lovar 💪🏻🧡

   Ja, största delen är såklart kosten. Men man får inte glömma helheten. Träningen är sååå viktig på så många sätt. Imminförsvar, rörlighet, för att inte tala om må-bra – hormonerna osv 😍

 40. Tina, att säga att den lindan inte gör ett dugg för Mys fot, vari ligger hat och hets och ondska i det? Det är ett konstaterande. Inget elakt i det. Skor har hon på sig på flera bilder, det är heller inte hat, hets, ondska och avundsjuka eller nått. Förstår inte var du får det ifrån

 41. Jag träffade My samma dag som hon stukade foten. Den ÄR stukad och hon går nu ofta med hälen nedvikt på skorna (gör ont i mitt sko-hjärta när jag ser det, men vad ska man göra ??). My gör vad hon kan. Jättebra att inte kyla ned vristen för mycket nu när det blåser så kallt ute. Helt rätt! Jäklar vilken kämpe du är ??

 42. Jag träffade My samma dag som hon stukade foten. Den ÄR stukad och hon går nu ofta med hälen nedvikt på skorna (gör ont i mitt sko-hjärta när jag ser det, men vad ska man göra 😭😂). My gör vad hon kan. Jättebra att inte kyla ned vristen för mycket nu när det blåser så kallt ute. Helt rätt! Jäklar vilken kämpe du är 🙏🏼

 43. Det är nog bara få som inte tror på att hon stukat den. Det jag inte ifrågasatte men bara påtalade var att den lindan inte gjorde varken till eller från. Det inget elakt påhopp. Om hon vill ha så, fine men det är ändå inte nått som hjälper hennes stukade fot. Ev. lite värme på underbenet men inte mer än så.
  Förövrigt kan jag väl även säga för dom som inte förstår sig på stukningar så är det inte bara en stukning. Det kan vara ”värre” än en spricka i ett ben. Kan ta längre tid att läka och gör också ondare än när man blivit gipsad.

 44. Det är nog bara få som inte tror på att hon stukat den. Det jag inte ifrågasatte men bara påtalade var att den lindan inte gjorde varken till eller från. Det inget elakt påhopp. Om hon vill ha så, fine men det är ändå inte nått som hjälper hennes stukade fot. Ev. lite värme på underbenet men inte mer än så.

  Förövrigt kan jag väl även säga för dom som inte förstår sig på stukningar så är det inte bara en stukning. Det kan vara ”värre” än en spricka i ett ben. Kan ta längre tid att läka och gör också ondare än när man blivit gipsad.

Svara

Lämna din kommentar!
Ditt namn här

Om du missat..

www.mymartens.se

Bloggen går över till egna plattformar. www.mymartens.se   Hej! Mycket hundar här inne nu ?? Valpperioden...

Fulladdad med energi efter mysig helg

Fulladdad med Energi efter mysig helg  Hej hopp! Vaknade pigg och utvilad efter en solig...

Vardag och valp uppdatering

 Här kommer en liten valp uppdatering. Vi övar på att gå i koppel ??Jag tycker...