Kosten är avgörande för dina resultat…. Har du kört fast och inte mår de resultat du vill… regga kost din med hjälp av LIFESUM och se vad du behöver mer/mindre av!

I samarbete med LIFESUM ?

Nyligen skrev jag ett inägg gällande vikthets. Min syn på elaka påhopp. Jag delade med mig av mina personliga med OCH motgångar. För det tål att påminnas…. ingen ”resa” är spikar. Livet går upp och ner likt en bergodalbana emellanåt ?

Kroppen är unik, allt hänger ihop. Hur vi mår, vad vi gör, vad vi äter, hormoner, ålder, stress osv.

Som Coach är det framförallt två saker som jag ofta får höra . Det ena är: ”Jag har provat allt, men får ej resultat” (Klinten känner sig frustrerad och uppgiven)

Eller, ”jag vill gå ner X kilo så snabbt som möjligt!” ( -Nej, inga Quick-fix?‍♀️ det är INTE hållbart i längden!

Jag förstår frustrationen på den första punkten, Men någonstans är det ”fel”. Då behöver man vara detektiv i sin vardag. Undersöka saker som hur man sover, vad man äter, när man äter, hur mycket man rör på sig osv.

En sak som kan vara förödande och göra att kroppen låser sig helt. Är just stress. Stress kan en enormbov i dramat” . Något annat som är jätte vanligt är sömnen. Sömnen är JÄTTE viktig för att kropp och knopp ska fungera optimalt!

Sen en annans sak som vi alla ”vet” men ändå inte riktigt får till. Det är själva kosten!

En STOR avgörande faktor är just kosten, ca 80% av gångerna handlar primärt om just den!

Det grundar sig ofta i okunskap. Att många generellt inte VET vad man äter och hur det påverkar?‍♀️ Vissa tror att det är farligt att äta kolhydrater. Andra undviker fett!

– Vill understryka att kroppen behöver BÅDE kolhydrater och fett! ???

Det finns inget färdigt kostschema som funkar för alla. Det ÄR individuellt. Du behöver hitta ett sätt som blir hållbart för DIG! En blandning av kolhydrater, fett, protein, och ett helhetsintag som gör att du mår som bäst!

Det kräver både uppoffringar, kunskap och tålamod! Mycket tålamod!

LIFESUM är mitt favvo-verktyg! Det blir SÅ mycket enklare! ( appen är gratis ? så du kan ladda ner och testa när du vill)

Men jag är premium. Då ingår mängder av goda, hälsosamma , och nyttiga recept! Även kostschemana för dig som tex vill men inte har råd/möjlighet att anlita an coach som mig själv ☺️

Många av mina klienter använder lifesum som verktyg för att regga kosten…

Mat är bränsle för kroppen, som ger energi till att orka mer och må bra?? Du kan i Apple räkna ut vad du behöver få i dig, anpassat utifrån dina målsättningar!

Den är logiskt byggd, och man kan enkelt regga det man äter under dagen, och på så vis förstå vad man behöver mer eller mindre av?

Jag skrev i mitt inlägg att jag själv tappat balansen. Trots att jag själv är både PT & kostrådgivare. Min kropp la av, 5-6 infektioner, Corona, oron för Ludvig, sömnen , rutinerna och min största utmaning STRESS ! Summering = pannkaka av alltihopa ?.

Mitt immunförsvar är lågt, min ämnesomsättning rubbad, orkeslös, med ett nervsystem som bråkar.

Jag går i rehabilitering. Senaste månaden har jag tagit kontroll över sömnen, prioriterat mig själv, tydliga rutiner. Jag mår bättre ❤️??

Nu är det dags för nästa steg, kosten ?? metodisk, enkelt och med LIFESUM som verktyg ?

Jag vill därför ge alla ni som också vill ha ett verktyg som underlättar i vardagen möjlighet att bli Premium användare med 30% på premium funktionen. Det innebär att du endast betalar 28:-/ månaden. – HUR bra är inte det?

Det är en väldigt liten investering för extrem mycket bra verktyg! – Vänta inte, bli premium idag! Ladda ner appen HÄR

Min frukost ?? Smoothie, gröt Och kaffe ???

/ My Martens

10 Komentarer

 1. En coach som själv inte kan klara av att följa sina egna råd… inte så trovärdigt kanske.
  Vem tror att du kan hjälpa dom när du inte mår så bra så du måste ha hjälp själv?

  • Millie, det handlar inte om att ag inte kan följa mina råd.
   Det handlar om att jag har en diagnos, att jag kämpar med en uttmattning som slår undan benen på mig ibland.
   Ett nervsystem som inte svarat. En kropp med kemisk obalans. Dvs FYSISKA fel….
   Tänk om jag INTE haft denna kompetens, mina
   Utbildningar och mina år av erfarenhet…
   Då hade jag antagligen inte klart mig varken första gången eller denna….
   Kanske är det så att vi som HAR varit på andra sidan, har en annan förstörde än de coacher som aldrig stött på problem som dessa?
   Tänk till lite grann tycker jag…. Min kompetens påverkad inte avvinn vikt eller min egen sjukdom. Snarare tvärt om ???

 2. Kan ju också vara så att flera söker sig till My just pga detta. Kan vara tufft att gå till en”super-pt” som är så himla vältränad och aldrig faller tillbaka i gamla banor. Som inte vet hur det kan vara att bära omkring på extrakilon och känna sig obekväm i sin kropp.

  • Alla är olika… och jag väljer såklart hur jag vill kommunicera ?
   Jag har tex branschkollegor som ALDRIG skulle visa en svacka eller en motgång. Som finputsar fasaden och delar endast med sig av det som är just positivt.
   Det är helt okay och upp till var och en.
   Jag menar. Att jag vill vara öppen och ärlig. Livet kommer alltid gå upp och ner, och jag ser ingen anledning till att ”mörka” det.
   Jag hade ENKELT kunnat mörka det, så att ingen av er sett mitt bakslag i utmattningen där EN av bieffekterna är just vikten. ( det är åandra sidan det lilla problemet i sammanhanget )
   Men som sagt, i mitt sätt att coacha så är det 100 % ärlighet…
   Min kompetens förändras inte oavsett hur mycket jag väger ?
   Majoriteten av mina klienter uppskattat detta.
   Sen finns det dom dom vill träna med en brutalt ”perfekt” coach, som tex min kollega Ako.
   Han är ju perfektions perfektion ?? Men det fiffiga är ju att man som klient väljer sin coach själv…. så även detta är ju upp till var och en ?

 3. Viktklubb är det som fungerat för mig. Man kan äta allt o räkna kalorier. Jag har uteslutit onyttiga saker naturligtvis som ger många kalorier. Godis choklad o kaffebröd. Äter annars i stort sett allt men räknar kalorier!
  Tror man ska leva så vanligt som möjligt för att det ska vara hållbart!

 4. Tror också att det blir mer trovärdigt att gå till en PT, som beter sig som en människa som trillar dit ibland, och vet hur det känns…Än till en robot som inte har förståelse alls.?

 5. Kommer nog aldrig helt förstå varför man ska behöva så mycket extra saker och oändligt mycket kläder för att komma igång med att träna, en helt annan sak om man spelar hockey, tennis eller liknande (åtminstone när det gäller material) annars kommer man långt med ett par bra skor, linne / tröja, shorts / tights beroende på årstid och en vanlig skrivbok / telefon om man vill dokumentera något.

Svara

Lämna din kommentar!
Ditt namn här

Om du missat..

www.mymartens.se

Bloggen går över till egna plattformar. www.mymartens.se   Hej! Mycket hundar här inne nu ?? Valpperioden...

Fulladdad med energi efter mysig helg

Fulladdad med Energi efter mysig helg  Hej hopp! Vaknade pigg och utvilad efter en solig...

Vardag och valp uppdatering

 Här kommer en liten valp uppdatering. Vi övar på att gå i koppel ??Jag tycker...