Sluta hacka på mig som mamma! Laddar inför flytt!

Inlägget innehåller reklamlänkar

Hej!

Vet inte varför vissa av er ska envisas med att hacka på mig och Ludvigs sjukdoms situation?

Ludvig fick som ni vet, tillbaka febern, detta var en onsdag eftermiddag. Sedan efter samtal med infektion ( vi ringer direkt dit , då vi räknas som ”inskrivna” i vårat ärende) . Så beslöt man sig för att skicka in Ludvig till akuten på mån/tid. Kommer inte ihåg exekt… Dom tog nya prover, mängder av olika. Inklusive Corona test. Igen, fastän han redan varit positivt. Jag bloggade kort om detta, och har uppdaterat då och då, lite mer sällan än tidigare. För att det är extremt mycket för oss redan som det är. Vi trodde att Ludvig skulle få vara frisk, och haft såklart planerat utifrån det…. På torsdagen fick vi åka in igen, till infektion . Träffa läkaren Som förklarade följande. Detta delar jag med mig av för att slippa viss smutskastning gällande våran situation. Läkaren förklarade att vi behöver vara överens om att Ludvig varit sjuk i flera olika saker, i omgångar. Influensa typ B. Sedan coronan, som han var sjuk i JÄTTE länge! Han blev frisk, fick komma tillbaka igen, han hann börja skolan och Sedan efter drygt 2 veckor kom febern igen. Efter coronan så hade det övergått till bakteriellt i lungan. ( lunginflammation ) . Detta fick han antibiotika för. Han behandlades och svarade ganska snabbt…. Nu visar det sig att denna bakterien och just denna lunginflammation TYVÄRR kan ge långvariga symtom även efter behandling. Så det läkaren sa var att febern kom tillbaka och att provsvaren visade det dom gjorde tydde på just det….. ? Så.

Summeringen är följande, vi är fortsatt inskrivna i vårat ärende och ringer direkt till infektion om det är något… Är han feberfri och pigg så går han leka och umgås precis som vanligt. Då hans immunförsvar är kraftigt nedsatt så undviker vi att träffas s folk generellt men framförallt om någon är sjuk eller precis varit sjuk, vi försöker helt enkelt att ta det säkra före det osäkra. Han ska ha 2 symtomfria dagar innan han få gå ut, om han blir sjuk igen. I ska rapportera in om han blir sjuk igen och kommer ha en löpande dialog med läkaren. Fler prover och uppföljningar ska såklart göras. I och med detta så tar vi helt enkelt en dag i taget i planering…. Mycket fokus på här och nu, samt dagsform! Det man vill pass upp för är att han immunförsvar inte ska ge sig på honom själv…. Men det är ytterst ovanligt, och jag litar på att sjukvården har koll! ??

SÅ: till er du dundernötter som ifrågasätter Ludvigs sjukdomssituation, min roll som mamma, eller som påstår att hans situation endast är till för klick på bloggen! -FUCK off! B

Bloggen betalas inte via klick, så det spelar överhuvdtaget ingen roll! Jag är allt annat än på topp! Jag har en nedstämd kille som missat nästan hela terminen och som är frustrerad över kommande läkarorder och provtagningar….

Jag är helt av banan mentalt just nu, så det sista jag behöver är att få skit för någonting som inte förtjänar skit! Jag GÖR mitt bästa! Ludvig är en riktig liten krigare som TROTS omständigheterna kämpar på bra ??❤️

Han blev febrig på fredag kväll, och jag lät honom gå till skolan på måndagen ( utflyktsdag) så att han kunde säga hej då och gå ett avslut efter en mycket annorlunda termin…..

Första dagen på sommarlov

Vi åkte ut till Kin och tjejerna på Lidingö, vädret var toppen. Ludvig sov till 11:15 ? ( han brukar alltid vakna senaste 06:30) så jag blev orolig att han var sjuk igen… men ingen feber ??! Behövde nog bara återhämta sig ??

STRONGER lanserade bikini! Koden gäller fortfarande: My20 ger 20 % HÄR ??

Svea njöt av både sol och skugga… Jag blir nojig att det ska vara FÖR varmt, men hon lägger sig i solen hela tiden ändå ? Julia och Svea ?

Vi spelade kort och umgicks…. en skön och mysig dag med några av våra närmaste vänner ❤️

Igår kunde Ludvig ÄNTLIGEN få klippa sig ! ?? SOM han längtat! Han har ju varit sjuk så länge att det liksom inte prioriterats…

Tilda på BOBBYS Hårstudio tog väl hand om honom. Bobby har haft ont i axlarna senaste veckorna så han har inte heller kunnat jobba ? Han hälsade på oss på innergården här om dagen, då skrattade han åt Lillemans frisyr, så nu var det verkligen dags ?

Ludvig fick klippa sig hur han ville. Han ville klippa sig som sin papp. Sagt och gjort ?❤️

Svea var såklart med på salongen ?

Ludvig älskar att bli ompysslad hos Bobbys ? Såhär fin blev han ???❤️ – TACK bästa tilda!

Ni vet att Bobby lanserat hårvårds produkter ? Jag som varit under långvarig stress med oron för Ludvig, isoleringen osv har börjat tappa massa hår igen. Så nu äter jag dubbla Super hair, och använder hans produkter flitigt! Både schampo och balsam är extremt vårdande!

Vill ni testa dom så får ni med koden my15 , 15% på hela sortimentet. Även på ”Lyx paketet” där allt utom hans nya värmeskydd /leav in ligger med. Paketet innehåller schampo, balsam, torrspray och hårspray! Prisvärt och jag lovar att du precis som jag… kommer att älska dom! In och kika HÄR ??

Efter frisörbesöket åkte vi ut till djurgården. Där vi mötte upp Jonas. Svea gick springa av sig och vi alla tog en kaffe/dricka vid vattnet….. Svea skulle vara med Jonas några timmar. Så att hon skulle slippa åka tur/retur Ringarum där vi skulle möta upp Ludvigs pappa?

Lycklig vovve!! ?❤️

Svea vill vara med överallt ??❤️ Just nu i skrivande stund så sitter jag på innergården. Med min älsklingssstol! Svea och en kaffe ☕️

Jag har lite … eller MYCKET att göra innan flytten i helgen, flyttfirma kommer på söndag, och packat. Men jag ska köpa kompostgaller, rensa, slänga, sortera osv. Försöker att inte göra för mycket. Jag försöker att återhämta mig men det är en utmaning ?

Jag är tröttare än tröttast och resan i nästan 6 h bil igår knäckte mig ?

Jag sover som en kratta, tampas med min jävla ångest och förälder att hålla ut tills flytten är över. Såhär ser jag ut just nu…. Utslag i hårbotten, i ansikte och med mörka ringar under ögonen och svullen som en gris ! Mina utslag kommer ALLTID när jag mår såhär ? Ska hojta ut medicin för det, och se om det hjälper… i kombination med rosenserien.

Jag ska till tilda på salongen, tvätta håret och göra en kur. Jag har stress utslag i hela hårbotten så jag kan inte färga utväxten just nu… Så hon ska lägga in en lugnande kur, och färga mina bryn ? , lägga en ansiktsmask och försöka få ordning på det där ??

Sen ska jag handla en grill, som ska få följa med i flytten… och fixa med allt möjligt! ?

Sorry för min skarpa ton i början av detta inlägget. Men ärligt talat, det är fan inte kul att Ludvig stor sjuk såhär länge. Ännu mindre roligt att det kan pågår i flera månader till… Jag är livrädd att han ska bli sämre! Och vill vara få en lugn, mjuk FRISK nystart i huset ??❤️ ?.

Nu ska jag ner i tvättstugan, jag passar på att tvätta upp allt. Ni vet.. täcken, kuddar osv . Och en sak till…. Lika röriga som Lina inägg är just nu. Lika röriga är min tankar just nu ?? Tack för överseende!

-Vi hörs sen!

My Martens

46 Komentarer

 1. Omg! Hur kan någon tro något sånt om er? Har följt eran resa från början! Stå på er och du är en bra mamma. Ser dina inlägg som ren information om hur allvarligt Corona är.
  Kramis

 2. Massor med stärkande kramar My!
  Och bra att du fräser ifrån. Ni som vräker ur er elaka ord från tangentbordet, tänk till ett varv extra! Vill ni verkligen vara en sådan medmänniska? Jag vill inte tro att ni verkligen ÄR sådana. Ni mår uppenbart dåligt över något annat i livet.
  My, jag känner igen mig så mycket i dig. Jag var (är väl fortfarande men utmattning och ME satte stopp) en doer, serviceinriktad (det ÄR roligt att göra gott för andra), ja du vet man VILL så MYCKET! Jag har varit alldeles för dålig på att be om hjälp! Jag skriver detta i välmening nu;
  Kan inte täcken/kuddar osv tvättas i nya huset? (Och ja, jag gjorde likadant inför min sista flytt för ngr v sedan ?). Men jag tänker på att du, även fast du har Jonas, är lite mer ”själv” i flytten. Men kan inte Jonas köpa grillen? Även fast jag förstår att du tycker att det är roligt att själv köpa, planera etc. Du har fullt upp med att läka Dig nu. Och en flytt, även om det är positivt och allt, ÄR ett trauma i sig (enligt min psykolog). Det tar på psyket även fast det är frivilligt och Bra!
  Nu pratar jag till dig som jag gör till min vuxna dotter märker jag. Det är av välmening och av egen erfarenhet. Och tror du att du kan be Ludvigs pappa att han kan ta hela resan till dig nästa gång? Så slipper du 6 t i bil just nu?
  Varma kramar MammaM

 3. Tyvärr finns det gott om idioter. I överflöd faktiskt. Tror att dom flesta av vet att L är en lugn, trygg och glad kille. Att han är less på sjukdom (och du med) borde vi alla förstå. En förälders värsta mardröm helt klart!
  Jag tycker att ni båda är starka som sjutton!
  Lycka till med nya huset och hoppas verkligen att ni får en fin nystart med allt vad det innebär!
  Kram

 4. Lycka till med flytten det kommer att bli bra för er. Ett tips till vovven det finns en kyldyna för hundar som blir sval när hunden lägger sig på den. Vår hund älskar att ligga på den när det är varmt.❤

 5. En tanke, det kan vara så att folk reagerar på hur du först beskriver Ludvig som väldigt sjuk och sen så fort han är feberfri i några timmar så ska han hänga med på aktiviteter och träffa folk. Även om det är OK för läkarna kanske han behöver lite längre återhämtning så han inte utsätts för smitta. Du bjöd in er till Anna Book på fredagen efter hans feberutbrott på ons/tor och sedan ut till Sigtuna på lördagen för att träffa vänner. Även om det är tråkigt kanske han kan behöva isolera sig tills det är stabilare.
  Även långa resor till Öland sliter när man är svag.
  Känns inte rätt att du ska köra så länge heller i ditt tillstånd. Nu kanske han ska ha lite sommarlov hos sin pappa, men annars kan det vara bättre att pappan åker till honom istället för att umgås, annars får det kanske helt enkelt vänta tills ni alla mår bättre.
  Lycka till med flytten. Det kommer kännas som en lättnad när den gjord.
  Grill mm kan du köpa när du är på plats. Gör bara det nödvändigaste nu.
  Och andas ☺️

  • Han har inte ”hängt med på aktiviteter efter några timmar” , så som du beskriver det…. Det har gått minst 2-3 dagar och är helt enligt läkarens restriktioner ….
   Men tack för din omtanke ??❤️

 6. En tanke, det kan vara så att folk reagerar på hur du först beskriver Ludvig som väldigt sjuk och sen så fort han är feberfri i några timmar så ska han hänga med på aktiviteter och träffa folk. Även om det är OK för läkarna kanske han behöver lite längre återhämtning så han inte utsätts för smitta. Du bjöd in er till Anna Book på fredagen efter hans feberutbrott på ons/tor och sedan ut till Sigtuna på lördagen för att träffa vänner. Även om det är tråkigt kanske han kan behöva isolera sig tills det är stabilare.
  Även långa resor till Öland sliter när man är svag.
  Känns inte rätt att du ska köra så länge heller i ditt tillstånd. Nu kanske han ska ha lite sommarlov hos sin pappa, men annars kan det vara bättre att pappan åker till honom istället för att umgås, annars får det kanske helt enkelt vänta tills ni alla mår bättre.
  Lycka till med flytten. Det kommer kännas som en lättnad när den gjord.
  Grill mm kan du köpa när du är på plats. Gör bara det nödvändigaste nu.
  Och andas ☺️

 7. Folk är ganska hårda mot dig på bloggen, kanske för att du skriver så mkt privat. Strunta i dem eller blockera. Du är en supermamma, vet inte om jag skulle ha orkat med allt du gjort. Fast som förälder så måste man ju.
  Gillar din blogg och fortsätt vara som du är.
  Lycka till med flytten, det blir nog toppen därute. Fint område, och nära till fina Sigtuna.
  Kram

 8. Ta det nu bara så lugnt du kan.
  Skönt för gossen att få komma till sin pappa ett tag. Hoppas killen får hålla sig frisk nu.
  Tänk på när han kommer tillbaka att man kanske INTE måste göra nåt eller umgås med andra varje dag.
  Var bara ni tre( fyra med Svea då)
  Packa upp i lugn och ro.
  Ta pauser och picnic på gräsmattan.
  Leta upp nån liten sjö, fiska och bada.
  Tids nog ( väldans snabbt) är hösten här igen med skolstart osv.
  Ta det lugnt och njut fram till dess.
  Lycka till
  ❤️

 9. Hej My!
  Tyvärr finns det personer som måste trycka ner någon för att kunna
  leva själva. Ibland kan man ta kritiken ibland inte. DU ÄR EN BRA
  MAMMA OCH PERSON!!!! Jag var på Buketten i Färjestaden
  häromdagen och då fick jag se att de hade eran lilla vovve i
  nästan naturlig storlek. Jag log för mig själv och tänkte på er.
  Lycka till med nya boendet.

 10. Har inte läst några kommentarer men har själv reflekterat att det är allt eller inget. Vissa dagar direkt efter sjukdom verkar vara otroligt intensiva. Iaf vad du lägger upp på stories. Undrar lite om katterna i allt detta. Är de inte ensamma väldigt mkt?

 11. Skrämmande att man ska behöva försvara sin roll som mamma! Jag undrar hur många som skulle göra ett sånt ifrågasättande IRL!
  Bra att du sätter ner foten och säger i från.. sen har du en massa back up av andra bloggläsare med.
  Många här ser ditt kämpande för Ludvig men även dig själv.
  Du är stark och en förbannat driven människa ❤️

 12. Du har lagt upp så mycket runt Ludvik de senaste månader både i bilder och text, mycket som upprepats gång på gång. Då kan jag förstå att det blir reaktioner av olika slag. Kanske inte alltid de du vill höra eller har behov av. Nackdel med ett öppet kommentarsfält.
  Vill bara säga att Ludvik blev mycket fin hos Tilde. Kan vara skönt att få vara kortklippt under sommaren. Och hoppas förstås att ni båda får bli friska snart, komma till ro och kunna njuta av sommaren???‍♂️

 13. Är alla dessa långa inlägg och ”försvarstal” tillsammans med en stundande flytt verkligen något ditt team tycker är bra för ditt återhämtande. Tycker det verkar vara ett helt galet tempo och så få timmars sömn på det, blir trött bara jag läser allt du gör.

 14. Prioritera det viktigaste och glöm inte bort välförtjänt vila när ni kommit till huset. Ni har tid Att komma iordning. Tvätt och sånt som inte är viktigaste kan ju vänta, det är ju enkelt att kunna tvätta i lugn och ro och hänga ut lakanen i egen trädgård, Hoppas Ludwig får hålla sig kry hos sin pappa och ha ett härligt sommarlov franske sig! ?

 15. Jag undrar att samma! Har själv inte orkat med en bråkdel när jag varit utbränd. Plus att hade mina barn varit så dåliga hade jag definitivt bara hållit mig hemma. Tycker det är så det funkar med automatik nu i coronatider. Vi träffar väldigt lite folk överlag och hänger mest hemma.. Jag tror inte vi läsare ser dig My som en dålig mamma utan förstår bara inte dina prioriteringar.

 16. Ta inte åt dig av dessa negativa människor! De verkar inte ha något liv själva så, sitter och tar ut sin frustration och avundsjuka på andra ?
  Skulle vara roligt att se hur de själva skulle tackla denna situation.
  Jag kan iaf säga att jag skulle vara helt förkrossad, skräckslagen och skulle förmodligen inte orka vara en så stark mamma som du faktiskt är ? (lider själv av panikångest) så vet mkt väl hur psyket spelar sina spratt.
  Hoppas och tror att miljö ombyte kommer göraner båda gott och håller alla tummar och tår, att ni får hålla er friska nu.
  Massa styrke kramar till er båda❤

 17. My! Ta hand om dig och din son å låt andra tycka vad fan som helst, de känner inte dig och de har inte heller all information. Släpp den onda energin och ge dem en spegelbild att titta i. Såååå trött på alla som ” vet” hur man ska göra?
  Undran, vad är det för något du får utskrivet för utslag… jag får nämligen också men får bara kortison utskrivet. Hjälper inte. Sen vill jag ge dig ett råd att verkligen vila i utbrändheten det är farligt i längden, det vet du säkert. Men själv fick jag bc av all stress, ångest motgångar i livet.
  Kram å ta hand om er ?

 18. Hej!
  Jag har själv samma problem med min hud när jag inte mår bra/stressad. Undrar vad du fått utskrivet på recept? Om du vill dela med dig av det såklart?. Har lagt ner så mycket tid/pengar på att försöka hitta något som hjälper men har tyvärr inte lyckats med det…

 19. Lägg inte energi på idioter som ska kommentera negativt om dig och dina kära, dom är inte värda det.
  Ett tips kan vara att stänga kommentarsfältet under en period tills allt har landat för dig.
  Superbra blogg och be strong ❤

 20. Kära My!
  Snälla försök strunta i troll och energitjuvarsom som vill förminska dig! Du vet hur du kämpat för din son, dig själv och inte minst med din studio.
  Alla är olika. Jag vill tro gott om de flesta. Tror kanske att de som skriver inlägg inte alltid tänker på HUR kritik eller tyckande sårar mottagaren.
  Ta på dig hård hud Myoch sålla bland de kommentarer du läser!
  I Sverige har vi åsiktsfrihet.
  Följer du en blogg och inte gillar innehållet- avfölj.
  My är en kämpe med girlpower!
  Hatten av!
  Lycka till med flytten nu och var rädd om er!❤?

 21. Kajsa, så är det nog precis som du skriver att my öppnar sig väldigt mycket och skriver om livet och allt vad det innebär. Då vill man bemöta det ibland och kanske ge tips och berätta om att man känner igen sig osv. My och hennes vän läste ett inlägg från mig som totaltolkades helt fel när jag ville väl och blev totalt utskälld av Anna Book och jag var inte vatten värd och en hemsk människa.
  Ibland får man faktiskt läsa mellan raderna och försöka förstå istället för att dra en slutsats att man är elak. Läser bara bloggen lite då och då numera och kommenterar aldrig längre.

 22. Det finns nog inte många föräldrar som skulle fixat er mardrömssituation bättre än vad du har gjort. Nu är Ludvig hos pappa och du får försöka sköta om dig och din hälsa ordentligt, dvs när flyttandet är klart! En fråga, var hittar jag den solstolen? Den ser perfekt ut för campingliv och utflykter. Hur ser den ut när den är ihoppackad/ihopfälld? Hoppas du hittar tid att svara. P.S En del vovvar älskar att vara i solen. Svea verkar vara en sådan! D.S

  • Tusen tack ???????❤️
   Min energi nivå är liiite för låg nu. Varningslamporna lyset rött. Men snart kan jag andas ut, och fylla på med energi och lugn och ro igen…
   Solstolen är en investering jag aldrig kommer att ångra… Men dom finns tyvärr inte online. Dom finns endast på Kopp & Kanna i Vadstena ?
   Kram

 23. Tack för svar. Inga problem, sköt bara om dig. Jag hoppas lampan snart visar grönt igen! Jag ser fram emot bilder från Ert nya hem.

Svara

Lämna din kommentar!
Ditt namn här

Om du missat..

www.mymartens.se

Bloggen går över till egna plattformar. www.mymartens.se   Hej! Mycket hundar här inne nu ?? Valpperioden...

Fulladdad med energi efter mysig helg

Fulladdad med Energi efter mysig helg  Hej hopp! Vaknade pigg och utvilad efter en solig...

Vardag och valp uppdatering

 Här kommer en liten valp uppdatering. Vi övar på att gå i koppel ??Jag tycker...