Vi flyttar till Steninge Slottsby ( Sigtuna ) Drömmen om ett permanent hem och lugn och ro blir äntligen sann!

Innan staden vaknar

Att starta varje morgon med min lilla Svea? Är som balsam för själen ?? Att gå ut innan Ludvig och Jonas vaknar. Att promenera i stan innan ”staden vaknar” är det bästa jag vet! Lugnet .

Men….. snart kan jag promenera utanför mitt nya hem, oavsett tidpunkt på dagen och känna ”lugnet”. FÖR…. Nu känner jag mig redo att berätta. -Jag har köpt radhus ????

Ett eget litet hus, med plats för hela familjen! Ett permanent hem, med naturen utanför knuten. Gångavstånd till vatten, och badplats ?? Min själ behövt ro. Äntligen kan vi stanna upp ? En sista j*vla flytt, sen kan ni inte få mig att flytta en enda gång till på myyyycket länge!

Här kan vi landa, Ludvig kan växa upp här och vi har vårat alldeles egna hem ? .
Jag grinar av lycka när jag skriver detta…. Äntligen kan jag ge Ludvig det jag drömt om att kunna ge honom ❤️ Att kunna springa mellan grannarna och låta barnen komma och gå som de vill ⚽️ ? ??‍♂️ = Drömmen!!!!

Rotlös och sökande efter att känna mig ”hemma”.

Ända sedan Ludvigs pappa och jag separerade för 9 år sedan, så har jag eftersträvat att känna mig ”hemma”, att landa. Att finna ro i kroppen igen. Jag har verkligen försökt, på ALLA sätt!

Där jag trivs bäst är i Sigtuna ? Det är en idyllisk plats att växa upp på. Närheten till vattnet, naturen och ”småstads mentaliteten” gör att jag känner mig ”hemma” , det påminner om Vadstena på många sätt. ( där jag är född och uppvuxen ) . Både jag och Ludvig har några av våra närmaste vänner där….

Åren har gått och jag har gjort vad som krävts utifrån varje situation…. Det har inte varit enkelt, ska gudarna veta ??. Situationen med My’ s blommor 2016 och de hundår efteråt jag jobbat halvt ihjäl mig för komma tillbaka både känslomässigt och ekonomiskt har varit en mardröm. Men också extremt utvecklande. Livets hårda skola skall icke underskattas!

Men efter MÅNGA turer fram och tillbaka så har jag idag en riktigt bra relation till Lillemans pappa och hans familj. Allt vi har gått igenom har tillslut tagit oss hit….

Nu står vi här, med en ljusare framtid än på många år, den LÄTTNAD jag känner i kroppen går inte att sätta ord på ❤️???

2020 har började knackigt! Minst sagt! ? ? ? Corona slog undan benen för våran familj, och jag trodde ärligt talat att ludvig aldrig skulle bli frisk, jag var rädd för hans liv. Jag har varit så förtvivlad och ledsen att ord inte kan beskriva det ”vakum” vi befunnit oss i. Min egen hälsa och hur jag mår blev samtidigt påverkat såklart. Luften gick lixom ut mig…. ”Mitt i situation” så gick jag nog på autopilot. Men nu när Ludvig är frisk så gick luften ur mig. Men jag är också oändligt TACKSAM ??

Inget ont som inte har något gott med sig

Alla turer fram och tillbaka och även de senaste åren har tagit ut sin rätt…. Jag är i en svacka, och jag genomgår en rehabilitering som gett mig hopp om att jag ska kunna bli helt frisk en dag.

Jag är extremt medveten idag, gentemot för bara några år sedan när jag kraschade totalt och nästan strök med på kuppen.

Så att jag drar i nödbromsen nu, är en ren och skär investering i mig själv och min hälsa ❤️??

Att alla event, träningsresor och sådant är inställt känns nästan som ett ”tecken” . ( menar såklart inte att konsekvenserna av covid 19 är något bra ) Men jag försöker att se en mening med allt….

Nu flyttar vi mot Steninge Slottsby ( Sigtuna )

Om 2 veckor lämnar vi alltså city ??? Den här bilden togs när vi tittade på området vid vårat nya radhus. Vi ska flytta till Steninge Slottsby, som ligger utanför Sigtuna. Något närmare stan ☺️ Jag frågade Ludvig om han ville bo här, han tjöööt av lycka och nästan hoppade/dansade okontrollerat i kroppen! ??❤️

Eftertanke inte karantän och isolering

När vi satt isolerads pga av Corona, och åkte in och ut på sjukhus…. Då började jag fundera. Vi har tittat på bostad till och från senaste åren. Men behövt avvakta då jag har haft dubbla boenden, Sthlm/öland. Sedan årskiftet har jag inte haft det…. och nu kör vi funderat på vart vi vill landa så insåg jag att för samma pengar i stan, så skulle vi få ca 45-49 kvadrat, som jag får för ett helt litet radhus ? . ( Helt galet!!! )

Visst skulle vi kunna bo ett par år i lägenheten jag bor i nu… Utan problem. Men jag vet också att vi skulle växa ur den…. ? Ludvig blir större, han vill ha kompisar hemma och jag vill ge honom allt det där jag alltid velat ge honom. Jonas får inte plats, och jag vill hellre bo utanför stan och åka in till stan på mina villkor gör jobb och annat ❤️

För ca 2 månader sedan hittade jag vårat hem

Ett litet tvåvånings-radhus med naturen utanför dörren. Jag kan få ge Ludvig en stutsmatta, en trädgård som både Svea, Stina, och Sture kan vara i ? Känslan av att kunna bo här tillsvidare, låta Ludvig bli tonåring. Kunna pyssla med mina växter och blommor igen ?.

Jag kommer naturligtvis att vara i stan också. Studion ligger ju där…. Så efter sommaren och när min rehab är kör så kommer jag att jobba 2-3 dagar / veckan i stan. Och övriga dagar hemifrån. Ja, min kära ”bloggfamilj” , detta är en hemlighet jag har hållit hemlig för er…. Som jag med glädje berättar nu ❤️ Nu kan nästa epok i livet ta form…… LUGN & RO!

/ My Martens

104 Komentarer

 1. Så glad för din / er skull My ??⚘Du förtjänar verkligen att få lugn & ro & jag önskar dig /er allt gott i livet⚘❤

 2. Grattis! Brukar aldrig kommentera, men vilken stark kvinna du är blir imponerad av dig! Hoppas du finner ro nu? Vilken jäkla kämpe ??

 3. Önskar er all lycka till i den nya bostaden nu har allt vänt och nya ljusare tider kommer superkramar ???????

 4. Så himla härligt att alla pusselbitar börjar falla på plats. Hoppas att ni nu kan få lugn och ro och bygga upp ett nytt kapitel i livets bok <3

 5. Får se om ni trivs lika bra i Märsta (Sigtuna kommun) för det är ju där ni ska bo. Det är en jättefin plats men likafullt är postadressen Märsta.

  • Steninge slottsby är ett nybyggt område på andra sidan motorvägen…
   Så ”invandrar-krigen” , gängbråket och kriminaliteten håller vi oss ifrån ?
   Jag har bott i sigtuna, men jobbat i Märsta. Så jag VET!
   På min adress så står det sigtuna, inte Märsta. Området heter som sagt, Steninge slottsby . Där bygger man upp ett helt nytt fint område. Man bygger även skola och idrottshall.
   Genom skogen cyklar vi till sigtuna strandpromenad på 5 minuter.
   Vi kommer trivas toppen bra!
   Tack för omtanken ”munch” ☺️ så fint av dig att lyckönska oss ?

  • Det gör han kanske över lite tid… men det är inte rätt läge att sälja hans lägenhet just nu med tanke på Corona och bostadsmarknaden ☺️

 6. Åh vad härligt för er. Du är sån duktig och fin mamma. Ska bli så kul att följa er i nya bostaden. Kram och lycka till.

 7. Önskar er familj all vila, glädje och hälsa i lugnet.
  Ett ord jag tänker på då jag läser Åsa’s och Z’as inlägg är ”förutsättningslöst”.
  Jag tycker att det som du My väljer att dela med dig av borde vi följare acceptera förutsättningslöst så länge det är inom lagen. Vem är den som är satt att döma eller offentligt bedöma och ifrågasätta andra människor?!
  Jag är tacksam över att du My delar med dig av ditt liv och att jag, en 56 årig kvinna med sjukpension pga neurologisk sjukdom, att jag på så här vis får stötta dig My i mina tankar.
  I mitt liv har jag alltid försökt tänka positivt även om det emellanåt varit mörkare än mörkast i perioder.
  En viktig sak som jag tagit till mig av är att i stort sett alla människor gör så gott de kan.
  Önskar dig läkedom och massor av kärlek. Önskar att ni kommer få många nya energigivande och förstående vänner. För jag bara vet att det val du gjort nu, det är bra för er ❤️

 8. Konstigt att både du och din kompis Anna Book skäms för att ni bor i Märsta, t.o.m mäklarfirmorna skriver Märsta om Steninge Slottsby.

 9. Om två veckor redan? Det var snabbt ? hoppas vi får se hur det ser ut sen ?
  Känner Ludvig någon i nya skolan? Eller ska han gå kvar i stan?

 10. Önskar er ett riktigt stort lycka till med nya huset och hoppas ni får det helt underbart. Det är ni verkligen värda efter allt som ni har fått vara med om ❤

 11. Välkommen till kommunen! Att bo i Steninge med den omgivningen är helt underbart. Är själv uppvuxen i närområdet och har bott på andra sidan steningeladan förut. Här kommer ni att trivas och hoppas du kan börja må bättre nu ?
  / en annan Nettan ?

 12. Jag tycker också att det är bra att du köper huset själv. Jonas kommer säkert att tillbringa den mesta tiden hos er. Nu finns det plats för honom också.Men han kanske känner för att dra sig tillbaka någon gång med sin musik!!!
  Kommer Ludvig att gå i samma skola som sina tidigare kompisar från förskolan när ni bodde där?
  Jag önskar er allt gott.
  kram

 13. Åh vad roligt, det är så fint där med slottet, slottsparken och ladan med affärerna. Blomsterhandeln i ladan är underbar! ❤️ Lycka till!

 14. Tillhör det inte Sigtuna kommun? För i så fall är det väl inte fel att säga att man bor i Sigtuna, tycker inte jag i alla fall. ?

 15. Stort GRATTIS det kommer att bli jättebra. Ta det lungt bara och njut av att få ha ett bra liv med de du älskar allra mest !!!!!!

 16. Fantastiskt att höra?????!
  Så glad för dig/er skull. Har följt din blogg i några år och som du har kämpat så är ni så värda detta!
  Stort Grattis till er❤️.

 17. Stort grattis till er nya bostad! Låter ju helt underbart med ett eget litet radhus där du kan pyssla och greja. Vilken stark kvinna du är! Jag är helt klart imponerad av ditt kämpande för att göra det allra bästa för dig och din son?Lycka till!

 18. Så glad jag blir för dig och din familj ❤❤❤ Vet att du hsr kämpat och kämpat. Du är så värd att få din och familjens smultronställe. Känner din lycka ända ner till Karlskrona ??

 19. Carola bor i Märsta.
  Anna Book bor i Märsta
  My kommer bo i Märsta.
  Varför verkar de alla skämmas över det?
  Postadressen är Märsta. Steninge Slottsby har postadress Märsta.
  Det är ju bara kul att göra en grej av det just för att de förnekar det in i det sista. ?
  Oavsett Märsta eller Sigtuna så förstår jag varför du flyttar dit My. Där är underbart vackert och slår city på alla tio fingrar. Jag hoppas ni finner ro och stannar länge.

  • Tack Evelina! ???
   Peter Bláha ( pansar =gladiator) har också flyttat dit ut, vi kommer bo som grannar i samma område)
   Han har barn i samma ålder och är också ny i området men stormtrivs ?
   Det heter ju Steninge slottsby, och tillhör sigtuna kommun ?
   Både Märsta, valsta och Odensala ligger bredvid ? VAD är grejen?!

 20. Stort stort Grattis till er alla nu får du lite lugn i ditt liv och kan landa med Jonas, Ludvig, Svea, Stina och Sture!! Det är ni så värda fina ni!! ❤???❤

 21. Å vad roligt! Grattis!!! Och vad häftigt att du kunnat köpa det själv, även om Jonas följer efter sen ? Power! Hoppas ni kommer trivas som fisken…

 22. Grattis till köp! ? bor också här, det är postadress Märsta (bara så mäklaren inte farit med osanning..) strax bakom områdena Valsta och Steninge backe.
  Välkomna ?

  • Tack! ☺️?? Vi har inte köpt av mäklare. Vi har köpt av husföretag hus ? ( nybygge)
   Och du som redan bor här vet ju få alltså att det heter Steninge slottsby, att det tillhör sigtuna kommun. Och du vet också vart Valsta & Märsta ligger.
   Vi har medvetet VALT att inte köpa i varken valsta eller Märsta pga av att jag som bott i sigtuna och jobbat i Märsta VET hur kriminaliteten ser ut just där….
   Men det ligger ju bredvid varandra, så nära är det absolut ?

  • Jag skäms inte över att kalla det Märsta ? jag har varit på många olika visningar.
   I Steninge, Steninge slottsby, centrala sigtuna, i Märsta, i Täby, Erikslund, Gribbylund osv.
   Tillslut bestämde vi oss för just Steninge slottsby, som är hur mysigt som helst och passar oss perfekt ?. Detta ligger alltså i Sigtuna kommun. Frågor på det? ?

 23. Till Anna ! Kan du lägga upp en bild på dig så kan vi kommentera dina brister på din kropp ? Till My ! Är så glad för eran skull att bitarna i ditt liv äntligen börjar falla på plats ! Och det har du på egen hand kämpat för ! Bara att lyckönska både tvåbenta och fyrbenta till ert nya hem !

 24. Vår postadress är Märsta och vi bor på Trädgårdmästerietsväg i Steninge Slottsby. Vi tillhör Valsta församling i Märsta. Undrar om dom som bor i Rosersberg säger att dom bor i Sigtuna. Nej det är inte nybyggt på andra sidan motorvägen, vad pratar du om nudå?
  Tror du inte att internet och läskunniga i Märsta existerar? Vi kan läsa korkade kommentarer…

  • Va???
   Jag har köpt ett Steninge slottsby. Som tillhör Sigtuna kommun. Precis så som både Valsta, Märsta, och Odensala gör ?.VAD är grejen med det??
   Jag har köpt här, för att jag förälskat mig i området och vill låta Ludvig landa och växa upp här. Med närhet till natur, skola, vänner, badplats, och där vi redan har ett stort umgänge ???

 25. Anna: Skäms på dig! Hon har ju för i helvete suttit i karantän, tagit hand om sin älskade Ludvig som varit jättesjuk och inte kunna träna på samma sätt. Testa det själv, får du se hur jävla lätt det är!!!
  Hon kanske inte har levt på salladsblad utan fått slinka ner lite köpemat då orken med matlagningen kanske inte varit högsta prio.
  So what om hon gått upp några kilo? Hon är vacker som alltid. Plutta dig!

 26. Det var allt ett tjat om adressen.
  Postadressen till Steninge Slottsby är Märsta men det ligger i Sigtuna kommun.
  That’s it.
  Ska bli kul att följa din resa i radhuset och som vanligt är man ju lite nyfiken vilken typ av hus du köpt.
  Men det får vi väl se hoppas jag.
  Lycka till med flytten nu.

 27. Spelar väl ingen roll vilken adress det är så länge man själv trivs? Huset ligger där det ligger med lika avstånd till både Märsta och Sigtuna.
  My har tidigare sagt att hon bor i Stockholm när hon bodde i Täby hos Jonas. Det beror väl på om man syftar till län eller kommun. Men oftast brukar man väl prata om i vilken kommun/stad man bor i och inte i vilket län men det kanske är annorlunda och lite känsligare runt Stockholm verkar det som.
  Huvudsaken är att den som ska bo där är nöjd ?.

 28. Grattis! Härligt att du köpt ett hus! Underbart att Ni båda mår bättre! Härligt med både hunden och katterna! Sen måste jag ju så klart skicka idioten till skamvrån som är negativ! Skämmes! Kram

 29. Så roligt ❤️ Grattis!!!
  Jag googlade och området ser hur fint ut som helst. Kommer bli perfekt!
  Till de som inte är så snälla här bland kommentarerna. Har inte ni lärt er att har man inget trevligt att säga så kan man vara tyst.

 30. Jag tycker ni har gjort helt rätt val! Storstaden finns kvar och inte 100 mil bort! Grattis och lycka till!! Det ska bli spännande att få se bilder inifrån huset!

Svara

Lämna din kommentar!
Ditt namn här

Om du missat..

www.mymartens.se

Bloggen går över till egna plattformar. www.mymartens.se   Hej! Mycket hundar här inne nu ?? Valpperioden...

Fulladdad med energi efter mysig helg

Fulladdad med Energi efter mysig helg  Hej hopp! Vaknade pigg och utvilad efter en solig...

Vardag och valp uppdatering

 Här kommer en liten valp uppdatering. Vi övar på att gå i koppel ??Jag tycker...