Godmorgon…. jag är officiellt en ”tant”! Och det känns riktigt bra…..

Godmorgon!

Min årliga längtan efter My’s Blommor , växter och mitt ”gamla liv” har slagit till ?? Den slår aldrig fel ? Så fort naturen börjar grönska, solen tittar fram och vårkänslorna kommer!

-TACK för alla gratulationer till ”Lillan” ???? Jag vet inte än vad vi ska döpa henne till… Men vi kallt henne ”Lillan” tills vi bestämt oss.

Igår gick jag till den lokala Blomster butiken och shoppade! Jag fyllde kasarna med växter och krukor ?? Jag tröst-shoppade utan minsta dåligt samvete ! Mina gröna fingerat gick bananas i butiken…… Jag pratade ihjäl butiksinnehavare med mitt svammel om My’s Blommor , Holland, grossistverksamheten och mina historier från mitt tidigare liv. Jag är född och uppvuxen i blomsterbranchen. Jag hade min egna butik i 10 långa, roliga år. VARJE år kommer den här ”krisen” . När jag längtar ihjäl mig! Guuud vad jag önskar att jag hade en trädgård! ???

Jag shoppade….. Sedan satte jag mig på mitt favvo café på Rörstrandsgatan. Innan jag vågade sätta mig så dubbelkollade jag att man kunde sitta själv. Jag Undvek folk och blev positivt förvånad över hur bra avstånd man ändå höll.

Jag njöt i solen av en havrelatte och chiapudding ☺️ Kände mig ”fri” en stund. Trots dessa konstig tider. Jag ringde upp Jonas och vi tog en teledejt.

Sedan promenerade jag hem… hängde upp tvätten, och ställde kassarna innanför dörren innan jag hämtade Lilleman. Han klarar inte riktigt full dagar. Men det går ganska bra ändå…. Alltså det är ju helt sjukt hur mycket han gått igenom när han varit sjuk såhär länge… Så jag är glad över framstegen och vi tar en dag i taget ??

När han kom hem så var han jäääätte trött! Så vi kröp ner i soffan, och satte på en film. ”Rädda Willy” . Den var en av mina favoriter när JAG var liten, jag blev SÅ glad att den fanns på Netflix! Det var extra mysigt att se just den med Ludvig. Sen tvättade jag mina fönster i köket. Städade av och satte upp mina blommor ?

Före:

Efter:

Jag har blivit ”den där” personen jag alltid tagit hand om sedan jag själv var den lokala floristen…. som alla pratade med ? Jag är officiellt en ”tant”som numera pratar med växterna och finner lyckan i en pelargon och palletblad ? jag pratade i telen med Åza när jag insåg hur samtalet gick. ( Vissa saker är ”FÖR” interna för att kunna skriva så att ni förstår… )

”Jodå det är bra, sovit okay. Är trött men det är jag. Ju alltid…. Jag berättade ivrigt om mina växter . Palettbladet och pelargonen, och lite annat Lull-kull. Inte vilken pelargon som helst, utan en DR Westerlund” jag började gap-skratta högt ?

Nu är ju officiellt en ”tant” ? ?‍♀️?? MEN, då poängterade Åza, att lilla gumman…. Det var du innan du fyllde 25 ?!

Ta inte illa vid er ni som också känner er ”tantiga” . Precis som med aldrig annat så är det ingen åldersstämpel utan mer ett ”tillstånd” ?

Jag och Åza pratade internt om hur vi mår. Vad vi gått igenom och insåg att våra samtal lät väääääldigt annorlunda nu, gentemot för ett par år sedan ? och….. Jag trivs med det.

Jag trivs med att vara trygg i mig själv. Att skita fullständigt i vad andra tycker. Att välja mig själv och det som får MIG att må bra, före det som tar energin ☺️

Detta börjar låta lite flummigt…. Men ge mig några dagar eller nån vecka så ska jag skriva lite mer om detta. Jag ska nämligen ta ett kliv tillbaka ett tag…. Ägna mig åt mig själv, mitt mående, min familj och våran nya hundvalp ?

-Jag är en STOLT ”pelargon tant” ??!

Förresten så har Åza precis skaffat en ny blogg…. In och kika på den HÄR ??

Jag väljer alla dagar i veckan en lugn promenad i naturen/skogen än en utekväll. Jag somnar av bara tanken på nattliga äventyr ??

Jag prioriterar att lägga mig tiiiidigt för att få kraft, och jag prioriterar att prata med växterna och katterna framför många andra ?

Jag är vääääldigt trött efter hela corona situationen med Ludvig. Samt min egen sjukperiod innan. Vi har nog aldrig haft så mycket oflyt som vi haft sedan i december ?

Men…. med det sagt! Det kan vara bli bättre nu. Energin kommer komma tillbaka och jag ska vara ”snäll” mot mig själv och låte det ta sin tid… ☺️

Valpen med sina syskon… ????? i helgen är det dags ☺️.

Nu frukost.

Äggmacka på röstat bröd till Lilleman. Smoothie till oss båda ? Idag, kvarg, banan, blåbär, chia, och Super booster, och en grön drink till mig?

Köpte även en hortensia till vardagsrummet. Kostade mindre än min ”vanliga” bukett och kommer hålla längre ? MEN… förra veckans bukett hänger med ännu, trots att det är på sista svängen

Nu ska jag gå med Ludvig till skolan… Sedan när jag lämnar honom ska jag ta min långa sköna promenad??

– Hörs sen!

/ My Martens

36 Komentarer

 1. Känner igen mig så väl. Ju äldre män blir ju mer pratar man med främlingar och ler mot alla??. Skällde alltid på min mamma när vi var ute någon stanna. Måste du prata m alla? måste du prata m alla barn hahaha nu e ja likadan. Tycker det är riktigt trevligt. Grattis också till er nya babys. Vi skaffade en hårig babys för 1 1/2 år sedan. Underbart. Ha en fin dag

 2. Åååå så många fina blommor du köpt….nu blev jag oxå sugen??Vad heter den tvåfägade bladväxten intill buddhan? Så himla fin.Ha en fin dag.?Kram

 3. Vad har kenneln döpt valpen till? Kanske kan spinna vidare på det. Eller får ni bestämma vilket namn själva som ska registreras? Det brukar vara vanligt att man som uppfödare har kennelnamn på sina valpar men sen får ju köparen kalla den för nåt annat om man vill.
  Söt hund!
  Skönt att din ekonomi känns stabil igen eftersom du vågar göra denna investering.

 4. Jag gläds så med dig över att Ludvig är på benen igen!
  Vadå tant ? Jag är nästan dubbelt så gammal och har börjat prata lite med blommorna ha ha..
  Palettblad och pelargoner verkar vara riktigt inne. Nä du har långt kvar till ”tant” ?
  Kram till er båda ?

 5. Tycker du det är roligt att använda ordet ”tant”.
  Jag som verkligen borde vara i tantåldern tycker det känns lite förlöjligande och förnedrande hur du använder ordet.
  Man är inte en tant för att man gillar blommor. Det har jag gjort sen barndomen och gör ännu långt uppe i sista halvan av livet. Men för den skull känner jag mig inte som en ”tant”, finns det inte ens några tanter idag? Kvinnor för äldre och tjejer för yngre, men tant,,, näe tack!
  Pelargonkvinna borde vara bättre uttryck. och det blir man inte av en pelargon heller så, utan först när det börjar se ut som det gör här hemma.
  Dr Westerstrands blomma är bra i alla fall, för den skänker välbefinnande till kropp och skäl och har genom åren haft många bra positiva medicinska effekter. Gnugga lite på bladen och andas in. Härligt. ( tänk nu på att det här är skrivet i en lättsam skojsam ton)

 6. Tycker du det är roligt att använda ordet ”tant”.
  Jag som verkligen borde vara i tantåldern tycker det känns lite förlöjligande och förnedrande hur du använder ordet.
  Man är inte en tant för att man gillar blommor. Det har jag gjort sen barndomen och gör ännu långt uppe i sista halvan av livet. Men för den skull känner jag mig inte som en ”tant”, finns det inte ens några tanter idag? Kvinnor för äldre och tjejer för yngre, men tant,,, näe tack!
  Pelargonkvinna borde vara bättre uttryck. och det blir man inte av en pelargon heller så, utan först när det börjar se ut som det gör här hemma.
  Dr Westerstrands blomma är bra i alla fall, för den skänker välbefinnande till kropp och skäl och har genom åren haft många bra positiva medicinska effekter. Gnugga lite på bladen och andas in. Härligt. ( tänk nu på att det här är skrivet i en lättsam skojsam ton)

 7. Majsan
  Den heter palettblad, eller som vi säger, nässelblomma.
  Finns i en uppsjö varianter.
  Lättskött
  MY !! Se till att kommentarerna hamnar under det man svara, blir så rörigt annars

 8. St jag förstår mycket väl att du känner till att blomman heter doktor Westerlund. Jag kunde inte låta bli att rätta dig. Hihi.

 9. Älskar också den Blomsteraffären, vid Vasaparken. Bra priser på blommor o växter.
  Lycka till m valpen.
  Hoppas du får möjlighet att vara sjukskriven ett tag, det behöver du?

 10. Så härligt att Lilleman mår bra! My, du kanske skulle börja med blommor igen? En liten butik? Ja, det var bara en tanke

 11. Jag har en valp som är 8 månader nu. Det bästa jag och familjen har gjort ❤️?Så otroligt mycket kärlek och skratt varje dag , också kommer man ut flera ggr / dag i skogen . Innan var jag ute på pw som du någon gång per dag, nu blir det ett helt annat uteliv?

 12. Så fint du skriver. Jag blir alldeles tårögd och rörd. Det låter harmoniskt, mysigt och lungt. Väldigt vackert. ? ♥️ Du gör så rätt. Fortsätt att tänk på dig själv. För mår du bra så mår allt annat runt dig också bra. Jag håller tummen på att det håller i sig hos er. Har man gått igenom något svårt så är det lättare att uppskatta det lilla.. att må bra av det.. ?☀️ ?

 13. Du St, sluta läs och gör nått kul så slipper du kanske vara så lättkränkt.
  My bry dig inte om sånt skitinlägg.
  Namnförslag, Siri…. Stina, Sture och Siri
  Kram

 14. Tina.
  Jag är inte lättkränkt.
  Jag undrar bara vad ÄR en tant❓
  Är man en tant för att man gillar blommor. Tror inte det.
  Är man en tant för att man lagt ett antal år bakom sig?
  Läs hela mitt inlägg så förstår du kanske.
  Det är skrivet med glimten i ögat.

 15. Men vad roligt, jag visste inte att Dr Westerlund var en pelargon ? Kan du inte skriva lite mer om blommor nu inför våren? Att vara tant är bra. ? Svårt med hundnamn. Vill du ha djurens namn på S? Jag vet inte hur stor den rasen blir men kanske Sonja? Signe? Eller varför inte Tanten? ? Jag har haft flera palettblad, men denna har jag aldrig haft, vad heter den? Mina paletter har en tendens att ”ta över” och då blir jag lite less och ger bort dem. Kram och lycka till med hunden.

  • Tusen tack fina du ☺️??
   Hunden blir ca 8 kg som vuxen ☺️?
   Ja… skriver gärna om blommor, men när jag har tillgång till dom ??

 16. Självklart ska hon heta;
  Lilly!!!!!!!
  Syftar på blomman lilja (blomster-My)
  Passar med Lilleman!
  Passar också då hon är lllllliten ?

Svara

Lämna din kommentar!
Ditt namn här

Om du missat..

www.mymartens.se

Bloggen går över till egna plattformar. www.mymartens.se   Hej! Mycket hundar här inne nu ?? Valpperioden...

Fulladdad med energi efter mysig helg

Fulladdad med Energi efter mysig helg  Hej hopp! Vaknade pigg och utvilad efter en solig...

Vardag och valp uppdatering

 Här kommer en liten valp uppdatering. Vi övar på att gå i koppel ??Jag tycker...