En mysdag med Sigtuna grannarna….. Sol, båt, barn, och inga ”måsten”.

Hej på er!

När Ludvig lämnats i Ringarum och jag kört hem….. Så var jag helt slut! Jag fattar inte att jag som pendlat den dubbla sträckan, i FLERA år, blev så trött av denna resan ??? Ni fattar inte, jag körde hem till Jonas ( där även katterna var) . Åt min matlåda, och somnade bums! ? Kul sällskap, första gången barnledig på väldigt väldigt länge….. Men jag orkade inte med någonting?

Igår när jag vaknade så påbörjade jag dagen med min promenad. Jag kör Jonas sova…. Tänkte gå en lång skön morgon prommis i solen. Det gjorde jag också längs med hägernässtrand. vattnet glittrar och jag bara njöt av omgivningen.

Sen var tanken att hitta på något med Jonas då vi aldrig ses längre. När vi var isolerade i 2 månader så sågs vi inte alls, men hördes dagligen och han hjälpte till utifrån med handling osv .

När vi sedan kunde börja träffas har vi träffats på helgerna ☺️ för han har mycket , mycket jobb just nu.

Så just denna helgen såg jag fram emot lite ”egentid” och att bara vara…… Men Jonas vaknade, ganska sent. Då hade jag redan hunnit promenera handla , göra ärenden osv. Då visade det sig att han behövde jobba?

Så då stod jag istället inför valet att åka hem till stan, ta tag i städ, tvätt och det där ? Eller…. åka ut till mina vänner i Sigtuna och hänge med dom och deras barn. Hmm….. damråttorna får vänta! ?

Jag packade ihop katterna. Åkte in till stan och lämnade av både Stina och Sture och väskan jag packat för att spendera helgen med Jonas ?. Jag Bytta om till sköna mjukis kläder och tog med mig ett varmare ombyte. Gjorde ett ”snabb röj” hemma ? Sen åkte jag ut till mina ”Sigtuna grannar” , åt lunch, åkte båt och hade en riktig mysdag tillsammans med dom ☺️

Världens bästa Julia ? Med minstingen Pennie.

Pappa David och Pixie ? Vi åkte till en ”hemlig ö”. Dit David och Julia brukar åka med sina små… vi hade med oss fika, och satte oss i solen….. Sååååå perfekt väder för en utflykt som denna igår!????

En riktigt skön dag helt enkelt ??

Alltså Sigtuna är ju sååå mysigt! Det var verkligen mot min vilja att flytta därifrån för några år sedan. Just att kunna låta barnen växa upp sådär. Med vatten runt omkring sig. Naturnära, litet samhälle med allt man behöver för att kunna erbjuda ungarna en idyllisk uppväxt ? Samtidigt som det ändå bara är ca en halvtimme in till huvudstade? Min högsta dröm är att få möjlighet att flytta tillbaka dit. Inte nu. Men inför Ludvigs nästa skolbyte som kommer när han gått ur 3:an. ( dvs om drygt 1 år) .

Drömmen vore ju att hitta ett gemensamt boende för mig , Jonas, Lilleman och katterna ?? Oavsett vart det blir ? och för min del….. GÄRNA utanför stan i Sigtuna området ☺️ Får väl se om jag kan få med mig Jonas på det…… Eller en större lägenhet i stan….

Det är två helt skilda saker med olika för/nackdelar.

– Vad tycker ni? Centralt som är bekvämt, nära till allt. Möjlighet att slippa ha bil, ingen pendling , och ett mysigt statsliv. Eller… att bo utanför, få enligt mig mer livskvalitet, större bostad och mer yta. MEN behöva pendla de dagar man jobbar i stan.. ?‍♀️ Det finns såklart en låååång lista med både fler för och nackdel är. Men lite så går mina tankar ….. ? att Kunna investera i ett gemensamt boende och ”bygga bo” där och låta Ludvig växa upp och stanna där tills han är vuxen ?

Men men… vi får se. Innan coronan slog till så kikade vi på flera olika bostäder. Så processen är igång! Igår när jag var där ute igen så satte tankarna kring stan Vs utanför stan igång igen ?

Vi kom tillbaka in till Sigtuna strax innan middagstidstid. Så vi åt även middag innan jag körde hem och somnade på soffan med båda katterna på mig ?

Lite tråkigt att inte vara med Jonas, men det är sån han är. Rätt vad det är dyker det upp något ”projekt” som går före allt…… Jag som på riktigt sett fram emot våran dag var ganska besviken på att han inte prioriterade den. Men är glad att jag inte ut till Sigtuna, för det var verkligen såååå mysigt! ?

Just nu ligger jag fortfarande kvar i sängen…. Både Stina och Sture ligger bredvid. Så ensam är jag inte ? Sture spinner så mysigt att jag drar mig för att gå upp! Ska ägna förmiddagen åt att städa, eftersom ja sköt upp det ? Ta en långpromenad och sedan är det dags för en låååång roadtrip igen! Ska möte upp Ludvigs pappa och hänga hem lilleman igen ☺️ Det där jag ska berätta gör jag vid tillfälle…. Kanske senare ikväll, om jag inte är för trött när vi kommer hem igen. Då berättar jag imorgon.

Något konstigt är det fortfarande efter sjukperioden och coronan. Jag är nämligen galet trött och blir andfådd av minsta lilla ? Jag som inte ens var i närheten av så sjuk som Ludvig blev, känner mig ändå väldigt medtagen just nu …. Men det tar nog vara några veckor, innan energin kommer tillbaka tänker jag ☺️

Åhh! Glömde ju nästan att visa. Min fina tulpanbukett ??? Det är ”papegoj” tulpaner. Nu när det är så sent på tulpansäsången så kan man fynda lite finare sorter som denna…. Bland ”vanliga” tulpaner. Dessa köpte jag för 39:- på Ica! Jag har haft dom i 1 vecka och dom ser fortfarande fina ut! ☺️

-Hörs sen!

/ My Martens

33 Komentarer

 1. Jag hade valt ett naturnära boende, i ett mindre samhälle, när barnen växer upp. Ludvig kanske får småsyskon så småningom ??! Stockholm finns kvar och det livet kan man ”utnyttja” så mycket mer när barnen flyttat till eget. Det optimala är kanske att ha kvar en liten övernattningslägenhet i Sthlm? Fast var hittar man en sådan, med bra läge, och ett vettigt pris? Lycka till med att landa i ett gemensamt boende – var det än blir!

 2. Du verkar ju inte alls trivas i stan och Jonas gör det definitivt inte så valet är väl ganska självklart?
  Du bodde knappt i lägenheten förra året, åker till Jonas eller kompisar så fort du har möjlighet. Sällan bjudningar eller mys hemma hos dig utan man får uppfattningen att du hellre hänger hos andra än hemma. Så lämna stan.
  Barnen brukar väl hänga ihop till 6:an men er skola har bara till åk 3? Fast då kan han ju hänga med till skolan som de övriga flyttas till.

  • Alltså både ja, och nej.
   Det är många saker som jag trivs bättre med i stan. Att kunna promenera till allt tex. Vårat mysiga kvarter med Rörstrandsgatan precis intill är ju underbart tex.
   Att jag åker till mina kompisar när jag har möjlighet hänger ju också ihop med att då är jag ledig ? mina vänner i Sigtuna har 3 småbarn så då blir det att vi oftast åker till dom….
   Vad det gäller våran skola så går den till åk 3. Sen delad dom upp. Fina 3 eller 4 skolor dom kan hamna på ?

 3. Du får berätta vad du vill vare sig det är hemligheter eller inte, när och om du vill men jag förstår inte varför du gång på gång skriver att du ska göra det imorgon när det aldrig blir så. Känns lite respektlöst på något sätt så är det inte bättre att låta bli att skriva så utan bara berätta istället!

  • Mänskliga faktorn….. tappade lust och ork helt enkelt ? blev matt av vissa kommentarer och kände att det där tar jag den helt enkelt ? inte respektlöst, utan bara ett resultat av oförtjänt skit……
   Jag vill vara glad när jag skriver det, inte matt och trött ☺️

 4. Men om det nu händer varje gång så vore det inte bättre att bara låta bli med dessa ”cliffhangers” och berätta när och om du vill inte lägga upp det så här hela tiden. Då slipper du ju få en massa kommentarer som du blir matt av som du säger, själv ser jag dock inga sådana och du skrev ju själv att man kunde gissa vilket jag tycker de har gjort.

 5. Alltså … jag hade valt att gå vidare i livet. Än att försöka leva med någon som alltid gör som han vill.
  Han lever som singel i ett förhållande.
  Vet att du älskar honom men vill du verkligen alltid vara andrahandsvalet ?
  ❤️

 6. Jag tycket du ska gå till en läkare och kolla upp din trötthet och andfåddhet. Det är pollensäsong. Har du otur har du dragit på dig astma eller någon allergi efter coronan. Du kanske inte borde ha katterna i sängen.. Men jag tror att du kan få ha det kämpigt med luftrören ett långt tag. Flera år faktiskt. Jag hade svininfluensan år 2009 så jag vet. Den var inte att leka med. Tänk på ditt eget välmående nu. ? Du har kämpat hårt och bör vila. Exakt.. skit i alla måsten..

 7. Tänkte detsamma Fia. Hänger inte riktigt med jag heller. Sedan skulle det ännu en gång berättas något som du hållit på länge. Men då tappade du lusten pga av några kommentarer. Jag förstår inte riktigt. Det är lite som ett barn. Det händer att man måste backa lite i bloggen för att se om man missuppfattat vissa inlägg. Det svänger liksom hela tiden.
  ?

 8. Nyss sade du att Jonas var hårt drabbad av coronan och att nästan alla gig var inställda.
  Nu har han plötsligt ”mycket, mycket jobb”. Så mycket, att han prioriterar det,
  Hur går det ihop?

 9. Men förstår ni då inte?
  Det är ju taktik det handlar om!
  Det sker ju hela tiden och är hur genomskinligt som helst;
  1. Hon lägger ut ett lockbete, något spännande ska ske/har skett och hon ska snart berätta!
  Och läsarna får gärna gissa!
  2. Det blir jättemånga klick för alla är sååå nyfikna. Och gissar hejvilt! Precis som det är planerat.
  3. Hon lägger snabbt ut ett reklaminlägg, Rosenserien t ex.
  4. Efter några dagar så berättar hon. Oftast handlar det om något som knappast är så märkvärdigt eller något att hurra för.
  VARFÖR?
  För att tjäna pengar såklart!!
  Många klick ger många pengar för reklaminläggen.

 10. Ja ”Lava” så är det nog inte inte första gången det händer heller, har man sagt att man ska berätta något imorgon så gör man det också tycker jag annars kan man låta bli. Dina 4 punkter stämmer nog väldigt bra med hur det är på riktigt och inte särskilt juste mot läsarna heller.

 11. Ja, hon håller på ’nyheten’ så länge det bara går.
  3 dagar, 4 dagar…
  Och Rosenserien får jättemånga klick! I flera dagar!
  Men ingen läser- om Rosenserien ?
  Den reklamen har varit uppe till leda.
  Man bara väntar på den stora
  NYHETEN

 12. Hej My!
  Inte så konstigt att du är trött och orkeslös. Se tillbaka på de senaste månaderna. Du har själv varit sjuk och under psykisk stress i och med lillemans sjukdom. Kroppen skriker vila och återhämtning.
  Ta hand om dig ❤

 13. Svar till Majsan.
  Du skriver att My är andrahandsvalet.
  Men tänk lite, kanske är det nåt jobbprojekt Jonas jobbade med. Hyror måste ju betalas och mat behöver ju alla. Kanske får man lov försöka dra in lite pengar.
  Om det nu vore så att vi inte haft Corona att tänka på så skulle det ju vara Jonas som kom i andra hand för då hade ju My haft sina resor och andra event.
  Det går att ha det som My och Jonas har det utan att nån behöver kalla nån för just andrahandsval.
  Ang ”cliffhangers” som jag förövrigt avskyr så tror inte jag det har att göra med vare sig att hon är gravid eller gemensam bostad.
  Men vi får se ….

 14. St Ja just denna gången kanske det är så. Tycker dock annars att det typ alltid är My som får backa för vad Jonas tycker o vill

 15. Visste inte Jonas att du skulle vara barnledig? Visste han inte på kvällen när du kom att han behövde jobba dagen därpå? I sådana fall borde ju jobbet ha kunnat planeras om. Känns som om ni har ett glapp i kommunikationen.

 16. Den här helgen borde väl du/ni verkligen vara prioriterade framför jobb och är det något viktigt så kunde han ju ha börjat tidigare på dagen, väldigt märkligt.

 17. Lever man med en Konstnärssjäl så ser livet ut så där❤️ Kärleken klarar det mesta.
  Bor själv på Östermalm o skulle få ett slott ute i landet för dom pengarna, men älskar Djurgården o stan. Lycka till My.

 18. Förstår din besvikelse. Det är bara att inse att ni inte kommer i första hand för Jonas. Och vill du ha det så? Vill du inte vara någons nummer ett och högsta prio. Du har blivit sårad i tidigare relationer (tänker på att du bland annat blev lämnad av Ludvigs pappa) och tycker du inte nu att det är dags att din kärlek sätter dig som prio? Menar inte att vara elak men att gå och bli besviken titt som tätt är inte heller kul. Kräv att han får planera bättre om han ska vara med dig. Om det var nåt akut så får han iaf komma och sova hos dig sen. Visa att han vill vara med dig. Han gjorde precis motsatsen.
  Ang boendet så har jag bott med tre barn i centrala stan och säger bara, aldrig igen. Tycker du ska planera för ett boende för dig och Ludvig. Älskar Jonas dig så kommer han också flytta dit senare. Kärlek innebär uppoffringar och här är det han som får göra den. Du har en son att tänka på. Kram.

Svara

Lämna din kommentar!
Ditt namn här

Om du missat..

www.mymartens.se

Bloggen går över till egna plattformar. www.mymartens.se   Hej! Mycket hundar här inne nu ?? Valpperioden...

Fulladdad med energi efter mysig helg

Fulladdad med Energi efter mysig helg  Hej hopp! Vaknade pigg och utvilad efter en solig...

Vardag och valp uppdatering

 Här kommer en liten valp uppdatering. Vi övar på att gå i koppel ??Jag tycker...