Status uppdatering, mörbultad efter Corona. Stegräknare och poäng!

I samarbete med STEPLER ?

Stepler uppmuntrar till en aktiv vardag, och du kan handla för dina ”steg-poäng” . Appen är gratis och det är sjukt kul att involvera familj och vänner! Läs mer längre mer…

Hej på er!

Innan jag delar med mig av Stepler så vill jag passa på att göra en status uppdatering. Skriva några rader om vart vi/jag befinner oss just nu…

Jag är f*n i sämre skick än jag trodde efter våra 2 månader med Corona och alla turer fram och tillbaka på sjukhus ??

Jag blir andfådd av minsta lilla. Är trött, snurrig och j*vligt orkeslös. Jag har bott i mina mjukiskläder och inte sminkat mig på drygt TVÅ månader!?

Lilleman har gått tre dagar i skolan…. några timmar / dagen till att börja med…. När han kommer hem somnar han. Men det får vara så. En dag i taget. Hans fröken uppfattar att han orkar lite mer varje dag, så det känns skönt ❤️??

Han fick en personlig hälsning och denna Fortnite tröja skickad från en av mina läsare och hennes son Liam ??? Ludvig blev såååå glad. ( ni som vet att Ludvig älskar Fortnite ni vet?)

Men, just precis nu när han ska gå tillbaka till skolan, och det är mycket nya intryck, och han är rejält nedsatt så har jag satt tillfälligt Fortnite stopp i en vecka. Så därför kom denna vääääldigt lägligt ( TACK??)

Som om det inte var nog med övervakningar så häktade jag ut ett paket som jag trodde kommit till mig…. Men det var till Ludvig ??? Alltså vilken överraskning! ❤️ En skolkamrat till Ludvig hade skickat denna, och den hade nog kommit redan innan helgen, men jag såg avin först nu? åhhhhh! Så glad han blev! Så imorgon vet jag någon som kommer tacka sin skolkamrat! Tidningar, en omtänksam hälsning och och vitamin björnar ???❤️

Det är verkligen vår nu….. så underbart! ??? Dubbla känslor. Våren för mig brukar innebära många roliga träningsevent runt om i landet. Dessa är såklart inställda och allt känns så konstigt just nu i Corona tider. Det är två delar. Vissa människor verkar inte ta det allvar. Vissa beter sig helt respektlöst och lever som om det inte finns någon pågående pandemi. Medan andra kämpar, anstränger sig och gör allt och lite till för att hålla ut?? Jag ingår i det sistnämnda laget.

-Vilket lag tillhör du??

Jag försöker ändå att njuta. Av solen, av våren och tar varje tillfälle jag har till att vara just utomhus. Då känns det tunga lite lättare….

Men jag ska ärligt säga att jag är heeeelt av banan. Nu denna veckan när Ludvig äntligen är frisk och jag ska föröka smyga igång vardagen ( i Corona tider och distans – vardags -mått) Så känns det nästan som om jag tappat bort hjärnan längsmed vägen…

Mobilen ringer konstant! Min Mail är överfull!och alla drar o mig från olika håll…. Jag tar ett djupt andetag och tar en sak i taget.

Men jag ska försöka att vara ”snäll” mot mig själv ett tag. Inte försöka ta igen allt jag missat, eller ligger efter med.

Jag sänker kraven, accepterar läget och ska bara fokusera på att ta han dom mig själv. (och Lilleman ) just nu….. ??❤️

När vi var isolerade så låg mina steg på ett snitt på ca 800-1200 steg/ dagen ???‍♀️ Alltså förstår ni!?!?!! ? Jag brukar ”normalt” . Innan Corona och när jag inte varit sjuk, ligga på mellan 15-25 tusen steg/ dagligen….

Så ni kan ju tänka det hur jag känt mig och känner mig i kroppen just nu …..

Jag har en stegräknare i mobilen. En gratis app. Det är kul att följa min aktivitet. Ibland sporrar det mig till en extra promenad på kvällen om jag ligger på låg aktivitet tex…. Nu den närmaste tiden så är det promenader och rörlighets träning som jag orkar med… Då är det kul med stegräknare ☺️

Just i Corona tider så är det också viktigt att vi peppar varandra, och hjälps åt för att vara aktiva även när det känns lite tungt och deppigt ?? – Vardagsmotion är väldigt underskattat ????

Jag laddade ner en annan GRATIS app. En vän till mig presenterade den… Den heter Stepler och passar ALLA som rör på sig ?

Denna app är helt ny! Det funkar som så att den räknar dina det som du tar. Sen omvandlar den steg till poäng ? Poängen kan du sedan handla för.

-HUR grymt är inte det?!?

Du kan alltså byta dina ”steg poäng” till träningskläder, katt/hund saker, smink/hårvård, resecheckar osv. Galet mycket roligt! Det finns ett tak på hur många steg-poäng som man kan få per dag. Men man kan också tjäna extra poäng genom att bjuda in sina vänner och få retligare poäng för dessa ?

-Sjuuuuult kul! ????⭐️

Ett exempel på hur någonting kan se ut när man handlar för sina steg-poäng ???

Jag är sjukt imponerad över denna app och tycker konceptet är jätte kul! ?? Jag och mina vänner tävlar inte med varandra, men vi peppar varandra.

– Häng på du också! Samla poäng när du promenerar, och shoppa för dom! Bjud in dina vänner och shoppa lite till ??⭐️??

Appen ÄR helt GRATIS, du kan enkelt ladda ner den HÄR??

Så…. mina vänner.

Nu ska jag ta mina Zink och magnesium kapslar och gå och lägga mig.

Som sagt, lite trötta och mörbultade efter våran långa , utdragna mardröm. Samrådet som jag ändå är sjukt TACKSAM över att Ludvig är frisk och vi kan börja röra oss och vara utomhus igen. ÄVEN om vi undviker sociala sammanhang, håller avstånd och är hyfsat isolerade fortfarande!

-Vi kan inte slappna av nu! Vi äter hålla ut och tillsamman kämpa emot detta j*via skit virus! ????

Stor kram

/ My Martens

10 Komentarer

 1. Vilka kämpar ni är. Har följt dig varje dag i månader(år).. Och jag måste säga att det inte är konstigt att du nu är slut, din kropp är trött å huvudet är tungt. Det blir som en urladdning där du först behövt maxa och när det ”värsta” är över så känner kroppen efter å då är den trött. Ta hand om dig och Ludwig och stressa inte fram ngt nu. Ni e extra känslig för det nu. Tänk långsiktigt och i små steg. Det viktiga först. Vila. Äta. Ha det lugnt. Bara umgås med folk i din närhet så ni ej drar på er ngt nytt. Sen sakta kommer allt tillbaka. Starka, ärliga, duktiga Du. Kram!!!

 2. Kul ändå (även om det kan kännas mycket just nu) att din mail är full och folk sliter i dig från alla håll måste ju betyda jobb och inkomst ?.

  • Nja, inte direkt ? Allting som ställs in, försöker man istället att boka om, skjuta fram osv. Då har man en dialog med partnern, och deltagarna tex…..
   Det är mer jobb än man kan tro, och vi försöker hitta nya kreativa lösningar.
   2.5 månad i karantän innebär också hem hel del Mail ??

 3. Skönt att ni mår bra! Jag tillhör definitivt team hålla avstånd, tvätta händerna och distansiering =) Tänk om alla gjorde det..

Svara

Lämna din kommentar!
Ditt namn här

Om du missat..

www.mymartens.se

Bloggen går över till egna plattformar. www.mymartens.se   Hej! Mycket hundar här inne nu ?? Valpperioden...

Fulladdad med energi efter mysig helg

Fulladdad med Energi efter mysig helg  Hej hopp! Vaknade pigg och utvilad efter en solig...

Vardag och valp uppdatering

 Här kommer en liten valp uppdatering. Vi övar på att gå i koppel ??Jag tycker...