Hemma från sjukhuset, Corona test, ultraljud…. fortsättning följer. Vecka sex.

Hej!

Jag kopierar mina inägg från Instagram rakt av. Min hjärna snurrar på högvarv. Jag är heeeelt slut just nu ?‍♀️??

Jag har privat ca 200 olästa sms. Jag klagar inte. Jag vet att det är av omtanke??❤️

Men det lättaste är att kort och gott uppdatera här.

Vi kom hem från sjukhuset. Jonas skjutsade både dit och hem. Han var med på sjukhuset, men fick vänta utanför hela tiden. Endast en anhörig. Men det är ändå skönt att ha honom med ❤️

Ludvig somnade bums när vi kom hem. Ärligt talat så var dagens provtagning SJUKT jobbig! Först skulle han göra ultraljud… Det var helt okay, och även om det tog ganska lång tid så tittade vi på filmen ”Bilar” under tiden. Dom har verkligen tänkt till för att göra det så bra som möjligt för barnen ❤️ Sedan vidare till en annans våning… När man åker hiss möts man av detta

Mycket bra. Saken är bara den att det alltid står några i hissen så vi fick vänta länge innan vi kunde ha en tom hiss ?

Sedan vidare till provtagning…. ? ? Detta är han ganska van vid då vi spenderat mycket tid på sjukhus senaste 6 snart 7 veckorna??‍♀️ Men, man skulle ta både blodprov och ”näsorna” . Han valde att börja med blodprov. Idag var han väldigt svår-stucken, så det var första gången som det gjorde uppriktigt ont? När det tillslut var klart, så skulle han göra näsprovet. Saken är den att det gjorde så ont på honom att han skrek och fullkomligt bröt ihop i tårar. Det är just då man tydligen vet att man varit ”helt rätt” när det blir så…. Men det var riktigt, riktigt obehagligt för honom ? När han legat i min famn och gråtit en stund så samlade han sig…. Vi klädde på oss, och var lättade över att få åka hem… Då kom sköterskan in igen. Men en låååång ramsa klisterlappar. Hon bad om ursäkt och sa att hon helt enkelt missat en sida till medan många fler prover som skulle tas ?? Sagt och gjort. Bara att klä av honom igen och börja om från början. Men sköterskan var sååå omtänksam och snäll, så det gick bra. Och ärligt talat…. Misstag gör vi alla❤️ Men för Ludvigs del blev det en riktigt tuff morgon…. Så därför somnade han när vi kom hem.

Jag satte mig i telefonen på innergården i solen?? Jag grät också en stund…. Allt kom lixom över mig.

Sedan tog jag en lååååång teledejt med min ”Kalmar fru” . Vi pratade såklart om detta. Men även om annat. Vi har känt varandra i många år. Så det är skönt att få tänka på något annat en stund, och även få skratta och ”bara vara”❤️??

För 95% av min tid går till att fundera kring våran situation…… Ovissheten är värst!!!! Den äter upp mig inifrån!

Nu ringde läkte upp. För att bekräfta nästa tid, samt uppdatera oss på det man vet just nu.

Enligt ultraljud kan man se en något förstorad mjälte, samt svullna lymfkörtlar.

Hans vita blodkroppar är förhöjda och hans immunförsvaret jobbar hårt mot någonting.

Med tanke på hur långdraget detta har varit så är det ”vanligt” och högst sannolikt att han har två saker samtidigt. Som också ger olika symtom ?‍♀️

Så OM han haft Corona vilket man trott från början med tanke på insjukningsförlop, torrhosta, andningssvårigheter, skyhög feber, och värk kroppen, så tror man att det började där.

Det kommer isåfall INTE att synas på provet man tagit nu ?‍♀️?‍♀️?

MEN, man har ansökt om att få göra ett test från första provet som togs i början på mars, om man kan testa det för Corona i efterhand??

Hans levervärden var bra. Snabbsänkan hög, men lägre än sist. Övriga provsvar tar några dagar att få, så dessa kommer vi gå igenom på måndag.

Inbokat återbesök är just på måndag förmiddag , om han inte är bättre eller man hittar ”felet” så lägger man in honom får fortsatt utredning….

Nu inväntar vi alltså provsvaren från allt ???? och att han plötsligt kan få vakna upp frisk, och feberfri!!!!! ??

– Snälla nån, låt detta ta slut nu! ❤️

Till alla er som engagerar er… Jag har skrivit det innan, men det är värt att understryka igen! TACK för DIN omtanke ??❤️? Det betyder jätte mycket!

Mitt mammahjärta blöder och jag känner mig SÅ maktlös! ??

/ My Martens

59 Komentarer

 1. Va skönt att det är, gjort ❤️ Hälsa L att han är en riktig krigare, som sin mamma.. Nå hoppas vi bara att det blir bättre å bättre. Å, att han kommer tillbaka till skolan o kompisar, och normala rutiner…
  Å säkert, en massa saknad till pappa och familjen på Öland… men det kanske dröjer en stund till med tanke på läget, med detta helvetes virus skit! Kram till er ❤️

 2. Vilken jobbig dag för er båda , vet hur ont det gör i mammahjärtat när man inte kan hjälpa sitt barn , men det betyder så mycket att bara finns där , Både du och lilleman är riktiga kämpar , kram?

 3. Är det något vi (jag) kan göra för L,? Förstår såklart att hans allra största önskan är att bli frisk.. men är det ngt annat han önskar sig ?
  Jag hjälper gärna till på traven och swishar !
  Stor kram

 4. Stackare vad jobbigt!
  Kan ju vara influensa eller corona först och sedan kan han fått körtelfeber.
  Då kan man få dålig aptit, långvarig feber och förstorad mjälte.
  Skönt att de kollar upp ordentligt!
  Det kommer bli bra!

 5. Tack för att du orkar hålla oss uppdaterade trots den djävulska mardröm ni tvingas genomlida. Jag har följt Ludvigs sjukdomsresa sedan dag 1, och jag är djupt imponerad av både honom och dig. Håller alla tummar för en tillfrisknande – SNART.

 6. Lilla fina Ludvig!!! ❤️ Tårarna rinner då jag läser detta. Hoppas, hoppas att dom hittar felet nu och simsalabim så mår han bra igen ✊?✊?❤️❤️

 7. Bra att det pågår utredning och det kommer att ljusna för Er. Förstår hur jobbigt det är och hur känslorna vrider om. Hoppas nu att ni kan vara tre i helgen. Du får gråta, du får vara lessen för du är den bästa mamman och Ludvig har tur att det är just du som är hans mamma/ Kram från tant H

 8. Åh ? jag hoppas sååå att din son blir piggare nu…..usch, din oro som förälder, den måste äta upp dig inifrån….men som förälder så gör man det man måste ❤ All styrka och kärlek till er ?❤

 9. Fösta det My det skulle jag oxå göra hälsa lilleman att han är jätteduktig ni är jätteduktiga båda två eller tre ❤❤Jonas oxå

 10. Har ni varit på ett annat sjukhus nu än innan ?
  Förstår ärligt talat ingenting ?
  Men om han INTE har nåt som smittar ?
  Varför kommer inte pappan upp?
  Kryapåsig gossen

 11. Har de uteslutit körtelfeber? Min dotter fick de och blev rejält sjuk. I och för sig var hon äldre. Har för mig att det konstaterades via provtagning för diagnos.

 12. Körtelfeber?? Det är ju liknande halsfluss fast mycket mycket värre! I stort sett alltid fruktansvärt ont i halsen och stora svårigheter att svälja…
  Stort krya på sig till pojken ❤️

 13. Både önskar och ber för Ludvig. Hoppas ni får provsvar snabbt och att det kan vända lite för honom så att han blir kryare. Förstår även tankegången att om han haft Corona då hans immunförsvar redan jobbat stenhårt och sedan kanske en ”följdsjukdom” allt är så nytt med detta helvettesviruset. Men så bra att ni ÄNTLIGEN får bra hjälp. Stor Kram till er. <3

 14. Hoppas ni kommer ur det här med endast en erfarenhet rikare och att din son blir helt återställd! Stackars liten han är en riktigt kämpe. Har ni testat höga doser C-vitamin? Alltid bra när man är sjuk. Liposomal C-vitamin i flytande form är bra.

 15. Vilka kämpar ni är!!! Har själv ett barn med hjärtfel så jag vet hur jobbigt det är med sjukhus och provtagningar. Hoppas verkligen att man kan ställa en diagnos snart. Ovisshet är vidrigt. Ni fixar det här!

 16. Han är tapper! Det där näsprovet är fruktansvärt. Jag har tagit det två gånger i mitt liv och det känns verkligen som om något sitter helt fel i näsan och alla system går igång för att få bort det där felet. Tårar, hosta och snor ?
  Hoppas ni får några ordentliga svar snart. Ta hand om din fina kille och dig själv. Kram

 17. Usch det där näsprovet verkar inte vara kul. Hur upplevde du det? Har för mig att du testades mot det i december när du hade influensa.

 18. Tur att Ludde är hos sin mamma i detta läge. Jag tänker på er båda och håller tummarna hårt. Kämpa på Lilleman och mamma My! <3

 19. Känner ju inte dig, men blir endå orolig!Hoppas på bättringsvägen, min bror var sjuk jätte länge, men efter en månad mycket bättre ?

 20. Hej,
  Har aldrig kommenterat här men lider med er då jag själv har en son i samma ålder.
  Har de utrett kattklössjukan? Ovanligt men man kan tydligen få i sig bakterier om man blir klöst eller biten. Vill inte tränga mig på och har ingen som helst kunskap om detta men det kom upp när man sökte på förstorad mjälte. Styrkekramar till er!!!

 21. Åh vilken dag. Vad Ludvig får utså & kämpa . Lilla starka killen. Jag hoppas att ni snart har svar vad det felar hos lilleman. Detta är olidligt . Feber i så många veckor kan inte vara bra för organen i kroppen. Jag tänker på Corona & körtelfeber ihop. Är vårdutbildad & jobbat i 23 år. Har själv haft körtelfeber som vuxen efter mitt första barn föddes & jag var såååå sjuk. Provet man tar i näsan är galet jobbigt & otäckt. Fy bubblan. Har de tagit ryggmärgsprov? För att utesluta andra sjukdomar som faktiskt är lika körtelfeber? Jag hoppas att de gör allt nu för i mitt tycke är detta lite väl långdraget & faktiskt helt oacceptabelt att ni ännu inte fått något svar. All lycka & kärlek pepp & styrka till dig som mamma också . Du är grym som mamma & jag förstår precis hur liten orolig stressad man är när ens barn är sjuk.
  Jag hoppas att det vänder nu & oavsett vad som är orsaken att lilla killen får bli frisk & feberfri , att han orkar sprina busa gå i skolan spela fotboll , ja allt en 9 åring ska göra .
  Du har all min kärlek & jag tänker på er varje dag!
  Nu till något som får mig att se rött bli oerhört ledsen & orolig över att det finns så många sjuka människor därute som tydligen slagit huvudet i någon sten eller blivit Coronatokiga . Den där mobbningbloggen som återigen skriver så elakt om dig & din son. Nu när du ligger ner & är orolig & mår allt annat än bra. Fy fan!! Har tänkt många gånger på varför en kvinna på 40 plus ens livnär sig på att skiva en massa skit om människor som hon bara spekulerar i?!? Är detta ens okej? Förtal ? Hon skriver vidrigt men än värre är hennes mobbningmobb som skriver om allt på att du är psykiskt sjuk till att du ljuger om lillemans symtom till att någon borde anmäla dig till socialen så din ex man får vårdnaden , ett axplock , ville mest kräkas när jag läste .
  Nej , kan man sätta stopp för en sån blogg?!
  Man ska vara snäll mot sig själv & andra , alltid , än mer viktigt nu i dessa tider . Ville mest att du ska veta, jag hade velat det om det rörde mig & mitt barn.
  Stor varm kram My , ta hand om dig & Lilleman nu

 22. Om inte våra idioter till politiker hade skurit ner sjukvården som de har sysslat med nu de senaste 10 åren så hade gossen blivit inlagd vid första besöket! Alltså detta farande fram och tillbaka, in och ut, fram och tillbaka igen, in och ut, jag hade varit rasande på sjukhuset, de borde anmälas för detta beteende, att behandla ett barn så här under snart 8 veckors tid, och ännu ingen inläggning?
  Förbannade politiker som skurit ner sjukvården för patienterna så att det inte blir annat än ett rännande ut och in hela tiden, man blir fullständigt vansinnig på dessa politiker. Hoppas de själva blir riktigt sjuka och får hamna sist i vårdkön och lägga sig i korridoren på sjukhuset, som de nu för tiden gör med de flesta patienter.

 23. nn, skyll på de som röstade på Moderatern som styr i Stockholm. Sänker man skatterna hela tiden blir det inget över till sjukvården.

 24. Tian!
  Precis ALLA partier röstade ja till att vända upp och ner på hela försäkringssystemet 2010, Reinfeldt o sossarna m..fl har många cancerpatienter på sitt samvete, de tvingades ta livet av sig när sjukpenningen drogs in.
  Men när det gäller den urdåliga sjukvård som vi skattebetalare har betalat så har samtliga partier inte gjort ett skit annat än skurit och skurit och skurit ner sjukvården i ALLA städer!!!! Har ni redan glömt hur staten hade kurser för blivande föräldrar uppe i norrland för ngt år sedan, så att de kunde genomföra sin födsel själva i bilen!!!!! själva för att sjukhusen var nedlagda!!!
  Nu ”Hyllar” folk syrrorna, men jag undrar bara, tror ni denna ”hyllning” betalar deras hyror och mat på bordet??? Nej just det, UT med er istället och demonstrera på Sergels Torg och utanför Riksdagshuset och KRÄV att syrrorna ska ha upp sin lön. Häromdagen avled en syrra av covid19 för att hon blivit smittad på sitt jobb av covid!!! Endast 39 år gammal! Tror ni Löven skulle våga sig in på en covidavdelning och vikariera trots att han har ca 200 000 per månad??!!!!Nej just det, men han kräver att syrrorna ska leka med sitt liv som insats o arbeta med covid för knappa 25 000 per månad!!!! Hoppas verkligen politikerna själva drabbas hårt av Covid19, och nu är samtliga ECMO maskiner upptagna, så hoppas de får utstå samma kvävningsångest som den stackars sjuksköterskan fick göra i sitt hem där hon hittades avliden, för utan syrgasapparater och brist på ECMO så kvävs man till döds. Eller att de får sitta och vänta i timmar i väntrummen och läggas på en säng längst ner i ngn korridor som vi andra patienter har fått göra flertal gånger i flera dygn utan vård!
  Och du ”Tian”, jag har varit blankröstare hela livet om du vet vad det innebär, har inget förtroende för ett enda parti, de bara ljuger och duperar svenska folket när det närmar sig valet, oj så mycket folket ska få då, pensionärer ska få mera pengar, sjukvården ska byggas ut, flera lärare till skolorna, pensionssystemet ska ses över så att arbetarna ska få tillbaka de pengar som staten stulit av dem via de tusentals ppm fonder som ”tillverkats” för att förvilla o tysta svenska folket, flera sjukhus ska byggas ut bla bla bla, inte ett skit har infriats, allt har bara blivit sämre och sämre och sämre.

 25. Till Bil.
  Nej nej snälla du, inga vanliga arbetare har råd att köpa sig någon privatvård, det gäller endast personer inom finansbranschen och andra högutbildade med liknande löner.
  Och till dig bil och tian! Skulle ni själva kunna hosta upp ca 100 000 kr till Sophiahemmet om det skulle hända era barn något??? Beträffande den urdåliga vården så är det exakt likadant i HELA Sverige oavsett om det är rött eller blått inom kommunerna som styr. Svenska folket måste göra UPPROR mot denna dårskap att politiker som inte kan ett skit om sjukvård ska få sitta och leka och laborera med hur mycket pengar som ska satsas inom vården!!!! Har vi inte fått nog nu!!!! Finns inte ens ett bergrum med resurser för kommande pandemier som ECMO maskiner, skyddsmaterial, m.m.

Svara

Lämna din kommentar!
Ditt namn här

Om du missat..

www.mymartens.se

Bloggen går över till egna plattformar. www.mymartens.se   Hej! Mycket hundar här inne nu ?? Valpperioden...

Fulladdad med energi efter mysig helg

Fulladdad med Energi efter mysig helg  Hej hopp! Vaknade pigg och utvilad efter en solig...

Vardag och valp uppdatering

 Här kommer en liten valp uppdatering. Vi övar på att gå i koppel ??Jag tycker...