5: veckan i karantän. Ovissheten och väntan på alla provsvar tar knäcken på mig…..

Hej!

En kort statusuppdatering hemifrån oss. Idag skulle vi fått komma in till sjukhuset för ultraljud av magen…. men det sköts upp. Så nu ska vi vara ”standby” vid telefonen för en ny tid ???.

Att vara ”standby” är väldigt jobbigt känner jag. För då kan jag inte vila/sova utan att vara rädd att missa smycket. Jag tar med mobilen hela tiden, även när jag duschar… vilket ger ytterligare en stress! ?

Vad det gäller mig, och hur jag mår så är jag iallafall frisk. Inga symptom över huvudtaget. Men rent mentalt är jag helt ur form! Lätt irriterad. Ledsen, frustrerad och oroad! Gråter till och från och är heeeelt slut just nu! Ovissheten och väntan på alla provsvar bryter ner mig…

Jag tycker inte att jag ”gör någonting”, men ändå jobbar hjärnan på högvarv! Jag har förinställt hela månadens kommande kampanjer, det känns skönt och är jätte viktigt för både mig och mina samarbetspartner ❤️??

Jag har gjort praktiska saker så som att försöka stötta upp min egen ekonomi, bromsa utgifter och rädda inkomster. Sålde för övrigt min fina väska igår, fick Mail om det igår . Så vissa stunder, så lyckas jag distrahera mig med jobb, städning, eller praktiska saker. Mina PT online kunder räddar mig just nu. Dels för att jag kan jobba med dom hemifrån. Men framförallt för att dom får mig att ”glömma allt” för en liten stund, och dom ger mig såååå mycket glädje tillbaka ???

Men sen kommer dom där hemska Tankarna kring Ludvig. Ovissheten och rädslan över att hitta en underliggande sjukdom som gjort honom såhär sjuk?! ? Ingen verkar veta, alla säger ”tror” ”kanske” ”eventuellt” osv.

Man ”tror” att man med största sannolikhet redan har haft Corona. Men man testar inte, nu har vi lämnat såååå mycket prover men ännu inte fått svar från det man testade i lördags ?‍♀️

-Inte ett enda j*vla svar?! ???

VAD är det för fel?! Är det cancer? Körtelfeber? Sepsis? Borelia? När jag läste mitt kommentarsfält så fanns det en brett utbud på alternativ ….

Mina tankar och rädslor tar överhand då och då…. Ångesten kommer och jag blir rädd! Jag förstår att man måste utesluta ”farliga” sjukdomar…. Men hela situationen känns surrealistisk ?

Status på Ludvig!

Jag har bäddat ut soffan i vardagsrummet. Där sover han… Katterna hållet honom sällskap! ??❤️ Jag skulle säga att hans tillstånd är ganska oförändrat. Han har torrhosta, han är trött och matt och den där j*vla febern ger inte med sig ?

FEM veckor nu! Minus några feberfria dagar när vi trodde att mardrömmen var över… Vi hade en tuff natt inatt. Han feberyrade igen och jag har sovit minimalt. Men imorse sov han ända tills kl 11:00 ? Han är alltså en trött kille! ?? Just nu ligger han nerbäddad i MIN säng! ( miljöombyte ) . Han spelar online och jag hör honom skratta. Han spelar då och då, och att han orkar göra det just nu känns som ett gott tecken ??❤️

Ikväll funderar jag på att låta Jonas hämta oss. Att vi alla ska åka ut till Täby över helgen. Just för miljöombyte och gör att ge MIG avlastning. Jag skulle kunna ta långa promenader vid vattnet och känna mig trygg med att Jonas är hemma med Ludvig. Men samtidigt gillar jag inte att åka längre bort från sjukhuset….

Jag ska fundera en stund till. Så får vi se… Hår hemma skulle jag behöva röja, slänga ut påskblommorna som vissnat, Plocka iordning, skura, torka, och röja upp. Men jag orkar inte ens det just nu… ( Ni som känner mig VET att jag är pedant) Så detta är också en anledning att åka ut till Jonas ??

– Kan inte säga det nog många gånger, TACK för ditt stöd! ❤️

/ My Martens

61 Komentarer

 1. Hoppas att ni snart får reda på vad som felar med Ludwig. Lyssna inte på vad alla säger och googla definitivt inte, för man blir helt galen av det.
  Stor kram till er båda ❤

 2. Förstår dig att det måste vara otroligt jobbigt psykiskt. Vet själv hur orolig man kan bli som förälder när barnen är sjuka.
  Det kommer att bli bättre du kommer få veta vad felet är och han kommer få rätt hjälp.
  Om det inte är mkt längre till sjukhuset så tycker jag du ska ta hjälp av Jonas , det behöver du.

 3. Om dom tror att han haft Corona ….. smittar han inte längre nu då? Feber och andra symtom på Corona är väl fortfarande ”kvar”?
  Synd att dom inte testar, har han inte det så kan ni ju träffa nära och kära som då inte behöver vara ”rädd” för er.
  Förstår att ni vill / behöver miljöombyte!
  Krya på dig L❣️

 4. Alltså de lilleman har de du beskriver exakt så hade ja utan feber en vecka sen två veckor till sammanlagt 7veckor med feber

 5. Tänker på, er och tack för att du orkar uppdatera… som dom ovan skriver, titta inte på alla ”lösningar” folk har även om dom skriver i välmening.. Hoppas ni snart får svar ❣️? Stor krya på kram tänker på er <3

 6. Lider med dig My ?? och lilla Ludvig, hoppas innerligt att dom snart får veta vad det är och kan få ev mediciner för det.
  Du kanske skulle ”städa” lite ändå ? du skingrar tankarna den stunden och du får det lite finare (misstolka nu inte, du HAR fint ?) och mår lite bättre av tanken att du har ”städat” ? små saker gör att man mår lite bättre och ert hem är fint igen ?
  Håller alla tummar och tår att det snart är över och att ni kan njuta av vår och sommar ?? kram

 7. Hej My
  Det ni går igenom är fruktansvärt! Hur kan sjukvården behandla ett barn så här! Att inte få svar på så många veckor, och inte lägga in honom. Det är omänskligt!,
  Och inte testa honom för Corona, då kan både du och Jonas bära det och smitta vidare. Jag beundrar din styrka My, du är ju trots allt en ung mamma! Fortsätt kämpa My.
  Du är en förebild för alla unga mammor. Kram från Cecilia

 8. Hej,
  Har du kollat om några provsvar kommit in på 1177? Du kan ju vara ombud för din son upp till 13 år. Blodprover ? ska man kunna se där, inga odlingar tyvärr. Man ska även kunna läsa ?journalanteckningar som är signerade där.
  Men det visste du säkert sedan innan.
  Många kramar till er.❤️
  Ligger också hemma i den där Covid-19, skulle också bra gärna vilja testa mig så man vet.

 9. Fy fasen vilken mardröm ni lever i just nu ? Tycker så synd om er och lider verkligen med er. Dels (mest) så tycker jag så himla synd om Ludvig som inte får må bra, men jag lider så oerhört med dig oxå som mamma. Min son är 19 år idag, men jag minns fortfarande då han var 5 och hade vinterkräksjukan och var däckad i 2 veckor och blev så smal att inte ens hans kalsonger satt uppe. Har aldrig varit så rädd i hela mitt liv tror jag… Går inte att jämföra med er situation, men jag tror att den hjälplösa känslan är densamma och den är fruktansvärd ?
  Men en sak kan jag lova dig att det här är något som ni båda kommer att minnas resten av era liv och det Ludvig kommer att tänka på är inte hur sjuk han var utan vilken snäll och omhändertagande mamma han har ❤️❤️ Kramar!!!

 10. Tänker på er , det är nog ett klokt beslut att åka bort för lite miljöombyte . Hoppas verkligen att ni får svar snart och att lilleman får må bättre , kram ❤️❤️❤️

 11. Jag tycker det är märkligt att sjukvården inte gör mer akut. Fattar absolut inte varför de inte tar Corona test. Tycker att du ska kräva det.?
  Så jobbigt att inte veta vad det är och man förstår att du vill övervaka honom dygnet runt för det är den bästa skatten man har
  Tycker verkligen att du måste ta hjälp av Jonas för att du ska ha nån ork kvar ❤️❤️❤️

 12. Men…. har de inte ens testat honom för c-19/Corona? Eller fattar jag fel?
  Om inte, varför inte? Han har ju varit jättedålig väldig länge nu.
  Eller har de testat och uteslutit det?

 13. Så jobbigt för er alla!
  Jag hoppas de hittar vad som är fel snarast och att allt blir bra snart igen.
  Många kramar.
  ❤️

 14. Hej! Min lillebror hade hög feber länge, från och till…vilket visade sig vara allergi…gräsallergi. Kan han vara allergisk mot pälsdjur? (Katterna)? Bara en tanke…Man kan bli riktigt dålig av icke behandlad allergi. Hoppas ni får svaren snart, krya er//Rebecka

 15. Åk till Täby så du får återhämta dig själv, Jonas har väl ändå träffat Ludvig? Bor själv nära Jonas och det tar max 20 min härifrån till KS.

 16. Älskade fina My och Lilleman. Jag lider så oerhört med Er, vilken frustration och vilken helt fantastisk mamma du är,My. Du är helt otrolig och jag vet det finns inga andra alternativ utan man måste behålla lugnet och ”flyta med” Försök att se det som en mörk tunnel ni nu är i men att ni ser ljuset där framme, håll ut bara lite till. Min dotter hade dagligen hög feber i 3 veckor och vi var inne 4 ggr men blev gång på gång hemskickade med orden, blir det värre kom in igen. Alltså man blir helt förlamad, så ont i kroppen hade hon. Efter en vädjan på fler prover visade det sig tillslut att det var urinvägsinfektion. Skickar all kraft och energi ggr hundra och ber till högre makter att det nu vänder för Er❤️Stor kram

 17. Fina Ni!
  Det är helt sjukt att inte sjukvården skyndar på med provsvaren och att inte kolla om han haft Corona är också konstigt? Det är ett barn det handlar om!! Jag vet att det är svårt men försök att inte googla eller lyssna på s.k ”experter”. Jag ger er en varsin och hoppas innerligt att L snart mår bra igen ♥️♥️♥️

 18. HEJ!
  Det här låter kanske konstigt, men du måste ligga på vården rejält. Ge dig inte. Du gör säkert detta men jag vill peppa dig liksom. Du måste pressa och tjata på dem för det du vill. Tjata och tjata för f..n så de nästan tycker du är besvärlig. Tex att en sköterska inte kunde ta några prover sist för att hon var sjuk. Det var underligt. De har massa annat folk som kan ta prover. Narkosskötetskor mm. Jag har lite erfarenhet själv som legat mycket på sjukhus och en pappa som är läkare. Man måste tjata och ligga på här i Sverige. Heja dig och Lilleman!!

 19. Hej My ? Snart kommer Ludvig vara på benen igen, det är jag övertygad om. Åk till Jonas miljöombytet kommer göra dig gott.
  Låt bli att googla för du mår bara sämre av det. Googla en gång och trodde på fullaste allvar att jag var döende i cancer, men det var jag inte utan det var helt ofarligt.
  Kram till er båda

 20. Förstår att du har det jobbigt nu. Ont i mamma hjärtat!! Men jag blir nästan upprörd när jag läser hur ni blivit mottagna på sjukhuset? OM det nu skulle vara Corona han fått och han varit dålig såhär länge så borde ett covid19 test tas? Det tar 1 dygn att få svar. prover tas om det behövs, jobbar inom vård och de tar prov på de vi misstänker. Så förstår inte varför han inte fått? Efter 5 veckor med feber??? Det låter som att sjukhuset inte misstänker Corona ? Jag hoppas VERKLIGEN att ni snabbt får svar!!! Viktiga prover skickas som prio!! Stå på dig!! Kolla 1177. Om du gjort allt, ( som du säkert gjort) hoppas jag att ni får svar snarast❤️

 21. Men , jag fattar inte? Har jag missat något? Varför testar man inte barn mot Corona?
  Finns det något som säger att det inte är bra eller?

 22. Krya på er. Hoppas Jonas kan komma till er istället? Säg att du behöver hjälp att röja samt ett känslomässigt stöd. Han lyssnar säkert. Kram.

 23. Otroligt att de inte testar för corona. Det är som om sjukvården i så fall inte vill veta att barn kan bli riktigt, riktigt sjuka.
  Jag skulle låta pojken vara hemma, han är ju jättesjuk och det måste vara jobbigt för honom att ta sig nånstans. Bättre om du kan få avlastning i hemmet. Ta hand om er och jag hoppas verkligen allt snart vänder till det bättre.

 24. åh lilla hjärtat o du fina, fina, my jag lider med dig. min son är i L ålder o det smärtar att läsa vad ni, går igenom. försök ej googla el, läsa, familjeliv och om det är tufft när det kommer spekulationer på, L symptom. Låter mysigt med miljöombyte o, avlastning., do it! stor kram

 25. Svar till Ullis. Vore det inte bättre att pappan kommer upp ( om han och hans familj är friska) än att åka till Jonas.
  Om nu det visar sig att killen inte har nåt smittsamt alltså.
  Nog borde pappan kunna ta ett par dygn på hotell i Stockholm och låta My få andas ut lite.
  OM övriga är friska och det visar sig att killen inte smittar menar jag.
  Pappan borde ju även han kunna få betalt för vård av barn.
  Jag menar inte att hon inte ska åka till Jonas, men det ger ju ändå inte den fulla andhämtning som My faktiskt verkar behöva nu.
  Hoppas på snar bättring och att du orkar My. För det är viktigt. Man måste må bra själv för att barnen ska må bra.

 26. Brukar aldrig kommentera men detta kändes i magen!
  Förstår hur orolig du är!
  Läs och googla inte. Vilka symptom man än googlar på så står det cancer.
  Mitt ena barn hade liknande i början av året och sen fick jag liknande. Jag krävde alla tester på barnen och sen en dag efter 5 veckor var min dotter frisk!
  Många envisa virus som gått hela våren!!

 27. Har du fått svar på några prover, har läkaren inte gett hint om vad de ”tror” att febern visar? Lider med dig/er och tänker på er jättemycket ❤️

 28. Fina fina ni ❤️ Om ni har möjlighet att få lite miljöombyte och Ludwig tycker det är ok så gör det! Ibland behöver man bara få komma utanför dörren för att få lite ny energi, sätta sig och gråta hur länge man än behöver utan att behöva stressa in till L. Att veta att han är med Jonas kan bara det lätta lite på tyngden i ditt bröst när du är ute och andas in frisk luft❤️
  Ta hand om er vännen

 29. Håller alla tummar för att de hittar vad det är och att han får snabb behandling därefter och blir frisk. Fy vilken mardröm ni går igenom. Ovisshet är det värsta. Du är fantastisk. ❤️

 30. Hej My
  Först vill jag skicka tänka på er kramar förstår verkligen din oro.
  Jag är inte den som klagar på sjukvården och framförallt inte nu MEN det är ett barn det handlar om tycker inte det är ok och skjuta upp allt som dom gör
  Men annars en stor eloge till sjukvården hoppas verkligen att ni snart får svar vad du kämpar My och L
  Stor kram❤?

 31. Ja detta är jobbigt. Ni måste ju få ett svar. När jag fick besked om tumör så såg dom det direkt på röntgen. och vid körtelfeber tog dom blodprov och såg det. Det verkar bli många jobbiga turer för er. Förstår inte riktigt varför. Blir du inte irriterad. Kram.

 32. De låter helt absurt att man inte testar han för corona i denna situation. Jag jobbar som barnmorska i Norge. Vi testar ALLA med symptom. De låter helt ofattbart att de är på detta vis i Sverige. Huva mig vilket mörketal av smittade och samtidigt agerar Sverige som man gör med hanteringen av pandemin.
  Du är fantastisk iallafall som du kämpar med Ludvig My!! Många kramar till er ❤️

 33. Jätte konstigt att dom inte testat för covid-19 när pojken varit inne på sjukhus 3 gånger. Man testar ju massa människor dagligen och det är den statistiken vi ser… märkligt,
  Hur kan dom dra igång andra utredningar, röntgen och ultraljud innan dom vet om han har Covid-19
  Förstår att det är skit frustrerande men försök att tänka så här, hade dom misstänkt något allvarligt hade dom aldrig skickat hem er gång på gång. Inte heller skjutit upp undersökningar, den risken hade dom inte vågat ta. Det kanske kan vara en tröst i eländet?

 34. Hoppas dom hittar vad som är fel och L kryar på sig!
  (Och till er som fortfarande tror på Covid, ni tror inte läkarna hade testat för det om de misstänkte att han hade det? Tror ni att dom istället skickar iväg honom till en infektionsklinik där han i så fall riskerar smitta andra sjuka barn? Herregud lita på att läkarna vet vad dom gör.)

 35. Men om dom hade testat för Corona så ser dom ju även om han har haft det om jag förstår det rätt, så det är ju helt sjukt om dom inte gjort det då ??

 36. Hej My.
  Jag är inte bekant med dig, men såg ett av dina inlägg för flera veckor sedan och blev så betagen av er situation. Förstår din oro så väl! Jag skulle bli väldigt förvånad om din son skulle ha någon annan sjukdom än Covid. Fläckarna de såg på lungorna, samt febern som går upp och ner. Allt överhuvudtaget låter som viruset. Jag läste att svårare fall av Covid kan pågå i 6 veckor.
  Utöver det tänker jag att läkarna skulle snabbt hört av sig om något av de snabbare proverna varit avvikande på ett alarmerande sätt. Tror de väntar in alla prover för att ha någonting att säga till dig.

 37. Logga in i 1177 och läs i Lydvigs journal vad de har skrivit, kan vara bra att läsa i efterhand när man är hemma. Du borde också kunna se en del provsvar. Sköt om er

 38. Ja, vad ska man säga? Situationen ni befinner er i just nu blir alltmer surrealistisk. Svensk sjukvård av idag! Anhöriga till sjuka får ta ett eget stort ansvar tydligen. Ludvig som är så svårt sjuk ska inte ligga hemma. Om jag förstår så är han helt avsaknad av ork. Han ska vara inlagd på sjukhus och bli ordentligt undersökt och utredd vad som saknas honom. Äter och dricker som han ska nu? Viktigt att han får i sig vätskeersättning som tillför salter och mineraler.
  Ta god hand om er.

 39. Kan inte hans pappa komma och avlasta dig lite? Och har jag fattat saken rätt att han INTE är testad för Corona trots alla symtom? Hoppas han blir friskt snart.

Svara

Lämna din kommentar!
Ditt namn här

Om du missat..

www.mymartens.se

Bloggen går över till egna plattformar. www.mymartens.se   Hej! Mycket hundar här inne nu ?? Valpperioden...

Fulladdad med energi efter mysig helg

Fulladdad med Energi efter mysig helg  Hej hopp! Vaknade pigg och utvilad efter en solig...

Vardag och valp uppdatering

 Här kommer en liten valp uppdatering. Vi övar på att gå i koppel ??Jag tycker...