Miljöombyte till Täby. Lillemans feber kommer och går… Hoppas att det är ett framsteg!

Corona karantän vecka 5!

Hej på er, en kort uppdatering ifrån oss
❤️
På stappliga ben har vi tagit oss ut på en kortare promenad
🙏🏻 Vi har andats FRISK luft 🌾 Han blir snabbt andfådd, och orkar inte mycket. Men att bara få vara ute en liiiiten stund gjorde honom gott ❤️BSåhär utanför stan kan man gå ut utan att träffa en enda människa 🙏🏻 – SKÖNT!!!

Igårkväll hämtade Jonas oss, så vi är hos honom i Täby. Skönt med miljöombyte , och avlastning av annan vuxen…. Både jag, Lilleman och katterna är här. Ludvigs feber kommer och går
🤒

Innan vi gick ut var han feberfri, nu har han frossa igen….. Natten har varit bättre, han har inte ”feberyrat” utan sovit hela natten 🙏🏻

MEN, att febern har börjat komma och gå är ett ordentligt framsteg 🙏🏻

Jag vill tro att det vänder. Det känns lite som ”Tre steg fram, två steg tillbaka”. Så denna promenaden, med sol och frisk luft var balsam för själen 🧡🙏🏻

Vi laddar upp inför en ny vecka, med fler sjukhusbesök, röntgen, ultraljud och förhoppningvis provsvar! Han är inte frisk, men det känns som att det går åt rätt håll för min lill krigare
😭💔💪🏻👊🏻

Lilleman blev lite ledsen över att han inte orkar någonting. Han blev anfådd och trött nästan direkt . Med tanke på att han varit hemma i fem veckor. Så jag förstår hans frustration när han kommer ut, då han vill springa och busa, men ändå inte orkar det….. 💔 Han blir lite arg, eller snarare frustrerad. och frågar hur länge han ska vara sjuk, när det ska gå över… Så just nu ligger fokus på att hålla honom positiv och göra små saker, som att sitta i solen en stund 🙏🏻

Hoppas att du också kan njuta lite av din helg🙏🏻

/ My Martens

43 Komentarer

 1. Fina Ludvig
  Bra med frisk luft o kort promenad.
  Försök att inte ”lyssna” på all skit som en del skriver här.
  Kram Tina

 2. Skönt för er med lite miljöombyte, sällskap och avlastning för dig 🥰.
  Ha en så underbar helg ni kan, med tanke på omständigheterna ☀️❤️.

 3. Skönt att se honom att kunna vara ute och få lite luft även om orken är lite som o så. Lycka till nästa vecka med proverna o röntgen och hoppas nu att de hittar vad felet är kram o ha en bra helg♥️♥️♥️🌞

 4. Det blir märkligt att skriva att ni är i coronakarantän v 5 under en bild där ni är ute.
  Innebörden av karantän är att en person som misstänks vara smittad ska hållas avskild från andra, dvs man ska inte gå ut och ni bör väl heller inte träffa Jonas. Har en smittskyddsläkare beordrat er att sitta i karantän bör det tas på allvar. Dumt annars att ”missbruka” ordet karantän. Det kan ge fel signaler.
  Förstår din oro men fokusera på det som är bra. Man har inte bedömt honom så sjuk att han behöver läggas in, man har inte satt hög prioritet på proverna så det borde inte vara ngt akut, hans allmäntillstånd har varit gott hela tiden, han verkar ha ätit bra, varit glad, öppnat presenter, skrattar och spelar, går promenader mm. Att han är trött och sover mkt är naturligt. Försök zooma ut så gott det går och tänk på de bra sakerna. Nu orkade han ju även lämna hemmet och åka till Jonas.
  Gör honom inte sjukare än han är.
  Och publicera helst inte bilder på honom när han är så utsatt, dvs sjukhusbilder eller när han ligger utslagen och sover. Behåll dem för er själva. Som läsare känns det olustigt att ett barn blir så exponerad (oavsett om han själv vill att du ska lägga ut bilderna). Det räcker med text.

 5. Tina, vem har skrivit skit här? Nästan så gott som ALLA som besöker My’s blogg har skrivit fint och bra. MEN , DU ska såklart skriva som du gör!!!!

 6. Skickar massa kramar o styrka till er. Jag ber o hoppas att han blir bättre snart! Jag hoppas du själv också hinner läka i hålla ihop. Kram

 7. Det ger hopp det här! Glädje rent av att se hur det går att fixa när man hjälps åt! Inte dåligt att ha två Riddare och dessutom vara Bästa mamman/ Kram tant H

 8. Ja ni behövde lite miljöombyte.
  Jag var på hotell Skansen en runda i dag och tittade nere i källaren.
  Ett litet miljöombyte för mig.
  Gillade bilderna när katterna hjälper till att ta hand om Ludvig.
  Ha det nu bra.
  Kram L

 9. Sjukvården måste säga sanningen om det är Coronan som även gör barnen sjuka. Snälla ta med er rullstolen i fall han blir helt sliten. Detta är så orättvist oavsett när ett barn inte blir feberfri. Immunförsvaret för troligtvis en jättestor kamp kanske mot ett virus och barnet måste vinna denna kampen. Förlåt att jag lägger mig i blir så himla orolig i dessa tider.

 10. Håller med Åsa till 100 % ! detta är väldigt osmakligt och verkar inte finnas något filter alls ? Hur kan man lämna ut ett stackas barn så här ? Men degen ska in till vilket pris som helst tydligen .

 11. Åsa: de hade ju redan träffat Jonas när l hade varit symptomfri så att de träffar honom spelar nog ingen roll och de har inte träffat på ngn på sin lilla promenad. Att han blev sjukare efter att han tillfrisknat kan ju tyda på aggressivare virus/bakterie så att de sökt vård och kollat upp Ludvig är inte onormalt..

 12. Håller inte med Åsa m fl, jag är så berörd av detta och har själv barn och förstår att man kan behöva skriva om detta och lägga ut bilder om man så vill. Oavsett önskar jag snabbt tillfrisknande nu men det kan vara lång återhämtningsfas efter så extremt lång jobbig sjukdom.🍀

 13. Håller med dig Åsa. Känns lite olustigt när man ser bilderna på Ludvig. Ibland så känns dom lite tillrättalagda. Men det är ju Mys val. Hoppas lillkillen blir bra snart.🙏

 14. Ni är kämpar! Allt kommer bli bra till slut 🙏🏼❤️
  Jag är jätte tacksam att du delar med dig av din resa. Tack!
  Snart är ni friska igen!!

 15. Var finns Ludvigs pappa? Och hur mycket kommer han efter i skolan? Eller får han hem uppgifter? Har han Corona eller är det vad du tror? Jag bara undrar inget illa menat,

  • Ludvig pappa år på öland.

   Skolan? Självklart kommer han efter i skolan. Det är ju 5:e -snart 6:e veckan hemma 💔

   Skolan är fantastiska, visst har vi gjort en del hemuppgifter osv. Men saken är den att när man är såhär sjuk, så gör man inte läxor . Det gör man när man orkar…

   Vad dom tror?? Säg det. Att han redan har haft Corona. Nu söker man efter inflygande sjukdomar, och försöker hitta felet till varför febern aldrig ger med sig…. osv

 16. My om din son har Corona så ska ni vara hemma i karantän. Om din son inte har det så undrar jag varför du skriver det. Har läkare sagt att din son har Corona? För du hade ju inte det utan influensa B. Din son kan ju ha blivit smittad av dig eller hur!

  • Vad du tror att Ludvig längtar efter får du gärna bibehålla för dig själv….

   Om du istället hade formulerat det som en fråga, så hade jag svarat att Ludvig längtar till sina kompisar, sin simning och till rasterna…

 17. Ann, hon har om detta vid första sjukhus besöket. De tog influensatester som var negativa, inget coronaprov pga belastningen.
  Krya!!

 18. Tar man så många blodprover så tar man definitivt infektionsprover. Eftersom dom tar ännu fler så visar dom negativt. Tror inte L har haft corona för då skulle läkarna säga att dom inte ska träffa nån.
  My som hade influensa B så nej jag tror inte på corona. Otroligt märkligt att inte ta det. Jag köper inte att det är för att det är så många som tar/tagit det. Kollade om dom inte tar covid-19 på barn som varit allvarligt sjuka i 5 veckor. Det är väl klart vi gör. Misstänker vi det och det är allvarligt såklart vi tar tester.

  Men ingen ska lastas för nått. My, tänk bara lite nu och dra inte iväg med L flera km när han är så sjuk. Låt han sitta ute och dra in frisk luft men gå och återigen gå är inte bra när han ff är sjuk och som du skriver allvarligt sjuk. Han behöver bli frisk först och sen små korta promenader i stillhet.

  L, hoppas på snabbt tillfrisknande. Många hjärtan till dig.

 19. Är i samma tillstånd som Ludvig, fast jag är vuxen… Åkt ut och in på sjukhus med väldigt mycket provtagning, och jo dom misstänker Covid 19 samt att jag inte smittar efterså lång tid…Läkarna säger att det kan ta flera veckor till… All styrka till dig My!

 20. Jätte konstigt att dom inte testat för covid-19 när pojken varit inne på sjukhus 3 gånger. Man testar ju massa människor dagligen och det är den statistiken vi ser… märkligt så varför skulle dom inte testa din son?
  Hur kan dom dra igång andra utredningar, röntgen och ultraljud innan dom vet om han har Covid-19
  Förstår att det är skit frustrerande men försök att tänka så här, hade dom misstänkt något allvarligt hade dom aldrig skickat hem er gång på gång. Inte heller skjutit upp undersökningar, den risken hade dom inte vågat ta. Det kanske kan vara en tröst i eländet😢

 21. Det finns inte tillräckligt med tester, dem sparas till dem som bli inlagda över flera dygn! Tro mig man måste nästan vara medvetslös för att bli inlagd…Man kör uteslutningsmetoden istället…

 22. Härligt att se att ni får lite frisk luft och sol , Det är frustrerande att vilja men inte orka och ännu mera för ett barn 😢 men ni kämpar på och du ska se att det snart vänder . Kram till er ❤️ Lyssna inte på dumheter en del skriver , de har förmodligen aldrig gått igenom något sånt här , du är en jätte bra mamma och du är den som vet bäst vad din son behöver ❤️

 23. Håller tummarna för att febern ger med sig helt.

  Om du är nyfiken på provsvaren kan du alltid logga in på 1177 och se om det kommit några. Kan ju vara så att läkaren inte hunnit höra av sig än även om de fått svar.
  Logga in på dig själv med ditt personnummer -> Bläddra ned till ”Journaltjänster” och klicka där. -> välj sedan ”journalen” och klicka -> välj därefter ”visa alla uppgifter”
  Du kommer då att ”loggas in” på din journal.
  Längre ned på sidan kan du sedan välja att ”växla journal” till Ludvigs och se den. Finns sen en punkt som heter ”Provsvar”. Klickar du på den kan du se om det kommit några svar på proverna.
  Kan vara svårt att tyda dem men man kan ofta se ”referensintervall”.
  Där anges mellan vilka siffror värdet av det man provtagit bör ligga om det ska vara normalt. T.ex 0,1-3,0. Har Ludvig då exempelvis 2,3 på just det provet ligger han inom normalvärdet för just det som testats.

  All styrka till dig. Jag vet verkligen hur det är att vara hemskt orolig för sitt sjuka barn. Har en son som fick leukemi 2018. Han behandlas än men mår bra.

Svara

Lämna din kommentar!
Ditt namn här

Om du missat..