INSTARGRAM

DIN ONLINE COACH

PT STUDIO TÄBY

Såhär påverka Corona-situationen mig som småföretagare. Personliga påhopp och en uppdatering av Ludvig som är inne på sin 7:e dag sedan det bröt ut…

Hej!

Här kommer ett inlägg kring flera saker. En uppdatering kring Ludvig som är inne på sin 7:e dag sedan det bröt ut, och det blir varken bättre eller sämre. Sen ska jag Gandhi in på mina påhopp gällande samarbeten och mitt immunförsvar. Samt dela me mig av hur detta drabbar min egen verksamhet, precis som många andras!

VARFÖR kan vi inte bara vara snälla mot varandra istället för att hacka och klanka ner på människor?‍♀️

I detta falla mig, som är en av många som sitter i karantän, med smittat barn och ärligt talat har nog med oro än att behöva ta emot ren skit också! ?‍♀️??

Jag har översende med att många har känslorna i ytterligt just nu. jag får MÄNGDER av folks DM som skriver att dom är i karantän, eller att dom blivit varslade, eller permitterade. -SÅ TRÅKIGT! ❤️

Jag skrev igår ett inlägg i samarbete med Superfruit.

Jag ser hur många som beställer produkterna, jag ser hur många som faktiskt UPPSKATTAR likande inlägg med rabattkoder som det var i detta☺️

Som bloggläsare/ följare så kan man ju enkelt välja. Inlägg som innehåller reklam reklammarkeras LÄNGST upp, så att man enkelt kan scrolla förbi eller välja att inte läsa. Det är som sagt ett ERBJUDANDE, utan tvång som man kan VÄLJA att ta del utav.

Jag vaknar upp och läser kommentarerna. Mer än 100 kommentarer har gått rakt ner i papperskorgen, där jag sedan låtit dom vara.

-VAD är det för fel på folk? ?

Jag vill inte gnälla och är inte ute efter sympati. Jag vet att jag är LÅNGT ifrån ensam och många med mig känner en oro över ekonomin.

Jag pratar med flera branschkollegor som också driver gym/stuidos här uppe i Stockholm.

Jag lider med restaurangerna och alla andra småföretagare som drabbats HÅRT av hela ”Corona situationen”! För att inte tala om alla flygbolag och resebyråer ?

-Från hjärtat, jag känner MED er!❤️

För min del så ser det ut såhär.

Mina kommande träningsresor är helt inställda.

Mina kommande träningsvent som jag själv håller i är helt inställda. ( lite likt uppläget som du kan läsa om från förra veckan)

Mina fysiska PT klienter i min helt nyöppnade träningsstudio är HELT inställda. ( både jag och PT- klinter är i karantän)

Detta innebär att jag just nu tappat ca 55%- 60% av hela min årsinkomst.

Räkningarna kommer fortsätta att komma ändå, och jag som egenföretager har ingenting att luta mig emot.

Jag har satsat allt jag hade för att kunna genomföra drömmen om att jobba 100% åt mig själv, i min träningsstudio.

Med pt klienter, event, träningsskor osv. Jag har satsat alla mina sparpengar för att kunna köpa lokalen där jag startat upp.

Sedan fick jag lägga nästan lika mycket till på att investerat i träningsutrustning för ytterligare ca 150 000:- Och hela min verksamhet har just stannat av.

Kanske inte låter som mycket pengar för dig, men det är det för mig??

Låter det som ett bra utgångsläge? Nej, det kan innebära en ren katastrof rent ekonomiskt. Jag vet inte ens hur länge jag ska kunna överleva.

Men precis som vanligt så ska jag göra mitt bästa för att hitta ett sätt och klara av det??

En sak kan jag ärligt säga att jag BÅDE som ensamstående mamma och småföretagare drabbas hårt, och det innebär att även jag känner en viss befogad oro.

Så vad ska jag göra. Sätta mig ner, och ge upp? NEJ! Självklart inte.. jag ger aldrig upp. Jag försöker bibehålla min naturliga positiva inställning!

Därför kommer jag att fokusera på det jag KAN göra istället för det som jag inte kan göra.  Jag kommer fortsätta med de saker som jag kan sköta hemifrån trots karantän och att Ludvig är sjuk????❤️

Det är alltså min PT Online tjänst, min blogg och mina samarbeten!

Jag kommer inte dra ner byxorna och ”prostituera” mig och börja göra kampanjer som jag inte kan stå för eller känner passar för mig?‍♀️.

Men jag kommer definitivt att göra de kampanjer som jag har inbokat och jag tackar heller inte nej till nya kampanjer som rör, träning, hälsa, mat, och wellness som passar in i min livsstil och mig som profil!✨?️‍♀️?‍♀️?

-Jag hoppas och skulle uppskatta om man kunde respektera detta? ?

Så att jag slipper skov av rent hat och taskiga kommentarer när jag endast ger er ett riktigt BRA erbjudande och samtidigt sköter mitt jobb och försöker att överleva ”krisen” och även i fortsättningen kunna ge mig och min son mat på bordet!

Någon skulle aldrig mer äta chiafrön för att jag la upp denna bilden på min chiapudding och jag har varit sak?!

-Hur sjukt är inte det??? ?‍♀️?

 

 

Jag delar ju alltid med mig av recept, smoothies, juicer och annat jag gör i köket?

Jag gör samarbeten som jag kan stå bakom. Att sammarbeta med Superfruit gör jag mer än gärna❤️??

Superfruit jobbar sedan 2007 med ”super mat” . Rena produkter utan tillsatser.

Inget ”hokus-pokus”, ute BRA och ren mat.

Dom var först med bla Goijje bär, alla nötter, chia, acai, osv DESSUTOM har dom en generös receptbank som ni som är intresserade av roliga recept enkelt kan hitta HÄR  ??

 

 

 

En annan sak jag vill ta upp, som plötsligt kommer som ett nytt påhopp emot mig personligen.

Det är att några kommentarer handlar om MIG och MITT immunförsvar.

Man menade då att det inte funkar att boosta mitt immunförsvar och att jag då inte har en hälsosam livsstil.

Ursäkta uttrycket, men det är ju ren bullshit!??‍♀️

Jag var utbränd. Helt kaputt! Åren har gått och jag har kommit tillbaka. Starkare, klokare och mer tacksam än NÅGONSIN! ???? ( nu tvingar ni mig att återupprepa detta då det uppenbarligen behöver repeteras! )

 Alla reagerar olika vid både utmattninsgssymptom OCH Utbrändhet ( Två skilda saker)

Detta är någonting läkarna återupprepat påpekat, då det är individuellt och varje människa är unik och då alltså reagerar olika!

I mitt fall så har jag flera ”sviter”, som jag lever med , men framförallt två som jag fortfarande då och då känner av.  Ibland kan mitt minne svaja onödigt mycket. ( närminnet) .

Det är ett tecken som jag idag känner igen snabbt. Jag har lärt mig att inte få panik när det händer då det liknar en total blackout. Har skrivit om detta tidigare.

Sen är det ju det här med MITT  immunförsvar.

Det är lägre och jag vet att jag därför ska agera som en ”högrisk patient” . Du vet, ta det säkra före det osäkra och undvika att träffa människor som är sjuka/förkylda osv . 

Jag VET att jag lättare drabbas, och att jag är MER MOTTAGLIG än många andra.

Nu har jag varit i ett sådant skov, sedan operationen . Jag hade in inplanerad operation där man skulle ta bort 1-2 visdomständer som strulat och även dom gjort mig sjuk flera gånger per år. Jag fick biverkningar och komplikationer, av själva operationen. Det kan hända även människor med strakt immunförsvar och det är inte något som är unikt eller konstigt. 

Jag fick äta flera olika antibiotika kurer.  En generell biverkning av detta är att immunförsvaret blir EXTRA nedsatt av själva antibiotikan. Det är därför många läkare påminner om att man tex ska äta probiotika under och efter antibiotika kurer för att stärka upp sitt immunförsvar.

Jag lever ett normalt hälsosamt liv. Jag äter VANLIG, naturlig mat. Jag undviker stressiga dieter och är noga med vad jag äter. Jag tycker om att träna och har det både som en hobby och som ett proffesionellt yrke. 

Jag fördrar RENA produkter och undviker tex processad mat. Att äta nyttigt behöver varken vara tråkigt eller svårt. Jag som inte är så bra på att få i mig grönsaker. ( Jag TYCKER inte om grönsaker i salladsform tex) Därför gör jag mina hemmagjorda grönsaksjuicer. Inget konstigt, inget ”hokus-pokus” .

VARFÖR ska man hacka på mig för att jag har nedsatt immunförsvar? Ganska taskigt, och väldigt onödigt!?‍♀️?‍♀️?

Jag lever som jag lär, men min väg tillbaka kommer ta tid. Det går inte att stressa fram ett starkt frisk immunförsvar utan det bygger jag upp över tid. Detta gör jag med träning och motion. Bra kost och bra näring för min kropp. Jag prioriterar sömnen och går och lägger mig oftast mellan 21:00- 22:00 .

-Jag prioriterar mig själv och min hälsa först.

ALLA har sina svagheter eller något som man kämpar med. Vissa har tex, diabetes, vissa har kanske en knä/höftskada som begränsar dom i träningen. Vissa kanske lider av allergier mot fisk/skaldjur, gluten eller laktos. Vissa lider av social fobi, ångest eller depression. ALLA bär på sin egen ryggsäck, och har olika styrkor och svagheter.

-HACKA INTE på varandra för det! 

 

Jag har också en svaghet. Det är i huvudsak mitt immunförsvar.

Det är ingenting jag skäms över, eller försökt dölja. Utan någonting jag varit ganska öppen med här inne.

Det är mitt ”handikapp”, det är ren fakta och anledningen till att jag årligen lämna kontroller oftare och går på fler undersökningar för att hålla koll på mina värden. 

Jag är tacksam för att detta är mitt ”handikapp” , För det är INTE bestående men, och kommer med åren att byggas upp igen. 

Men vet ni vad det bästa är?

En av mina styrkor är att jag är ensvis som en åsna, och aldrig ger upp!  

Så tror mig, varken mitt immunförsvar eller denna tillfälliga ekonomisk kris kommer att få mig på fall ??

-Jag överlever detta också! ?

En helt annan sak.

Jag är LIC- Personlig tränare. Jag är kostrådgivare, och jag är mamma/gravid tränare.

Att jag pga av mitt egna immunförsvar är ”nördigt intresserad” av kost är ju för att jag brinner för att lär mig mer?

Det fachinerar mig hur kropp, knopp och själ hänger ihop. Därför funderar jag själv på att utbilda mig till dietist. För att verkligen lära mig, då jag är väldigt intresserad.  

Observera att jag bara har funderingar kring detta. Det är mycket som ska klaffa och det måste fungera tillsammans med mitt jobb.

Dietistprogrammet är en treårig yrkesutbildning med inriktning mot kostvetenskap, dietetik och klinisk nutrition. Andra ämnen som ingår i utbildningenär näringslära och fysiologi. Ett av de viktigaste redskapen för en dietist är samtal och förmåga att ge och ta emot information. -Visst låter det ända spännande??

 

Nu till Ludvig! Min Lilleman är smittad och vi är nu inne på 7:e dagen sedan symptomen bröst ut. Det är helt oförändrat.

Han har jobbig torrhosta som inte ger med sig. Det gör inte heller hans feber. Andningen är tung hela tiden och han tar sin astmamedicin dagligen.

MEN, han blir varken bättre eller sämre. Jag håller ett vakande öga. Han sover mycket, men är också pigg däremellan. Då spelar han en stund, målar, bygger lego, eller tittar på film. Jag är LÄTTAD över att det inte blir värre. Men känner mig liiite orolig över att det inte blir bättre?

Några frågor som cirkulerar i mitt huvud är om det är farligt att gå med feber och dessa symptom så länge. Kan det tex utvecklas till lunginflammation?

Men då han ändå är pigg emellanåt och får i sig mat och vatten som han ska. Plus att han går på toaletten som han ska, och ändå är ”okay” så ska jag avvakta någon dag till innan jag ringer 1177 igen.

Jag försöker att dra mitt strå till stacken och inte belasta sjukvården mer än i nödfall!  

 

Jag ett långt inlägg om olika saker.

Mitt ekonomiska situation , där jag bemöter påhoppen kring mina samarbeten. Samt ett önskemål om att slippa påhoppen gälande MITT immunförsvar.

Jag är inte en sämre coach eller tränare för att JAG HAR ett nedsatt immunförsvar.

Däremot har jag ett ökat intresse kring detta då jag vill lära mig mer just för att kunna hjälpa både mig själv och andra som har samma problem .

Jag mötte en rullstolsburen man när jag var på min senaste träningsresa i Thailand.  Han hade fått amputera båda benen, efter en krigsskada. Trots detta jobbade han  nu heltid som träningsinstruktör och jag ska erkänna att jag stod bredvid och iakktog några av hans pass. Det fick mig att le från ena örat till det andra. -RESPEKT! ????

Det visar bank mig att INGENTING är OMÖJLIG!

 

Nu är det karantän tider och oron generellt är väldigt påtaglig i landet! Så istället för att angripa varandra, och kasta skit på mig som endast är en bloggare som är småföretagare och en av många drabbade så borde vi sprida värme och positivitet! 

Tidningen MAMA, skrev ett bra inlägg som jag vill dela med mig av… In och kika HÄR ??

 Tips på saker att göra för er som sitter i karantän med era barn ❤️ Många känner sig ensamma och roliga ( med all rätt!) Därför är det viktigast att även sprida positiva saker, pepp och tips!

/ My Martens 

98 Komentarer

 1. Usch, vad tråkigt att du måste försvara dig hela tiden!!!
  Vad är det för fel på folk eller är dom avundsjuka?
  Du är ju duktig på att bygga upp ditt immunförsvar. Det är väl
  bevisat genom att du inte har blivit sjuk nu när Ludvig är sjuk.
  Hade det varit tidigare så hade du också legat pall nu.
  Kram på er både och hoppas att det snart vänder för Ludvig.

 2. Du är underbar precis som du är My….lyssna inte på andra , dom vill bara jävlas med Dig! Dom har själva värre problem att tackla!,❤️

 3. Bästa My. Ta o låt flera gå i papperskorgen, blockera m.m. Ta ingen skit. Luta dig mot de som stöttar dig.
  Och som sagt varför är människor så elaka.
  Kram

 4. Bra skrivet My, heja dig o krya på dig Ludwig. Jag skulle verkligen vilja gå ner ca 10 kilo men har svårt att hålla mig från sötsaker som är min stora last. Får läsa på lite om dina PT tjänster. Kram

 5. Vet inte vad jag kan skriva för att stötta mer än keep going. Ta ingen skit. Och sänder dig styrkeenergi!! Alla kryakramar i världen till din son. <3

 6. För jäkligt att du ska behöva ta emot så mycke skit. Du e en riktig kämpe å alltid varit.
  En liten fråga. ja brukar göra ingefärashot men tycker det blir väldigt starkt för magen m citron å ingefära vad kan ja ta i mer utan att det skär sig.
  Krya på er. Å kram på er

 7. Fortsätt precis som förut My. Skriv som du brukar- för det är DU❤️
  Men helt galet vilka människor det finns… de måste verkligen må så jäkla dåligt, känna avundssjuka och ha för mkt tid…
  Stå på dig. Vi som följer dig står starka bakom dig❤️❤️❤️

 8. Det är väldigt mycket prat om utbrändheten som du haft.
  Vilken eller vilka diagnoskoder fick du?
  Jag har fått
  F438A
  F900B
  Jag har varit helt sjukskriven i mer än 4 år.

  • Är det den Tommy Hellkvist som jag tror?
   Jag delar inte med mig av mina koder här inne…. Inte heller på medicin och recept som vissa frågar efter . Menar inget illa. Men jag måste också ha viss integritet, och jag kan inte lägga upp vad som helst här inne ??
   Jag var också sjukskriven länge. Över ett år. Sedan till och från. Skillnaden var att jag inte kunde ta emot sjukpenning, pga av min situation med blogg , och högre utgifter än sjukpenning…..
   Men man ska ALDRIG jämföra sig med varandra. Det är ingen tävling i ”vem som mått sämst” .
   Oftast kan vi som varit drabbade snarare förstå varandra mer, än tvärt om.
   Jag förstår inte riktigt vart du vill komma Tommy?

 9. Vad du får utstå.? fortsätt vara den du är. Alla gör vi nog så gott vi kan utifrån våra egna förutsättningar. Lev ditt liv som du vill och mår bra av. Ha nu en fin kväll du och Lilleman. Kram Sara ?

 10. Det heter RULLSTOLSBUREN. Inte bunden. Bara så du vet? Inget illa mena. Jag sa också fel förut och det är inte populärt av de som sitter i rullstol. Kram

 11. Imponerande att du orkar fortsätta kämpa och förstår inte varför du ska behöva förklara dig för någon ! Du befinner dig ju redan i en jobbig situation med ett sjukt barn, jag hoppas han mår mycket bättre snart och att du klarar dig från att bli smittad. Fortsätt gärna inspirera som du gör följer intresserat?

 12. Ja My.
  Den som kommer att klara detta
  Så är det du och Ludvig.
  Men det vet du.
  Sedan dessa människor som håller på.
  Dom har för mycket fritid.
  Kram l

 13. Jag vet att du kommer att fixa detta du har gått igenom så mycket du är stark tack o lov.Nu slänger alla elaka kommentarer och bara fokuserar på lilleman och dig själv så ska du se att allt ordnar sig.kram ??❤❤❤❤❤??

 14. Men så länge Ludvig är sjuk kan du ju i alla fall ta ut ersättning för VAB. Alltid nåt i alla fall även om det bara är en liten skitsumma man får.

 15. Konstigt att alla som skriver hyllningsinlägg här aldrig skriver annars, vart är dom i vanliga fall?
  Och alla skriver nästan samtidigt med en massa hjärtan.

 16. Hej My! Alltså jag fattar inte hur du orkar blogga? Fattar inte varför människor är så loja? Du är strong, en jäkla fighter, en förebild och till slut en vinnare. Fortsätt kämpa belöningen måste komma?? kram o krya?

  • Ja alltså bloggen är ju en stor del av min inkomstkälla…. Som jag är väldigt berodde av då mycket annat ställt in just nu ??‍♀️?‍♀️
   Men det som motiverar mig genom åren att fortsätta är ju såna som DU. Snälla omtänksamma genuina läste! NI gör min blogg ??❤️ TACK❤️

 17. Hej My, skriver rätt sällan på din blogg, då vi pratar i tid och otid i telefon. Sista tiden har varit många och långa samtal när Lilleman sovit för att du behöver prata av dig och få in lite annat i tankarna. Du vet vad jag sagt, du är en fantastisk mamma med otrolig styrka och mod. Tänker tillbaka på alla stunder vi haft i studion, mycket träning men ännu mera fina peppande samtal och allt bus du och Lilleman hade för er…ler och småskrattar lite för mig själv. Längtar tills ni är åter på banan.
  Kikar in och till min förskräckelse läser jag om och om igen mängder av kommentarer från människor jag rätt snabbt sätter diagnosen ” Invalid i hjärna” på. Jag skulle vilja skriva så mycket mera men det är lönlöst.
  Fortsätt stå upp för dig och ditt, alla detta småfolk är fulla med avund och sitter väl ensamma och käkar bittermandel helt utan partner, SEX och ett liv. Allt det där lilla extra som ger ett liv…
  Förlåt men kunde inte bli, så nu ligger väl detta på en annan blogg snart..suck!
  Kram raring.

  • Taaaaaack fina du ??❤️❤️❤️ Du gav mig dessutom ett gott skratt ?? Jag älskar din diagnosering av folk ?? skämt å sido… TACK❤️
   Ser fram emot att ses i den nya studion????❤️ många kramar

 18. Stor kram ❤️ Du är bra, stark och uthållig.
  Felet på många verkar vara avundssjuka eller också för lite att göra i sina egna liv.
  Lyssnade på en podd igår som tog upp Dunning-Kruger-effekten ”Inkompetenta människor är inte kapabla att avgöra att de är inkompetenta”. De får väl vara lyckligt ovetandes om hur de framstår som personer helt enkelt och vi andra får väl se dem som ett buzz i bakgrunden

 19. Jo det är den Tommy du tror.
  Det är absolut ingen tävling om vem som är sjukast. Vi som haft utmattningssyndrom under flera år, där man med nöd och näppe klara av ADL, kan blir misstänkliggjorda pga alla som använder ”utbrändhet” med lätthet.
  Det stora problemet är att folk använder ”utbrändhet” hela tiden så det är jävligt jobbigt när folk ifrågasätter om man verkligen har utmattningssyndrom eller bara är arbetsskygg.
  Du påtalar ganska mycket om din ”utbrändhet” som du blev frisk ifrån ganska snabbt, som tur är.
  Om folk vill veta vad du har för recept är inte relevant tycker jag, men en kod är inte så allvarligt, då kan folk förstå att det finns en jävla massa koder.
  Det är min poäng.

 20. Hej,
  Har själv astma och tar samma mediciner som Ludwig gör nu! Vid mycket envisa luftrörsproblem kan man få öka upp dosen av pulmicort (den långtidsverkande) kolla på FASS vårdpersonal eller ring Kry för att få råd! Jag hoppas han mår bättre snart. Pulmicorten behöver man ta ett tag innan den gör underverk, ge inte upp!!
  //Madeleine

  • Tack snälla för att du delar med dig ??❤️ stort krya på dig från oss också! ?? jag lovar, vi ger inte upp ????☺️

 21. Jag tycker det är toppen med dina rabatter du fixar. Om det är något jag ska köpa i märken du brukar fixa rabatter åt, så kollar jag alltid din sida förts. Jag är väldigt tacksam att kunna köpa till rabatterat pris. Att du sedan tjänar på det är ju win win situation för båda. Det är ju din inkomst, varför skulle du göra reklam gratis. Konstigt hur folk är, tror inte någon skulle tacka nej att tjäna en slant på att göra reklam för något man tycker är bra. Jag har ju också varit utmattad och vet hur immunförsvaret svajar.
  Du gör det bra…kram på er, hoppas han kryar på sig snart?

  • Tack snälla du ??❤️ Vad glad jag blir!!! ❤️ Jag uppskattar alltid stöttande omtänksamma kommentarer ?? Mem Idag gjorde den verkligen extra gott ❤️ stor kram

 22. Hej My?!
  Vill börja med o säga att jag läst din blogg länge men brukar inte kommentera dina inägg. Jag har många gånger blivit imponerad av ditt driv. Du testar olika saker och även om du inte fullföljt allt så är du alltid så himla positiv? Det är en styrka?? tycker jag. Får se om jag kanske bokar in mig på nån av dina träningsresor framöver. Det är väldigt lockande iallafall?
  Skulle nu bara i all välmening vilja lämna min åsikt om vad jag tror det är som gör att några gått igång på dina senaste inlägg om ditt immunförsvar o Corona. Du förklarar bra i detta inlägg vad du menar med högrisk-patient och jag tänker att du menar att du är extra mottaglig att dra på dig infektioner eftersom du varit utbränd och ätit antibiotika flera gånger sista tiden och där har du helt rätt. Men det vi vårdpersonal och även media menar när det pratas om högriskpatienter är de patienter som riskerar att bli extra sjuka och hamna på sjukhus/intensiven om de drabbas av Corona för att de har bakomliggande sjukdomar som tex cancer, hjärtsjukdomar eller lungsjukdomar som KOL. Högriskpatienter är ofta äldre patienter men kan även va yngre om de har allvarligare sjukdomar. Är du med på skillnaden? En högriskpatient är inte den som lätt kan bli smittad (som du tex) utan den som kommer bli allvarligt sjuk och riskerar att dö. För egentligen tror jag bara det är en missuppfattning av ordet högriskpatient som vissa går igång lite överdrivet mycket på. Åtgärderna som görs i samhället för att minska spridningen och försöka undvika att överbelasta sjukvården är för att skydda de som sjukvården menar är högriskpatienter och dit räknas inte riktigt du.
  Hoppas iallafall att Ludvig kryar på sig snart. Det som är viktigt nu om han har det jobbigt med andligen är att ha honom så mycket som möjligt i sittande och inte liggande ställning. Bra också att blåsa med lite tjockare sugrör i en flaska med vatten. Minskar risken för att drabbas av lunginflammation. Om han har Corona så kommer du tyvärr med största sannolikhet också att bli drabbad med tanke på hur smittsamt det är. Att jag skriver om han har Corona är för att även om han är testat mot influensa o RS-virus och de uteslutet det, så finns det fortfarande många virus som inte syns på några tester men som gör att man kan va sjuk i 1-2 veckor också. Som sagt detta är inte menat som kritik utan ta det som en slags hjälp om hur sjukvården tänker och uttrycker sig. ?

  • Heeeej! Tusen tack för att du delar med dig ??❤️ och att du tar dig tiden att göra det…. Precis som du skriver så menar jag att jag har ett kraftigt nedsatt immunförsvar sedan länge. Men i perioder är det sämre. Då spökar mina värden och jag blir mer mottaglig…. Men det kanske kallas något annat? Riskgrupp? Eller vad har man för uttryck för såna som mig? ?
   Tack för din omtanke ??❤️ och Lilleman krigar på☺️ andingen är jobbig till och från, men hostan och febern ger inte upp ? tålamod, mamma My, tålamod ?? kram

 23. Blev en lång rubrik för att täcka in det mesta från inlägget.
  Glömde bara att skriva ut att inlägget innehåller reklam.

 24. Blev för några veckor sedan sjukskriven pga utmattningsyndrom. Min läkare sa då att det tidigare hette utbrändhet men att man nu använder utmattningsyndrom som benämning.

  • Först och främst. Krya på dig! ❤️??
   Utmattnings symptom är inte detsamma som det du skriver… helt korrekt.
   Utmanings symptom är det många sjukskrivs för i tid. Dvs innan man kraschar hela vägen in i väggen som man i folkmun säger ??

 25. Jag hoppas att det snart vänder och att Ludvig är på benen igen.Är själv astmatiker och är i riskgrupp och känner en viss oro för Corona. Du har med åren visat dig vara en kämpe och din och Ludvigs relation är fantastisk att se och mitt enda råd är att låt allt det negativa rinna av dig och sug åt dig av allt det fina. Kram

 26. Tian, mollan, Kia. Ni har jämt och ständigt spridit eran skit här på bloggen. Känns det bra? Förstår detta. Ni får ju som ni vill ?

 27. Jag blev både arg o ledsen när jag läste kommentarerna.Ni sitter i karantän och du oroar dig för din son och ska du behöva läsa såna kommentarer fy skäms ni som skriver elaka saker.Hoppas Ludwig blir bättre snart och att du slipper fler såna påhopp kram

 28. Hej My! Skulle tro att det är den gamla avundsjuka kärringligan som är igång igen med sin sjuka avundsjuka. Skit i dem! Ödsla ingen energi på sådana medelålders kärringar, vi vet alla vem de är sedan flera år tillbaka.
  Vet du varför folk är så elaka och avundsjuka?
  1. Du ser bra ut (man får oerhört många kvinnliga ovänner av en sådan orsak)
  2. Du står på egna ben utan att ha gängat dig med någon rik fet medelålders gubbe som många andra gjort för att kunna försörja sig.
  3. Du ger inte upp! Du har pendlat 60 mil t.or för att hämta din son i åratal, i snöstormar på farliga vägar, hur många hade klarat det?
  4. Du har alltid försörjt dig själv genom hårt arbete trots att du varit ensamstående mamma sedan ditt barn var bebis.
  5. Du har drivit många privata företag, det retar många avundsjuka kärringar som aldrig kunnat stå på egna ben.
  6. Du har kämpat helt ensam som f-n för att din son skulle få en bra skola vid flytten, och helt ensam har du fått genomgå en sådan j-a jobbig kamp.
  7. Du har startat eget gym, nej det får man inte göra som kvinna, då blir kärringgänget avundsjukt. I dessa tider med Corona skulle jag vara överlycklig om det fanns ett litet gym som ditt så man slapp beblanda sig med en massa folk som kan smitta ner en, o så får man träna ostört utan en massa grymtande hormonstinna gubbar och karlar.
  8. Du är utbildad pt, det får man inte vara som kvinna, dina belackare gillar inte det.
  9. Du har fixat boende i Stockholms mest attraktivaste stadsdel, avundsjuka direkt av kärringgänget medelålders, som själva skulle stå på gatan utan sina rika gubbar om gubbarna skulle träffa någon mycket yngre och fräschare.
  10. Du har vuxit upp under jobbiga förhållanden men trots detta klarat det fantastiskt och är en otroligt fin mamma till din son.
  11. Du sätter din son i främsta rummet alltid, det retar också många speciellt medelålders kärringar som inte gör annat än reser omkring och lever på sina rika gubbar och har inte tid med sina ungar, finns flera exempel på hur illa det gått för många för att de inte haft tid med sina ungar utan prioriterat sig själva.
  12. Sista punkten, som är den allra värsta, du är helt enkelt för snygg och lever hälsosamt, hade du sett sjaskig ut, rökt, druckit alkohol och försummat ditt barn, ja då jäklar hade du inte haft så många sjuka avundsjuka medelålderskärringar som suttit och skriver skit till dig när de inte har annat att göra, som att ta hand om sina ungar istället för att sitta och hacka på dig. För det är inga unga tjejer som sitter och skriver sådant här, för det har de inte tid med, utan det är medelålders avundsjuka kärringar, så fuck them all.
  Regeringen har deklarerat ett räddningspaket för 300 miljarder, och det är bl.a småföretagare som ska få stöd så de klarar sig, så där får du liksom många andra egna företagare stöd och hjälp. Gå ihop med andra småföretag och stötta varandra i detta och jobba tillsammans för att ta reda på era rättigheter.
  Många borde anlita dig nu som pt och träna hemma, för vad folk inte tänker på att man kan träna inomhus också, och att det är en stor hälsofara att lägga av med sin träning nu, i synnerhet när det krävs att man har en stark kropp för att klara coronaviruset.
  Du behöver inte vara orolig för din son, det sägs att sjukdomen varar ca 2 till 3 veckor, och får han hjälp av Bricanyl så är det inga problem.
  Häng inte upp dig nu på dessa idioter som skriver en massa skit till dig, utan tänk istället på alla som stöttar dig, och vi är flera än de där elaka trollen som bara vill dig illa för att de är så jävla avundsjuka på dig.

 29. Hej My! Jag hoppas Ludvig blir frisk snart så ni båda får må så bra det bara går. Jag förstår precis hur du känner dig med allt som händer er just nu. Är nämligen i en liknande sits både ekonomiskt och hälsomässigt. Jag har myalgisk encefalomyelit (ME) och flera andra sjukdomar. Blir tyvärr sjuk av all sorts träning men jag tar korta promenader för att på något vis hålla i gång kroppen. Önskar så att jag kunde träna men jag inriktar mig på kosten. Håller med dig om att utbildningen till dietist verkar riktigt intressant.
  Bry dig inte om de som inte kan säga nåt snällt! De borde leva ditt liv ett dygn så de verkligen får se hur du har det. Om inte annat lånar jag gärna ut mitt liv som innebär fruktansvärda nervsmärtor, ständig feber och influensa symtom mm. De skulle inte ens klara en timme i dina eller mina skor. Massor med kramar till både dig och Ludvig.

 30. Charlotte! Får som vi vill??? Nu kan jag bara prata för mig själv och nej jag har ingen dold agenda eller vill något ont jag bara ifrågasätter det som bloggaren skriver ibland och det är varken personangrepp, hot eller liknande, så jag förstår inte helt vad du menar sorry.

 31. Om My vill vara trovärdig som Pt och allt annat hon titulerar sig som kunde hon lägga ut sina intyg och dokument som visar att hon genomgått en utbildning, att kunderna uteblir är inte så konstigt annars…
  Jag håller med Mollan, jag har ingen agenda utan tycker att My ska hålla sig till sanningen och inte försöka tjäna pengar på lögner.

 32. Orkar inte läsa alla kommentarer.
  Men såg i förra inlägget att många var rent ELAKA.
  Jag själv är i riskgrupp pga många olika faktorer och dåligt immunförsvar.
  Oavsett vad man äter eller hur man äter så tar det tid om man ens en gång kommer helt rätt igen.
  Bloggare gör reklam/samarbeten och det är ju en del av deras levebröd.
  Att äta NYTTIGT är aldrig fel.
  Tycker man sen inte om det som skrivs så kan man ju framföra det på ett vettigt sätt.
  Vi varken behöver eller ska tycka lika i allt.
  Men från att tycka olika till att vara rent elak borde det vara ett stort kliv för alla.
  Kör på du My. Med vad du vill lägga ut och vad du vill äta.
  Sen när det gäller gossen så har det ju alltid sagts att barn ska inte ha feber mer än 5 dagar. Vänta inte för länge med att ringa igen till 1177.
  Lycka till och kryapå till gossen.?
  Kram

 33. Wow! ❤️?? Kanskje det beste innlegget jeg har lest på din blogg. Du tar vare på deg selv og din sønn. Du er en stor inspirasjon for meg. Jeg har fulgt deg i mange år, og er daglig innom din blogg. Jeg liker at du er så direkte (rak) og positiv. Jeg er selv permittert og er i karantene. Jeg jobber med helsekost og er 100 % enig i at ren mat uten tilsetninger er det beste for kroppen og miljøet. Jeg lager selv puddinger, grøt, smoothies, salater og kaker basert på raw food. Det er bare å gjøre det man kan ut i fra det man har ??. Jeg håper det beste for deg og din Ludvig ?.
  Kram från Norge

 34. My, förstår det här med din inkomst och att mycket blir inställt. Kan du inte göra något träningsupplägg online, via hemsidan som man betalar för? många får sina gymkort pausade och behöver inte betala (kontaktade mitt gym och det var inga problem när jag sa att jag inte vill gå dit) och då kan man lika gärna betala till dig? eller har du redan idag sådan tjänst?

  • Detta är en av många artiklar. Denna är från 2017, och är pedagogiskt skriven . Men vad har detta med DITT ifrågasättande kring MIN diagnosering?
   Du är ju uppenbarligen både aktiv och fundersam kring detta?
   Oro? Omtanke? Irritation? Vart är det du vill komma?

 35. Här kommer jag som pulsat fram i djupsnön i norrlands kustland på morgon och jag bär på en skylt: ”Goda tankar goda ord sprida glädje på vår jord”! Ett litet kort har jag med mig….Krya på Dig Ludvig! Nästa kort står det så här på…My Du är enastående!
  Önskar att det vänder och blir bättre väldigt snart/ Kram från tant H.t

 36. Jag är som du lätt mottaglig för förkylningar/influensa men så är jag däremot helt immun mot magsjukor kan i enstaka fall må illa men inget mer konstigt, har hört att det har med blodgrupp att göra, såg att de i Kina gjort en studie att Corona slår till hårdare mot blodgrupp A men mindre mot O , jag är O så får se om det stämmer vore ju toppen eftersom jag är hemma för snart tredje veckan nu och är det vanliga influensan så är jag inte sugen på en till!! Tips om du inte prövat manuka honung kan vara mer effektiv än antibiotika vid infektioner utan att förstöra som penicillin (ge Ludvig oxå) Viktigt att det är mycket MGO som möjligt jag har 550 ibland 600 viktigt att du köper rätt för vissa är fejk min kostar mellan 550-590 kr, sen jag hittade den är jag inte sjuk lika länge och glömde ta den häromdagen kände mig sämre på en gång ska i fortsättning köra 1 tsk varje morgon när jag blir frisk (nu när jag är sjuk tar jag i början 3 tsk om dagen sen 2 tsk) ! Krya på kram till Ludvig❤️

 37. Glömde mitt effektivaste virusutdragar knep???Dela en lök lägg i burk eller nått ska vara öppet uppåt lägg bredvid sängen där du sover, byt ut den varje dag toppen knep????Drar åt sig all skit!

 38. Hennes son är sjuk. Kan du sluta med ditt trams, Tommy?
  Tror du hon bryr sig om dig eller någon av oss andra läsare så mycket nu när hennes barn är sjukt?
  Vad spelar det för roll vilken typ av utmattning, diagnoser någon fått?
  Vad har du med det att göra?
  Tänk på hennes son och hoppas att han tillfriskna snart.

 39. Jo det vet jag o det kan inte vara trevligt.
  Men vad har hennes ”utbrändhet” med sonens sjukdom o göra?
  Skulle uppskatta att man vågade stå för vad man skriver.
  Vet ej om anonym är ett tilltalsnamn

 40. Jag tycker att du ska sluta dra så stora växlar på din utmattning/ utmattningssymtom. (Det finns inga läkare som säger utbränd idag.) Du klarade av att både jobba och plugga. Och det har inget att göra med att man är speciellt stark eller arbetsnarkoman. Det har jag varit i över 30 år. När det tog stopp då tog det stopp. Man kan inte välja när man väl är där, oavsett ekonomi. Det är kränkande mot oss med långvariga utmattningssyndrom som fortfarande är sjuka. Som offentlig person har du ett ansvar.
  Jag tycker nog att du skulle söka för ”variabel immunbrist ” hos ditt läkarteam.

Svara

Lämna din kommentar!
Ditt namn här

10 + 18 =

Om du missat..

www.mymartens.se

Bloggen går över till egna plattformar. www.mymartens.se   Hej! Mycket hundar här inne nu ?? Valpperioden...

Fulladdad med energi efter mysig helg

Fulladdad med Energi efter mysig helg  Hej hopp! Vaknade pigg och utvilad efter en solig...

Vardag och valp uppdatering

 Här kommer en liten valp uppdatering. Vi övar på att gå i koppel ??Jag tycker...