INSTARGRAM

DIN ONLINE COACH

PT STUDIO TÄBY

Dag 8 i karantän… Nu blir han sämre igen….

MIN LILLA PRINS ❤️

Ni är så GALET många som hör av er, frågar, skickar omtanke och supportar 🙏🏻❤️

-Tack!

Har inte hunnit svara och gör därför en uppdatering här och nu.

Uppdatering från karantän och det är dag 8 sedan han insjuknade i detta j*vla viruset 🦠!

SAMTIDIGT som jag skriver detta så sitter jag i telekö till 1177. Lilleman ligger bredvid och titta på film🙏🏻 -Ingen ”panik”

Men med en växande oro. Han har haft feber hela tiden, alla dagar. Jag får ner den lite, men den försvinner inte. Tar febernedsättande regelbundet, maxdos.

Jag upplever att han börjat blir sämre.

Hans andning är väldigt tung, och den tidigare ”torrhostan” har börjat bli rosslig och jag oroar mig att det utvecklats något skit på lungorna 😫😖🤷‍♀️ När han försöker djupandas så hostar han istället….,

Han ”allmän” hälsa är ändå okay 🙏🏻 Han dricker och äter bra. Han sover mycket, och är glad och positiv däremellan… Det är lixom så han alltid är , en gör kille😌

Vi har gjort sjukstugan/ karantänen så ”mysig” man kan på vårat sätt.

Lugn och ro, kärlek, mys, film, smoothies och ännu mera kärlek!❤️

Men då jag börjar uppleva att han faktisk blir sämre istället för tvärt om så ökar min oro.

Jag har nu suttit i telefonkö till 1177 i drygt 2.5h 😫 ( sitter fortfarande i kö)

Jag vill INTE åka in i ”onödan”, eller belasta vården mer än nödvändigt… Då det inte är ”vanliga tider” just nu…. Dessutom så kan han ju smitta andra då han har symptom deluxe 🥺🤷‍♀️

-Men nu ogillar jag situationen skarpt!

Jag har även diskuterat med skolsköterskan i förmiddags, och försökt läsa mig till det jag kan.

Att det kan ta tid, och att han är sjuk länge, Det har jag nog räknat med.

Men nu är jag orolig för lungorna/andningen och känner mig helt enkelt maktlös!

Svårt att veta hur man ska agera generellt just nu…… 🥺🤷‍♀️

-Jag har INTE panik. Men känner mig osäker på situationen och tänker kämpa vidare i telekön!

Ofiltrerade tankar från mig just nu…..❤️🙏🏻

/ Mamma My

PS: Skulle verkligen vilja se den riktiga statistiken på hur många som är smittade?!🤷‍♀️🤦‍♀️🇸🇪

40 Komentarer

 1. Hoppas du kommer fram snart.🙏 Förstår din oro…. Hoppas det vänder snart för Er. Tillönskar Er en fridfull fredagskväll. Kram Sara 💕

 2. Du ska agera som om det är alvarligt! Har han konstaterat Corona så har ni förtur för att få komma in. Det är för honom platserna på sjukhuset finns. Jag vet för jag jobbar på sjukhus med det här. Hoppas ni får hjälp snabbt!

 3. Så länge han äter och dricker är det ju ett gott tecken. Ibland blir man nog extra nojig och rädd som förälder och tror det är värre än vad det är. Man är ju så vaksam på alla ev förändringar och tecken på försämring. Men jag förstår din oro till fullo nu när du vet att han har Corona.
  Förhoppningsvis börjar det vända nu eftersom det ofta blir värre innan det blir bättre. Kram till er båda❤️❤️

 4. Ani, så hon ska åka in och smitta sjuka på akuten som inte har Corona. Vad blir bättre av det?

  Har ni inget annat nummer att ringa vid sjukdom, i mitt län har vi ett specialnummer att ringa vid sjukdom eftersom 1177 oftast är upptaget.

 5. Så du tycker att alla som eventuellt har corona ska stanna hemma även när det blir akut och personen riskerar att dö? De tar in misstänkta fall via en egen ingång dessutom. 🖕

  • ?? Jag tycker att man ska tänkte efter en gång innan. Vi fick in via samma ingen sist, trots misstanke om Corona. Samma väntrum. Sen delade man på oss, från dom andra.

   Läkarna , dvs vårdpersonalen riskerAr också att smittas.

   Och nej, jag tycker inte att man ska stanna hemma med någon som riskerar att dö.

   Hade det varit så i Ludvigs fall så hade jag väl knappast haft tid att sitt i telekö x-antal timmar. Inte heller skrivit inlägget som också tog några minuter att skriva….

   Om du LÄSER texten igen, så ser du kanske vad jag skriver.

   Varför peka finger åt mig? 🤷‍♀️🤦‍♀️

 6. Lilly du är skrämmande! Håll dig borta från Mys sida om du blir så uppretad. Lägg din energi på goda saker och goda gärningar så får vi en bättre värld. Försök att bidra med gott och inte illa som du gör nu. Kram till dig My som kämpar så!

 7. Åh lille pojke jag vill bara läsa att det vänt och han blir bättre! Hur mår du? Du har inga känningar av det? De är ju sjukt att de gör så på skolan!
  Jag längtar till detta elände vänder men det verkar ta tid.
  ❤❤❤

 8. Tian. Det bästa är ju om hon får svar på 1177 men det där med att åka in och smitta andra som du skriver, det har nog sjukhusen rutiner för.
  De kan ju i vart fall inte neka ett barn att komma in.
  Blir han sämre My så tycker nog jag du ska ringa 112 istället
  Lycka till

 9. Bättre att kolla en gång för mycket👍🏻Men att gå från torrhosta till att det lossnar är väl bra eller? då kanske det lossnar i bröstet och hostas upp! Så har jag haft det nu under min förkylning varit så tungt att andas i nästa 2 veckor men sen lossnade det och det blev bättre MEN kolla för säkerhets skull❤️

 10. För HELVETE!!! Just i det här
  Läget så tycker jag att du rent ut sagt ska ignorera och strunta i vad ”folk” säger!!! 😡😡 det handlar om din son, han mår inte bra!! O du känner att hans andning blir sämre & hans välmående inte är alls bra!! Behöver ni till akuten, åk dit. ❤️

  Dumma jävla kommentarer här inne. Man blir både förbannad och upprörd på samma gång! Folk är skit! Retar man sig endast på inläggen här så SLUTA läs! Hur svårt ska de va!

  Ta hand om dig och din son My, han behöver dig och din uppmärksamhet nu INTE dessa kommentarer här inne.

  Sen förstår jag absolut att folk är
  Rädda för detta virus 🦠! Men man har ingen rätt att bete sig hur som helst för det!

  Styrka till dej My ❤️

 11. Hur går det för lilleman?

  Vilken mardröm när ens barn blir sjuk och man står rådlös 😔

  Krya på dig L och en varm virtuell kram My ❤️

 12. Vi är i samma situation som du. Min dotter som är snart 11 år har också fått viruset. Hon hostar mycket och har ff feber. 7:e dagen idag. Kram och hoppas att våra barn snart blir friska igen.

 13. Nej😒😔, och ni som kämpar så. Och varit så hänsynstagande med att inte ha honom i skolan där i början och allt. Också åkte han på detta för folk lämnat sjuka barn skolan. När ska folk fatta att vad som är lite snor och hosta för ett barn kan bli så här för ett annat. Så orättvist att vissa familjer skickar iväg sina barn och går till jobbet och andras liv blir totalt förstört att andras oförsiktighet. Håller så med dig- du sa ju tidigt att det var knasigt att inte stänga skolorna. Varför skulle inte barn smitta barn- sen att alla barn inte blir lika sjuka det är ju en annan sak. Hoppas nu ni får hjälp🙏🏽. Håller alla tummar✊🏽! Och efter detta kanske samhället kommer bättre på att kräva att om är man sjuk (dvs hosta, snor osv) är man hemma. Kosta vad det kosta vill. Detta så jobbigt för er och tycker synd om din som. All styrka till Dig❤️

 14. Jag är ff inte säker på att det corona. Inte förrän dom tagit det förbaskade provet för det här du beskriver är precis som mitt barn fast det var samma hosta hela tiden och har inte corona för den finns knappt i vår stora stad. Slemhosta tyder mer på att han legat länge och bör vara trots sjukdom uppe lite för det blir lätt lunginflammation av bakterier om man redan är nedsatt med virus. Tror han fått det och att det behövs antibiotika. Det är vad jag tror.

  Tänk om inom 2 veckor har coronan försvunnit lika fort som den kom.

  • Det är dock fler barn som smittad av just Corona i våran närhet . Han testades för ALLT annat för att utesluta övriga influensor osv. Så därför är vi säkra på Corona, trots att han aldrig fick testas….

   Men om det utvecklats och satt sig på lungorna vet jag inte 😫🤷‍♀️

 15. Problemet handlar dock inte bara om att föräldrar lämnar sjuka barn på förskolan utan även om att såväl barn som vuxna kan insjukna när som helst på dygnet. Detta har även flera läkare påtalat den sista tiden och framhållit som en försvårande faktor. Oftast insjuknar man i en influensa under loppet av ett par timmar, vilket innebär att man kan ha varit fullt frisk på morgonen när man gick till jobbet/skolan- eller förskolan. Detta ser jag som det största dilemmat just nu då man kan vara hur ansvarstagande som helst men ändå riskera att insjukna på andra platser än i hemmet och då utgöra en smittorisk.

 16. Om L smittats på skolan eller någon helt annan stans vet ju ingen så dra inte slutsatser att det lämnats sjuka barn där!

 17. C tack detsamma, om Mys son riskerade att dö skulle hon väl ringa 112 och inte 1177 och vänta i kö.

  Vart har jag pekat finger åt dig My, jag skrev att i vårt län har 1177 ett extra nummer att ringa vid sjukdom så man slipper vänta i kö. Det kanske ert landsting också har.

 18. Åh, vad jobbigt när det inte ger med sig! Varma krya på hälsningar till er!! Vi ska hoppas att detta elände slutar snart. Jag blir upprörd över allt mörkande som har pågått och pågår. Det är som att de styrande inte tror att befolkningen kan hantera sanningen. Vad de inte verkar inse är att det sprider mycket mer oro när sanningen kommer fram och man ser att man blivit förd bakom ljuset. Det är dags att sluta låtsas att allt är bättre än det är, vilket har varit strategin i samhället hittills.
  Det gagnar ingen.
  Och när jag ändå är på g med min kritiska stund här, så måste jag säga att alla egoistiska verklighetsförnekare som håller på och reser till fjällen eller absolut MÅSTE åka dit på påsken och gå på after ski eller vad ni nu ska göra, Ni borde buras in! För ni är just nu vandrande samhällsfaror utan någon form av förnuft i era självcentrerade hjärnor. Er resa kan innebära att någons mormor/farfar eller förälder dör, men det bryr väl inte ni er om, för det ”drabbar ju inte er”?! Hoppeligen börjar vi alla tänka lite mer på varandra. Ta hand om er!

 19. Lite matnyttigt om barn och smitta!

  – Jag har träffat föräldrar på akutmottagningen som har suttit och gråtit för att deras barn har feber. De är rädda för att barnen har det nya coronaviruset. Men de allra flesta är mer avslappnade eftersom de har hört att barn inte blir så sjuka, säger Jonas Ludvigsson.

  Han är barnläkare i Örebro och professor i medicinsk epidemiologi och biostatistik vid Karolinska institutet. De barn han möter på akuten misstänks inte ha det nya coronaviruset, då skulle de ha hamnat på infektionskliniken i stället. 

  – Jag brukar förklara för föräldrarna att det oftare är influensa, rs-virus eller rhinovirus. Men om barnen behöver läggas in på sjukhus för misstänkt influensa tar vi också prov för det nya coronaviruset. Vi berättar alltid för föräldrarna att vi tar det provet så att de inte ska tro att vi misstänker sjukdomen i smyg men inte säger något.

  Hittills har han inte på det här sättet hittat något fall av det nya coronaviruset hos något barn med svår luftvägsinfektion. Däremot har smittan hittats hos vuxna i regionen.

  Jonas Ludvigsson är barnläkare i Örebro och professor i medicinsk epidemiologi och biostatistik vid Karolinska institutet Foto: Gustav Mårtensson/KI

  Jonas Ludvigsson är inte den enda som tror att siffrorna inte ger hela bilden, att många barn är så lindrigt sjuka att de inte upptäcks. 

  Däremot är experterna oense om huruvida barnen sprider smittan utan att vi vet om det.

 20. Petra J, haha väntade på den- är van att folk blir så provocerade när man tar upp barn och sjuknärvaron i skolan. Men jag tycker det är ett stort problem, jag har erfarenhet av skolan då jag har barn i grundskolan och jag kommer forsatta påpeka att föräldrar måste ta mer ansvar ang detta. Och som du skrev- vi vet ju inte var Mys son blivit smittad så då går ju det inte heller att utesluta skolan. Tack och hej och nog med käbblen. Det var min åsikt. Och jag ämnade stötta My i frågan.

 21. Ge honom inte ibuprofen ♥️ Vissa utländska studier påstår att ibuprofen förvärrar symptomen, om det är covid han har. Hoppas han blir bra snart ♥️

 22. Finns det inte restriktioner på vad man ska ta vid en ev Corona smitta? Ja hoppas och vill tro att man får den upplysningen av vården när man söker för sina barn:/

 23. När det gäller barn så är det bara att åka in 🙂 En läkare på akuten så till oss att när det gäller barn så ska man aldrig tveka och man kan aldrig åka in en gång för mycket oavsett vad det är för sjukdom.

Svara

Lämna din kommentar!
Ditt namn här

tretton + 5 =

Om du missat..

Min helg i bilder

Min helg i bilder … En lugn och skön helg. Trots att vi hunnit med...

Stress och återhämtning i vardagen

Godmorgon! Några tanke ifrån min egen reflektion och ur mitt perspektiv som coach! Psykisk...

Testinlägg från helgen

Hej på er! Hoppas att allt är bra! Nu gör jag ett test inlägg....